Autor Wątek: asiek i artee mają juz miłosza  (Przeczytany 172731 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Odp: asiek i artee mają juz miłosza
« Odpowiedź #1710 dnia: 20 Września 2007, 09:05 »
alex - tak jest - będę brała witaminki!! Jutro idę na kontrolę do lekarza.Mam nadzieję,że poprawa jest  ;) Bo w poniedziałek muszę wrócić do pracy.
A z jego złością to sobie jakoś radzimy  ;) Po prostu staram się nei zwracać na niego wtedy uwagi.Po chwili przechodzi mu wtedy.
A na weekend zapowiadaja ładną pogodę,to może cosik z tego morza będzie  :hmmm: :los:

martulka - spoko - damy radę  :!: :!: :Najlepszy: 
A akcesoria sa w castoramie  :wink:  chyba po 20 zł każdy  :drapanie:  Juz dziś kończę lakierować koszyczki i jak wyschną to znajda się na swoim miejscu.A ten mój lakier (ten sam,któym puszki malowałam), to lekko zmienia kolor-tzn troszeczkę rzyciemnia.No i chyba nawet będą bardziej pasowały do koloru kafli.Bo mam jeszcze inny nowy kupiony lakier do polakierowania drzwiczek,ale nie chcę go otwierać, bo nie wiadomo,kiedy drzwiczki pomalujemy  :grin:

Martaxyz11
to faktycznie cudne uczucie i jakie śmieszne,że człowiek cieszy sie z takich drobiazgów  :jupi:

merkunek fajnie,że i Tobie się podobają.
A wzrostu Miłęk nie ma wiele  :drapanie: Zmeirzyłam go właśnie-ale w kapciach i ma w nich 85.Czyli około 83 cm bez kapci.Mnie się zdaje,że dzieci w jego wieku to maja juz spokojnie około 86  :tak_2:

U nas nocka w miarę- oczywiście rozkopana spod kołdry,ale jak zasnęłam po "Szkle kontaktowym" czyli po 23 to się obudziałam o 6.45!! Czyli nie budził się dziś w nocy wcale  :jupi: :jupi:
Ale co z tego,jak ja się czuję niewyspana  :glowa_w_mur:

Wczoraj Miłęk wstał o 15 i właściwie to chyba niania go obudziła-bo stwierdziła- nie ma spania - idziemy na spacerek!!!
No i poszli na dwór-wymęczyła go na maksa (jak zawsze  :cancan:) i padł wieczorem jak kawka.

Dziś nie wiem,czy przyjdzie-bo kazałam jej wyleczyć się tez z tego kaszlu całkowicie-skoro ja jestem na zwolnieniu- niech ona tez się wykuruje.
No a jutro będą dziadkowie(moi teściowie) i potem jedziemy do Koszalina na weekend.

Pozdrawiamy!

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1711 dnia: 20 Września 2007, 09:08 »
ale fot :D super :D akcesoria łazienkowe superasne :D Przyjemnie jest uządzac własne mieszkanko :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1712 dnia: 20 Września 2007, 09:10 »
ja też chcę co by Kuba się nie budził w nocy w ogóle...zazdraszczam takiej nocki...

A co do wzrostu, to myśląłam, że Miłoszek jest wyższy, przynajmniej na fotkach tak wygląda; muszę Kubicę zmierzyć...

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1713 dnia: 20 Września 2007, 09:26 »
Asienko ja mam tak samo :) im wiecej spie tym jestem niewyspana ): :) :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1714 dnia: 20 Września 2007, 10:05 »
dzięki demeczko
merkunek czyżby Kubus rzadko przesypiał całe noce??
Może to też dlatego,że skoro nie śpimy juz w jednym pokoju,to ja po prostu nie słyszę jak np się tam kkotłasi po łóżku.gdybym spała obok-to pewnie już bym słyszała pierwszy jego obudzony oddech. A Wy przenieśliście się do dużego już? czy śpicie azem?

A co do wzrostu - tak-na fotkach na starszego  i większegowygląda.Chociaż czasem jak mnie ktoś zaczepia,to myśli,że on ma dwa latka.
A Kubusia koniecznie zmierz  :D

Martaxyz11 coś w tym jest.Bo jak jestem u mamy np i rano Miłka ona bierze w obroty a my możemy pospać - to mnie potem głowa boli okrutnie.
« Ostatnia zmiana: 20 Września 2007, 10:08 wysłana przez asiek »

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1715 dnia: 20 Września 2007, 10:08 »
Wiesz co Asia ja zauwazyłam u Ninki.. ok kiedy jest u niej taki cykajacy zegarek to CHYBA spi lepiej...
moze uspokja ją to CYKANIE :)

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #1716 dnia: 21 Września 2007, 00:24 »
Moja Droga!Przystojniacha, spryciulek i niezły model z tego Waszego synusia! Sama słodycz do schrupania!!! :D

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1717 dnia: 21 Września 2007, 08:46 »
merkunek czyżby Kubus rzadko przesypiał całe noce??
Może to też dlatego,że skoro nie śpimy juz w jednym pokoju,to ja po prostu nie słyszę jak np się tam kkotłasi po łóżku.gdybym spała obok-to pewnie już bym słyszała pierwszy jego obudzony oddech. A Wy przenieśliście się do dużego już? czy śpicie azem?

Asiu, nie bardzo mamy się gdzie przenieść, mamy tylko dwa pokoje i to sypialnia z przechodnim, w którym mamy cos na kształt saloniku z telewizorkiem i wypoczynkiem, więc jedyne wyjście to złożyc naszą sypialnię, wynieść na strych, przenieść się na sofę i Kubie zwolnić pokój...ale jakoś ciągle to odkładamy i pewnie jeszcze chwile nam z tym zejdzie...
A co do przesypiania nocy, to różnie z tym bywa, ostatnio budzi się raz - na jedzonko niestety- a ja mu nie odmawiam, bo on bardzo mało je w dzień (zepsuł się normalnie) i jak najbardziej ma prawo być głodny, dostanie szamanko i śpi do ok. 6. Więc generalnie bez rewelacji.

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1718 dnia: 21 Września 2007, 13:29 »
Wiem Asiu- co to za ból z tymi dwoma pokojami.Ale wiem,jaki macie układ i myślałam może,że już powoli szykujecie się na wyprowadzkę do saloniku  :-\

A co do nocek - kurde szkoda,że Kubik sie "popsuł" w tej kwestii  :-[ :-[ :-[
Może nowa niania cosik pomoże i zaradzi-może jej będzie się słuchał i najadał w dzień???
Trzymam kciuki za nocki!!!!
pozdrawiamy

A my się szykujemy do wyjazdu- czekamy na teśció i razem z nimi jedziemy do Koszalina na weekend- do nich i mojej mamy.
Pa

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1719 dnia: 21 Września 2007, 13:31 »
A my się szykujemy do wyjazdu- czekamy na teśció i razem z nimi jedziemy do Koszalina na weekend- do nich i mojej mamy.
Pa

Miłego weekendu!!!!!!!!!

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1720 dnia: 21 Września 2007, 13:33 »
DZIĘKI- WZAJEMNIE!!!!

OBY POGODA NAM WSZYSTIM DOPISAŁA!!!!

ps.teściów  ;)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1721 dnia: 23 Września 2007, 18:36 »
asiek pogode macie rewelacyja aby humory Wam tak dopisywaly to weeked powinien byc rewelacyjny  ;D

Czekamy na wiesci  ;D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1722 dnia: 23 Września 2007, 20:05 »
Czekamy na relacje :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1723 dnia: 25 Września 2007, 09:32 »
Taaa, czekamy cały czas :czeka:

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1724 dnia: 25 Września 2007, 15:33 »
no i jatez czekam...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1725 dnia: 25 Września 2007, 16:05 »
Asiu nadrobiłam zaległości... ;)
Akcesoria łazienkowe superowe :D Ja bardzo lubię wszystko co z wikliny i rattanu :) To takie moje zboczenie... :P
Mam nadzieję że chorósko poszło precz i teraz wszystko już jest  :ok:
Ja również czekam na zdjęcia z nad morza :tupot: :tupot: :tupot:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1726 dnia: 25 Września 2007, 20:51 »
 :tupot: :tupot:

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1727 dnia: 25 Września 2007, 20:57 »
Myślałam że Asia coś napisała.... :( :( :(

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1728 dnia: 26 Września 2007, 08:09 »
Asiuuuuu, gdzi ejesteś - czekamy na Ciebie :(

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1729 dnia: 26 Września 2007, 08:42 »
hop, hop...

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1730 dnia: 27 Września 2007, 19:39 »
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!!!!!!!!!!!!

Jakk miło,że o nas myślicie!!!!!

Miałam urwanie głowy na maksa w tym tygodniu!!!
I nadal mam  :-\

Ale weekend był superowy, zdjęcia będą, no i może dziś mi się da cosik więcej napisać. Muszę tylko porobić trochę rzeczy i ju wszystko piszę

pozdrawiam!!!!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1731 dnia: 28 Września 2007, 09:31 »
No to czekamy na relację, skoro tyle się działo - Asiek pisz, Ty wiesz jak ja lubię Cię czytać ;)

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1732 dnia: 28 Września 2007, 20:00 »
Asiek pisz, Ty wiesz jak ja lubię Cię czytać

I ja też lubię.... :taktak: :taktak: :taktak: :taktak: :taktak:
A więc czekam..... :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1733 dnia: 30 Września 2007, 09:01 »
no i nic....dlaj czekamy...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1734 dnia: 30 Września 2007, 12:12 »
Witamy!!!!!!!!!!!!

Sorki dziewczyny!!!

Ale brawa za wytrwałość i cierpliwość!!

Zmotywowałyście mnie do pisania  :oops: :wink: Tylko teraz muszę się skupić i pomyśleć....  :hmmm: gdzie jest początek tego mojego urwania głowy  :mrgreen:

A może na początekk o weekendzie. To najprzyjemniejsza część opowieści  :Serduszka: :Serduszka:
Pojechaliśmy w piątek dosyć późno do Koszalina, zajechaliśmy jeszcze o drodze na Struga do sklepu z meblami,gdzie wypatrzyliśmy wyrko do Miłka pokoiku i już mieliśmy je brać.... gdy okazało się,że promocji już nie ma na nie ... :mdleje: :mdleje: :mdleje: i nie kupiliśmy.

Po drodze musieliśmy stanąc na chwilkę,bo Miłek już musiał się powietrzyć i pobiegać na parkingu (nie miał spaceru w pt i w aucie kazali mu siedzieć - dramat!!)

No i tym sposobem zajechaliśmy do Koszalina około 20 (dodam,iż MIłek o tej porze dawno już smacznie chrapie) i odwieźliśmy teściów,zajechaliśmy do ojej mamy (ale ona balowała akurat) i MIłek oczywiście nie wiem,jakim cudem-wytrzymał tę podróż i nie zasnął w aucie i trafił do babci klatki i jak weszliśmy do domu,to jej szukał po całym mieszkaniu  :tak_2: :tak_2:. No i szybkie mycie,butla i spanie.
A ponieważ turystyczne wyrko rozkładamy ostatnio w sypialni mojej mamy-toteż MIłęk miał rano niespodziankę!! - babcia obok niego na łóżku spała!!!

A my mieliśmy trochę spokojnego poranka.  :ok: :ok: :los:

Niestety image nie działa,więc nie będzie teraz fotek  :depresja: :glowa_w_mur:  A miałam wenę twórczą  :Kwasny: :Kwasny:

Jak się popodnosiliśmy,zjedliśmy śniadanko,to ja z Arturem skoczyliśmy do miasta,a Miłek wojował z babcią.A potem jak przyjechaliśmy-zapakowaliśmy MIłka i pojechaliśmy do Kołobrzegu.

Było wspaniale,pogoda super, obiadek mniamuśny  :obiad: :ok:, potem spacerki,zdjęcia,szalenstwa Miłkowe i przede wszystkim wspaniały wspólny nasz czas we troje (któego wiecznie nam brakuje).

Wieczorem jak MIłek usnął poszliśmy z mężem i naszą świadkową na poszukiwanie baletów  :cancan: :piwo_2: :piwko:

Ponieważ ja byłam na lekach jeszcze to zadecydowałam,że lecimy autem.No i dobrze.Poszwendaliśmy się,pogadaliśmy,pośmialiśmy się i na koniec zlądowaliśmy w meksykańskiej w Koszalinie na naszym ulubionym żarełku  :hopsa:

No a rano czułam się,jakbym wypiła morze piwska  :mdleje: :blagam: :Olaboga: Ale to chyba przez papierosy wszystkie!! Masakra-kac po sokach...no cóż-może i istnieje takowy  :hmmm: :hmmm:

No i w niedzielę zabawy poranne z babcią,potem pogaduchy,kawka, śniadanko itp itd no i na obiad do teśció i od nich do Szczecina  :auto: .

Zajechaliśmy wieczorkiem i od poniedziałku strasznie trudny tydzień..... :glupek: :glowa_w_mur:

W poniedziałek i wtorek pracowałam od rana do 18, bo po pracy miałam szkolenie. Toteż niania z MIłkiem walczyła od -17 (aż Artur wrócił z pracy), a we wtorek od 10.30 do 18 (aż ja wróciłam,bo Artur nie mógł być wcześniej).

Dodam,iż jeszcze od piątku mieszkał u nas kolega (oczekiwał na akademik i go przygarnęliśmy  :przytul:

No,a w środę i z resztą cąły tydzień od poniedziałku - oprócz szkolenia miałam jeszcze do opanowania,skoordynowania pewną "fantastyczną" akcję "Szklanka mleka" u nas w szkole.Masakra-ganiania,myślenia,latania, kombinowania,uzgadniania itp itd.... od poniedziałku aż do piątku  :blagam: :blagam: :cegly: :cegly:
W środę to na tyłku usiedziałam może 30 min za biurkiem  :Olaboga: Już nie wspominając o jakichkolwiek zajęciach z dzieciakami.

No i wrcając do szkolenie - to w pon i wtorek była teoria,a potem w czwartek czekała mnie hospitacja i ja obserwowałam zajęcia koleżanek (tak to szkolenie wyglądało - część teoretyczna i praktyczna). Musiałm przyjść do prcy w czwartek wceśniej i prowadziłam potem z koleżankami zajęcia dla naszych dzieciaków (o złości - akurat dla mnie  :hahahaha:)
Ponieważ ja bylam główną prowadzącą zajęcia - o mojej pracy mówiono podczas omawiania zajęć.

I tu pochwalę się - zostałam doceniona,pochwalona i same ochy i achy!! Byłąm przeszczęśliwa  :jupi: :jupi: :jupi: :brawo: że chociaz w tej kwestii humor mi się znacznie poprawił i wynagrodził mi trudy tygodnia.

Ale to nie wszystko  :depresja: :depresja:  Od środy zostałam sama bez męża do niedzieli, bo musiał jechac do Trójmiasta służbowo,a potem w sobotę jechał do Koszalina na bal absolwentów.No i sama ze wszystkim zostaam i z nianią. A jeszcze do tego pracowałam w sobotę!!!!!  :mdleje: :glupek: bo odpracowywaliśmy 2.11.

No i coś jeszcze??  :?: :?: :hmmm:

Aaaa, tak - do tego jeszcze misiałam ganac i latać za prywatnym dermatologiem dla Mi lka,bo na stópce pojawiła się dziwna wysypka,podrapana potem przez niego i się porobiło małe bagienko tam...No i się zamartiwłam i dotrłam do dermatologa w piatek z Iłkiem.

Okazało się,że to nie grzybica (UFFFF), ale.... podejrzenie jednak Atopowego Zapalenia Skóry. No ale nie róbmy z tego tragedii.Po protu prawidłowa pielęgnacja i już.Kupić kosmetyki musze i maści i kropelki zyrtek już mam.
No i powiedziała,żeby zrobić mu testy z krwi,bo należałoby wykluczyć,bądź potwierdzić jego alergię na coś.... Żeby wiedzieć,czyy to tylko skórna przypadłość te plamki pojawiające się i znikające, czy tez również alergia na coś  :urwanie_glowy: :urwanie_glowy:

No i w sobotę zaczął mi się upragniony weekend o godzinie 14  :jupi: :jupi:

Całe szczęcie,że udało się mile goo rozpocząć,bo spotkaliśmy się mimo deszczu na sacerku z koleżanką moją i kolegą Miłoszka i potem wieczorem udało się nam w końcu spotkac na małej popijawce z moimi koleżankami - naszymi skwerkowymi mamami. Bo zawsze nie mamy jak pogadać przy tych łobuzach naszych.A wczoraj miałam chatę wolną (mąż na balu, duży synuś-kolega- na weselu) Miłek spał,ich chłopaki też i siedziałyśmy u mnie do 2 chyba.I byśmy siedziały dalej- tak nam się w końcu superowo gadało- bez chłopaków u boku  :hopsa: :hopsa: i tych dużych i małych hehe.

No i dzisiaj mamy niedzielę, słonko świeci i może wybiorę sie na spacerek jakiś z MIłkeim i kolegą jego.

Aha, a a propos niani - w piątek sama zrobiłą mi niespodziankę i - zrobiła mi KOPYTKA!!!!! całą michę!!!!!

Miałam z głowy obiad na weekend.Tylko powiedziała- proszę dla męża zostawić- ja go zapytam w poniedzałek  :los: :los:

A w środę jak Artur podjechał do domu się spakować do tej Gdyni - to ona mu pierożki odsmażała,podała potem pozmywała- normalnie złota kobieta!!!!!

ufffff, przebrnęłyści eprzez mój monolog????

Mówiłąm,że mam wenę  :mrgreen: :oops: :oops: :Serduszka: :Serduszka:

Byłyby fotki,ale to już nei moja wina....

Lecę zobaczyć co u Was.

Pozdrawiamy wszystkich cieplutko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1735 dnia: 30 Września 2007, 16:22 »
Asiu uwielbiam czytać twoje monologi.

Ale się u ciebie działo :)

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1736 dnia: 30 Września 2007, 16:52 »
Kurcze tyle się opisałam i mi wcieło posta... :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus:
A więc Asieńko bardzo się cieszę że znalazłaś chwilkę i opisałaś nam wrażenia z kilku ostatnich dni  :skacza:
Super że spędziliście we trójkę wolny czas :D Ja również czekam na taki moment z utęsknieniem :-[ Mój Marcin od pon do piątku jest 12 godz poza domem :'( i zawsze strasznie czekam na weekend żeby się sobą nacieszyc i byc tylko w trójeczkę :D
Gratuluję Tobie udanej prezentacji na szkoleniu :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: To bardzo podnosi na duchu i cieszy jak ktos zauważy naszą pracę :)
Tylko szkoda że nie ma zdjęc... :'( :'( :'(
Buziaczki.... :przytul: :przytul: :przytul:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1737 dnia: 30 Września 2007, 17:48 »
yyy o losie :) pojecia nie mam co pisac  :D :D :D

no ale widac ze wszystko ok wiec chyba tylko Was usciska mocno :)

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1738 dnia: 1 Października 2007, 08:55 »
Asienko, żeby dokładnie odpowiedzi9ec na Twojego posta powstałby mój długi mon olog, wiec napisze tyko: gratuluje prezentacji, wypad do rodziców widze udany no i ta niania :D
Czekam na fotasy teraz :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1739 dnia: 1 Października 2007, 09:06 »
Asia :o :o :o

To chyba najdłuższy post w bebikowie, o ile nie na całym forumku ;D

Przeczytałam, ale nie mam takiej weny jak Ty, więc napisze tylko, że....czekam na forki :P ;D