Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 184236 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #450 dnia: 26 Sierpnia 2010, 19:12 »
ahhhhh wypszedzilas mnie  ;)

Ja tez sie ciesze ze sie wkoncu spotkalysmy  ;D, ja troche nie........ tegens bo drugą noc nie spię i troche jestem zakrecona  ;)

nie ma za co  ;) mam nadzieje ze sie podobaja

Maly mi wlasnie wrzucil komórke do zupy  :-\, takze postanowione trza kupic nowy  :D

Spac mi sie juz chce jak nie wiem co idę uspic malego i do lozka

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #451 dnia: 26 Sierpnia 2010, 19:14 »
Coś dziś Aluś nie lubi Twojej komórki :-\ spokojnego wieczorka i do zobaczenia niedługo mam nadzieję ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #452 dnia: 27 Sierpnia 2010, 02:00 »
Paula wszystko zalezy od Was :) to wasza decyzja :) ja bym pewnie sprobowala ;) zalezy o co loto ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #453 dnia: 27 Sierpnia 2010, 09:13 »
WItam piatkowo (choc tak naprawde nie wiem kiedy mi ten tydzien minąl)

Mlody dzis wstal z podwojoną ilością siły, roznosi go po domu brrrr, a ja mam dzis nerwa  :-\, chce sie bawic tym czym mu nie wolno czyli "szyby" w meblach brrrrr

Znowu nie spalam dzis, ja nie wiem odkąd @ sie pojawila po porodzie nie mogę w nocy "przez ten dni" spac, masakra, dzis juz 3 dzien nie spania, i to nie ze cos mnie boli, tylko poprostu wybudzam sie i koniec ze spaniem i tak do rana  :-\

Leje jak nie wiem co, a mialam zamiar isc z mlody na spacer ale raczej sobie odpuszcze, nawet nie raczej tylko napewno.
Wczoraj chcialam zrobic spaghetii i wiecie co zakupilam wszystko co potrzeba oprocz mięsa  :D, noi nie zrobilam . Wiem ze mozna bez miesa, ale to raczej wersja dla mnie nie dla męza  ;D, bo on mięsiarz jest ja zresztą tez ale sie obede bz problemu bez mięsa.
Wczoraj mąz przyjechał po tygodniu i wiecie co jak zobaczyl sos, oooooooooooo mięso.

Zakupilam wczoraj na allegro rekawiczki mlodemu do czapuchy i szalika, nie moglam nigdzie znalesc ich bo to seria z tamtego roku, a akurat udalo mi sie w sklepei znalesc komplecik z wyprzedazy  ;) z wojcika, no ale rękawic nie mieli , znalazly sie na all, gosciu mial nowe do sprzedania takze jestem szczesliwa.

A w niedziele jedziemy do krk na zakupy, postanowilam ze kupimy na chrzest temu malemu jakis kombinezon, i ogolnie zobacze ubranka, buciki jakis na zime malemu tez musze kupic, jakies kalosze bo nie ma równiez,moze jeszcze jakis plaszczyk przeciwdeszczowy coby na deszczyk moc wyjsc  ;D

Alex siedzi i ogląda MINI MINI takze chwila spokoju  ;D

Coś dziś Aluś nie lubi Twojej komórki :-\ spokojnego wieczorka i do zobaczenia niedługo mam nadzieję ;D
ja oczywiscie rwniez mam taką nadzieje

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #454 dnia: 28 Sierpnia 2010, 23:45 »
Daj znać, czy udało Wam się znaleźć kalosze na Alusia?
Szukałam dlaPatyśki, ale w rozmiarze 20 chyba nie produkują! Najmniejsze 22 w Cocodrillo, a potem w innych sklepach od 25. Zapytam jeszcze babki w Cocodrillo, może mają mniejsze. Akurat byla kolejka, a ja strasznie zmęczona, więc nie stałam i nie zapytalam.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #455 dnia: 29 Sierpnia 2010, 01:09 »
Mnóstwo kaloszy dziecięcych było na ogrodniczym w Leroy Merlin :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #456 dnia: 29 Sierpnia 2010, 08:24 »
o dobrze wiedziec bo dzis będę w Leroy  ;) dzięki

Ja wlasnie tez widzialam sam większe ale mam nadzieje ze znajde, kiedys widzialam 20 ale byla za duza, a teraz byla by wlasnie dobra i nigdzie nia ma  :-\

Mamy dzis w planach jechac na krk na bonarke, chce malemu pokupowac jakies ciuszki a tam mają wójcika  ;D, noi na chrzest temu malemu rowniez  ;)
Gorzej będzie bo myslalam ze będę miec kierowce, a tu lipa bede musiala ja jechac autem, mąz ma kaca , siedzielismy wczoraj u siostry i ze szwagrem porzadzil  :-\,no nic, ja tak uwielbiam odpoczywac w aucie, a nawet spac, w dzien nie usnę w domu ale w aucie to spie jak nie mowle  ;D

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #457 dnia: 29 Sierpnia 2010, 11:25 »
Lemmy produkują bo ja kupiłam Zuzi w rozmiarze 20/21 w hurtowni dziecięcej u nas w Szczecinie.. I widziałam dokładnie takie same nad morzem.. Tylko, że mimo, że Zuza nosi 19 to nie jestem wstanie ich założyć na jej stópkę, bo ją prostuje.. Dajcie znać czy Wy też macie taki problem..

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #458 dnia: 29 Sierpnia 2010, 20:49 »
Tak, tak własnie dlatego nie kupilam kaloszy  :-\ znalazlam tylko jeden rozmiar 21 i nawet byly na niego, jak by sie grubą skarpete ubralo, ale co z tego jak chcialam mu drugi raz zalozyc i nie dalo sie.

Nakupowalam mlodemu dzis ciuchów, takie ladne rzeczy mieli w wójciku ze nie moglam sie powstrzymac, gorzej jak pani mnie skasowala, i musiala powtórzyc kwote bo nie wierzylam, 400 zł  :o masakra.

Ale na chrzciny kupilam kurteczke, spodenki, sweterek, rajstopki i skarpetki sliczniutkie, a mojemu niuniowi 3 pary rajstopek  ;D, 5 par skarpetek , kurteczke, i bezrekawnik  ;)

Nie moglam wybrac pomiędzy kurtką czerwona a brazową, tak mu bylo ladnie i w jednej i w drugiej ze siedzialam w sklepie 40 min  :D, jeszcze nigdy takiego delematu nie mialam, zawsze3 bylam zdecydowana, to byl mój pierwszy raz  :D

Ale że tesciowe sie podobała czerwona i męzowi to wziełam brązową  ;D

Młody juz dawno spi , a mnietak głowa boli, cały dzien w sklepie to chyba juz nie dla mnie, starzeje sie  :D

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #459 dnia: 30 Sierpnia 2010, 08:48 »
Jednym słowem szał zakupów  ;) Ja ostatnio tak się zagalopowałam że młodej 11 sukienek kupiłam  ;D

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #460 dnia: 30 Sierpnia 2010, 09:09 »
Patyśka strasznie podwija paluszki, też jej ciężko założyć butki. Ale myślałam, że skoro kaloszki mają szerszą cholewkę, jakoś to będzie.
Może na razie wytrzymam bez, w przyszłym tyg mają byc upały a za 2 lecimy jeszcze do Egiptu więc upał będzie. Nie wiem, jak szybko rośnie stópka, ale w październiku może być już inny rozmiar.

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #461 dnia: 30 Sierpnia 2010, 09:14 »
Wpadłaś w szał zakupów ;D Jak w Bonarce?- jest wybór ciuszków?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #462 dnia: 30 Sierpnia 2010, 09:30 »
Tak wybór jest szczególnie w smyku i wójciku, teraz w wójciku jest wysprzedaz starej kolekcji to i ceny przez pol  ;), z tym ze duzo juz powybieranych jest rzeczy, ale jescze cos zostało  ;D tylko szkoda ze wiekszosc mniejszych rzeczy, choc i tak ich rozmiarowki są super bo ja wszystko mlodemu kupilam 74  :D

Kaloszy chyba mlodemu narazie nie kupie, znalazlam w deichmanie fajne mieciutkie buciki, takie wlaznie na chlape, sa wysokie tylko rozmiar mi mają dowiesc w tym tygodniu  ;)

Dzis zimno, w ogle sie nie wyspalam, boli mnie glowa i nic mi sie nie chce  :-\, mam nadzieje ze mi to przejdzie bo mam dzis duzo roboty.

Do sklepów od dzis nie chodze  :D

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #463 dnia: 30 Sierpnia 2010, 09:39 »
Ja też sobie przyrzekłam oszczędność i koniec z zakupami, ale mam bon na 20 zł do H&M, na dział dziecięcy, ważny do środy. Trzeba dzisiaj jechać i wykorzystać :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #464 dnia: 30 Sierpnia 2010, 09:47 »
A najlepsze w tym wszystkim jest to ze mlody ma wiecej ciuchów odemnie  :-\, ale juz ma wszystko kupione na zime oprocz bucików i nic juz nie bede z ubranek musiala mu kupowac, pozatym trwa budowa wiec cza oszczedzac  ;D

Od czwartku maz ma wolne ale pewnie bedzie siedzial na budowie, z jednej strony nie moge sie doczekac domku ale z drugiej przeraza mnie mysl ze tescie są tak blisko bo az za ogrodzeniem i troszke dalej babka masakra, ja chce miec spokoj.

Bosheeee jak zimno, leb mnie boli jak bym popila wczoraj a nic nie pilam  :D

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #465 dnia: 30 Sierpnia 2010, 10:23 »
[color=navyAle Wam zazdroszczę.... :D :D :D Takie zakupy. Ja zawsze wchodzę do smyka tylko popatrzeć ;D A tak to zostaje mi allegro i używki za 2-5zł  :D :D :D Tak się śmieję, ale też bym chciała tak jak Wy ::)

Jak wygram w totka to chyba całego Smyka wykupię ;D ;D ;D

[/color]

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #466 dnia: 30 Sierpnia 2010, 10:33 »
wiesz ja pewnie bym sobie nie mogla na to pozwolic ale z racji tego ze mialam macierzynski z uk, skladalam go i dlatego moglam sobie pozwolic na zakupy, choc i na budowe to szlo  ;), teraz nie pracuje, mąz tylko zarabia, a kasa idzie w budowe. WIec juz sobie nie poszaleje, skonczylo sie dobre  ;)

Ale tak na powaznie to jak bym miala temu malemu na chrzest kupic jakąs zabawke to trudno by mi bylo wybrac a tak to kupilam ubranka z których mam nadzieje będą zadowoleni i oni i dziecko  ;)

Jeszcze tylko cza cos kupic chrześnicy męza na urodziny i tyle.

Agus ja tez przewaznie kupuje na all  ;D

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #467 dnia: 30 Sierpnia 2010, 10:52 »
Fajnie że dałaś znac, że są przeceny w wójciku, my się jakoś w tygodniu tam wybieramy, wcozraj spisywałam co już mamy dla maluszka, a czego nie i jeszcze sporo nam brakuje :-\ na szczęście sporo ciuszków w sobotę dostaliśmy od siorki Łukasza, ale sporo zostało do kupienia :)
kiedy się widizmy? może w przyszłym tygodniu?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #468 dnia: 30 Sierpnia 2010, 10:59 »
Jak najbardziej jestem za  ;)

A co do przecen to są w wojciku , bo w smyku juz byly ceny kosmiczne nie których ubrane, ale jak bylam kiedys to akurat trafilam w smyku na przeceny  ;D

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #469 dnia: 30 Sierpnia 2010, 11:08 »
Ja w Smyku niedawno kupiłam Patyśce kapelusik za 10 zł, cieszę się, bo wszystkie 5 czapeczek letnich zostało pogubionych + 2 ukradzione wraz z wózkiem. A tak to mi się jeszcze chyab nigdy nic w Smyku nie spodobało. Ostatnio w prezencie Patyśka dostała od mojej teściowej sukienkę i zastanawiałam się tylko, czy teściowa weszła i poprosiła o najbrzydszą? No cóż...

Nikola, ja nie wiem, kto u nas ma więcej ubrań, moje ostatnio się nadają do wymiany... zeszłej jesieni nic prawie nie kupowałam, 2 lata temu zaczynałam ciążę więc też nie. Ale wiem, kto ma największe zużycie :D Patyśka właśnie dorwala się do kartonu z sokiem (stawiam napoje pod ścianą na podłodze), odkręcila zakrętkę i się wymyła, dokładnie polewając siebie i rozcierając po całym ciele... A to był już drugi zestaw ciuszkowy dzisiaj.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #470 dnia: 30 Sierpnia 2010, 11:09 »
Ja w smyku czy w wójciku kupuję tylko jak są przeceny, a największe cudeńka można znaleźć na allegro albo w używkach

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #471 dnia: 30 Sierpnia 2010, 11:13 »
Ja polecam DADA, wprawdzie sklepy są tylko w Bielsku, bo są to głownie na eksport robione ubranka, ale bardzo fajne. W przecenie można tanio kupić. Wójcik, jak dla mnie się do tej pory nie sprawdził.
A za to co raz bardziej się przekonuję do Cocodrillo.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #472 dnia: 30 Sierpnia 2010, 11:19 »
o to nie znam tej firmy, dobrze wiedziec, ja mam wiele rzeczy z coccodrillo ale jakosciowo są słabe, bodziaki po kilku praniach nie wyglądają super, a zas rzeczy wójcika piore juz tyle razy i wyglądają jak nówki  :P

Pozniej wleje fotki moich łupów tzn Alusiowych  ;D, wiecie co jest najlepsze ze mnie tak nie cieszą zakupy dla mnie bo nawet nie kupuje nic nowego ostatnio , jak dla mlodego, wczoraj wybierając mu tą kurteczke no bylam sama w szoku ze sie zdecydowac nie moge  :D

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #473 dnia: 30 Sierpnia 2010, 11:25 »
Ja z Cocodrillo mam 4 bodziaki i są rewelacyjne. Ostatnio kupiłam pajaca i też bardzo mi odpowiada, bo nie jest za szeroki, także Patyśka jak rano sie budzi ma nóżki w osobnych nogawkach, nic jej nie gniecie itd. Spodenki mam jeszcze, też się sprawdzają.
Zastanawiam się teraz nad kombinezonem na zimę. Trochę mnie ceny przerażają, ale nie wiem jak w innych sklepach teraz to wygląda. W październiku będę polować.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #474 dnia: 30 Sierpnia 2010, 11:37 »
ja mam wlasnie z coccodrillo kombinezon, dostalam od kuzynki po jej synku ale cos mi sie wydaje ze duzy bo 86  ;)

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #475 dnia: 30 Sierpnia 2010, 12:08 »
Mi babka mówiła, że mają troszkę większe rozmiary niż w rzeczywistości.
Prawdopodobnie stanie na tym, że kupię spodnie 86, i dwie kurteczki 80 i 86. Ale zobaczymy, co będzie wchodziło jesienią. Spodenki można podwinąć, za duża kurtka to trochę niewygodne. Na szczęście Cocodrillo mam 5 min od domu więc jak będzie się robiło chłodniej zdążę kupić. Już mam upatrzony komplecik, na razie w katalogu. Zobaczymy jak będzie w realu.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #476 dnia: 30 Sierpnia 2010, 12:34 »
ja w tamtym roku mialam z wójcika i bylam bardzo zadowolona w sumie to nie wiem czy mlody w to nie wejdzie jeszcze  ;D z tym ze to jest jednoczęsciowy  :-\, a coccodrillo mam dwu spodeni i kurteczka i przydałoby sie jeszcze jeden na zmaiane na zime no ale zobaczymy.
U nas coccodrillo nie ma sklepu ,tzn są ich produkty ale wybór slaby.
To fakt oni maja dopasowane body bo moj tez szczuplutki i akurat body są ok  ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #477 dnia: 3 Września 2010, 12:44 »
Witam prawie weekendowo  ;)

Ja wlasnie wrocilam od lekarza, spedzilam tam caly poranek  :-\, mlode teraz odsypia nie mogl wczesniej.
Bylismy u chirurga, bo Alex ma paluszka u nozki 4 pod 3, poprostu ma go zawinietego ze tak napisze. Juz od urodzenia to zauwazyla tzn pare dni po urodzeniu, nie wiem czy tak juz mial, czy przy porodzie mu sie tak zrobilo, trudno powiedziec, mielismy zrobione zdjęcia rtg, noi mamy skierowanie do prokocimia  :-\, prawdopodobnie bedzie trzeba to zrobic chirurgicznie, co mnie bardzo martwi.
Zaraz jade jeszcze do nas do szpitala, bo tez mamy dobra pania doktor chirurg.

A miaam dzis taki dobry humor który juz mi sie zepsul. Otoz zeszly mi rozstepy, jestem w szoku bo myslalam ze po tym co kupilam na rozstepy mi to nie zejdzie, ze to taki pic na wode, a mialam ich duzo na brzuchu. Tyle ze az sie wstydzilam wyjsc w stroju kapielowym cale wakacje  :-\, a tu co prawie 2 miesiace smarowania i brzus prawie gladki, dokupilam jeszcze jedna tubke zeby doprowadzic to do ladu, fakt , faktem nie jest to tanie ale co tam wazne ze dziala  ;D.
Bosheee nawet nie wiecie jak sie ciesze, wkoncu mozna isc na basen  :D

Moj maz od dzis ma urlop, z tym ze większosc czasu bedzie i tak spedzal na budowie  :-\
A wczoraj mnie rozbroil, bo wrócil z delegacji przeziebiony, i tak lezy sobie , ja juz prawie spalam, a on nagle z haslem "co tu tak piszczy", "jakas zabawka", a patrze na niego a on "a nie to moj nos" , jak parsknęlam smiechem to nie mogl mnie uspokoic.

Kurcze musze mlodemu butki kupic na zime i nie mam pomyslu jakie, tzn mam ale te ceny .....
podobaja mi sie ecco one są fajne wysokie, i super mu trzymaja nozke ale cena w promocji 299 nie dam tyle, mysle jeszcze o kozaczkach z bartka  :-\.
Chirurg nam powiedzial ze musi nosic szersze buty tzn nie moze takich wąziutkich ktore mu będą jeszcze bardziej sciskac tą nozke  :-\

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #478 dnia: 3 Września 2010, 14:27 »
Uuuu to się porobiło  :-\ Nie dobrze, no nic. Jak trzeba będzie chirurgicznie to trudno, ważne żeby na całe życie potem miał ładnego paluszka. Choć to stres będzie potworny dla Ciebie ::) Bo narkoza :-\ Ale trzymam kciuki, żeby wszystko było ok  :) :) :)

A buty, fajna cena :D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #479 dnia: 3 Września 2010, 14:30 »
no jeszcze jest drugi problem ale o tym nie będę tu pisac  ;) no nic mam nadzieje ze chirurga nam doradzi i skonczy sie na strachu  :-\
jade zobaczyc o której przyjmuje do szpitala, moze ją dzis