Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 184733 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #270 dnia: 6 Czerwca 2010, 20:06 »
Mój już wczoraj cały dzień harcował w krótkim i krótkich spodenkach ;D A nawet w samym bodziaku bo zalał spodenki wodą jak się paplał z kaczkami :D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #271 dnia: 6 Czerwca 2010, 21:25 »
z kaczkami powiadasz  :D, u nas wczesniej nie było takiej pogody tzn w bodach smigał ale w tamtym roku zaraz po urodzeniu byla piekna pogoda, a dzis byla tak pieknie ze cały dzien spedzilismy na zewnątrz, młody sie wychustał, wybawil i teraz smacznie spi  ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #272 dnia: 6 Czerwca 2010, 21:34 »
Nie no w tamtym roku to nasz Klusio nawet w samej pieluszcze śmigał :D :D :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #273 dnia: 7 Czerwca 2010, 08:20 »
Witam poniedziałkowo  8)

U nas słonko juz wyszło piekna pogoda jak narazie, ale cos zapowiadali ze od jutra deszcz  :-\

Lecimy zaraz z młodym do skarbówki, pozniej do urzedu miejskiego po tablice rejestracyjne i wkoncu bedę miec swoje autko  ;D ahhhh jak sie cieszę

Juz nie powiem ile kasy w to wlazło, spokojnie tu w pl bysmy jakies fajne autko za to wszystko kupili no ale jak sie chcialo przekladki  ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #274 dnia: 7 Czerwca 2010, 13:19 »
Noi nic nie załatwiłam,dali mi zaswiadzenie ale mąz musi podpisac  :( noi czeka sie na to tydzien  :o masakra jakaś, ale bylam zla bo nadarmo lazłam taki kawał, nie dosc ze z wozkiem to jeszcze z grubą teczką i tablicami rejestracyjnymi  :-\, no ale zeby sobie humor poprawic weszlam do sklepu i nakupowałam sobie rzeczy  :D
Sukienke, tuniczko-sukienke, bluzke i 3 pary kolczyków ahh i do tego bransoletke  :D więc poszalałam co nie co  ;D
Ahhhh i sok żurawinowy który uwielbiam, szukałam go juz tyle czasu a tu dzis w lidlu jest tydzien zarelka amerykanskiego i co patrze jest sok zurawinowy co prawda 5zł ale kupilam dwa, w ciazy musialam go pic bo mialam zle wyniki moczu i tak sie do niego przyzwyczailam byly jeszcze suszone zurawiny ale odłozylam  ;)
Młodemu zakupilam w lidlu podusie do auta do spania pewnie ja jej będę uzywac  ;D ale wiecie co otworzylam ją i wącham i jedzie benzyną  :-\ nie wiem czemu, moze jak wypiore to juz nie bedzie.
Męzulkowi tez sie trafil zakup az za 9,99 wielofunkcyjne sztucce  :D bo zawsze podkrada mi do auta, do pracy sztucce i z kompletu mi zostaja po 2  ;) wiec teraz będzie mial swoje osobiste ktore sie skladaja jak scyzoryk  ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #275 dnia: 8 Czerwca 2010, 13:01 »
Ale sie oblowiłas Paula :D:D:D

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #276 dnia: 8 Czerwca 2010, 17:05 »
no tak typowa kobieta poprawia sobie humor zakupami  ;)  zdjęcia mile widziane  :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #277 dnia: 8 Czerwca 2010, 21:39 »
A jak  :P, dzisiaj tez od rana latałam i stwierdzilam ze ten moj synio to kochane stworzonko  ;D wiecie co on wszystko wytrzymuje, jak ide do sklepu mierzyc kiecki czy cos to on siedzi i patrzy na mnie lub zaczepia innych  ;), jak zalatwiam jakies rzeczy to albo spi grzecznie albo patrzy no mowie wam przekochany jest, a jak jemu mierze juz 10 czape to nawet nie kwęknie  :D

Dzis sprawa w urzedzie skarobowym dotyczącym autka zalatwiona teraz czekamy tydzien i dostaniem tablice i autko bedzie funkcjonowac  ;)
Oj czasami mi go brakuje jak trzeba cos załatwic to ide z buta wiem ze mi to dobrze tobi ale ............wiadomo wygoda  ;D

A zdjcia będą  ;)

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #278 dnia: 8 Czerwca 2010, 22:56 »
To Kochana ciesz się że masz takiego wspaniałego synusia.
Z moją córcią to nic nigdy nie mogłam załatwić.Wszędzie jej było pełno i dawała znac o sobie  ;D

O sztućcach dla męża może też pomyślę bo znikają mi z domu  ;D  ale zbliża się "Dzień Ojca "  podrzuce Klaudii pomysł  ;D

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #279 dnia: 9 Czerwca 2010, 09:55 »
No to masz aniołka w domu ;D Mój niestety wyrasta na rasowego łobuziaka ::) ::) ::) czapki przymierzyć nie da żadnej, oczywiście ja mierzę bo co on będzie rządził :D :D :D Ale w miejscu stać nie znosi i tylko by jeździł i samochody oglądał  ;D To fajne ale męczy jak nic nie można załatwić, przynajmniej w spokoju ::)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #280 dnia: 9 Czerwca 2010, 12:48 »
Nie róbcie z niego takiego aniołka  :D  ale faktycznie da mamusi wszystko pozalatwiac  ;), ale jak jest puszczony w domku to go wszędzie pełno cza miec oczy wokol d......., teraz wlasnie kombinuje jak sie wydostac z wozka bo sie obudzil a juz obcykal ze mozna wyjsc dolem  ;D, wczoraj jak poszlam z moja mama na zakupy mlodego wzielam wsadzilam do jego rowerka, jezdzimy po tym sklepie a mlody chwycil butle 2,5 litra w ręce i zadowolony, pozniej ziemniaki  :D takze on dopiero sie rozkreca  ;)

Ale dzis mamy piekna pogode, wlasnie przeglądam na allegro piaskownice bo chcialabym mu ją na balkon rzucic i zeby sie tam bawil, pozniej na ogrod sie ja da  ;)
Wysprzatałam cała chate i zaraz sie musze wykapac bo sie ze mnie leje, ale juz wole taka pogodę niz zeby padało  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #281 dnia: 9 Czerwca 2010, 17:13 »

rowerkowo

i dzisiejszy łobuz

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #282 dnia: 9 Czerwca 2010, 17:16 »
I zdjęcie zrobione przed chwilką jak młody usnął  ;D

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #283 dnia: 9 Czerwca 2010, 17:35 »
super poza w wózku ;D
 nikola gdzie kupiłaś tą kieckę w kratkę?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #284 dnia: 9 Czerwca 2010, 18:56 »
Fajne ubranka!!!

A poza do spania niezła :) hehehe, normalnie szpagat zaraz zrobi :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #285 dnia: 9 Czerwca 2010, 19:30 »
Jak jest rynek w Chrzanpowie jest poczta a na rogu naprzeciw byl dawniej sklep tam byly chyba torebki to teraz są ubrania od kwietnia otwarty sklep, maja super rzeczy i tanie i jakosciowe tez super. Ja do przymierzalni wzielam chyba z 11 rzeczy ale musialam odlozyc ze wzgledu na to ze zaplacila bym kupe  :D

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #286 dnia: 9 Czerwca 2010, 20:40 »
Jejku jaki Aluś jest szczuply :o :o : Super i zakupy i Alunio :-* :-* :-*

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #287 dnia: 9 Czerwca 2010, 20:59 »
Sukieneczka superko.Dałaś mi pomysła żeby wyruszyć za kiecką  na wesele w Twoje strony  ;D
Czy Alex ma ochranaicze na kolanach .Jezeli tak to jestem zacofana że takie rzeczy są.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 9 Czerwca 2010, 23:07 »
No kupilam mu nakolanniki ale nie jestem z nich zadowolona bo są za bardzo scisniete na jego nozkach (ale moze je rozciagne) po drugie spadają ale ogolnie kolanka lepiej wygladaja  ;)

Ja sukienki na wesele to lubiaam w Jaworznie kupowac  ;) choc powiem ci ze wczoraj chodzilam po sklepach z kolezanką i faktycznie jest w czym wyvrac a jak szukalam w kwietniu to nic nie bylo  :-\

Jejku jaki Aluś jest szczuply :o :o : Super i zakupy i Alunio :-* :-* :-*
Agus on i tak juz przybral, a jaki ma brzuszek  :D

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #289 dnia: 9 Czerwca 2010, 23:15 »
ale miał pozę podczas spania ;D ;D ;D ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 9 Czerwca 2010, 23:16 »
Zapomnialam jeszcze napisac młody dzis tak pedzil ze ledwo za nim nadążałam jak nie za zelazko, to do szuflad,to na balkon, wszystko chowalam a on jak wdzial gdzie jest schowane to po jakim sczasie wracal na to miejsce  :D ale za to wieczorkiem poszlam z nim do piaskownicy pierwszy raz mial lopatke i sie slicznie bawil caly byl w piachu, jak go kladlam spac to niniek sie tak do mnie przytulil ze az mnie doslownie sie doslownie cudownie zrobilo na serduszku  ;D w ogole ostatnio zrobil sie z niego przylepek i daje buziaka mamusi słodki jest ten moj urwisek a kocham go nad zycie, byc mamą to jest cos najcudowniejszego na swiecie i zycze kazdej kobiecie aby byla tak szczesliwa bo to cudne szczescie miec dziecko.

Ahhhh i jeszcze jedno dzisiaj przeslal całą noc az sie ja obudzilam o 2.40 (bo zawsze tak wstaje na jedzonko) a ten spi, po 5 tez spi noi wstał o 8 zadowolony  ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 10 Czerwca 2010, 12:20 »
Noi znowu słoneczko az chce sie zyc człowiekowi  ;D , jeszcze bardziej jak dostaje sie listy ze zgloszeniem sie do skarbówki po odbiór z vatu (bo zamknęlam firme)  :D

Młody własnie siedzi i zaczepia psa, daje mu kubeczek do picia a pies udaje ze spi  ;D, ostatnio Alus chcial pic z jego miski  :D dobrze ze zauwazaylam w miare szybko  ;)
Ah i mialam kupic piaskownice ale podobno tesciowa kupila z tym ze nie wiem czy to na dzien dziecka spozniony czy raczej na urodziny  :D ale mimo to chyba kupie na balkon bo by sie przydało  8)

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #292 dnia: 10 Czerwca 2010, 14:57 »
ja właśnie też się do piaskownicy przymierzam, ale jeszcze trochę poczekam, bo póki co moje dziecko nie chce na balkonie siedzieć. większość dzieci to jak widzi otwarty balkon to leci od razu ,a moją to w ogóle nie interesuje.woli bawić się drzwiami od balkonu. także na razie czekam ::)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #293 dnia: 10 Czerwca 2010, 21:19 »
A ja dziś wystawiłam małego za drzwi... balkonu  :D :D :D łóżeczko miał cały boży dzień n a balkonie ;D ;D ;D

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #294 dnia: 11 Czerwca 2010, 00:15 »
słodziak z twego synusia ;) a poza w wozku nieziemska ;) jaka ty kobitko chudziutka jestes ;) pozazdroscic ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #295 dnia: 11 Czerwca 2010, 09:08 »
chudziutka  :o no coś ty ja jeszcze 6 kg z przed ciązy mam i jakos nie moge ich zgubic  :-\

Synus dzisiaj sie obudzil po 7, wsadzilam mu autko i zółwika ktory jak sie przycisnie to gra i mlody sie bawil a mamusia pospala godz  :D, jak wstalam to Alus lezał patrzac na zółwika i zmienial sobie melodyjki  :D
A teraz wymyslil sobie ze stoliczek edukacyjny moze sluzyc za chodzik i chodzi po pokoju pchając go  ;D

Jutro juz sobota,pewnie pojedziemy zobaczyc jak tam nasza budowa,ostatni raz jak tam bylam byla wielka dziura  ;)

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #296 dnia: 11 Czerwca 2010, 12:05 »
pewnie ze chudziutka ;) na zdjeciach wygladasz szczuplo ;)  kochany niunius dal mamci pospac ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 14 Czerwca 2010, 12:32 »
Witam ponidziałkowo  ;D

U nas weekend minąl bardzo szybko była taka piekna pogoda a dzis juz nie jest, w nocy była burza teraz w sumie juz nie pada ale jest szaro i buro
W sobote bylismy u tesciów, oczywiscie nie obyło się bez tekstów typu:

-młody pije wode

tesciowa na to  " a to słodzisz mu ją"

ja na to że nie

i wielkie oburzenie  ;D

albo zwrócienie uwagi meza na to że tesciowa pozwala małemu otwierac szuflady

ja go nauczyłam że gdy mu mówie nie wolno to tego nie robi

ona oczywiscie "ale babcia pozwala", ja że nie i koniec kropka,

0na znow "ale chodz babcia pozwoli" :-\
Ahh szkoda słów

Noi te teksty żebysmy se szybko drugie zrobili bo wtedy oni beda sie mogli wiecej młodym zajmowac, ale jak ja mam im zostawic mlodego ja przy mnie z potrafią dawac do zabawy te najmniejsze cukiereczki, albo tesciowa odkreca korek z butelki i mu wrecza twierdzac że mama jest nie dobra bo nie daje dziecku takich zabawek  :(
Wiecie ja juz sama nie wiem czy to ze mna jest cos nie tak czy z nimi
Ja mam do nich zal i to bardzo wielki zwlaszcza do tesciowej, po tym jak zabronila mojemu męzowi byc ze mną przy porodzie a tak bardzo chcialam zeby tam był no ale to juz było minęło, i teraz nie pozwole sie wtracac im we swoje sprawy.

Budowa idzie pomalu do przodu ale przeraza mnie to ze bedziemy mieszkac tak blisko tesciów, no ale wiadomo zawsze mozna zamknąc drzwi  ;D i nie wpuscic
Młody co chwila przychodzi do mnie bierze mnie za raczki i mówi "isc" noi tak sobie chodzimi calymi dniami  :D, ostatnio widzialam sie z kumpelą ma synka miesiac starszego który juz od 9 miesiaca sam chodzi  :o

Zastanawiam sie nad otwarciem firmy, w sumie dopiero co zamknęłam  ;D ale teraz bym chciala cos co mogę robic i rownoczesnie zajmowac sie młodym ale o tym kiedy indziej jak juz cos wiecej sie w tym temacie wyjasni  ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #298 dnia: 14 Czerwca 2010, 12:37 »
Ahhh noi za niedługo roczek  :o kiedy ten czas tak szybko zleciał, w sumie nie wiem czy zrobic urodziny w ten dzien co ma czyli 7 w srode, czy przesunąć na sobote.
Z jedej strony mysle żeby to zrobic w dzien w którym te urodzinki obchodzi, zaprosic najblizszych , no ale tez przemawia ta sobotą ze wzgledu ze mozna dłuzej posiedziec hmmmm no nie wiem a w sumie to juz nie duzo czasu zostało  ;)
Muszę zamówic torcik i teraz sie zastanawiam na taki ze zdjeciem  ;D bardzo mi sie podobaja, ale myśle zeby tez samemu zrobic zeby solenizant mógł go skosztować  ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #299 dnia: 14 Czerwca 2010, 21:38 »
ja torcik będę robić na pewno sama - takie jak robiła KAHA :D (przynajmniej mam taki plan ;))