Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 185071 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #510 dnia: 5 Października 2010, 07:55 »
Dziękuje Anetko  :-*

Ja dzis o niebo lepszy humor mam  ;D, choc ,mlody wstal wczesnie bo po 7  :D ale kawke juz wypilam.

Kurcze mam tyle fajnych filmikow z udzialem malego, musze jakies wam tu rzucic bo to co on wyprawia rozmawiając przez telefon z moja siostrą  ;D to idzie naprawde się posmiac.

Teraz wlasnie grzebie w swoich szufladach wyciągajac buciki, przymierzajac sobie na nozke i mnie  ;)

Dzis mąz juz poszedl do pracy po urlopie. Ja do szwagierki narazie nie pojade bo mi cisnienie podniosla wczoraj odnosnie znowu tego wesela.

Jejku ja nie rozumiem jak sie mowi komus wprast ze sie nie idzie a ten ktos jeszcze bardziej probuje cie wyprowadzic z rownowagi  >:(

Idę do bąbla bo cos mi tu smierdzi  ;D

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #511 dnia: 5 Października 2010, 09:31 »
NO a jak rocznica?? Dobrze w końcu mineła?? My niedlugo mamy też rocznicę.. ale poznania się :) Trzecią dopiero :) u nas wszystko bardzo szybko się potoczyło.. :) Już po 7 msc stwierdziliśmy, że chcemy dzidziusia.. a równo rok od poznania zaszłam w ciążę :):)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #512 dnia: 5 Października 2010, 09:46 »
Marcella no to żywioł :D My grzecznie po 3 latach znajomości wzieliśmy ślub no i po ślubie mieszkanie razem i chęć dzidziusia, no a ż potoczyło się inaczej trochę to już inna sprawa. Więc rocznicę poznania będziemy mieli 7 :o Łooo, to już coś :o

Paula kochana a jak u Was???

Stwierdzenie "coś mi tu śmierdzi" Rewelacja :D :D :D

Mój buty tylko nosi w rękach i się nimi bawi ale nie ma wcale zapędów, żeby na nogi próbować zakładać itp ::)

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #513 dnia: 5 Października 2010, 09:56 »
II rocznica minęla " ni jako" ,mąz na budowie bo ostatni dzien urlopu, ja z dzieckiem , przypomnial sobie o 21  :D, ale odbije to sobie  ;)

Wiecie co ale ja sie ciesze ze on poszedl do pracy bo przez ten miesiąc co mial urlop to wiecej przesiedzial u mamusi i na budowie niz ze mną, czasem nawet do domu nie wracal bo mamusia go przytrzymywala, oni myslą ze takim zachowaniem przyciągnąl mnie tam do nich zebysmy zamieszakali na czas budowy u nich, ale nie wiedzą o tym ze ja jestem osoba upartą (wkoncu baran)  ;D i mi to lotto bo ja juz powiedzialam "koncowe" slowo nie.

Ahhhh jak ja bym chcialaby bylo inaczej, a bylo jak mieszkalismy w uk, teraz znowu mnie tam ciągnie i juz sama nie wiem czy z powodu tego ze tam jednak mąz byl inny, radzilismy sobie sami, tescie byli daleko i tak nie mieszali, nie wiem czy oni sobie nie zdają sprawy ze moga rozwalic "naszą rodzine", bo juz jest blisko.....
Zaczeli sie odzywac w ostatnich dniach moi angielscy znajomi i moze tez to tak na mnie dziala.
Lece bo mlody spiacy  ;D

My teraz w pazdzierniku mamy 7 lat znajomosci  ;D czyli to juz dlugo po 5 latach stwierdzilismy ze chcemy slubu  ;) noi odrazu dzidziusia, dlatego wczoraj byl wyjatkowy dzien bo to byl nasz slub , noc poslubna(no niby to juz 5.10) i poczecie naszego maluszka  ;D oraz rok pozniej chrzest Aluska

Maly buty uwielbia nakladac, zarówno sobie jak i mnie, gorzej jak naklada swoje buty na moj duzy palec od stopy  :D
Ostatnio uwielbia chodzic z wszelkimi siatkami, torebkami, a nawet czapke sobie zaklada jak torebke i maszeruje dumnie, ja wtedy nazywam go Twinki Winki  ;D

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #514 dnia: 5 Października 2010, 15:21 »
Hejka :)
współczuje teściów...
a ja z pytankiem- może spacerek w czwartek lub piątek np popołudniu? jutro nie dam rady, pojadę z L4 do pracy...

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #515 dnia: 5 Października 2010, 20:50 »
Jejku na Twoim miejscu pożądnie pogadałabym z mężem.. nie wyobrażam sobie takich sytuacji.. My dla siebie jesteśmy najważniejsi no i Zuzia :) A spanie u rodziców..... to już  w ogóle tego nie czaję..
Moja Zuzka lubi jeść buty i nic więcej hehe :)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #516 dnia: 5 Października 2010, 21:01 »
Mnie też wydaje się Paula kochanie, że Twój mąż to jest trochę synuś mamusi albo nie wiem jak to inaczej tłumaczyć  ::) Dla mnie to coś nie tak ale zachowanie teściowej... uważaj Paula, bo to źle wróży, taka sytuacja. To do niczego dobrego nie prowadzi.

Co do rocznicy to jeszcze całe życie przed Wami  ;D My o 3-ej zapomnieliśmy, idziemy z maleńkim Klusiem do teściów a tam życzenia, prezenty a my taaaaakie oczy :o O co im w ogóle chodzi???? No i nam powiedzieli :D :D :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #517 dnia: 5 Października 2010, 21:18 »
Ja to wiem i to za dobrze niestety, ale ja jestem twarda i sobie poradze. Wiecie najgorsze jest to ze wszystko sie zmienilo jak maly sie urodzil, mąż sie zmienil, bo byl zazdrosny o wszystko a najbardziej o moja mame, a tescie to juz nawet nie mowie, bo to oni podjudzali, a wiecie co w tym najgorsze ze tak blisko sie budujemy bo tuz za ogrodzeniem  :-\, wyc mi sie czasem chce, dzis juz nie wytrzymuje, chodze cala roztrzesiona bo nie dawno sie poklocilam z męzem, normalnie mam dosc.

Maz mi nic nie powiedzial (bo niby nie wiedzial) ale tesciowa powiedziala co innego, otoz o 18 przyjechala do nas tesciowa ze szwagierką i dzieckiem, wszystko bylo by ok, ale maly zawsze o 18.30 idze sie kapac i oni dobrze o tym wiedzą, oczywiscie tesciowa zazadzila ze jadą i koniec, i wiecie co ten maly zepsul autko elektryczne naszemu maluszkowi, a jeszcze wczoraj klocilam sie z mezem bo chcial zabrac autko do tesciow dla tego dzieciaka, denerwuje mnie to ze moj mąz wszystko chce zabrac swojemu dziecku zeby dac dziecku siostry, no sorki ale cos tu jest nie tak.

Ahhhh i tesciowa wyszla znowu z tematem "wesele" bo to juz w sobote, oczywiscie kolejny raz uslyszala nie, ja juz nie moglam wytrzymac i wyszlam do siostry na zewnatrz posiedzialam sobie z nią w aucie i wrocilam, a tu mi moja mama mowi ze chcialy ją wrobic w pilnowanie tego malego w dniu wesela, ja nie wiem jak oni sobie to wyobrazają,, sami se nie radzą z dzieckiem a chcą aby moja mama z nim siedziala.
Ale 2 tygodnie temu jak prosilismy tesciow zeby pilnowali mojego psa bo jechalismy na chrzciny to robili problemy  :-\

I nawet moj synek sie wkurzyl na tego malego i ugryzl go w czolo  :D nigdy tak nie robil

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #518 dnia: 5 Października 2010, 22:51 »
niewiem dlaczego dopiero tu trafiłam :D
ale teraz już będę zaglądać regularnie ;)

gratki rocznicowe :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #519 dnia: 6 Października 2010, 08:42 »
Witam Cię Ewciu  ;)

Ale sie dzis wyspalam, chyba przez te nerwy wczoraj padlam, dzis juz lepiej. Wczoraj sie wyrzylam na męzu  ;D i az mi sie lepiej zrobilo  :D, nie no a tak serio to chyba troszke przegielam bo w sumie to nie jego wina wczoraj byla tylko tesciowej, bo to ona trula dupe o samochodzik, ze go zabierze itp tylko szkoda ze nie dala na niego grosza  :-\, tak jak i teraz nie kupi zadnej zabawki tylko 5 snikersów przywozi dla malego  ??? po co nie wiem , chyba zeby mnie wkurzyc.

Z lepszych wiadomosci, mlody wlasnie pięknie sie bawi samolocikiem i autkami  ;D, pozniej ma wpasc kumpela ze swoim synkiem, a nasze dzieciaczki razem sie uwielbiaja bawic  ;), nie to co synek szwagierki nawet ona sama twierdzi ze ma zapend morderczy  :D

I sie wlasnie zastanawiam co by tu dobrego upichcic  :-\, nie mam pomyslu ale lec popatrzec na jakies stronki z pichceniem  ;D

Ahhhh noi dzis przyjdą moje nowe lupy kierownica do wozka/fotelika i 2 domki , ahhhh jak ja uwielbiam to........

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #520 dnia: 6 Października 2010, 09:11 »
Dobrze, że humor już lepszy ;D a teściowej to ja serio współczuje :-\
To jak widzimy się w piątek? tak jak ostatnio koło 16? tylko gdzie?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #521 dnia: 6 Października 2010, 09:19 »
Tak jak najbardziej mi pasuje, moze kolo rossmana siądziemy sobie tam, albo pojdziemy do tego domu zabaw dla dzieci obok  ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #522 dnia: 6 Października 2010, 09:22 »
Kochana jak nie wiesz co upichcić to wejdź na blog Naszej Madziq  :D :D :D Ja chyba się od niego uzależniłam, wszystko pyszne, szybkie i ZAWSZE wychodzi  ;D ;D ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #523 dnia: 6 Października 2010, 09:25 »
A wiesz ze wlasnie tam patrze  ;D chyba czytam w Twoich myslach  :D

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #524 dnia: 6 Października 2010, 09:36 »
Podajcie mi proszę namiary na ten blog... :)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #525 dnia: 6 Października 2010, 10:37 »

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #526 dnia: 6 Października 2010, 11:31 »
o ja też korzystam z Madzi przepisów...pycha ;)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #527 dnia: 8 Października 2010, 19:02 »
DZięki za przemiłe spotkanko:)
Aluś jest obłędny, sama do siebie się śmieje, jak sobie przypomne ten jego " prysznic" ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #528 dnia: 8 Października 2010, 21:05 »
prszynic byl dobry, lepszy zrobil z soczkiem pozniej  :D z tym ze juz nie po sobie a po dywanie  ;)

Jejku a ja dopiero teraz dotarlam do domu , normalnie nigdy nic nie zgubilam, a dzis dzwoni do mnie tesciowa i mowi
"czy mam dokumenty od auta",
ja oburzona "tak"
na co ona " to spradz dobrze"
ja " hmmm nie ma "
tesciowa " no bo byla przed chwilką u mnie policja, znalezli w rossmanie" moje dokumenty " i zawiezli do domu tesciów, bo dokumenty sa na meza a tam ma ten adres podany, normalnie az mi glupio  ;D, bo nigdy nic nie zgubilam, ale juz wiem kiedy mi wypadly, bo mialam je w portfelu a jak w rossmanie placilam to mi musialy wyleciec  :-\

Dobrze ze sprzedawczyni znalazla

Oczywiscie przyjechalam nie dawno maly jeszcze nie spi, hmmm tak sobie mysle cos mi tu nie gra bo byl bardzo spiacy, a tu co niespodzianka, kupa zwaną  ;), i malemu przeszkadzala w spaniu, przebrany poszedl spac, a raczej padl jak kawka  ;)

Ja rowniez Madziu dziękuje za super mile spotkanko, mam nadzieje ze nastepnym razem uda nam sie wiecej pogadac, niz dzis  ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #529 dnia: 9 Października 2010, 01:04 »
Paula mnie sie tez nigdy nie zdarzylo nic zgubic, ale pewnie musi byc ten 1 raz ;))
Milego weekendu!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #530 dnia: 9 Października 2010, 08:28 »
No mnie sie juz zdarzylo  :D

Ale mlody byl marudny w nocy, ciągle mi sie wygrzebywal spod kolderki i marzla mu dupcia, poczym jęczal ze mu zimno  :(, także sie nie wyspalam.
Od wczoraj robi cos takiego
mowi "da" bierze moj palec i ciagnie mnie w miejsce które cos chce, albo cos mu mam dac, albo pomoc  :-\, wczesniej tak nie robil, no ale teraz coraz wiecej go interesuje.
A ja w nocy zrobilam taki balagan, mlody byl calą noc glodny  :-\, zjadl kaszki 300ml ok 20, a juz o 23 byl glody, zjadl 260ml  :o i dzis o 6 znowu 260ml brrrr mam nadzieje ze mu tak nie zostanie, a dzis zrobil taką kupe ze mu pępkiem wychodzila jeszcze tego nie bylo  ::)

Teraz chodzi z torebką na ramieniu  :D po pokoju

Kupilam wczoraj z Dr.Etcer deserki Tiramisu i zaraz będę robic, biszkopty mam, ciekawe czy bedzie dobre  ;)

Pranie nastawione, jeszcze sprzątnąc i mogę lezec do góry tyłkiem  ;D

Pozdrawiam i milego weekendu zycze

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #531 dnia: 9 Października 2010, 08:46 »
Ja juz tez wszystko zrobilam, jeszcze tylko mycie lazienki mnie czeka ;)))
ale to juz po zakupach :D:D:D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #532 dnia: 9 Października 2010, 08:58 »
A ja w nocy jak karmilam mlodego narobilam takiego syfu, porozsypywalam kaszki, bo po ciemku i zaspana robilam mu kaszke  :D, wstalam rano i sie normalnie przestraszylam  >:( cala podloga w kaszce , ale juz sprzątnelam oczywiscie mlody widzial jak bralam miotelke i szufelke i co zrobil jak tylko go wyciągnelam z lozeczka, poszedl do kuchni wzial miotle szufelke i wrocil do pokoju i sprzata  ;D kochane dziecko , czemu nie wpadlam na to wczesniej zeby go wyciągnąc zeby posprzątal  ;)
Najlepiej lubie jak bierze miotle lub mopa i jezdzi nim po calym mieszkaniu  ;D, takze maly pomocnik mi rosnie.

Kurcze musze jechac dzis z reklamacją wozka, bo mi sie folia przy nozkach oderwala  ;D tzn mlode pewnie ją tak skopal  ;) no ale jest gwaracja 2 letnia, teraz juz 1,5 r mi zostalo to trzeba korzystac

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #533 dnia: 9 Października 2010, 10:51 »
Ja na szczęście porządek mam, w czwartek ogarnęłam, bo mamcia przybywała :)
Jedynie pranie zdjąć z suszarki i pochować, ale mi się nie chceeeee. Jakby się samo zdjąć nie mogło!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #534 dnia: 9 Października 2010, 14:19 »
Juz posprzątane, ugotowane i nawet deserek zrobilam pyszny wyszedl  ;D

Posprzątalam nawet w lazience bo mi sie juz znudzilo jak w tym samym miejscu kosmetyki stoją  :D i jest o wiele lepiej.

Idę teraz z malym na spacer bo jest cieplutko i slonko swieci ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #535 dnia: 11 Października 2010, 11:24 »
Witam poniedzialkowo!

Weekend minąl calkiem fajnie, choc niestety tylko niedziela ale mam nadzieje ze juz tak zostanie  ;), musialam męża ustawic do poziomu, zobaczymy na jak dlugo  ;D

Sobota troche nerwowa, maz wrocil pozno bo po 20 z pracy, na wesele nie poszlismy wiec oczywiscie tesciowa wydzwaniala co chwile do meza a jak on nie odbiera to do mnie, tez nie odbieralam, ale to dlatego iz nie mialam telefonu wyciagnietego z torebki, bo jak bym odebrala to bym jej pare slow pewnie powiedziala.
Męza widzialam w sobote przez 5 min, bo pojechal pilnowac domu rodziców, co dla mnie jest nie zrozumiale, bo nie dosc ze mają psa, alarm to jeszcze mąz musial tam byc, po co  ???
Bo "mamusia" powiedziala ze jak na wesele nie pojdzie to ma pilnowac domu. Normalnie szok!
W niedziele sie dowiedzialam od męza ze poprostu byl potrzebny jako nianka  :-\, musial jechac po siostre i jej synka na wesele naszym samochodem) tzn moim (gdzie zatankowalam za pieniądze pozyczone od mamy)  :-\ bo mąz mi kasy nie zostawic, ani paliwa w aucie.
Poczym siedzial z malym a siostra sobie pojechala swoim autem dalej sie bawic (jest w ciązy ) w tym samym miesiącu co byla w ciazy u nas na weselu, ktore zupelnie olala, i poszla spac do naszego apartamentu malzenskiego ktore dostalismy od hotelu, cale wesele pospala, po czym wstala jak juz goscie sie rozeszli i wielce oburzona zwrocila uwage ze czemu jej nie dadzą teraz cieplego jedzenia.

W niedziele mialam "malą pogawędke" z męzem, otoz powiedzialam mu że jak tak dalej będzie pilnowal swojej rodzinki (mamusi, tatusia, siostry.......) to straci swoją rodzine, bo i tak widzi nas raz na jakis czas.
Ogolnie wypozyczylam sobie go, dalam mu ostatnia szanse , czy ją wykorzysta, nie wiem , jego sprawa, ja zdania nie zmienie!!!!!

W niedziele od tesciowej jeszcze uslyszalam " ja nie wiedzialam jak was mam wytlumaczyc przed mlodymi, czemu was nie bylo" ja sie na pięcie odwrócilam i poszlam w druga strone.

Po co tlumaczyc, nie rozumiem, mlodziu u nas nie byli i sie tlumaczyc nie tlumaczyli  :-\

Oj musze ich do pionu ustawic bo znowu sie zapominają, wiecie nie chce sie z nimi kłocic bo to do niczego dobre nie doproawdzi, tym bardziej ze będziemy blisko nich mieszkac, ale przesadzają.

Malemu dzis wyjęlam szczebeki z lozeczka, i wchodzi i wychodzi sobie kiedy chce. A ile ma radosci w tym.

Za to niedziela byla bardzo mila, poszlismy z malym na plac zabaw i sie bawilismy  jak male dzieci w trojkę  ;D, mlodemu najbardziej sie podobala hustawka, po jednej stronie siedzialam ja z Alexem a po drugiej mąz, i za kazdym razem jak sie odbijalismy to on sie w glos smial  ;)

Teraz sobie smacznie spi, a ja mysle co by tu zrobic, chcialabym isc na jakis kurs, i zastanawiam sie nad drugimi studniami  ;)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #536 dnia: 11 Października 2010, 11:31 »
CZyli jednak "wypożyczyłaś" sobie męża... ja sądzę żę dobrze zrobiłaś, niech wie jak to wygląda od Twojej strony...
a co do pilnowania domu- nie sądziłam że pójdzie, a jednak poszedł, szok :-\ trafiła Ci się rodzinka męża, masakra po prostu :-\
My ostatnio też nie byliśmy na weselu u młodych, którzy u nas tez nie byli... powiedzieliśmy tylko przez tel. żę nie idziemy bo ja mam żałobę, a poza tym nie cuzję się za dobrze i tyle... przynajmniej ich poinformowaliśmy wcześniej, nie tak jak oni nas...

Widzimy się w przyszłym tygodniu?

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #537 dnia: 11 Października 2010, 12:00 »
jeju, ale mam nerwa na Twoją teściową...co za baba >:(

współczuję...ale mężu też ma swoją winę...za miękki jest dla mamusi ::)

ps. kulki doszły...żyrafa najedzona :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #538 dnia: 11 Października 2010, 12:20 »
Tak męza wina w tym najwieksza, przed slubem jej tak nie pozwalam na wszystko, a teraz. No ale wie ze teraz to juz nie przelewki i wszystko zalezy od niego.
Trudno czasem tak musi byc, ja mialam wspaniala rodzice, moi rodzice byli/są tacy ze nigdy sie nie wtracali do mojego zycia, chcialam stworzyc tez taka rodzine, kochającą sie i szanującą jacy byli moi.
Szkoda ze w tym wszystkim zabarklo mojego taty.........
Ale ciesze sie ze mam jego charakter, i ze moj synek tak bardzo go przypomina i nie tylko mi a wszystkim, nie tylko wygladem a nawet czasm zachowaniem  :D

Madziu ja sie pisze na spotkanko jakies  ;), nie mam zadnych planów wiec jak tobie pasuje  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #539 dnia: 11 Października 2010, 12:22 »
Ahhh zapomnialam wam napisac wylisytowalam kuchnie tefal mojemu szkrabkowi taką jak ta tylko uzywke    http://allegro.pl/item1249828978.html

wlasnie mlody chodzi z moim kubkiem i udaje ze pije, to teraz bedzie miec swoja "prywatną kuchnie"  ;D ale bedziemy gotowac