Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 184694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #540 dnia: 11 Października 2010, 13:26 »
Kuchnia rewelacja.. też bym chciała taką dla Zuzi, no ale teraz kasy nie mam na to.. A można wiedzieć za ile? Dzięki za ten namiar na przepisy.... hmmm same pyszności.. A do męża to mam nadzieję, że się w końcu opamięta :) Dobrze, że Ty taka silna dziewczyna jesteś :)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #541 dnia: 11 Października 2010, 21:06 »
super ta kuchnia. Ja też muszę pomyśleć o czymś dla Majki (tylko tańszym), bo już od dawno gotuje z babcią w kuchni. Miała by przynajmniej zajęcie na zimowe wieczory :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #542 dnia: 11 Października 2010, 21:13 »
Ja juz sie nie moge doczekac jak przyjdzie, ale bedziemy gotowac  ;D

Musze mlodemu pochowac co nie co zabawek bo nie mam miejsca na "nową" zabawkę  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #543 dnia: 15 Października 2010, 10:39 »
Witamy  ;D

Jakos mi sie trudno zabrac tu cos napisac  ;), dzis pobudka byla po 3, masakra, srodek nocy a Alex stoi w lozeczku i wyje.
Mąż do pracy wstawal o 5 , wiec wzielam pierwszy raz od bardzooooo dawna malego do lozka i tu byl błąd, wiercil sie i kręcil, niby spał, i zaraz podnosil sie, az wkoncu nie wytrzymalam, wsadzilam malego do lozeczka spowrotem.
I znowu zaczelo sie wycie, zakrylam sie poduszka i ciezko spie, a on jeszcze glosnie  :-\, nie wiem czy go bolal brzuszek czy co, ale zrobil kupke i sie uspokoil.
Tak o to o 4 rano z zamknietymi oczami na spiocha zmienialam pampersa malemu, wlozylam spowrotem do lozeczka a ten dalej wyje  >:(, w|
Ale jestem tak mega nie wyspana, a dzis mam tyle zalatwien, jeszcze umyc wlosy musze, a dzis mi sie tak nic nie chce.

Od wczoraj wynalazlam Aluskowi nowe zajęcie, otoz kiedys mu kupilam naklejki , wczoraj mu przykleilam na rączki i kazalam isc pokazac babie, pieknie pomaszerowal wyciagnął rączki, cos tam po swojemu powiedzial, poczym do babci "widzis" znowu wracal do mnie i tak w kolko.

Dzis przykleja sobie naklejki na kartki  i ma zajęcie  ;D
Musze m

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #544 dnia: 15 Października 2010, 10:41 »
Noi mi przycisnąl za szybko poszla wiadomosc  ;)

Musze mu kupic jaki zeszty z naklejkami, choc wiem ze on jeszcze na to za maly ale jakies tam zainteresowanie wykazuje  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #545 dnia: 22 Października 2010, 10:54 »
Witam piątkowo  ;D

Ale mialam dzis straszną noc, w ogole nie spalam, ostatnio bardzo malo spie, 3-4 godz i tyle, a pozniej rano dwie kawy na raz  ;), nie wiem jakos bezsenna sie zrobilam.
Co jakis czas tak mam zwlaszcza jesienią , dlatego tez tak nie lubie jesieni i zimy  >:(

W dzien spac nie umiem, zreszta nawet nie miala bym kiedy  :D, i pomyslec ze kiedys bylam spiochem, tzn bylo to jako ponad 8 lat temu zanim poznalam mojego męza a wtedy chlopaka  ;)

Dzis mlody mnie normalnie rozwalil, potrze na niego a ten siedzi sobie na krzeselku przy stoliczku ( a krzeslko jest troszke duze i mu bylo trudno siąśc tam samemu) jak to zrobil nie wiem, i ukladal swoje drewniane puzzle, normalnie szczena mi opadla  ;)

Od dwoch dni Alus zacząl wkladac piąstki do buzi i je tak mymla godz. co mnie drazni , wczoraj nie mogl usnąć i dwa razy go przebieralam bo mymlal rękawy az byly cale mokre od sliny.
Zęby 3 juz mu sie przebily i juz spi lepiej, wiec nie wiem czemu tak robi.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #546 dnia: 22 Października 2010, 11:32 »
A właśnie, czemu masz licznik zębolków nieuaktualniony???  ;D ;D ;D

Zdolny ten Twój szkrab. Mój za to wczoraj odkrył skakanie ::) ::) ::) Jezu... Wchodzi na moją skrzynkę z kosmetykami przy wannie i zniej zeskakuje. Trochę za wcześnie na takie wyczyny bo ledwo umie na nią wejsć  :-[

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #547 dnia: 22 Października 2010, 12:31 »
Może kolejne ząbki idą?

Współczuję niewyspanych nocy, ja śpię jak zabita, Patyśka też do 9 ciągnie.

U nas koszmar z włażeniem wszędzie, byle usiąść tam, gdzie dorośli siedzą. To pół biedy, ale od jakiegoś czasu zamiast tyłem, jak ją uczyłam schodzi przodem, tzn. łapię ją nie raz w locie.
A wczoraj biegała cały dzień, nie wyrobiła na zakręcie i ma wargę dolną i górną dokładnie na pół rozciętą. I po raz kolejny muszę powiedzeć to samo: "co to znaczy beztroskie dzieciństwo?"

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #548 dnia: 22 Października 2010, 15:23 »
Hehe Karola nie zle nie zle  ;)

My troche porysowalismy tzn maly ale pozniej wlączyl mu sie motorek i zacząl robic to co mu nie wolno, czyli ciagnąć firanke, walic drzwiczkami szklanymi z meblo  >:( i to robi z taką premedytacją i usmiechem na twarzy ze az mnie.........
Musialam go wziąśc do lozeczka na chwile wsadzic zeby sie uspokoil  :-\

Moj tez teraz wszedzie wylazi zwlaszcza na kanape i bierze telefon stacjonarny i sobie gada. Na lozeczko sam spotrafi wylesc i ze skoczyc jak to ostatnio zobaczylam to az sie slabo zrobilo.

Wlasnie odebralam poczte i wiadomosc od agencji  " zapraszają mnie do siebie do agencji ale mam zrobic profesjonalne porfilio mlodemu" ma byc przynajmniej 5 zdjęc , u nich to kwota 250 zł  :o, ale moge gdzie kolwiek je zrobic.
Hmmmm musze sie nad tym zastanowic, otoz napisali ze są zainteresowani wspolpracą z moim synkiem ..........
Musz to powaznie przemyslec, zwlaszcza ze z kasą teraz krucho  :-\

Ide sie ubierac i idziemy bo babcie  ;D do przedszkolaków

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #549 dnia: 22 Października 2010, 16:26 »
witaj w klubie 'niewyspanych' :D

czyli Aluś będzie małym modelem? super...jest taki słodki...wcale się nie dziwię, że ma już propozycje pracy :D

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #550 dnia: 22 Października 2010, 16:49 »
Nikola, zaraz Ci wyślę na priv info o agencjach :)

Patyśka też jest :) Na razie nie zyskała kontraktu za milion, ale wszystko przed nami, hehehehe ;-)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #551 dnia: 22 Października 2010, 18:15 »
o jaaaa że też nie trafiłam tu wcześniej  ::)
Aluś modelem no no  :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #552 dnia: 22 Października 2010, 19:11 »
Witam Magda  ;)

Modelem to on jest od urodzenia  :D, a tak serio to zobaczymy co z tego wyniknie, oby mial po mnie szczęscie, bo ja to gdzie kolwiek jechalam spiewac to wygrywalam  :D, albo jakies konkursy to rowniez chocby z glupia  :D, szczęscie po tacie  8)

Jutro jade na zakupy do jaworzna  ;), malemu musze kaszki zakupic bo nigdzie nie moge znalesc z nestle misiowego ogrodu, podobno wycofali i to co jest na stanie zostanie sprzedane, a nestle podobno wprowadza nowe  :-\, szkoda bo mlody je uwielbia a zadnych innych jesc nie chce, w szczegolnosci mu zasmakowaly brokulowe, no ale mam nadzieje ze gdzies jutro wynajde i zrobie zapas ;)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #553 dnia: 22 Października 2010, 19:18 »
Wspólczuje nieprzespanych nocek :-\ ale dołączam się do tego grona, ja tez znów nie mogę spać :-\

Wcale się nie dziewię że Aluś może być małym modelem ;D jest obłędny ;D i te ogromne oczyska ;D

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #554 dnia: 22 Października 2010, 20:37 »
Hehe mi wszyscy mówią, że powinnam Zuzke wysyłać na jakieś castingi.. ale ja jakoś nie chce.. Jak ktoś mówi jaka jest piękna ja dodaje ale też i mądra.. po sobie mam jakąś traume na tym punkcie.. Zresztą w Szczecinie chyba nawet nie ma takich castingów :) No ale brawo dla Nikola :) On w ogóle szybko się rozwija jak na swój wiek.. tak mi się wydaje jak widzę co Zuzia potrafi :) Szkoda, że tak daleko mieszkasz.. zrobiłabym Ci zdjęcia małego do portfolio :) U nas na 20 zdjęć jest za 300-350zl więc troszkę taniej hehe :) Może powinniśmy cennik podnieść hehe :):)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #555 dnia: 22 Października 2010, 20:45 »
A może zadzwon do Daniela Gromali?

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #556 dnia: 22 Października 2010, 22:18 »
Nikola a skąd jesteście że do jaworzna jedziesz?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #557 dnia: 23 Października 2010, 09:13 »
Za 20 zdjęc to taniutko Marcella to ja tam do Ciebie jadę  ;D, a tak powaznie to nigdy w Szczescinie nie bylam  :-\, wszędzie bylam a tam i w tamtych rejonach nie, ale mam zamiar kiedys i Szczecin nawiedzic  ;D, zresztą całą Anglie zjechałam, Niemcy, a w Polsce tylko w kilku miejscach bylam  :D

Magda ja jestem z Chrzanowa  ;) jaworzno mam bliziutko 15 min autkiem  ;)

Dzis spałam az 2 godz  >:(, łeb mnie boli, kawa juz wypita zaraz chyba sobie druga walne, jeszcze o 6 zawozilam męza na budowe, i dopiero jak wrocilam ok 7 to sie wyspalam do 8, a w nocy to sie tak męczylam, krecilam po calym łózku.
Myslalam że męza dosłownie ubije, nazarł sie "niby" 3 dni temu czosnku i smierdzi  >:(, nie nawidze czosnku, jak wrocilam rano to gdy weszlam do pokoju to jeden smrod czosnku byl.
Zapowedzialam mu ze jak jeszcze raz sie go na je to spi na wycieraczce  ;)

Wiecie jego kolega ma plantacje pod Krakowem czosnku i dostal od niego reklamówke czosnku i sobie tak siedzieli i jedli w pracy  :-\
a Jeszcze nie wiem czemu pol nocy sie drapalam po plecach, kurde wczoraj sie wykapalam w wodzie Aluskowej dolalam sobie wode itam byl plyn Hipp jego i chyba po tym mnie swędzialo a jemu pasuje bo sie po nim nie drapie ostatnio.

Chyba sobie będę musiala porobic badania krwi bo juz nie mogę tak dlzej nie spac  :-\,

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #558 dnia: 23 Października 2010, 19:36 »
A ja nie dawno wrocilam z zakupowego szalu  :D oczywiscie nieobylo sie bez "kupy" Alusiowej dobrze ze zrobil ją pod koniec jazdy z tym ze w samochodzie sie nie dalo wytrzymac  ;D

Przed wyjadem maly oglądal bajke i tanczyl w lozeczku, tak sie wyglupial ze uderzyl o barierke szczęką, i zacząl plakac, ja patrze a mu z buzi krew leci  :-\, co sie okazalo rozwalil sobie u gory między ustami a zębami ten jezyczek calkiem dziure tam ma  :'(.
Teraz nie wiem czym mu to smarowac, czy aptin wystarczy.

Pochodzilysmy troche z mamą i siostrą po Jaworznie, w sumie nic ciekawego nie bylo, kupilam taki golfik dla malego co sie zaklada na bluze  ;), od cioci maly dostal autko police )bawil sie nią calą drogę , w sumie to cały dzien), a od babcie kolejne puzzle drewniane ale te sa z krówką (on uwielbia krówki)  ;)
Wstając rano mówi "muuuuu" aby mu wlączyc farme tiny love  :D

Noi oddalam wozek do reklamacji, w sumie z glupia weszla do sklepu sie zapytac czy tą folie w nozkach mi wymienią (bo mlody mi ja stargal) bo on straszny wiercipietek jest , no ale oni przeciez tego nie wiedzą, sama sie stargala  ;D
Pani stwierdzila ze jak najbardziej, poczym sama zasugerowala aby kolka nasmarowali itp  ;D a co niech robią  ;)

Od siostry dostalam fajne rekawiczki z biedronki  ;D kolor turkusowy pod moja torebke

Zaraz jeszcze jade po męza bo mi sie za bardzo "zapracuje", choc wiem ze on straszny pracus, i zamiast odpocząc to będzie zapiepszal zeby tylko skonczyc.
A juz bym sie kladla spac, mam takie oczy czerwone jak wampir

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #559 dnia: 23 Października 2010, 20:54 »
Całuski dla biednego Alusia. Mam nadzieję, że szybko wyleczą się zranienia!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #560 dnia: 23 Października 2010, 21:07 »
Biednemu zagladnemu i dziure tam ma  :'( az mi go zal, bo i ja i moja mama patrzylysmy na niego i bylysmy na wyciagnięcie rąk, no ale wiem ze wszystkiego przewidziec sie nie da. Ale biedaczka mi zal bo wolalabym ja pocierpiec  za niego ;)

Moja siostra kupila mi ciastka "Alusiowe ciasteczka"  :D no chyba ich nie otworze  ;D

Wlasnie dociera do mnie ze zostalam na dwa tygodnie bez wozka  >:( ale jestem glupek normalnie jestem taka zla, bo uwielbiam ten wozek, jest taki leciutki, a teraz będę musiala wziasc z piwnicy wyciagnąc  :-\

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #561 dnia: 25 Października 2010, 11:26 »
Witam poniedzialkowo!

Dzis taki ponury dzien, deszcz pada  :-\, az sie czlowiekowi nic nie chce. Jak ja nie lubie takiej szarosci, w ogole nie lubie jesieni i zimy. Jak tylko wiosna sie pojawia to mi sie chce zyc  ;D

A tak serio to mialam dzis tyle planów, ale przez ten deszcz mi sie wszystkiego odechcialo, mąz wziąl autko do pracy wiec nigdzie nie wychylam nosa z domu.
Maly robi sie spiący wiec go musze zaraz uspic, i posprzątac dom, bo po weekendzie wygląda gorzej niz przed  ;D

Wczoraj bylismy na imieninach u mojej siostry. Bylo bardzo milo, i sympatycznie  ;)
Oczywiscie maly z wozka nie chcial wyjsc, bo ma teraz inny i nowsc (oczywiscie go tak ciekawi) ze by mogl w nim siedziec caly czas  :D a my sie z niego smiejemy.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #562 dnia: 25 Października 2010, 16:25 »
Porobilam wszystko co mialam zrobic, tzn posprzatalam ten caly syf a bylo co sprzatac, obiadek sie juz gotuje pieczone ziemniaczki  ;D, a moj maly lobuz jak wstal po 7 to dopiero teraz usnął.
Tak dawal popalic bo on zawsze ok 12 spi a dzis nie mogl usnąć i strasznie marudzil  :-\, ale wkoncu padl.

Odezwali sie z agencji i zaprosili nas na zdjecia do sosnowca, takze nawet lepiej bo nie daleko, pozatym pracują soboty i niedziele, wiec pojedziemy z męzem razem  ;) tylko jeszcze nie wiem kiedy.

Spac mi sie cos chce, ale jakos nie umiem spac w dzien  :-\, w ogole ten dzisiejszy dzien by sie mogl juz skonczyc  ;D, jakos nie lubie poniedzialków.

Ogolnie to calą zime bym mogla prze spac jak niedzwiadki a na wiosne sie budzic szczesliwa  ;D ze slonko wyszlo

Ide zerknąc na te moje ziemniaczki co by ich nie przypalic za bardzo  ;)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #563 dnia: 26 Października 2010, 13:01 »
I jak wygląda sprawa z tym portfolio?
Dziś też tak cholernie ponuro, wyjść się nie chce nigdzie :-\ nic się nie chce w ogóle :P

Widzimy się w przyszłym tygodniu?? Łukasz ma popołudniówki, więc popołudnia mam wolne :)

Buziaki dla Alusia :-*

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #564 dnia: 26 Października 2010, 17:15 »
Ja dopiero teraz wrocilam z calodniowego chodzenia po miescie z siostrą i malym, ale zmarzlizmy :-\

Umowilam sie z porfiliem jednak do agencji bezposrednio, tak mi poradzil znajomy ktory jakis czas temy reklamowa ciuchy w krk wiec stwierdzil ze lepiej zrobic to w danej agencji bo inaczej pozniej do tego podchodzą  :-\ hmmm zobaczymy, ale jeszcze musze podzwonic mimo to w kilka miejsc tu u nas  ;)

Pozatym mlody dzis tak zwymiotowal w sklepie ze wszystko brudne i mokre, tyle tego bylo i nie wiem po czym, bo jadl wafelka takiego z loda.

Upatrzylam sobie fajne buty w deicmmanie ale nie bylo numeru, i zamowilam ale mają dopiero za 2 tygpdnie przyjsc  :( no nic potrzekamy, moze w miedzy czasie cos innego mi sie spodoba.

Aluskowi trafilo sie dzis kilka rzeczy od cioci ten to ma dobrze, rozpieszczany z kazdej strony  :D, kiedys ja tak dobrze mialam, ale teraz to on najmlodszy w rodzinie  ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #565 dnia: 26 Października 2010, 21:08 »
może Alanuś zrobi nam karierę :D fajnie :D :D

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #566 dnia: 26 Października 2010, 22:11 »
fajnie z tym modelingiem Alusia ;D

a Wy sami małego zgłosiliście...czy Was 'wypatrzono'? :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #567 dnia: 27 Października 2010, 08:59 »
W sumie to jakos o tym sama nie myslalam, kazdy tak męczyl na ten temat ale raczej dla zartów, a będą w Krakowie na zakupach zaczepila nas babka i zaprosila na casting (co dla mnie bylo dziwne) bo raczej rzadko sie zdarza, myslalam ze cos jest nei tak, pozniej sprawdzilam i faktycznie pracuje w agencji  ;)

Jak bylismy na chrzcinach u mojego kuzyna byl tam fotograw (z rodziny zony mojego kuzyna) z Australii i ciągle malemu pstrykal zdjęcia  ;D, mlody zas ciągle lazil za nim i sie strzerzyl do aparatu, zrobil mu piekne zdjecia i chcialabym je miec ale nie wiem jak je zdobyc  ;D

I tak sie zaczęlo, co z tego wyniknie zobaczymy, jak pojedziemy na zdjęcia, jezeli mu sie spodoba nie bedzie sie bal (choc on do takich nie nalezy) no to super, jezeli sie wystraszy to damy sobie spokoj, nic na sile.

Chociaz myslalam ze pojdzie w slady mamusi ale jeszcze nic straconego, muzyke tez lubi, spiewac jeszcze nie spiewa ale moze polubi  :D

Dzis wstalam lewą nogą, mąz pojechal do Wroclawia wroci jutro lub w piątek , i wlasnie dostal zj........., otoz wymydlil Alusiowe mydelko oilatium ktore kosztuje 20 zl , ale to juz w sumie nie o cene chodzi lecz o to ze nie mam dkla niego mydla, a on innym nie moze byc myty  :(
To to jeszcze nic wlasnie dzwonila moja siostra ze jej mąz zostawil komorke w aucie na siedzeniu i musze jechac do niej do domu zabrac klucz od auta, jechac kawalek gdzie zostawil go na parkingu (bo on dojezdza zostawiając auto na parkingu tzn przyjezdzają po niego z roboty) i zabrac ten telefon, i robic dzis jako sekretarka pana kierownika  >:(
Bedę odbierala i mówila że pan J. nie wziąl komorki a ja jestem jego kochanką  ;D
Brrrr juz mi sie nie podoba dzisiejszy dzien.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #568 dnia: 27 Października 2010, 17:40 »
O boze ale zwariowany dzien, na szczescie telefony sie skonczyly, zaraz ma przyjechac szwagier po swoj telefon  :-\ oj duzo go to będzie kosztowalo  :D bo mnie az ucho boli  ;)

Glowa mnie boli przez caly dzien, i ciągle czuje jakis dziwny zapach tytoniu  >:( chyba przez ten bol, spac dzis pojde wczesniej bo męzulka nie ma, noi sie wyspie bo tak to on wstaje o 5 i ja rowniez  ;D

A teraz mam kilka fotek mojego malenstwa   ;)

daj mi buzi

spacerek

No przeciez faceci tez mogą pchac wozek  ;)

powrót do domku

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #569 dnia: 27 Października 2010, 20:57 »
ale z Niego słodziak :D
i ten bajerancki płaszczyk :D :D