Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 185242 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #60 dnia: 16 Marca 2010, 22:39 »
Mozaika to takie male drewienka ukladane w kostke na podłodze, podeszły mi do góry i byly zbijane, a ze sobie mozna bylo zęby na tym wybić to musialam isc po klej i podkleic, bo mąz dopiero w piatek będzie. I zastanawiam sie czy nie polozyc sobie paneli, chociaz wiem ze one wcale takie super nie są. Musze cos wymyslec, mam nadzieje ze troche sie to bedzie trzymać  ;D

A co najlepsze to dzis nam wybombiło wodę, dobrze ze to sie stalo po 19 a nie w nocy bo co byśmy zrobili,w ogole dobrze ze byla moja mama i szwagier, zadzwonilismy do administracji i przyjechali naprawić. Wiedzielismy ze cos sie dzieje bo wąz zaczął przeciekac w zlewie w kuchni.
No ale juz wszystko naprawione.
Ja uciekam spac, ostatnio chodze po 12 spac, wczoraj jak sie polozylam po 21 to wstałam o 6 bo za duzo godzin spałam, normalnie wstaje o 8.
Młody wstał dzis o 7.30 , a ja lezałam przez poltorej godziny i patrzylam na niego, jak sobie smacznie spi i wierciucha sie przez sen, kochany łobuz  ;D

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #61 dnia: 17 Marca 2010, 09:15 »
moja Lili miała to samo długo nic, bo dopiero po roku wyszły pierwsze,a potem 5 na raz teraz znów jakieś 3 na pewno...biedaki męczą się :(

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 17 Marca 2010, 09:18 »
ooo kurcze tyle zebow naraz? masakra :-\

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #63 dnia: 17 Marca 2010, 09:27 »
Pierwszy ząbek nam wyszedł w tatusia urodziny  ;D 29 stycznia, drugi 2 lutego i byl spokoj a teraz tyle sie pcha.

W tamtym tygodniu schudłam prawie 3 kg w tydzien, dzis waga 62 jeszcze troche mam do mojej wagi sprzed ciazy ale nie wierze ze bede jeszcze kiedys wazyla 54  ;), a musze sie zmiescic do kiecki na wesele mojej siostry 10 kwietnia  ;D, juz sie doczekac nie moge, dzien wczesniej bedzie imprezka moja  ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #64 dnia: 17 Marca 2010, 10:14 »
Moja Zu nie ma jeszcze ani jednego ząbka, ale chyba jej idą, bo dziś w ogóle nie spała w nocy.. masakra była.. albo to znów przez bolący brzuszek... Mi też jeszcze pare kilo zostało sprzed ciąży :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 17 Marca 2010, 10:20 »
Ja w ciązy przytyłam 30 kg  :o tzn pod koniec strasznie spuchlam bo woda sie zbierala , noi w sumie zrzucilam to 20 bardzo szybko ale 10kg dlugo nie mogla zrzucic teraz po mału schodzi samo ale mysle ze to moze przez nerwy, troche pewnie motywacja przed siostry weselem  ;)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 17 Marca 2010, 11:36 »
u dość dużo przytyłaś...ja z pierwszą 10kg drugą 15-16kg i urodziły się lekko ponad 3kg...a na dzień dzisiejszy 45kg ważę i nic nie rośnie no chyba że po obiedzie ;D

a każda motywacja dobra by zawsze coś zeszło w dół :)
a jaką masz kieckę na wesele ?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 17 Marca 2010, 11:40 »
No wlasnie mam kilka tylko męzus musi przywiesc od tesciow ostatnio mi zapomnial a musze sprawdzic czy wejde bo jak nie to cza cos kupic.

Młlody wazył 3280 takze nie duzo, a brzucha tez wielkiego nie mialam, mi bardziej poszło w boczki  ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #68 dnia: 17 Marca 2010, 11:52 »
Ja przytyłam w ciążty tylko 10kg, ale jak Zuza się urodziła to straciłam 5 kg.. A potem mocno utyłam.. chyba przez hormony, bo mam chorą tarczycę.. I jeszcze nie zrzucilam tych paru kilu.. Za nic nie mogę.. Ale nie mogę też dojść do równowagi z tarczycą, więc narazie się tym jakoś nie przejmuję.. Ale też muszę schudnąć do 2 maja, bo też idziemy na wesele. Marcin będzie robić zdjęcia, a ja się bawić.. :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 17 Marca 2010, 11:54 »
Przeciez Ty chudzinka jestes ,widziałam na nk zdjecia  ;D

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 17 Marca 2010, 12:28 »
Hehe.. Nie no nie narzekam na swoją figurę.. ale pare kilo mi jeszcze zostało do wagi sprzed ciąży.. W ogóle to kiedyś schudłam prawie 15 kg.. nie jadłam "tylko" węglowodanów.. I tak z 74 (tyle to nawet w ciąży nie ważyłam!!!) zeszłam do 59 - bez efektu jojo. A jak zachodziłam w ciąże to mialam 61. Teraz mam 63kg i strasznie bym chciała wrócić do tych 59 :) Ale wszystko w swoim czasie. Taką mam nadzieję :)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 17 Marca 2010, 13:11 »
skąd ja znam wesela gdzie połówka cyka druga się bawi, tylko u mnie tym cykającym jestem ja ;D

nie jest źle, ja bym chciała przytyć jem wszystko i nadal nic...

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 17 Marca 2010, 13:32 »
hehe :) to się tylko ciesz!!! normalnie Marcin chodzi sam, ale to wesele jego znajomej :) Jak się dorobimy drugiego aparatu to ja też będę robić, bo ja też się tym zajmuję od dawna :)) tylko analogiem zawsze robiłam i sama wywoływałam :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 17 Marca 2010, 13:48 »
zazdrosze fotografa w domu  ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 17 Marca 2010, 13:49 »
ja tez zazdroszcze... zawsze sama musze robic, a poza tym i tak zazdroszcze no!

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 17 Marca 2010, 15:05 »
duży plus to że nasze dzieci mają dużo zdjęć ;D bo ja to i tak główny temat dzieci ciąże rodzinne reszta to jak ktoś się napatoczy :)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 17 Marca 2010, 15:43 »
No my też się specjalizujemy głownie w dzieciach i ciążach, ale na ten rok mamy też dużo ślubów :) Odkąd jest tylko Zuza to ja już zdjęć nie mam.. tata znalazł sobie inną, lepszą modelkę... ;)

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #77 dnia: 17 Marca 2010, 17:46 »
A mnie tu chyba nie było! Jak to się mogło stać?
Najgorsze to... wydaje mi się, że nie widziałam jeszcze fotem Młodego i już widze ile mnie ominęło - jest piękny!!! Jakie ma spojrzenie, mmmm  ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 17 Marca 2010, 21:27 »
Witaj Karola  ;D

Wiecie co nawiedzają mnie codziennie moi tescie mam juz tego po wyzej ........... :-\, dwa dni temu mialam rozmowe z tesciem, powiedzialam mu pare słow co mi sie nie podoba i w ogole ze za bardzo sie wtrącają, myslalam ze sie obrazi a ten dzis rano przyjechał znowu, a popoludniu tesciowa, z byle pretekstem (papierami odnosnie budowy), i jeszcze mi powiedziala ze tesciu jutro tez przyjedzie  :( masakra jakaś, od niedzieli sa codziennie. A najgorsze ze oni juz tak od jakiegos czasu robią a w weekend jak mąz jest to mi mówi ze przyjadę jego rodzice bo dawno małego nie widzieli  :mdleje:

Dzis mialam drzemke z młodym usneliśmy od 14, do 15.40 juz dawno nie spałam w dzien, i moze jeszcze bym pospała gdyby nie wizytacja  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 18 Marca 2010, 13:51 »
U nas dzis prawie 12 stopni w słońcu  :o, oczywiscie ubrałam małego do wyjscia, dałam butle a oni mi usnął, no wiec wsadziłam do łózeczka, poszłam sie ubrac i na balkon, a tam co wiatr az łeb chce urwać, noi nic z takiego spacerk, chyba sobie odpuszcze albo pojde pozniej.

Przyszedł szczeniaczek uczniaczek dzis ;D nawet spoko ale jak za tą kase to szału nie robi

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #80 dnia: 18 Marca 2010, 15:28 »
Jacyś dziwni ci teście. ja bym udawała, że nikogo w domu nie ma  :P

U nas też cieplutko, tak wiosennie się robi. a co do szczeniaczka to moja dopiero teraz zaczyna się nim fascynować, jak zobaczy go rano to aż piszczy i leci ,żeby go sobie włączyć

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 18 Marca 2010, 16:47 »
Nie dawno wróciliśmy ze spacerku, młody zjadł zupke teraz butle z mlekiem ,więc apetyt mu wraca, widocznie wczesniejszy brak apetytu był spowodowany zębami  ;)

A tesiu był dzis przed moim wyjscie na spacerek  ;D, wiesz juz nie raz probowałam tak robić ale jak im nie otworze drzwi domofonem to spotrafia zadzwonić do kogos innego ,albo dzwonią cały czas na komórke :-\

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 18 Marca 2010, 20:30 »
Ciekawe czy będzie zadowolony ze szczeniaczka.. też bym Zuzce kupiła, ale jednak troszkę za drogi dla nas. Za to uwielbia wszystkie lale.. Szkoda, że masz takich teściów i tak ciężko się z nimi dogadać... A w weekend to już w ogóle ma być cieplutko :)))))

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 18 Marca 2010, 20:53 »
No ja mam nadzieje ze sie ociepli juz, bo to znaczy wiecej spacerków i to ze przy tym schudne  ;D

Młody dzis miał dzien przylepka, tak sie tulił cały dzień  ;D w ogole dzisiaj był taki kochany, w sumie to zawsze jest  ;)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 19 Marca 2010, 10:34 »
no ja jadę do Polski do rodziny na jedno wesele i wkopałam się w to, no ale pomijając to to w każdym tygodniu dziecko ciąża potem te maluszki z brzuszków...:D
fajnie jest jak pierw robi się ciążowe, potem przychodzą z taka małą kruszyna a za jakiś czas już z dzidzią siedzącą raczkującą, fajne ze ludzie wracają :)
ale póki co doświadczenia nabieram, firmę mam rok robię uczę się bo to ja samouk jakieś 3 lata...więc mam nadzieję że jeszcze wszystko przede mną :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 19 Marca 2010, 11:09 »
Widzę że bardziej hobby, super.

U nas dzis 15 stopni, jak ja się cieszę, noi męzulek dzis wraca  ;D, w nastepnym tygodniu tez niestety wyjezdza no ale cóz jak mus to mus.

Młody siedzi i je wafelka ryżowego, uwielbia je mymłac, teraz wlasnie sobie kawałki przykleja do rajstopek  :D chyba mu sie to spodobało.

Noi zrobił mi dzis niespodzianke, wsadziłam go do skoczka bo musialam sobie zrobic sniadanko, ja go wyciągam patrze a on narobił po pachy, nie wiem w jaki sposób to sie stało bo nie lezał tylko stał  :D, ale za to jak mu sie podobało pozniej w duzej wannie  ;)

Mi przyszły ostatnio papiery z uk, pisałam do mojej pracy ze juz nie wracam, noi teraz musze sie chyba isc do urzedu zarejestrowac, bo narazie do pracy raczej nie pojde, w sumie młodego bym nie miala i tak z kim zostawic, dopiero za rok go wyśle do mamy do przedszkola.
No zobaczymy jak pojdzie z budową, bo jak nas przycisnie to cza coś będzie pomyslec. Najbardziej by mi odpowiadała praca w domu  ;D

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 19 Marca 2010, 11:27 »
tak to się zaczęło, ale fajnie jest robić to co się kocha ;D

ulala to się załatwił ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 22 Marca 2010, 11:54 »
Witam!

Weekend minął bardzo szybko ale za to przyjemnie  ;D, w sobote spacerek i ploteczki z papsiołą  :P  takze dobre z pozytecznym  ;), a w niedziele bylismy na zakupach, fajnie sie tak oderwac troszke  ;D

Wyprobowalismy młodemu fotelik samochodowy, który lezał w pudełku od nowosci poprostu nie było wczesniej okazji, fotelik spisuje sie rewelacyjnie i jestesmy z niego mega zadowoleni.
Młody siedział wygodnie jak król i nawet nie płakał jak we wczesniejszym  ;) noi co podjezdzalismy czy to do sklepu, czy juz do domu wtedy najlepiej mu sie usypiało  ;D trzymajac w raczce swoje wiszace przy oknie misie  :P

Juz zaczoł się przedweselny szał u mojej siostry  ;D no w sumie to juz nie długo, napewno będę fotki  :P

Zaraz pakuje młodego i musze zaniesc do urzedu papiery i budowę czas zaczynac , szczerze wam powiem ze przez te 1,5 roku załatwiania tych spraw juz mi sie odechcialo tej budowy, nie mówiąc juz o kasie jaka w to wsadzilismy ale chcialo sie to cza dokończyc

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 25 Marca 2010, 12:28 »
Ale mam dzisiaj śliczną pogodę aż życ się chce  ;D

Mody śpi, dzis był zbudzony po 6 i widzialam że mu sie to wcale nie podoba, musielismy jechać na podbranie krwi,na szczęście pobrali z

paluszka więc krzyku nie było, zrobił tylko podkówke  ;) i łezki poleciały ale był dzielny mój kochany chłopak  ;D

Noi oczywiscie w drodze do domu musial usnąć a raczej przed domem (zawsze tak robi)  :D

Dzisiaj dotarlo do mojej siostry że do jej slubu zostało 2 tygodnie  :o, i biedna chyba sie juz stresuje, ja kiecki nadal nie mam ,oglądałam dzis

ładną ale nie wiem czy ją kupie tyle kiecek mi wisi w szafie, pozatym moja siostra tez ma duzo fajny sukienek  ;D

Młody jak sie tylko obudzi to idziemy na spacerek niech sie chłopak dotlenia, mam tylko nadzieje ze wyniki wyjda mu dobre  :-\

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 25 Marca 2010, 17:30 »
Pogoda jest genialna.. Byliśmy na spacerku prawie trzy godziny mimo, że Zuza dalej ma straszny katar.. najchętniej w ogóle do domku bym z nią nie wracała.. Zazdroszczę ślubu siostrze.. Jejku nasz dopiero za rok.. a miał być w tym roku 26 czerwca.. no nic muszę się jakoś przemęczyć jeszcze ten rok..