Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 184987 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #90 dnia: 25 Marca 2010, 18:36 »
Nikola, może kiedyś na wspólny spacerek wyskoczymy? :)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #91 dnia: 25 Marca 2010, 18:38 »
Sorki, że tak post pod postem- dziękuję za gratki  :-*
Zapisałam się do Strzyża-ginekolog- kojarzysz go może?
P.S. Dzielnego masz synka ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 25 Marca 2010, 20:57 »
Ja uwielbiam jak moja czasem robi podkowke ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #93 dnia: 25 Marca 2010, 22:27 »
A my dzis cały dzien na zakupach spędziliśmy, i nabyliśmy nowy towar  :D, babcia kupiła wózek spacerówke-parasolke  ;D, nie wzielismy ze

sobą wózka i cięzko mi się nosiło młodego (chociaz dużo nie waży), juz nawet szukalismy komisu jakiegos zeby kupic jakis nie drogi wózek (bo

w domu juz sa 3)  ;) , no ale przeciez nie mamy takiego jeszcze, wiecie i pytalismy tak po drodze gdzie moze byc jakis komis w jaworznie i nikt

nic nie wiedzial, więc weszlismy do sklepu dziecinnego, a ze moja siostra ma male autko to wozek tez sie musi miescic do niego  ;), noi 350

stówki poszło.

Strzyz pracuje w szpitalu, pamietam go z wizyt bardzo sympatyczny lekarz, jak najbardziej mozemy sie umówić na jakis spacerek jestem za  ;D

ty jesteś z północy?

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #94 dnia: 26 Marca 2010, 20:26 »
hihihi no to zakupy jak widac udane ;P
wozek to podstawa < mam 3 a smigam czasm z jednym bo glownie chusta idzie w ruch ;P>

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 26 Marca 2010, 21:16 »
Fajnie, że Strzyż wydał Ci się miły, oby tak było ;D
Jestem z Trzebińskiej, a Wy?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 27 Marca 2010, 11:39 »
z poludnia pogorskiej  ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 27 Marca 2010, 16:25 »
A dzis bedzie zdjeciowo  ;D

Alex w nowym wózku

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 27 Marca 2010, 16:27 »
widze ze pierwsze sie cos nie wkleiło wiec jeszcze raz

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 27 Marca 2010, 21:26 »
Ślicznie foteczki
wozeczek zgrabny fajny :)
Alex jest uroczy taka ma delikatna urode jak dziewczynka bedzie mial powodzenie ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 27 Marca 2010, 21:51 »
Własnie każdego kogo spotykam nawet pierwszy raz to mówi: o jaka sliczna dziewczynka  :D, nawet w szpitalu na drugi dzien po urodzeniu przyszedł moj lekarz prowadzący ciązę (nie był akurat przy porodzie) i tak samo jaka ładna dziewczynka  ;D

Mąz mi teraz pokazał ukranską wersje mam talent i dziewczyne która wygrała zoabczcie sobie bo warto jestem pod wrazeniem

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 27 Marca 2010, 21:55 »
I widzę że jeszcze jedno mi się nie wkleiło zdjęcia, z wczorajszej wycieczki  ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 29 Marca 2010, 12:29 »
Witam poniedziałkowo!

Weekend minął bardzo spokojnie i miło, mąż wrócil w piątek i powiem wam że bardzo dobrze nam zrobiła to tygodniowa rozłąka  ;D, gorsze jest to że tak ma być az do lipca, no ale coż nadzoruje budowe którą dostal od szefa i musi tam być, z tym że postanowił jechać dopiero jutro  ;).

Mężulek stwierdził że młody przez ten tydzien urósł, ja tego nie widze bo mam go na codzien  ;), noi oczywiscie tatus zaczął rozpieszczać synusia, i wszystkiego moje pieknie nauczone nawyki młodego odeszły .................., wczoraj nie mogłam sobie poradzic z kapiela i ubieraniem młodego.

Bo wiecie ja Alexa nauczyłam że jak go mam na rękach , czy gdzies trzymam i cos chce to mówie mu nie wolno, poprostu nie daje mu ściągać i on słucha a jak cos juz wezmie to odklada, a mój mąż pozwala mu wszystko brać i młody ma frajde i zrzuca , no nic musze jeszcze nad męzem popracować  :D

A młody zawsze jak widzi babciną torbe to sie cieszy otwieramy mu a on zagląda, wyciąga rzeczy i sam pieknie odkłada, poczym wyciąga cos innego i tak umie sie bawić dość długo.

Pozatym w niedziele odwiedzili nas teście, zrobiłam obiadek  ;D, noi pierwszy raz od narodzin młodego było miło, bez hamskich docinków, jednak dobrze zrobiłam ze se wypożyczyam tescia (choc myslalam ze sie obrazi), ale moim zdaniem, muszą być jakieś granice dziadków, tymbardziej ze  są to osoby które bardzo lubią rządzić, no zobaczymy czy poskutkowało i na jak długo. A ja jestem osobą która sobie nie pozwoli rzadzic w szczególności sobą i dzieckiem  ;)

Młody teraz spi od ponad godz  :o, a wczoraj popoludniu spał mi 3 godz i pewnie jeszcze by spał ale juz mi sie tak nudziło że musislam go obudzić  :D to chyba przez te zmiany godzin

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 31 Marca 2010, 13:48 »
Dzisiaj zakupiłam młodemu body z krótkim rekawkiem rozm.12-18 42cm mam nadzieje ze nie będą za wielkie, bo wczoraj kupilam z coccodrillo rozm.80 i maja 40 cm długosci i są takie w sam raz, a te kupilam na allegro z firmy którą mialam przyjemnosc wczesniej w uk kupować i dosyc fajna sie okazała, zobaczymy co przyjdzie  ;)

Z nowosci to mody zaczął od kilku dni raczkować  ;D noi pieknie z leżącej pozycji na brzuszku podnosi się do siadania, a jak cos znajdzie do wspinczki to od razu sie wspina nie wazne co to jest  ;)

Mialam dzis isc do lekarza skonsultowac wyniki młodego ale pada a ja nie mam dzis auta więc sobie przeloze to na jutro badz piątek.

Pozatym zbliża sie weselicho mojej siostry, juz sie nie mogę doczekać, mam tylko nadzieje ze butki mi dojdą na czas (robi mi je mojej kolezanki kuzynka) noi wczoraj upatrzylam sobie plaszcz pod kolor  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 31 Marca 2010, 14:08 »
no własnie ja nie dawno czapke kupowalam 42 i okazala sie za mała

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #105 dnia: 31 Marca 2010, 16:31 »
a ja chce juz do Polski!!!! musze kupic czapeczke dla malej bo tutaj wszystkie bez uszek sa buuuu a jak maja sznurki to w zlym miejscu... juz mnie szlag trafia! a Miska ma teraz czapke rozmiar 42 i tylko same kapelusiki mam :-/

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 31 Marca 2010, 17:13 »
no to fakt bo ja z Anglii mam same takie czapki , ale juz zakupilam 3 fajowskie czapy ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 6 Kwietnia 2010, 09:56 »
Witam wtorkowo  ;D

Święta minęly mi szybko, ogolnie zleciały na pomocy w przygotowaniach koncowych do slubu mojej siostry ,jeszcze tylko 3 dni zostało, a ja jak nie miała sukienki tak nadal nie mam. Jutro pedze sobie cos kupic, dzis leje wiec nawet nie wychylam nosa z domu ;)
W piatek juz sie zjezdza rodzinka do nas więc bedzie wesoło ;D

Noi mam dylemat, kilka razy probowałam juz odstawic mojego synka od cyca, w dzien juz pije z butli ,na wieczór tez dostaje butle ale pozniej szuka cyca, i rano rowniez uwielbia sie przytulic,ja juz jestem gotowa zeby go odstawic (i tak zawsze mowilam ze bede karmic 6 miesiecy a tu juz 9 :o) ale mody nie dokonca  :-\

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 6 Kwietnia 2010, 16:04 »
Nic mi nie mów... tez sie tego boje wiec poki co nic Ci nie poradze  ;D

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 6 Kwietnia 2010, 16:21 »
A ja się przywitam :) a za kilka dni dam znać i się jakoś umówimy na spacerek- ale to może jak się pogoda poprawi ;D
Udanych poszukiwań kiecki życzę :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 6 Kwietnia 2010, 16:41 »
Ja jestem za jak najbardziej, a pogoda faktycznie sie troszke zepsuła.

Wyprasowałam juz wszystko z 3 prań, i jestem zla bo na bodach nowych białych młodego zelazko mi zrobiło plamy :-\, zaprałam i mam nadzieje ze zniknął.

Jutro moja mama ma wolne wiec musze ja wyciągnąć żeby poszła ze mna po kiecke, bo jak narazie sie w zadną nie mieszczę tzn wejde ale w biuscie sie nie dopne  :-\

Młody wlasnie sobie znalazł nową zabawke ,sitko od wiaderka przykada do buzi i robi kuku, super to wygląda, w ogole jest taki pojetnym dzieckiem wystarczy mu raz cos pokazać ;D

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 6 Kwietnia 2010, 17:47 »
powodzenia w szukaniu kiecy ;) <a moze da sie przerobic ktoras ze "starych kiecek" popuscic w biuscie bo jak znajdziesz dobra w "cycu" to w pasie biodrach bedzie za luzna sama mialam podobny problem ;/
odnosnie cycusia hmm u mojego malego po 2 latach i 3 miechach karmienia pomocny byl kwasek cytrynowy tylko solidnie moczy sie cyca i dziecko nie chce ssac no i musilam kupic mu misia z kocykiem ktorego tulil przy zasypianiu i tuli go do dzis

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 6 Kwietnia 2010, 18:14 »
Wiesz ale moj wszystko co kwasne to uwieblia nawet sie nie skrzywi za to jak dostanie cos slodkiego (typu kaszka) to mina jego jest straszna

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 7 Kwietnia 2010, 10:44 »
Dzis mój synek kończy 9 miesięcy, kiedy to zleciało to ja nie wiem, pamietam jak dzis gdy mi go połozyli na brzuchu a ona tymi wielkimi oczami spojrzał na mnie.

A teraz sobie smacznie spi, ja za chwile idę kupić sobie jakąś sukienke, noi prezent dla męza chrzesnicy bo przyjedzie na wesele, co jej kupic nie wiem ma 2,5 latka, i wszystko ma  ??? dlatego nie wiem co takiemu dzieciaczkowi mozna kupić.

Mysle coś o jakiejs grze, moze ciastolina no zobaczymy, jak wróce zrobię podsumowanie co moj synuś już umie, noi wkleje fotki dzisiejszych zakupów o ile będą  :P

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 7 Kwietnia 2010, 12:34 »
foty wrzuc koniecznie :D
hmmm odnosnie prezentu to moze zestaw pieczatek u nas to sie super sprawdzalo albo jakas mini zabawke i jakas odlotowa sukienusie :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 7 Kwietnia 2010, 17:24 »
czekam na fotki  ;D

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #116 dnia: 7 Kwietnia 2010, 17:54 »
Ja też :) Najbardziej jestem ciekawa sukienki :))))))

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 7 Kwietnia 2010, 18:47 »
Ja juz po zakupach  ;D noi kupiłam kiecke nie dokonca jestem zadowolona tzn hmmmm jestem ale...................

Niby czuje sie super w sukience ale nie o tym myslalam z tym ze zadnych fałdek nie widać  ;D więc jest ok. Ze 192 obnizona na 120 takze cenowo super  ;)

Najbardziej jestem zadowolona z butów własnie mi je przyniosła sąsiadka,zamówiłam u kumpeli jej kuzynka robi buty, sprzedaje je nawet na allegro, są *cenzura*, skóra mięciutka, wygodne co prawda mialam brac z dodatkiem niebieskiego ale sąsiadka mi przyniosła do zmierzenia z dodatkiem szarego i juz ich nie oddam  ;D

kupiłam jeszcze bolerko krótkie do sukienki tzn w sumie to dostałam od mamy na urodziny  ;)

A prezent dla chrzesnicy to farbki do malowania z pieczątkami rewelacja jeszcze chce cos do tego dokupić
Zaraz porobie zdjęcia to powrzucam

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #118 dnia: 8 Kwietnia 2010, 16:07 »
pokazuj no!  >:(

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 8 Kwietnia 2010, 16:11 »
zdjcia w sukni to dopiero po weselu wkleje, ale samej sukni zaraz wrzuce, dzis miałam bardzo za ganiany dzien ,teraz dopiero (od rana

wróciłam), dokupiłam prezent dla chrzesnicy - jakąs układanke (drugiemu dziecku grzechotke, mały ma dopiero 3 miesiace ;)), kartke na ślub

taką dużoooooo (podobał mi sie w niej wierszyk -życzenia)  ;) oczywiscie juz kasiorke mojej siostrze dalismy więc teraz grosika im tam

wrzucimy  :D, a co żeby nie było i kupiliśmy koc taki 220 na 240.

Tu jest taki jak ja mam http://www.pasage.pl/Koc_220240cm_ANTIQUE_BLUE-105.html a my kupilismy zielony ale go nie widze na stronce  ;),

Zrobilam zapas słoiczków dla młodego i jego ulubione wafelki ryzowe z hippa zjada całe op. w 2 dni ;)

Nie moge nigdzie znalesc kaszek misowy ogród czy jakos tak one sie nazywają z nestle.