Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 666181 razy)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #2340 dnia: 8 Lipca 2010, 07:37 »
Ja tak narazie czysto teoretycznie... ::) ale ja to nawet psa nie lubię zostawiać pod czyjąś opieką... tzn. mogę np u moich rodziców i wtedy jestem spokojna bo wiem że oni nic wbrew moim zasadą nie zrobią....

Myślę że tak samo będę miała z dzieckiem... u moich rodziców dziecko będę mogła zostawić, ale u teściów będzie mnie to sporo nerwów kosztować bo wiem że jak tylko wyjdę za drzwi to zacznie się łamanie wszystkich zasad.... pozatym teściowa nie ma podejścia do dzieci... 1,5 roczną dziewczynkę wypsikała całą perfumami bo chciała, a później pozwoliła jej na krojenie obrusu nożem by nie płakała już  ::)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #2341 dnia: 8 Lipca 2010, 07:47 »
Ja na szczęście z teściową nie muszę zostawiać Paulinki - bo nawet nie mam jak - ale pewnie bym zostawiła, gdyby była taka potrzeba.
Ogólnie to teściowie boją się mnie i zawsze mówią, że ma być tak, jak Ania mówi - tak np. było z weselem :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2342 dnia: 8 Lipca 2010, 08:24 »
Pati a tak z innej beczki. Jak możesz to napisz mi na priva gdzie kupiłaś swoje rolety na okna i jak się tam ceny mają

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2343 dnia: 8 Lipca 2010, 08:40 »
a później pozwoliła jej na krojenie obrusu nożem by nie płakała już  ::)

Padłam!! Kreatywna babcia:)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2344 dnia: 8 Lipca 2010, 09:23 »
Gabiś bo to w sumie jest śmieszne, jak tak o tym myślę po fakcie, ale jak słyszę to "na żywo" to mnie skręca...

Agata no u mnie na szczęście nikt nic nie mówi, że daję do picia tylko wodę, ale czasami jak zauważę taką pierwszą minę to widzę, że pewnie się dziwią w duchu czemu to ja tej wody nie dosładzam...

Ola może i bzdury, ale jak widać skoro denerwują to są to bardzo istotne bzdury :)

Marta no to teściową masz naprawdę wyśmienitą  ::) info Ci wysłałam na priv.

Wczoraj wieczorem R. usypiał Natalkę bo ja szłam do dentysty. Na szczęście nie bujał jej, w miarę szybko zasnęła. Tylko zanim ona zaśnie to tak kopie nogami... Nie jest źle...

A u dentysty to normalnie ja tam zostawię fortunę... Nie dosyć, że kanałówka (i to już nie pierwsza) to w dodatku coś mi się z dziąsłami porobiło i non stop mają jakieś zapalenie... Normalnie super...

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2345 dnia: 8 Lipca 2010, 09:47 »
No moja teściowa jest pomysłowa  ::) oczywiście później obrobiła maleństwu 4 litery że jakie ma pomysły z tym cięciem obrusa nożem... ale sama na to się zgodziła i jeszcze pomagała  :mdleje:  czasem mam wrażenie że jej życie polega na robieniu ludziom na złość... jeśli ty powiesz proszę nie dawać dziecku/psu parówek to na pewno da  ::) ale jak nie powiesz to też na pewno da....

Ale czego od niej wymagać jak mojego męża oddała swojej mamie na wychowanie, a jego siostrę wychowała na anorektyczkę niemal i rozpieszczoną księżniczkę z dwiem lewymi rękami  :-[

Współczuję dentysty... mi chwilowo zęby się trzymają... mam nadzieję że już tak pozostanie bo ja to dentysty się boję jak ognia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2346 dnia: 8 Lipca 2010, 10:31 »
Magda ja nawet nie chcę podliczać tej kasy zostawionej na dentystę... Pewnie niezły samochód bym za to miała... A tak to dentystka może miec nowy samochód ;)

jeszcze ona coś mi czasami mówi, żebym zastanowiła się nad aparatem - bo dolną szczęke mam stłoczoną i na przodzie są źle zęby poukładane, ale jak sobie pomyślę ile to kasy to wcale mi się do tego nie spieszy :)

Marta widać ten typ tak ma :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #2347 dnia: 8 Lipca 2010, 12:24 »
Patrycja, dziewczyny wy mnie nie straszcie z tymi zębami bo ja od zawsze mam słabe i już zainwestowałam "parę" złotych w koronki więc jestem przerażona tym jak to będzie w ciąży  :o zostanę bez zębów...

co prawda, dziecia jeszcze nie mam ale doskonale wiem jak będzie zachowywała się moja mama, mam próbkę po obserwacji jej z innymi dziećmi. Począwszy od "seplenienia" po łamanie wszystkich próśb i zasad jakie stosuje się przy dziecku, normalnie porażka, także dziewczyny nie martwcie się bo i tak nie macie źle  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2348 dnia: 8 Lipca 2010, 12:29 »
Mój mąż w przeciągu roku wydał na zęby jakieś 2 tys złotych. Na wierzchu mała dziurka a jak zaczęli wiercić to okazało się że ma same kanałówki.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2349 dnia: 8 Lipca 2010, 12:57 »
Ja nawet nie chcę podliczać ile kasy wydałam... Nie chcę się zdenerwować i załamać ;)

Wróciłyśmy ze spacerku - chwilę byłyśmy i to chyba nasz ostatni spacerek w gondoli... Natalka w ogóle nie chciała leżeć, cały czas chciała się przewrócić na plecy albo podnieść (śmiesznie to wyglądało) w końcu ją położyłam na brzuchu i tak się gapiła na wszystko :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2350 dnia: 8 Lipca 2010, 13:13 »
No to wkskaujcie w spacerowke, zwlaszcza ze cieplutko i milutko :D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #2351 dnia: 8 Lipca 2010, 13:17 »
o zębach to ja się nawet nie wypowiem... zawsze miałam słabe ale to co się działo w czasie ciąży i po niej... skutek - 11 zębów do leczenia! w tym jedna kanałówka - jak sobie policzę ile to kasy.. a zostało mi jeszcze 4 wyleczyć, wczoraj usuwałam ósemkę... do teraz boli  :-[

Pati ja myślę że spokojnie się możecie do spacerówki przenieść! Córcia już jest duża i ciekawa świata a jest tak ciepło że nie ma się co zastanawiać. Ja moją półroczną na początku listopada przeniosłam

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2352 dnia: 8 Lipca 2010, 13:28 »
a mi o dziwo zęby nie poszły w czasie ciąży. Miałam wszystkie wyleczone przed i tak zostało. Niestety muszę sobie aparat założyć i miałam już wszystko gotowe a tu okazało się ,że jestem w ciązy i nie można było dokończyć  bo przecież zdjęć rentgenowskich nie można robić . Tak więc odłożone w czasie i kasa poleciała bo teraz jak sie okazało wszystko trzeba zaczynać odpoczatku....

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2353 dnia: 8 Lipca 2010, 13:44 »
Ja ją już chce przełożyć do spacerówki, ale tą spacerówkę od mojej siostry mam w domu na balkonie, jak Mała w ciagu dnia chce spać to ja ją siup na balkon i ona śpi na świeżym powietrzu ;)

Normalnie to już bym ją wcześniej przeniosła, ale cały czas nie mogę przeżyć że ta spacerówka z naszego wózka to taka porażka... No cóż... Tak bywa...

A Natalka już bardzo chętnie wskoczy w spacerówkę - kilka razy już nią jeździła i widziałam jak wszystko oglądała z zaciekawieniem :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #2354 dnia: 8 Lipca 2010, 13:46 »
Mi ani w ciazy ani po ciazy zeby nie poszly... czyli jak za starych dobrych czasow ;)
ale 3 miesiace po porodzie wypadaly mi wlosy garsciami... obcielam i nie wypadaja :)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2355 dnia: 8 Lipca 2010, 13:50 »
Reniu to dokładnie tak jak mi ;D ;D ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2356 dnia: 8 Lipca 2010, 13:53 »
Kurcze, mi włosy też wypadają okrutnie, ale nie chcę ich ścinać... Bo potem długo mi pewnie nie odrosną  :'(

Łykam skrzypovitę, dzisiaj R. mi przywiezie szampon przeciw wypadaniu Neril i mam jeszcze maskę jakąś przeciw wypadaniu.

Zdaje mi się, że ogólnie widzę jakąś ciut poprawę, ale jest ona minimalna...

No cóż... Jak burza hormonów już przejdzie to się wszystko w końcu ustatkuje...

Mam nadzieję.

;)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #2357 dnia: 8 Lipca 2010, 14:10 »
Pati.. zęby, włosy , chyba większość z nas to przezywa..
wiem, ze to marne pocieszenie, ale " w kupie raźniej" ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2358 dnia: 8 Lipca 2010, 14:20 »
Ja z zebolkami nie mialam problemow, ale wlosy, a i owszem, wylazily. jakies tablety na wlochary mi pomogly.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2359 dnia: 8 Lipca 2010, 17:50 »
mi póki co i zęby i włosy się trzymają tak jak powinny...zobaczymy co przyszłość przyniesie ::) :)

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #2360 dnia: 8 Lipca 2010, 18:09 »
Pati, minie to szybko! Mi też wypadały, ale już od jakiegoś czasu jest spokój. Szkoda obcinać, jak się lubi dłuższe.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2361 dnia: 8 Lipca 2010, 18:22 »
Aneta no racja, niby w kupie raźniej ale wiesz, jak patrzę ile włosów mi wypada... To naprawdę niedługi łysa będę...

Ewiszka no bo to zazwyczaj zaczyna się w okolicach 3 miesięcy po porodzie...

Lemmy no właśnie ja i nie lubię krótkich i zreszta mi nie byłoby dobrze w krótkich.

Dziś ja i Natalka miałyśmy towarzystwo dorosłej Natalii :) Bardzo miło spędziłyśmy czas :) Nagadałyśmy się - do następnego spotkania :)

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2362 dnia: 8 Lipca 2010, 18:27 »
Ewiszka no bo to zazwyczaj zaczyna się w okolicach 3 miesięcy po porodzie...

...nie załamuj mnie :-\

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #2363 dnia: 8 Lipca 2010, 18:28 »
Łojej, jak mi włosy w z głowy leciały - normalnie masakra, P. chciał mnie parę razy przez to z domu eksmitować - razem z włosami z podłóg itp.

A zęby ponoć mam dobre, jak na "po ciąży".

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2364 dnia: 8 Lipca 2010, 18:37 »
Ewiszka no nie chcę Cię załamywać, ale lepiej być przygotowanym.

Ania u mnie zęby w sumie nie pogorszyły się, to co miałam wyleczone jest wszystko ok a tą kanałówkę co teraz robimy to mieliśmy ją już dawno zrobić a tak po prostu została na koniec. Jedynie do czego mogę się przyczepić to te dziąsła.

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #2365 dnia: 8 Lipca 2010, 20:04 »
Pati a próbowałaś Natalkę położyć w spacerówce i dopiero zobaczyć jak to wygląda?
Zerknęłam w nasz wózek i też mamy tak wysoko pasy, ale jakoś nie zauważyłam żeby naszej Natalce jakoś to przeszkadzało, baaa ja na to nie zwróciłam nigdy uwagi.
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2366 dnia: 8 Lipca 2010, 21:43 »
Tak, oczywiście! Próbowałam i jest niezmiennie do d***!

:)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #2367 dnia: 8 Lipca 2010, 21:49 »
Ale Wam zazdroszczę tych balkonowych spotkań...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #2368 dnia: 8 Lipca 2010, 23:26 »
u mnie wlosy tez zaczely strasznie wypadac gdzies ok 3 miesiąca, ale juz jest spokoj  ;)
z zębami na szczescie nie mam problemu choc musze isc bo mam w jednym lekarstwi  ;)

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #2369 dnia: 9 Lipca 2010, 09:31 »

Lemmy no właśnie ja i nie lubię krótkich i zreszta mi nie byłoby dobrze w krótkich.

Ja mam tak samo.
Jeszcze koleżanka fryzjerka polecała mi maskę na włosy, chyba z Welli. Kurcze, już nie pamiętam. A rodziłyśmy mniej więcej w tym samym czasie i też miałyśmy równo problemy z włosami. Ale ja nie kupiłam tej maski, i, jak już pisałam, mam spokój od kilku miesięcy.