Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2946642 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11040 dnia: 17 Listopada 2014, 08:54 »
Zapiekanka z tortellini moja :)

Paka tortellini z miesem ugotowac
Podmsazyc pieczarki z cebulka. Dodac do nich pol paczki przyprawy do gyros. Dodac fasole czerwona z puszki.Zalać połową szklanki bulionu. Dodać śmietane(ja daje jogurt).
Wsadzic tortellini do naczynia zarododpornego i zalać pieczarkami z dodatkami z patelni.
Mozna posypać serem i zapiekac.
Pycha.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline anka332

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4190
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2009-09-05
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11041 dnia: 17 Listopada 2014, 09:10 »
Zapiekanka z tortellini moja :)

Paka tortellini z miesem ugotowac
Podmsazyc pieczarki z cebulka. Dodac do nich pol paczki przyprawy do gyros. Dodac fasole czerwona z puszki.Zalać połową szklanki bulionu. Dodać śmietane(ja daje jogurt).
Wsadzic tortellini do naczynia zarododpornego i zalać pieczarkami z dodatkami z patelni.
Mozna posypać serem i zapiekac.
Pycha.

ooo fajne :)
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 9277
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11042 dnia: 17 Listopada 2014, 09:34 »
Brzmi pysznie :)

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11043 dnia: 17 Listopada 2014, 09:57 »
Super ;-) a tortellini rozumiem, że ugotować? Jak długo potem zapiekac? I w jakiej temp? Wsio będzie w sumie gotowe, to tak do rozpuszczenia sera? Chyba wciepne jeszcze brokula i paprykę, bo mi zalega ;-)



Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11044 dnia: 17 Listopada 2014, 10:00 »
Ugotować oczywiście tortelinii.

Zawsze pieke w 180 ok. 20 min,
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11045 dnia: 17 Listopada 2014, 10:04 »
Dzis karkowka w sosie plus buraki lub marchewka z groszkiem i ziemniakami..

Tylko zupa nie wiem jaka :(


Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11046 dnia: 17 Listopada 2014, 10:14 »
Jak byk było, że ugotować :-P



Offline _patka_

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17532
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11047 dnia: 17 Listopada 2014, 10:49 »
Dzisiaj mam wczorajsze kotlety a chce jeszcze zrobić sałatkę i dumam jaka

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11048 dnia: 17 Listopada 2014, 10:51 »
Z brokułami i serem fetą, z sosem jogurtowym z czosnkiem i prazonymi migdalami  ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11049 dnia: 17 Listopada 2014, 10:54 »
Dzis karkowka w sosie plus buraki lub marchewka z groszkiem i ziemniakami..

Tylko zupa nie wiem jaka :(

szczawiowa, pomidorowa lub ogórkowa  8) to o której wpaść?

Mam kilka sandaczy macie jakiś sprawdzony przepis na kotlety rybne?

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11050 dnia: 17 Listopada 2014, 10:56 »
Na blogu White plate jest kilka świetnych przepisów na kotlety rybne.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11051 dnia: 17 Listopada 2014, 10:58 »
Na blogu White plate jest kilka świetnych przepisów na kotlety rybne.
pędzę szukać  :-*

Offline ciriness

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 15056
  • data ślubu: 11.09.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11052 dnia: 17 Listopada 2014, 11:01 »
W temacie gotowania, dostałam wczoraj książkę Zosi Cudny tej z bloga make life easier  z Kasią Tusk i muszę przyznać że bardzo fajna ;) Takie normalne te przepisy na naszą dostępność, bo bywa i tak że z Nigelli czy Ramseya nie idzie skorzystać ze względu na brak dostępności produktów.




Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11053 dnia: 17 Listopada 2014, 11:10 »
Haha Marta :)
Ciebie to na gofera zaprosze ale jak Nikola bedzie w domu :)
Ps chyba pomidorowa machne ale pierw musze isc do biedry ;(


Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1104
  • data ślubu: 12
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11054 dnia: 17 Listopada 2014, 18:10 »
 chiquita_84   spoko  z tymi gołąbkami ale jak zrobisz daj znac 
 w  przepisie  geslerowej  jest nawet sok  z kiszonej kapusty do tych gołabków ............  jakoś mi ta kiszona kapusta nie bardzo pasuje

kotlety  robiłam  z  filetów  rybnych  zmielone   dodałam ciut bułki tartej jajo wodę   sól i pieprz    tak jak zwykłe mielone     obsmażałam na teflonie  z  odrobiną oliwy  potem  na blachę i na każdy kotlecik   cebulka  duszona z krojoną w kostkę papryką czerwoną

 wyszło spontanicznie jak kiedyś  w przypływie  miłości  do ryby    mąż prawie  hurtem zakupy zrobił:)  poszły  na imprezę   do  barszczyku    bo wyszła wielka blacha   

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11055 dnia: 17 Listopada 2014, 19:01 »
Ostatecznie zrobiłam jedne rybne z ziemniakami - mi smakują mężowi nie. Drugie - rybę zblendowalam, dodałam ugotowanych i surowych płatków jaglanych, jajo, przyprawy i koperek obtoczylam w bułce i smażyłam - mąż zachwycony mi też pasują, Nikola też zjadła że smakiem

A zaraz zabieram się za pierogi ruskie i z kaszą gryczaną i twarogiem

Offline selena

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5874
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11056 dnia: 17 Listopada 2014, 19:26 »
Wow, masz czas na pierogi przy dwójce szkrabów?  :o Super :-)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11057 dnia: 17 Listopada 2014, 19:35 »
Wow, masz czas na pierogi przy dwójce szkrabów?  :o Super :-)

Robię je kosztem mojego cennego przy zabkowaniu snu  :-\

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11058 dnia: 17 Listopada 2014, 20:49 »
Ja tez wlasnie sie zabieram za klejenie.. :-) ciasto juz gotowe odstalo swoje 5 minut..
Ruskie tylko ale jutro  zupa i.. nic nierobienie :-)


Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11059 dnia: 17 Listopada 2014, 21:54 »
ja też dziś narobiłam pierogów  ;D 80 ruskich ;D i w międzyczasie zbudowałam z synem wieżę z klocków ;)



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11060 dnia: 17 Listopada 2014, 22:27 »
Moje 100 kończy się gotować. Padam

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11061 dnia: 17 Listopada 2014, 22:45 »
Przez Was zachciało mi się pierogów  >:(


Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 16728
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11062 dnia: 17 Listopada 2014, 22:46 »
mi też
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11063 dnia: 17 Listopada 2014, 23:02 »
Ja dzis malutko machnelam
Z 50 :-) ale chwila moment i byly  ;)

Ja to bym zjadla ze szpinakiem i mozzarellka odsmazone :-D


Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5294
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11064 dnia: 17 Listopada 2014, 23:28 »
Szpinak to ja bym mogła chyba nawet na kanapkach jeść. Uwielbiam, ale mąż mniej. W związku z tym dziś na obiad filet z kurczaka ze szpinakiem i serem. Do tego pęczak, bo nie miałam ziemniaków. :-P
Ruskie może jutro polepię. R będzie zachwycony. Chociaż mam mieloną wołowinę...

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11065 dnia: 18 Listopada 2014, 09:33 »
Pierogi ze szpinakiem - dla mnie i Lili numer 1 :ok: a najlepsze jest to, że ona je wcina i twierdzi, że nie lubi szpinaku  ;D


Offline .caril.

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10757
  • data ślubu: 22.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11066 dnia: 18 Listopada 2014, 09:35 »
Pierogi ze szpinakiem - dla mnie i Lili numer 1 :ok:

To jak u nas, ale ja kupuję w lidlu ;D

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11067 dnia: 18 Listopada 2014, 11:04 »
ja mam ochotę na pierogi ruskie, ale proszę podajcie mi przepis na ciasto. Ja dwa razy robiłam i dwa razy ciasto mi nie wyszło.
[/url]
[/url]

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11068 dnia: 18 Listopada 2014, 11:20 »
ja mam ochotę na pierogi ruskie, ale proszę podajcie mi przepis na ciasto. Ja dwa razy robiłam i dwa razy ciasto mi nie wyszło.

Ja robię zawsze takie samo - mąkę wsypuję do miski zalewam wrzątkiem mieszam łyżką, gdy nieco przestygnie wyrabiam, pod koniec dodaję nieco oleju i znów zagniatam. Przykrywam by nie obeschło i zostawiam na jakieś 20-30 minut by odleżało i zaczynam lepić

Offline anka332

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4190
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2009-09-05
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11069 dnia: 18 Listopada 2014, 11:37 »
ja mam ochotę na pierogi ruskie, ale proszę podajcie mi przepis na ciasto. Ja dwa razy robiłam i dwa razy ciasto mi nie wyszło.

Ja robię zawsze takie samo - mąkę wsypuję do miski zalewam wrzątkiem mieszam łyżką, gdy nieco przestygnie wyrabiam, pod koniec dodaję nieco oleju i znów zagniatam. Przykrywam by nie obeschło i zostawiam na jakieś 20-30 minut by odleżało i zaczynam lepić

ja tez tak robie.
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020