Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2945886 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11130 dnia: 21 Listopada 2014, 09:03 »
50 min i blade??? U mnie by pewnie węgiel został :P

Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11131 dnia: 21 Listopada 2014, 09:45 »
to te frytki koniecznie w termoobieg ???
to chyba je zrobie jak zmienię kuchenkę bo mój stary grat nie posiada takiego cuda jak termoobieg :D



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11132 dnia: 21 Listopada 2014, 10:11 »
U mnie wyszly idealne jak po obgotowaniu ziemniaki staly kilka godzin i zdarzyly sie wystudzic i wyschnac.
Wtedy cos kolo 25min i byly gotowe.

Jak swiezo obgotowane wrzucilam na blache to byly miekkie poprostu.. ale bez efektu wow


Offline Vivka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6224
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: maj 2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11133 dnia: 21 Listopada 2014, 10:12 »
Ja mam stara kuchenkę bez termoobiegu i fryty wychodzą ;)

Ale trzymam je ok 25 min :) po 50 to byłyby węgielki.




Offline anka332

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4190
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2009-09-05
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11134 dnia: 21 Listopada 2014, 10:34 »
no wlasnie ja tez od razu wrzucialam gorace na blaszke do piekarnika to wyszly mocno srednie- sproboje jeszcze raz z wystudzonymi
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline dmonik44

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5748
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.06.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11135 dnia: 21 Listopada 2014, 10:38 »
Dziewczyny robiłyście te pulpety które anusia polecała? w sosie pomidorowym z kaszą jaglaną :) Trzeba to mielić? czy wystarczy wszystkie składniki wymieszać? ja jutro będę robiła i nie mam malaksera i blender też mi padł ::) tyle, że mam zamiar jeszcze zetrzeć do tego marchewkę i pietruszkę co by dziecku więcej witamin przemycić ;)
Natalka 4.11.2012

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11136 dnia: 21 Listopada 2014, 12:33 »
ja właśnie jestem w trakcie robienia sernika na zimno, a na obiad makaron ze szpinakiem i kurczakiem
[/url]
[/url]

Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11137 dnia: 21 Listopada 2014, 12:43 »
Dziewczyny robiłyście te pulpety które anusia polecała? w sosie pomidorowym z kaszą jaglaną :) Trzeba to mielić? czy wystarczy wszystkie składniki wymieszać? ja jutro będę robiła i nie mam malaksera i blender też mi padł ::) tyle, że mam zamiar jeszcze zetrzeć do tego marchewkę i pietruszkę co by dziecku więcej witamin przemycić ;)
Robiłam, wyszły rewelacjyjne :) Jak masz mięso już zmielone to nic więcej nie trzeba mielić. Wystarczy wymieszać.



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11138 dnia: 21 Listopada 2014, 13:18 »
Ja właśnie robię paszteciki z kapustą i grzybami. Ale mam smaka ;D Do tego barszczyk czerwony!!!

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11139 dnia: 21 Listopada 2014, 13:20 »
Ania chyba mamy podobne smaki bynajmniej na barszcz.
Mialam dzis gotowac ale do tego kolduny ale ze dzis jutro i pojutrze malo nas bedzie w domku to odpuszczam i zrobie w ponuedzialek :-)


Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11140 dnia: 21 Listopada 2014, 13:21 »
Już Ci pisałam, że zawsze mi się Twoje pomysły na obiady podobają, więc wygląda na to że tak jest jak piszesz :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11141 dnia: 21 Listopada 2014, 14:13 »
Właśnie zjadłam  ;D Jeju jakie pyszne!

Robiłam z tego przepisu:
http://durszlak.pl/przepis/paszteciki-efcca8e3-0800-4ed5-8f46-3cd0cf160b45?c=tag&t=paszteciki-z-kapusta-i-grzybami

Ale miałam z Lidla takie gotowe grzybki-podgrzybki, ze słoika. Świetne są!

Ciasto mega mięciutkie :)

Chyba moja pierwsza ciążowa zachcianka  ;D ;D

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11142 dnia: 21 Listopada 2014, 15:07 »
U mnie dziś do wyboru do koloru, kotlety rybne ze szczupaka, jakiś kawałek świni w sosie własnym z warzywami, a ja i tak zaliczyłam tosta z pieczarkami serem cebulką i czosnkiem wracając z zakupów więc już nic nie zjem. Jakoś ostatnio jem tylko dlatego że wiem że muszę :(

Chyba tylko ciasto wywołuje u mnie jakieś emocje - ale takie mega słodkie, może to przez ten katar  :-\

na jutro na śniadanie robię sałatkę jarzynową, a na drugie śniadanie dla Nikoli pewnie omleta lub placuszki z jabłkami ewentualnie naleśniki - to taki weekendowy rytuał już

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11143 dnia: 21 Listopada 2014, 15:25 »
Ja dzis machne szybkiego schaba u mamy co by karol nie jeczal ze tylko zupa  ;D

Jutro jemy na miescie. A w niedziele cos u mamy znow. Sie ustawilam hyh


Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11144 dnia: 21 Listopada 2014, 17:01 »
żeby niebyło że sama się zajadam wysyłam mój sernik i Wam :)

[/url]
[/url]

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11145 dnia: 21 Listopada 2014, 17:44 »
Ale śliczny!

Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11146 dnia: 21 Listopada 2014, 18:59 »
andzelika swietnie ten sernik wyglada :)

Ania mnie wlasnie bigos meczyl z zachcialek :D tez podobny smak. jeszcze ryba po grecku gdzies mi siedzi w glowie.. ale nie moge sie zabrac i kupic ryby poki co  ::)

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11147 dnia: 21 Listopada 2014, 19:00 »
to fakt nie to że ładnie wygląda  ;D to i smakuje
[/url]
[/url]

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11148 dnia: 22 Listopada 2014, 20:33 »
Chyba wyliżę ekran
 :o


http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-ciasteczkami-oreo

W składzie wszystko to co kocham...

Robiłyście?

Offline madziatko

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8927
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11149 dnia: 22 Listopada 2014, 21:47 »

Cytuj
Martka Lea w czym marynujesz krolika?
Drobno pokrojona cebula, musztarda, oliwa z oliwek, pieprz młotkowany z kolendrą, sól, na końcu świeża kolendra

To ja jeszcze wrócę do tego królika. Na poniedziałek chcę zrobić. Jak jutro zamarynuję do starczy? No i mam poporcjowanego w zamrażalniku? Udka? Comber?



Offline _patka_

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17532
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11150 dnia: 23 Listopada 2014, 11:09 »
Chyba wyliżę ekran
 :o



http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-ciasteczkami-oreo

W składzie wszystko to co kocham...

Robiłyście?

Kumpela robila i poleca, to ja moe dzisiaj machne. :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6878
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11151 dnia: 23 Listopada 2014, 11:16 »

Cytuj
Martka Lea w czym marynujesz krolika?
Drobno pokrojona cebula, musztarda, oliwa z oliwek, pieprz młotkowany z kolendrą, sól, na końcu świeża kolendra

To ja jeszcze wrócę do tego królika. Na poniedziałek chcę zrobić. Jak jutro zamarynuję do starczy? No i mam poporcjowanego w zamrażalniku? Udka? Comber?

Dzień przed wystarczy. Ja nie marynuje,  robię tego samego dnia. Przy czym ja bym musztardy nie dodała, ma zbyt mocny smak i zabije jako taki smak królika ;-)


Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11152 dnia: 23 Listopada 2014, 12:30 »
Poszukuję dobrego, sprawdzonego przepisu na chleb z kminkiem
krytera ;D
- musi być na drożdżach
- musi być z foremki
- może być na dowolnej mące



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11153 dnia: 24 Listopada 2014, 11:57 »
Forumki jak robicie swiezynke? :-)


Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11154 dnia: 24 Listopada 2014, 12:04 »
Sylwia co to?



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11155 dnia: 24 Listopada 2014, 12:09 »
Swieze miesko ze swinki z cebula  :P
Kupilam pol swini i bede miala robote na piatek  ;)
I tak czytam roooozne przepisy i zwatpilam.
Bo u mnie prosto- smaze rozne rodzaje miesa na raz dodaje sol pieprz i cebule i koniec. Jemy z chlebem. Smak bajka- rozpkywa sie w ustach.. zupelnie inaczej smakuje takie mieso swiezo bite niz takie ze sklepu ktore lezy po kilka tygodni..



Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11156 dnia: 24 Listopada 2014, 12:14 »
Sylwia, nie kombinuj - u mnie tak samo się robiło świeżynkę tzn. u rodziców w domu bo ja wieprzowinę jem raz na rok chyba  ;D
Zawsze była smaczna - do tego musztarda i koniecznie świeży chlebek  :P


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11157 dnia: 24 Listopada 2014, 12:22 »
No tez tak wlasnie mysle.
Tradycja to tradycja...
Jako ze lubue miec pelna zamrazarke a swinka bedzie duuza to chyba zrobie z tego co mam obecnie w zamrazarce zapas bialej domowej kielbasy mniaaam.


Offline Kiniutek
  • forumowicz
  • ***
  • Wiadomości: 247
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11158 dnia: 24 Listopada 2014, 12:23 »
u mnie dokładnie tak samo bez kombinacji mięsko z cebulą,  smażymy i jemy z chlebem :) myśle że szkoda psuć smak dodając nie wiadomo czego.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11159 dnia: 24 Listopada 2014, 13:32 »
U nas też tradycyjnie. Już nie pamietam kiedy jadłam :)