Autor Wątek: Zupcia nam zaszła... :)  (Przeczytany 136798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiah
  • Chuck Norris
Odp: Zupcia nam zaszła... :)
« Odpowiedź #720 dnia: 26 Marca 2010, 13:08 »
u nas lekarz płci dopatrzył się jakoś w 12, czy 13 tygodniu ... ale wiele zależy od sprzętu, fachowego oka i ułożenia dzieciaczka
Potem dziewuszka tylko się potwierdziła... ;)

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #721 dnia: 26 Marca 2010, 13:17 »
Ja prosiłam Węgrzynowskiego, żeby zerknął bo oczywiście nie mogłam się doczekać :) Byliśmy u niego w 12t5d i powiedział, że na tym etapie 80 czy 90% dzieci wygląda jak chłopiec i to bardziej zgadywanie i że za miesiąc będzie już wiadomo ale jak widać na Twoim przykładzie Aniu przy odrobinie szczęścia można się już dowiedzieć.

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #722 dnia: 27 Marca 2010, 17:27 »
u nas mała ujawniła się na usg połówkowym, wcześniej miała pępowinke między nogami

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #723 dnia: 29 Marca 2010, 10:15 »
no własnie a pępowina między nogami wygląda jak siusiak więc tak jak zupcia pisze 90% dzieci jest chłopcami :)

witamy po weekendzie :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #724 dnia: 29 Marca 2010, 11:45 »
Cześć, ale sobie dzisiaj pospałam :)
Weekend zleciał, już po uroczystościach, po gościach, muszę jeszcze pomyć gary i doprowadzić kuchnię do porządku. Powiem Wam, że się zmęczyłam. Naczynia myłam chyba ze 100 razy, ledwo skończyłam a zlew pełny z powrotem, królestwo za zmywarkę :D

A co do płci to wiele zależy od lekarza, mojej koleżance w bliźniaczej ciąży już w 12 tyg pani doktor powiedziała, że na jej oko to dwaj chłopcy, zobaczymy czy się nie pomyliła bo nie miała jeszcze kolejnego usg. Do pewnego momentu narządy obu płci wyglądają jednakowo i bardzo łatwo jest się pomylić i dlatego lekarze nie chcą zgadywać, nie wiem, może nie chcą żeby pacjentki potem gadały "a dr taki a taki się pomylił"? Dr Węgrzynowski nawet nie próbował sprawdzać, powiedział co powiedział i już :) A jutro znów się widzimy, i z dr i z synkiem :) Idziemy na kontrolę tej nieszczęsnej żyłki.

Zadzwonię zaraz do szkoły rodzenia, jestem ciekawa ile kosztują zajęcia i kiedy zaczyna się nowy cykl, może pójdziemy? Część znajomych mówi, że warto a część, że nie, jak zwykle ;)

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #725 dnia: 29 Marca 2010, 12:19 »
a gdzie Zupciu chcesz chodzić ?
Ja do Zdroi, bo mam rzut beretem i zapisałam się już  ;D Zajęcia zaczynają się 20 kwietnia
40 zeta za 1 spotkanie

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #726 dnia: 29 Marca 2010, 12:21 »
W Zdrojach już kosztuje 40 zł? Ja płaciłam 30 zł.

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #727 dnia: 29 Marca 2010, 12:26 »
widać podrożała edukacja ....   ;) ;D
Zobaczymy jak będzie ....

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #728 dnia: 29 Marca 2010, 12:33 »
moim zdaniem ale powtarzam moim szkoła rodzenia to tylko naciąganie na kase... każdy poród jest inny każdy, ja bym te pieniążki wolała zdecydowanie przeznaczyć na jakieś fajne rzeczy dla maluszka :)

no to Zupcia poprosimy fotki z przyjęcia w nowej sukience mieliście sie nam pokazać :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
« Odpowiedź #729 dnia: 29 Marca 2010, 12:42 »
O tak czekamy na zdjęcia  :D ;)
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #730 dnia: 29 Marca 2010, 12:57 »
O, anusiah to nie muszę już dzwonić :) My też wybraliśmy Zdroje bo mieszkamy bardzo blisko :)

Zdjęcie mówicie? Zaraz zerknę co tam mam, nie było chętnych na zdjęcia ale kilka udało mi się zrobić :) Potem zdołowałam się, że wyglądam jak wieloryb i też nie miałam ochoty :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #731 dnia: 29 Marca 2010, 13:02 »
wieloryb powiadasz?? heheheh daj spokój każda z nas miewa takie chwile ... ja ostatnio teżmierzyłam suknie i myślałam że sie popłacze wyglądałam jak wieloryb to mało pwoedziane ... ;P
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #732 dnia: 29 Marca 2010, 15:14 »
Zupcia jak chcesz chodzić do szkoły rodzenia w Zdrojach to jednak zadzwoń bo babka sobie zapisuje imię i nazwisko :)

A generalnie to pierwsze zajęcia są takie sobie, bo sa takie ogólne o ciąży, jak wygląda ostatni trymestr... Dla mnie to było takie średnie - następne zajęcia już są konkretniejsze :)

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #733 dnia: 29 Marca 2010, 15:17 »
Potwierdzam, jak chcesz chodzić, to zapisz się już teraz, bo z tego co mówiła jest dużo chętnych .... ;)
i już kompletuje kwietniową grupę...
.

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #734 dnia: 29 Marca 2010, 16:12 »
Dzwoniłam i nie ma dziś tej pani, kazali mi dzwonić jutro od 8 rano.
Jutro idę na krzywą cukrową, chyba umrę z głodu, mam kupić sobie glukozę, przyjść na czczo na pobranie krwi, iść do domu i czekać na sygnał od nich czy mogę ją wypić (ok godziny) i wrócić za kolejne dwie, ale będę głodna!

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #735 dnia: 29 Marca 2010, 16:25 »
no to fajnie że możesz w domku siedzieć jak ja robiłam badanie to musiałam siedzieć w laboratorium bo podobno nie wolno chodzić ani nic robić po wypiciu glukozy

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #736 dnia: 29 Marca 2010, 16:35 »
A nawet nie wiedziałam, przez telefon kobietka powiedziała mi, że jeśli blisko mieszkam to mogę pójść do domu. Wezmę książkę w razie czego, nie dość, że padłabym z głodu to jeszcze z nudów :)

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #737 dnia: 29 Marca 2010, 17:29 »
ja też musiałam siedzieć na dupsku 2 godziny w laboratorium ... nie wolno było nigdzie się ruszać  :-\
ale książka się sprawdziła, bo czas się dłużył ;D

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #738 dnia: 29 Marca 2010, 18:46 »
Mnie glukoza czeka w środę i dobrze, że do Ciebie zajrzałam bo o książce bym nie pomyślała.

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #739 dnia: 29 Marca 2010, 18:52 »
ja też mam blisko do domu ale mnie nie puściły kazały siedzieć dobrze że gazetę wzięłam, byłam głodna i śpiąca jak pierun, ale spokojnie dasz radę  :D

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #740 dnia: 30 Marca 2010, 08:54 »
Zupcia gdzie fotki??  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline tasiek
  • Wiktor 2.10.2010 :D
  • entuzjasta
  • Szczęśliwi jak nigdy:D, zakochani jak na początku:
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #741 dnia: 30 Marca 2010, 09:44 »
zostawiam wtorkowe:*

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #742 dnia: 30 Marca 2010, 09:53 »
No faktycznie - trzeba siedzieć na pupie i w ogóle czemu dopiero po godzinie od pobrania masz ją wypić? najpierw pobierają krew, potem po tym pijesz glukozę - weź cytrynę, no i znów pobierają krew po godzinie lub dwoch.

A na SR jest tyle chętnych ale na każde następne zajęcia przychodzi coraz mniej osób :) Jak ja chodziłam, to na początku było chyba z 30 par - cała sala pełna, nie było jak oddychać a potem zostało chyba max 10 par :) to juz były najfajniejsze zajęcia :)

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #743 dnia: 30 Marca 2010, 12:44 »
Już jestem i jestem zła :( Nikt mi wczoraj nie powiedział, że to badanie robią max do 8.30! W nocy nie mogłam spać a jak przysnęłam to jak kamień i nie mogłam wstać. Poszłam sobie do laboratorium na spokojnie między 10 a 11 i chociaż błagałam kobietę to nie chciała mi zrobić tej krzywej. Wkurzyłam się bo laboratorium jest czynne aż do 17 i spokojnie by zdążyli, zresztą krew i mocz pobrali bez problemów i wyniki odbieram jeszcze dzisiaj. Będę jutro świecić oczami przed lekarką :( No nic, jutro na 10 mamy wizytę więc odpada, zrobię w czwartek.
ricardo też nie rozumiem dlaczego od pobrania krwi do wypicia glukozy muszę odczekać godzinę, myślałam, że pobierają krew, piję i za 2 godz pobierają znów. I dobrze, że przypomniałaś mi o cytrynie, też mi nie powiedziały.

Wkleję Wam zdjęcie wieloryba z mężem jak chcecie ale na żadnym nie stoję i suma sumarum kiecki nie widać, może ktoś mi zrobi lepsze w święta ;)

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #744 dnia: 30 Marca 2010, 13:08 »
Zapomniałam dodać, że w szkole rodzenia w Zdrojach jest komplet i "nie ma gdzie palca wcisnąć". Dzisiaj mam jakiś kijowy dzień, oby tylko z małym było wszystko w porządku, denerwuję się tą wizytą.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #745 dnia: 30 Marca 2010, 14:27 »
Ty Wieloryb????????????????????????????? kochana wieloryba nie wiedziałaś chyba , a poza tym na fotce tylko w zasadzie buziaki wasze widać :) nic poza tym a gdzie brzuszek? i kreacja??

eh....  ładna z Ciebie mamuśka ;) zupełnie inaczej wyglądasz na tej fotce niz w awatarku :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #746 dnia: 30 Marca 2010, 14:37 »
Nie widać, że jesteś w ciąży :)

Komplet powiadasz? Jak ci zależy, to zadzwoń tak po drugich zajęciach do babki i zapytaj się jeszcze raz, bo mówię Ci, ze z każdymi kolejnymi zajęciami ludzi było coraz mniej.

A wiesz czemu glukoza jest tylko w tych godzinach? Mi się zdaje że dlatego że: musisz być na czczo a do tego dostaje mega słodkie piciu i jeszcze musisz wytrzymać... WIęc im wcześniej to się zrobi tym lepiej, im dłużej będziesz na czczo tym większa możliwość np puszczenia pawika i glukoza do powtórki. Ale to tylko moje przypuszczenia.

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #747 dnia: 30 Marca 2010, 14:47 »
Ja na tym zdjęciu mało przypominam siebie, wyglądam raczej jak w awatarku :)

ricardo ja już zapowiedziałam tej pani, że pozwolę sobie jeszcze zadzwonić i spytać czy nikt przypadkiem nie zrezygnował, zastanawiałam się czy się z nią nie dogadać i nie przyjść na drugie zajęcia, może już ktoś wypadnie i się zmieścimy. Paw po glukozie mówisz? Zdarza się?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #748 dnia: 30 Marca 2010, 15:09 »
Pewnie jak byś przyszła na drugie zajęcia to i tak by się nic nie stało :)

Wiesz co, ja miałam chyba z 2 czy 3 takie momenty, że myślałam, że wypuszczę wszystko co miałam w żołądku, ale jakoś udało się t powstrzymać ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #749 dnia: 30 Marca 2010, 15:10 »
a i jak weźmiesz książkę to taka co by było ci wygodnie nią się powachlować, bo mi momentami było strasznie gorąco i słabo to chociaż miałam lekki wiaterek ;)