Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 644837 razy)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1020 dnia: 6 Września 2011, 20:49 »
wooow
30 sztuk dziecka na 3 opiekunki
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1021 dnia: 6 Września 2011, 20:57 »
U nas na grupę 25 4-ro latków jest jedna Pani i asystent nauczyciela.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1022 dnia: 6 Września 2011, 20:59 »
u nas 2 panie nauczycielki (ale nie wiem czy przez cały dzien) i dochodzące panie "kuchenkowe" a dzieci jest 30

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #1023 dnia: 6 Września 2011, 21:30 »
U mnie w pracy 26 dzieci a chodzących poki co 22...na 1 Panią rano i 1 popoludniu +nianie(ja)...no i woźna.

U Miłka jest 20 dzieci z tego chodzi 16 w tym 4 dzieci to 4 latkowie, 4 dziecii to dzieci niepełnosprawne i reszta 3 latki....i tu jest 1pani rano, 1 popołudniu +pani od dzieci niepełnosprawnych+niania.

A przedszkole jest do 16:30.

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #1024 dnia: 6 Września 2011, 21:31 »
u nas na 26 dzieci 2 panie nauczycielki
w chwilach jedzonka, czy rozbierania do leżakowania jeszcze jakaś pani dochodzi. ale to tylko u nas u maluszków gdzie są dzieci 2,5 i 3 letnie

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #1025 dnia: 6 Września 2011, 21:36 »
U mlodego w grupie jest 25 dzieci, jeden nauczyciel (jest do ok 12 pozniej zmiana inny nauczyciel wchodzi) i jedna pomoc do dziecka.

U mojej mamy w grupie jest 32 dzieci, a grup ogolnie jest 5 w roznym wieku noi mniej wiecej 30 dzieci w kazdej grupie , jeden nauczyciel (pracujący 4,5 godz, pomoc do dzieci jedna ).

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1026 dnia: 6 Września 2011, 22:02 »
My jesteśmy dzisiaj po dwóch zebraniach. Dowiedzieliśmy się, że teraz 5-ciolatków objął obowiązek przedszkolny i muszą chodzić do przedszkola czy zerówki w szkole, a nieobecności muszą być usprawiedliwione. Dostaliśmy ankiety, kilka papierków do podpisania (w sprawie, zdjęć, zajęć dodatkowych, nr telefonów itp) i listę z wyprawką - wszystko razy 2.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1027 dnia: 7 Września 2011, 07:26 »
u nas też wszystko jest w cenie :D

Dziś nie było płaczu tylko trzęsąca się broda :D

no i Majka nie śpi w przedszkolu od 2 dni więc zasypia w mgnieniu oka koło 19 :D raj jak dla mnie ;D ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1028 dnia: 7 Września 2011, 08:57 »
U nas wyprawka jest osobno , dostalam liste zakupow , pozatym jeszcze dodatkowo oplaty na paczki ale to juz nie przedszkole tylko komitet zbiera, na kazde swieta...

U nas dzis byl ryk, mlodego obudzilam przed 8 (obudzil sie dzis o 4 rano  ::) poszedl spac po 5 i chyba chcial odespac), zawozilam mlodego i mame autem i oczywiscie jak mu baba zniknela z oczy ryk, no ciekawa jestem jak tam.....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1029 dnia: 7 Września 2011, 09:06 »
a u nas w przedszkolu był TVN...
mąż mi kazał oglądać, bo podobno zrobili najazd na Ewkę  ;D ;D ;D ;D

Ewa ma mały kryzys...czyli przy wejściu do sali robi małe STOP... ale bez ryku i mija jej bardzo szybko...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #1030 dnia: 7 Września 2011, 09:09 »
oo, proszę .. daj znac kiedy ja bedzie można obejrzec ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1031 dnia: 7 Września 2011, 09:12 »
nie wiem...
kazano mi włączyć TVN 24 to włączyłam i siedzę pod pierzyną walcząc z chorobą...
— Richard M. Devos

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1032 dnia: 7 Września 2011, 09:18 »
U Kubusia w grupie 25 osób i wychowawca jeden do 12 później zmiana i cały dzień dodatkowo druga Pani jako pomoc.
Ale widzę, że narazie chodzi max 15 dzieci.

U nas dziś nie było płaczu i ma zostać na spanie. Choć mam przeczucie, że troszkę się pomazgai.
Dzis rano w TVN było jakieś przedszkole pokazane, ale to chyba w Bytomiu.
To i ja sobie włączyłam TVN24 i spoglądam :-)
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1033 dnia: 7 Września 2011, 09:53 »
może oni tak kursują po przedszkolach...
w naszym byli o 8-ej...

nasze przedszkole jest w TV juupiiii
na razie jakaś pani gada...
i nic więcej....buuuu.....
— Richard M. Devos

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1034 dnia: 7 Września 2011, 16:19 »
U nas dziś kryzys. Wczoraj poszła chętnie,m wyszła już płaczem, bo inne dzieci też płakały

Dziś rano zapierała się rękami i nogami, ze nie pójdzie, ale w końcu poszła, w ciągu dnia trochę popłakała, ale za to zasnęła dziś na leżakowaniu, chyba z tego płaczu ;) Zobaczymy co będzie jutro

U nas przedszkole do 18.00, młoda jest  do 15.00, chociaż ten tydzień jeszcze zabieram ją o 14.00

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1035 dnia: 7 Września 2011, 17:16 »
U nas ciągle ok, choć Szymek ma lekki stan podgorączkowy co jakiś czas i tak jakby przytkany nos... I nie wiem czy coś się wykluje czy nie...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1036 dnia: 7 Września 2011, 19:06 »
mojej chrobotało coś w nosie, ale bez temperatury, bez gila....ale już wyeliminowałam gada...
 ;D ;D ;D ;D no....ma się te metody...
dzisiaj była do 16:30...
jest ok...
za dużo się od niej nie dowiem co robili poza wierszykiem o misiu, który już wałkują od poniedziałku,
jak się pytam co woli jutro  - zostać ze mną czy do przedszkola, to chce do przedszkola
— Richard M. Devos

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1037 dnia: 7 Września 2011, 19:13 »
Ewa w ogóle jest bezbłędna. Nie znam jej ale mam wrażenie że jest bardzo zdystansowana i bardzo bardzo subtelna. I już oczyma wyobraźni widzę ją w przedszkolu. Taka mała dama która jest ponad cały ten hałas i bałagan który tworzą inne dzieci. Bardzo lubię takie dzieciaczki.

Mój Szymek też do spokojnych należy i mam mały problem. W przedszkolu są dzieci które się leją- np taki Natan  ::) I co teraz młodemu mówić? Że nie wolno się bić? Ok- pedagogicznie ale to taki typ który bardzo się słucha i boję się że stanie się popychadłem. Najchętniej to bym kazała mu oddawać 3 razy mocniej niż sam dostał  :P

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1038 dnia: 7 Września 2011, 19:23 »
taaa subtelna...ale np kibelka się boi...
bo pomimo, że to toalety dziecięce, to jednak mają dużą dziurę jak na jej dupinkę...
Ewka kiedyś na angielskim wpadła z nakładką do środka....rok temu to było, ale ona pamięta...i ma obawy...

no i mamy mały problem z lekka podsikanych majtek...bo trzyma do oporu...
Generalnie idzie do pani i prosi o pomoc, ale dzisiaj jak swoim subtelnym delikatnym głosem prosiła panią to pani nie usłyszała...a zanim usłyszała już był sik-majcik...

— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1039 dnia: 7 Września 2011, 19:39 »
A u nas znów ryk - na wejściu i wyjściu. Podobno jak już wejdzie, to ładnie się bawi i nie płacze. Pięknie je również. Ciekawe kiedy jej przejdzie. W tamtym roku płacz był przez pół roku  :o

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1040 dnia: 7 Września 2011, 20:01 »
U nas panie ciągle mi mowią że mlody sam sie ubiera pieknie po spaniu, czasem one mu nawet specjalnie zostawiają ubranko i ida do innych dzieci bo tamtym trzeba pomoc, tak samo jest z wc, sam idzie siku, myc raczki i panie są az zdziwione ze taki dwulatek sam tak zasuwa bo mają duzo starsze dzieci ktore nie umieją tego np jeden 4 latek nawet po schodach nie zejdzie sam, trzeba mu dac reke i zejsc z nim, nie zje sam obiadu trzeba nakarmic, takze jestem dumna z mojego maluszka.
Z tym ze on uwielbia wode i wiem czemu lata tak do wc, co prawda on siku nawet kropelke zrobi albo zrobi a pozniej musi umyc raczki (zeby sie pochlaptac)  ;)

Ahhh i uwielbiam to jego  "mamaaaa" jak przychodze po niego i rzuca sie na szyje usmiecha, ahhhhh (teraz jest ciągle mama, jakos nigdy nie mial etapu mama, mimo to ze siedzialam z nim w domku przez 2 lata, moglam wyjsc a on robil papa i nic ...)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1041 dnia: 7 Września 2011, 20:14 »
Moj maż dziś do mnie pisze przed 8:00 na gg, że siedzą sobie w biurze, a tam nagle słuchać zza okna mega ryk, jakby ktoś dzieciaka ze skory obdzierał, zaciekawieni spoglądają w okno, a tam mamusia "wlecze" synka do przedzkola, ten sie zapiera nogami i rękami wrzeszcząc w niebogłosy i krzyczy "NIE CHCE DO PZREDSZKOLA"...no mówił, że dantejskie sceny pod tym oknem się działy ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1042 dnia: 7 Września 2011, 21:17 »
Nasz Oskar każdego dnia robi tyci postępy :)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #1043 dnia: 7 Września 2011, 21:40 »
Dzis tez zebranie 2h trwalo masakra...
Nio i znowu płacz, tyle ze bez szlochania, ale za to ma nos zapchany i lekko ciepławy sie zrobił...zobaczymy jak rano...

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1044 dnia: 8 Września 2011, 07:03 »
a Majka zaczyna nam kaszleć w nocy :-\ zaczyna się...

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #1045 dnia: 8 Września 2011, 09:51 »
no i u nas sie zaczeło.. Mati po 3 dniach w domu..
od rana ryk.. gile do pasa..

a w przedszkolu darł sie na cały głos" Mati dom" , "Mati mama"..
maskarka jakaś...

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1046 dnia: 8 Września 2011, 10:49 »
ja kupiłam Majce tran o smaku owocowym ale nawet nie chce pić pomimo tego, że nawet nie spróbowała...
chyba pójdę po te rybki...

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1047 dnia: 8 Września 2011, 11:14 »
U nas rybka obowiązkowo raz dziennie :)

Młoda dziś pobiegła do przedszkola ze strojem na gimnastykę w dłoni :) a  w weekend pięknie prezentowała słowo "dzień dobry" w języku migowym, nawet nie wiedziałam że mają!

U nas do przedszkoli chodzą dzieci "znajomych królika", rodziców samotnych i z upośledzeniem i trwałą niezdolnością do pracy w pierwszej kolejności... dwóch rodziców pracujących i 1 dziecko nie ma szans na dostanie się (na starszych osiedlach może moooże) ....ale tak na prawdę wole moje prywatne, bo choć płacę ok 300-400zł więcej to mam duużo duużo, a np. u kumpeli w państwówce dzięki 3 mamuśkom dzieci nie będą miały angielskiego..... masakra.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1048 dnia: 8 Września 2011, 11:50 »
a co to za rybki?
bo chyba przeoczyłam coś?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1049 dnia: 8 Września 2011, 11:52 »
Vibovit żelki z omegą 3.