Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 655166 razy)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1080 dnia: 9 Września 2011, 09:32 »
No tak ale dlaczego inni muszą na tym cierpiec i tu wychodzi nasz "samolubny" (czt tych rodzicow) charakter, myslalacy tylko o sobie a nie o innych, ktorzy tez muszą poslac dziecko, to co z tego ze pojdzie zdrowe ......
Ahhhh mam dzis dolka, nie spalam calej nocy i mnie nosi  >:(

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1081 dnia: 9 Września 2011, 09:32 »
Nie widze obrazka wiec nie moge zgadywac >:(

A te rybki żelki sa duze czy male, do polknięcia czy jak?
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1082 dnia: 9 Września 2011, 09:37 »
vibovitowe rybki są duże...
trzeba trochę pomemłać...pogryźć i połknąć...
ale na raz, czyli jeden łyk nie pójdą...

nicola...nie ma sprawiedliwości moja droga na tym świecie...
dlatego ja się staram nie nakręcać...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1083 dnia: 9 Września 2011, 09:40 »
U nas dziś bez płaczu, zawiózł Kubę mąż. Ale muszę go później odbierać, bo jak przyjeżdżam po 15 to on jeszcze śpi. Zasypia jako pierwszy i śpi po 2 godziny (pewnie spałby więcej ale wtedy przyjeżdżam ja). Dzis plan, że jadę po niego ok 15:30. Ptany codziennie czy idzie do przedszkola odpowiada, ze tak. Ale musowo zabiera ze sobą pluszaka krowę i to taka wielka (połowa wzrostu Kubusia). Skoro ma mu pomóc to niech ją zabiera :-).
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1084 dnia: 9 Września 2011, 09:51 »
No tak ale dlaczego inni muszą na tym cierpiec i tu wychodzi nasz "samolubny" (czt tych rodzicow) charakter, myslalacy tylko o sobie a nie o innych, ktorzy tez muszą poslac dziecko, to co z tego ze pojdzie zdrowe ......
Ahhhh mam dzis dolka, nie spalam calej nocy i mnie nosi  >:(
moja znajoma puszczała dzieci nawet z ospą
-bo już ma krosty to nie zaraża, kogo miało zarazić zaraziło...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #1085 dnia: 9 Września 2011, 09:54 »

a teraz przedszkolna zagadka... ;D ;D ;D
co to jest?

mnie to wygląda na ubranko dla misia /lalki ... ale czuję tu jakiś podstęp  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1086 dnia: 9 Września 2011, 09:54 »
rewelka...
jak biologiczna szczepionka...albo broń biologiczna... ;D

a jak to dzieci przeżyły...powikłań nie miały...

a tak ma marginesie ospa jest zakaźna aż do odpadnięcia ostatniego strupa...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1087 dnia: 9 Września 2011, 09:56 »
Ja nie puściłabym dziecka z ospą do przedszkola
dwójki, bo to bliźniaki były
nie tylko ze względu na swoje dzieci,że te strupy to i swędzą, dziecko moze  się źle czuć itp
ale też przez wzgląd na innych
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1088 dnia: 9 Września 2011, 09:58 »
BINGO aneta...

u nas w przedszkolu na dniach adaptacyjnych dzieci dostały po misiu...
no i trzeba go było jakoś ubrać, żeby się misie odróżniały od siebie.
Nasz ma na imię Przedszkolak....i właśnie zamówiłam mu takowy strój...chwilowo chodzi w pożyczonym sweterku...

Dziewczyna na allegro robiła sweterki dla lalek. Napisałam do niej, podałam wymiary misia i za 17,5zł mam pełny ubiór ;-)

— Richard M. Devos

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1089 dnia: 9 Września 2011, 10:47 »
to samo miałam pisać ale Aneta mnie uprzedziła :P

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #1090 dnia: 9 Września 2011, 10:49 »
:)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1091 dnia: 9 Września 2011, 11:02 »
a unie wyjec na makasa sie wlączyl-mieszkam nad przedszkolem ,wlasnie maluchy wyszly na spacer-jako ze okno otwarte Majka uslyszala (a potem zobaczyla) dzieci..i ryk i ona sie ubiera :P :P :P,przekupilam ja tym ze poczytamy"poczytaj mi mamo"(szal jest ostatnio) i odpuscila na chwile.. ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1092 dnia: 9 Września 2011, 14:58 »
tete ja już chyba wolę w tą stronę :D

Moja siedzi w domu niby, ale od rana dyskutuje, ze w poniedziałek nie pójdzie do przedszkola, tłumaczę, ze wszyscy będą w pracy i kto się nią zajmie? Mówi, ze woli iśc do pracy z nami, albo zostanie sama w domu ;)

A najdziwniejsze jest to, ze z przedszkola wychodzi zadowolona, z uśmiechem, mówi, ze była fajnie, ale od razu zaznacza, ze jutro już iśc nie chce ;) I tak od wtorku

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1093 dnia: 9 Września 2011, 15:07 »
Moja niestety chodzi tylko dwa razy w tyg. na 4h do przedzkola, ale dziś to nawet nie zdązyła dac buziaka "bo się spóźni do Pani Syliwii" ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #1094 dnia: 9 Września 2011, 17:40 »
dziewczyny poradźcie mi cos. Właśnie kończe studia i za rok chciałabym pójsc do pracy. Mój mały we wrzesniu miałby wtedy 2 lata i 8 miesięcy. Czy mogłabym go spróbowac juz zapisac do przedszkola (chodzi mi o publiczne)? Szczerze mówiąc kompletnie sie na tym nie zam. Teraz jestesmy w trakcie nocknikowania, a jezeli chodzi o samodzielne jedzenia całkiem fajnie mu to wychodzi. Powiedzcie mi też czy wiecie cos na temat przedszkola nr 14 na bandurskiego?

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1095 dnia: 9 Września 2011, 18:01 »
do przedszkola można zapisywać dzieci 2,5-letnie

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1096 dnia: 11 Września 2011, 20:08 »
 Jutro pierwszy dzień Matiego w przedszkolu po dlugich wakacjach  jako 4 latek..... zaprowadza tata a mama w pracy będzie myślała.....

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1097 dnia: 11 Września 2011, 21:12 »
My jutro odpuszczamy przedszkole, mlody ma ciągle katar, a dzis po dniu pelnym wrazen i pieknej pogody, mlody kaszle jak gruzlik.  :(

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1098 dnia: 12 Września 2011, 07:30 »
i nas Majka chodzi do przedszkola pomimo kataru, bo nie kaszle i nie ma gorączki...

dziś nasze dziecko ubrało się bez najmniejszych problemów i weszło do przedszkola z uśmiechem na ustach :D kryzys zakończony :D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1099 dnia: 12 Września 2011, 07:35 »
Moja mówi, że dzisiaj nie idzie do żłobka :) A jeździmy tak na 10.00. Dzisiaj pojedziemy już wcześniej, bo trzeba coraz dłużej zostawiać Paulę.

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1100 dnia: 12 Września 2011, 08:57 »
U nas uśmiech na twarzy i wielkie chęci pójścia do przedszkola :-).
Dostał wczoraj nowy motor i dziś koniecznie musi pokazać cioci hahaha.
Mąż zaprowadził i płaczu nie było, ale za to grupie ok 10 dzieci, pewnie reszta się pochorowała.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1101 dnia: 12 Września 2011, 10:21 »
Paula jednak bez problemu poszła do żłobka. W sali ładnie mi pomachała i jeszcze jak jej powiedziałam, aby oddała smoka, to podeszła do mnie, dała smoka i zrobił papa :)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1102 dnia: 12 Września 2011, 14:44 »
i nas Majka chodzi do przedszkola pomimo kataru, bo nie kaszle i nie ma gorączki...

Brawoooo braawo.... ale przepraszam czy dziecko jest alergikiem albo coś, że ma normalny katar sezonowy czy jak? jakieś zaświadczenie od lekarza?

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1103 dnia: 12 Września 2011, 14:53 »
u nas w żłobku dzieci miały non stop katar. Wiecznie z glutami. Pewnie mnie zaraz zlinczujecie ale według mnie to nie jest powód żeby trzymać dziecko w domu. Przepraszam- jaki lekarz da zwolnienie na katar?- to po pierwsze. A poza tym to gdyby rzeczywiście każdy katar odchorować w domu w grupie byłoby po 5 dzieci. Nie popadajmy w paranoje. Poza tym katar katarowi nie równy.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1104 dnia: 12 Września 2011, 19:04 »
nie jest alergikiem choć pewna na 100% nie jestem...
to, że ma katar to według mnie nie problem... nawet będąc kiedyś na szczepieniu miała katar i lekarz kazał szczepić, bo według niego katar nie jest przeciwwskazaniem...
jakby miała gorączkę to na pewno nie puściłabym jej do przedszkola ale nie ma więc idzie...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1105 dnia: 12 Września 2011, 19:34 »
hmmmm ok czyli katarem dziecko ,dziecka nie zarazi, ani dorosłego  ::)

Wlasnie duzą winę tego wszystkiego że dzieciaczki chorują w przedszkolach ponoszą (sorki ze to napisze ale taka prawda) nie odpowiedzialni rodzice, ktorzy puszczają do przedszkola dzieci chore - bo katar to juz przeziębienie....
Ale jak to Lila dobrze ujeła wczesniej, przeciez dziecko nie ma goraczki , a jak ma katar to nie chore ....

Ja wlasnie jestem po zebraniu i w naszej grupie chodzi malo dzieci, jedno dziecko nanioslo wlasnie "tylko kataru" i teraz nie dosc ze dzieci chodzi garstka to nawet panie sie od nich zaraziły.

Sorki ale dla mnie to nie zrozumiale co piszecie, ciekawa jestem jak wam beda dzieci ciągle z katarem chodzily czy bedziecie zganialy na inne dzieci czy tez nie!

U nas dzis zapowiedziane na zebraniu, dziecko z katarem ma siedziec w domu i co rodzic z nim zrobi tego juz nikogo nie obchodzi, koniec kropka, ja jestem za.

Ahhh panie jeszcze dzis opowiadaly jak jedna mamuska przyniosla dzis do przedszkola dziecko gorączkujące, nie mowiąc o tym, dziecko przespalo caly dzien, a o 12 mamuska przyszla zeby zapodac dziecku antybiotyk i wtedy powiedziala ze choruje, masakra!!!!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1106 dnia: 12 Września 2011, 19:39 »
żeby nie było...moja jest 100% zdrowa  ;D ;D ;D ...nie ma kataru, gorączki...nic nie ma...

i jest te efekt m.in "katorżniczej"  :P :P :P  diety "nawiedzonej mamuśki". ;D ;D ;D ;D.. Actimelków i żelków z tranem...
a tak na marginesie dzisiaj na deser w przedszkolu był Actimel + banan i to Młoda wsunęła koncertowo....
— Richard M. Devos

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1107 dnia: 12 Września 2011, 19:46 »
Lila ale to sie nie toczylo Twojej wypowiedzi , ja tylko obralam Twój tekst   ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1108 dnia: 12 Września 2011, 19:54 »
wiem    ;D ;D ;D
ja mam tylko prześmiewcze dygresje...
dwutygodniowe zapalenie gardła działa mi na mózg ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1109 dnia: 12 Września 2011, 19:56 »
 :D

U mnie przed-chorobowo, a raczej @, więc gryzę  ;)