Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 645416 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1350 dnia: 17 Października 2011, 14:59 »
TZn wszy nie u mojej Pati (czemu nie można edytować postów no:) tylko w grupie....eh ja mam to samo, no ale jak nie będzie wyjścia to nikt tego za mnie nie zrobi :(

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1351 dnia: 17 Października 2011, 15:01 »
wiem...,że jak w grupie jakieś dziecko znaleźli z wszą, to spore prawdopodobieństwo rozprzestrzenienia się tego dalej
tylko Ja napisałam,ze chyba nie dałabym rady tej głowy przejrzeć
Starego chyba bym "zatrudniła" do tej roboty
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1352 dnia: 17 Października 2011, 20:23 »
o fujj, ja się też brzydzę i babcię bym wykorzystala, pamietam jak ja przyniosłam wszy z przedszkola....makabra.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #1353 dnia: 17 Października 2011, 20:27 »
fujj, kurde wierzyc sie nie chce ze w dzisiejszych czasach jeszcze sa wszy.. :P
serio, nie dałabym rady usunąć tego gów..a

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1354 dnia: 17 Października 2011, 20:51 »
Ufff przejrzałam, głowa czysta, małża nie mam w domu do środy co najmniej.... eh

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1355 dnia: 17 Października 2011, 21:09 »
U nas dzisiaj z grupy buło 1 dziecko tak tak sztuk 1 pozostałe 28 chore, moja Zu też, przytargała zapalenie spojówek plus jakiś wirus  katarowo-kaszlowy, do środy na pewno a może do piątku potrzymam ją w domu.
No ale jak tu nie chorować jak mały Tomuś przybiegł do pani na podwórku: Pse pani a ja dzisiaj rano miałem stan podgoraczkowy ;D No i kółko wirusowe rośnie z dnia na dzień  niestety.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1356 dnia: 17 Października 2011, 21:16 »
a moja jest dziwnie wypluta,  ma osobliwy zapach z buzi, malinowy ozór...piękne czerwone migdały jeszcze bez grudek...
niewielką temperaturę...
o ile się mogę założyć, że będzie z tego angina paciorkowcowa...?
brakuje mi tylko trójkąta Fiłatowa i objawu pastii....
raczej nie będę na nie czekać...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1357 dnia: 17 Października 2011, 21:26 »
U kumpeli w przedszkolu w Gdańsku szkarlatyna....

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1358 dnia: 17 Października 2011, 21:36 »
a my na syropkach... niby płuca i oskrzela czyste. Gardło również ale Majka kaszle w nocy jak gruźlik...
Myślałam, że jej przejdzie przez weekend ale niestety nie widzę żadnej poprawy...
dziś nie była w szkole i jutro jej też nie puszczę...
chyba pora zakupić inhalator pomimo tego, że wiem, że nie da się inhalować. Będę ją oswajać małymi kroczkami (inhalować wodą) aż w końcu sobie pozwoli zrobić...

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1359 dnia: 17 Października 2011, 22:18 »
basiu..pozwoli i zobaczysz, że przy tym bedzie zasypiać....

brakuje mi tylko trójkąta Fiłatowa i objawu pastii....
raczej nie będę na nie czekać...
to do objawów angimy czy moze o szkarlatynie chciałaś napisać ???

Zuię posłałąm dzis do przedszkola. tak, posłałam ja tam z katarem i nie mam wyrzutów sumienia...tym bardziej, że jak ją wprowadzałam do sali i rozmawiałam z wychowawczynią to stanął przede mną wspomniany wczesniej Stasio z chusteczka w reku i wydmuchał nosa....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1360 dnia: 17 Października 2011, 22:27 »
płonicy, szkarlatyny jak zwał tak zwał....
zaczyna się zawsze od klasycznej anginy paciorkowcowej...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1361 dnia: 18 Października 2011, 21:42 »
nie taki diabeł straszny jak go malują...

dzisiaj odpuściłam Ewce oglądanie gardła....jutro przed moim wyjazdem zobaczę, bo potem kto to zrobi...
Młoda wieczorem już odzyskała siły jak widzę...gorączki już nie ma...idzie w dobrą stronę...
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1362 dnia: 19 Października 2011, 05:46 »
To dobrze ze Ewie nic nie jest!!
ja za rada anetki psiknelam 2x budherinem(po uprzednim 3tyg niezycie nosa na maxa z zielono-zoltymi gęstymi glutami) i ..jak ręką odjąl.Mam nadzieje ze jej krzywdy tym nie zrobilam..ale wczesniej brala caly arsenal leków i doopa.Dzis posiew z noska-zobaczymy co sie jest pięc.
Myslicie ze w sensowne jest zakupienie np Bioaronu C (lub np.Multisanostolu) i podawanie go wraz(np z rana i wieczorem) z tranem?Tran Mloda pije chętnie..sama niewiem jak ją wzmocnic. ::)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1363 dnia: 19 Października 2011, 08:24 »
A ja dziś spróbowałam kawalątek tych żelków vibovit z omegą.... matko jakie to paskudztwo jest!

Bioaron albo multi to chyba inny skład niż tran.... chyba nie powinno zaszkodzić.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1364 dnia: 19 Października 2011, 10:31 »
Ja daje zelki "tranowe" + zelki "witaminowe", dostalam tez MultiSanostol w prezencie i sie wlasnie zastanawiam, czy zelki skonczyc witaminowe i dawac Multi czy razem, czy jak ???

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1365 dnia: 19 Października 2011, 12:05 »
Ja całej trójce daję tran norweski
trzeba coś jeszcze?czy wystarczy?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1366 dnia: 19 Października 2011, 13:25 »
Nasza pediatra teraz zapisała Tosi mulisanostol i tran, jednocześnie.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #1367 dnia: 19 Października 2011, 14:34 »
My nadal walczymy z alergią, bylismy juz u 2 alergologów (mlody mi sie chce zadrapac w nocy kaszle i sie dusi) katar ,ale lekarze mowią ze czysciutko nic nie slychac, dzis juz lepiej choc wysypka jeszcze jest zobaczymy czy jutro pojdzie czy nie.
Drugi tydzien siedzimy w domu  ::)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1368 dnia: 19 Października 2011, 17:47 »
Nasza pediatra teraz zapisała Tosi mulisanostol i tran, jednocześnie.
czyli powinnam dokupić jeszcze jakieś multiwitaminy?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1369 dnia: 19 Października 2011, 20:42 »
Mariola czy powinnaś - nie wiem. Moja powiedziała żęby dawać ten Multisanostol dopóki jest, nie kupować nowego tylko podać Cebion albo inną vit C którą mam - zjeść zapasy bo mam kilka różnych pozaczynanych.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1370 dnia: 19 Października 2011, 22:15 »
Mariola u mnie zestaw na okres jesienno zimowy to dla Oskara cebion multi oraz juvit C a dla Dominika vigor bystrzaki . W tamtym roku jeszcze pili do tego  po łyżeczce tranu .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1371 dnia: 20 Października 2011, 10:53 »
Moja Ola pije tran norweski o smaku owocowym - Aniu, dziękuję za namiary  :-* :-* :-*
Dodatkowo codziennie rano pije ciepłą herbatę z miodem + saszetka wibowitu.

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1372 dnia: 20 Października 2011, 10:54 »
15 października moje dziecko miało spotkanie z policjantem, a że dziecko nic nie powiedziało - matka dowiedziała się z netu jak zobaczyła zdjęcia.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline Kiatek
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1373 dnia: 20 Października 2011, 14:21 »
Mamuśki i Tatuśki sprawdźcie czy nie wychodzą Pociechom kolejne ząbki, Mikołaj ( starszy ) miał przez 4 dni gorączkę, nic poza nią, niby wirus ale ... okazało się, że wystartowały wszystkie cztery szóstki! ( jednocześnie ), a propo odpowiedzi na hasło "jak było w przedszkolu" ja nieustannie słyszę albo "nie pamiętam, nie męcz mnie", albo od młodszego "ja am..." i wskazuje medal za jedzenie ;-)
Kiatek

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1374 dnia: 20 Października 2011, 16:35 »
Dziś jak odbierałam młodą, Pani akurat jednej z mam mówiła, ze dziecko ma paskudny oskrzelowy kaszel i prosi nie przyprowadzac jej jutro do przedszkola, tylko iśc z nią do lekarza, po czym jak za Panią zamknęły się drzwi, matka skomentowała " No kaszle, kaszle, wiem, ze kaszle, ale ona co tydzień kaszle, na pewno ktoś tu ją zaraził, to dlaczego ja mam się przejmowac, ze ona kogoś zarazi, jak się inni nie przejmują" No ręce, nogi i majtki opadają

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1375 dnia: 21 Października 2011, 11:47 »
Ja codziennie rano mam dylemat jak ubrać młodą. W przedszkolu jest potwornie gorąco ale na dworze zimno. Niania prowadzi ją na piechotke do przedszkola , temperatura często nie przekraca 5 stopni. W ciągu dnia jest ok 10-12 ale jak świeci słoneczko to jest nawet cieplej.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1376 dnia: 21 Października 2011, 13:06 »
Ja zakładam spodnie + rajstopy na wyjście, a potem Mloda wskakuje w spodniczke i tak lata po przedszkolu.

My wczoraj bylismy u lekarza bo Mloda caly czas kaszle, nic nie ma na oskrzelach/plucach, osluchowo czytsta..lekarka kazala dawac Zyrtec...ja juz sama nie wiem, co temu dziecku jest ???

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1377 dnia: 21 Października 2011, 13:21 »
Miałam to samo w żłobku, ostatecznie Pati była prawie 2 lata na stałym zyrtexie i rzeczywiście pomagało. Może coś ją uczula? płyn do podłóg, kurze, pleśń, coś co lata w powietrzu. Zyrtex dla dziecka to nic niezwykłego teraz, no może tylko zwiększyć apetyt i senność (dlatego ja dawałam raz dziennie na noc 10 kropli)

My jeszcze chodzimy w rajtki + spódniczka lub spodenki i skarpetki, ale rano Pati dojeżdża samochodem.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1378 dnia: 21 Października 2011, 13:37 »
Ania Tosiak dokładnie ma to samo, kaszle non stop i nie wiadomo dlaczego.

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1379 dnia: 21 Października 2011, 14:00 »
A Kubuś miał dziś atak histerii, aż pani dzwoniła do mnie, bo już nie mogła sobie poradzić. Pierwszy raz moje dziecko się tak zachowywało, aż jestem zdziwiona. Teraz od kąd przyszliśmy z przedszkola leży i się nie rusza - czuje, ze choroba się czai. Temp. 37,4 niby nic. No cóż zobaczymy jak będzie wieczorem i w weekend.
27.10. mamy pasowanie na przedszkolaka - więc do tego czasu musze go "ogarnąć" :-).
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013