Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 651890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1170 dnia: 14 Września 2011, 07:37 »
U nas rozpaczy ciąg dalszy

Młoda próbuje wszelkich sposobów, zeby zostac w domu, np. dziś rano oznajmiła, ze wczoraj panie mówiły, ze dziś przedszkole będzie zamknięte i ona nie może iśc w takim razie  ;)

W drodze już jest smutna, zgaszona, jak podjeżdżamy pod przedszkole zaczyna się płacz, a później jest już tylko gorzej. Dziś pani odrywała ją wyjącą siłą ode mnie, ona wyła "Mamusiu nie zostawiaj mnie" jak wyszłam to sama ryczałam z pół godziny. Podobno w przedszkolu płacze długo po przyjściu, ale jak się w końcu uspokoi jest dobrze, bawi się, je, śpi. Jak ją odbieram szaleje ze szczęścia, ale mówi, ze płakała, bo nie było mnie

nam babka powiedziała, że dziecko potrzebuje min 2 tyg żeby się zaaklimatyzować i wcześniej nie powinno się rezygnować...
tak samo było z mojej szwagierki córcią, która przez tydzień płakała okropnie. W przedszkolu wisiała na szybie. Zabrali ją po tygodniu. Według mnie źle zrobili...
jeśli po 2 tygodniach dziecko będzie się zachowywało bez zmian to bym rozważyła zabranie do domu...

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1171 dnia: 14 Września 2011, 08:09 »
a ja jestem w szoku, że mój Adi tak bezproblemowo się zaakliamtyzowal w przedszkolu...
tym bardziej, że ciągle był z nami, nigdy nie spał poza domem, bo nie ma takiej możliwości...
i obawiałam się, że łzy będą leciały jak grochy...a tym czasem mój przedszkolak każdego dnia wstaje i mówi z uśmiechem, ze chce do przedszkola  :o  mało tego, po powrocie z przedszkola, jak już troszkę się nami pocieszy, to znowu chce tam wracać  ::) Radość ogromna jego i nasza  ;D
I żeby tak już zostało  ;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #1172 dnia: 14 Września 2011, 08:13 »
u nas dzisiaj 3 dzień przedszkola i mega kryzys
2 pierwsze dni się wstydziła tylko, a dzisiaj już płacz z naciąganiem na wymioty. no i wyrywanie na siłę
mam nadzieję że jakoś się zabawi. jak źle się siedzi samej w domu (do pracy dopiero na 12) i tak rozmyśla  :'( :'( :'( :'( :'( :'(
więc byle do 15

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1173 dnia: 14 Września 2011, 08:33 »
Żaneta,unas to samo...ale czekam na regres...kiedy znudzą sie zabawki,chodzenie z wężem na spacery itp..po rozmowie z moja siostra która siedzy ' w branzy' 25lat przyznalam jej racje ze dzieci dziela sie nate które płacza odrazu i trakie które kryzys dopada po jakims czasie...wole sie nie karmic nadzieją ze unas na bank bedzie zawsze tak pięknie..Maja jest chwalona i za samodzielnosc i za opieke nad innymi dziecmi(zapytalam czy napewno mowa o moim dziecku coto zamiast siostrzyczki chcialo ciastoline ;)) i za chęc uczestniczenia w kazdym zadaniu,ba nawet posiłki zjada ladnie(a Wasze dzieci jedzą drugi obiad w domu czy jak to wyglada?)-wiec ciesze sie i czekam na to az rzeczywistosc nas dopadanie :P :P :P

wspólczuje szczerze rodzicą dzieci u których pojscie do przedszkola indukuje taki stres i placz!!!widzialam dziewczynke która którys dzien z rzedu siedzi przy pani -nie bawiąc sie z dziecmi i placze :-[ :-[ :-[ az mi sie serce kraje! :-[

Moje dziecko ma narzeczonego z którym zamieszka w swoim nowym domu(przeprowadzamy sie niedlugo) ;D ;D ;D niewazne jest jest nieco napastliwa w swoich zalotach ;D ;D ;D i tak"Nikodem fluwał góry nogami ,bo go zepchnęlam,bo nie chcial sie naprzytulac zemną' ..wazne ze jest ;D
a cos takiego kupilam na bal jesieni,zrobie jeszcze mini diadem z jarzębiny i mysle ze bedzie gitara :):
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1174 dnia: 14 Września 2011, 08:34 »
Mojej koleżanki córcezka, kilka lat temu została wysłana na zyczenie do przedzkola. Piszę, na zyczenia bo Mala była bardzo rozgadaną dziewczynką, smiałą i generalnie nie bala się nikogo i niczego. Miala wtedy 4-latka, wrzucili ją do laczonej grupy 3 i 4 latkow, kiedy w okolo wszystkie dzieci plakaly Mała zaczęła też płakać, po 2 tygodniach zaczęła dostawać mega histerii jak matka, czy babcia znikaly jej z oczu. W nocy zaczela sikac do lozka, panicznie zaczela sie bac zostac sama w pokoju czy gdziekolwiek istna maskara. Wzieli ją po 3 tyg, a mała dopiero po ok 6 miesiącach doszła do siebie ::) Ponownie za rok wyslali ja do przedzkola do 5-latkow i bezproblemowo poszło....wszystko zalezy od dziecka.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1175 dnia: 14 Września 2011, 08:42 »
U nas była mowa o 4 tyg na poznanie nowego miejsca.... choć po roku chodzenia w sierpniu jak były zmiany Pań i sali Pati też przeżywała kryzysy..... ale wiem, że nie tylko ona to mi ulżyło.

U nas dopiero 31 październik Przedszkolne kino Halloween z popcornem a potem 30 listopad Bal andrzejkowy pod hasłem Wróżki i czarodzieje.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1176 dnia: 14 Września 2011, 10:24 »
tete jezeli Cie to pocieszy u Nas bylo od poczatku super z aklimatyzacja i przez rok nic sie nie zmienilo ;) zycze zeby u Was bylo tak samo ;))

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1177 dnia: 14 Września 2011, 16:14 »
kjp83 tłumaczę jej własnie, ze wszyscy muszą gdzieś chodzi, ze my do pracy, babcie do pracy, dziadkowie do pracy, a dzieci do przedszkola, niby mówi, ze rozumie, ale zaraz dodaje, ze ona też wolałaby do pracy ;)

Dziś obyło się bez łez przy pozegnaniu, chociaż bródka trochę drżała, jak ją odbierałam pani mi powiedziałą, ze według niej spory krok ku lepszemu, bo cały dzień nie płakała. W ogóle pani powiedziała, zebym dała jej miesiąc na przystosowanie się, bo w Darii grupie wszystkie dzieci tak płaczą i z jej doświadczenia wynika, ze potrzeba ok. 4 tygodni na zaakceptowanie nowej sytuacji

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1178 dnia: 14 Września 2011, 19:00 »
a u nas jak zwykle spokój....
przedszkole jest fajne, panie fajne...dzieci fajne...
a tatuś zapisał się do komitetu rodzicielskiego (z własnej nieprzymuszonej woli) i był jedynym ojcem na zabraniu rodziców  ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #1179 dnia: 14 Września 2011, 21:16 »
po porannym mega płaczu w przedszkolu fajnie
ale przy zasypianiu płacz że nie chce iść do przedszkola. aż się boje jutrzejszego poranka  >:(

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #1180 dnia: 14 Września 2011, 21:52 »
s.aga unas bylo to samo poki nie dopadła go temperatura.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1181 dnia: 15 Września 2011, 10:47 »
A nas wczoraj "mama patrz, tak robisz kciuki, składasz, ręce tu i uderzenia raz, dwa, raz, dwa..." i jedzie normalnie taekwon-do :D

Wytrwałości i konsekwencji życzę, miliony rodziców przez to przeszło ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1182 dnia: 15 Września 2011, 10:59 »
U nas ryk był przez pół roku :) Ale Paula miała wtedy tylko roczek i to pół roku więcej przesiedziała w domu niż w żłobku. Jak pokochała żłobek, to przestała chorować (albo taka zbieżność sytuacji tylko).
Teraz przyzwyczaiła się w tydzień do nowej sali, nowych dzieci i nowych opiekunek.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #1183 dnia: 15 Września 2011, 11:01 »
po porannym mega płaczu w przedszkolu fajnie
ale przy zasypianiu płacz że nie chce iść do przedszkola. aż się boje jutrzejszego poranka  >:(

Aga, u nas identycznie..

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1184 dnia: 15 Września 2011, 11:45 »
dzwoniłam przed chwilką do przedszkola, bo jak się okazało wczoraj było spotkanie rodziców z Majki grupy - mąż nie zauważył karteczki w informacją na tablicy, która ponoć wisiała od pon ;D a codziennie mówiłam mu żeby patrzył czy czasem nie ma jakiejś informacji na tablicy...

tak czy inaczej pani powiedziała, że można zapisać dziecko na zajęcia z tańca, które będzie prowadzić jakaś szkoła z Rzeszowa (przedszkole oddalone jest do Rzeszowa o ok 55km). Zajęcia będą kosztowały 1,5zł ;D istne szaleństwo ;D ;D ;D ;D
dodatkowo ze względu na to, że opłata za przedszkole została w tym roku zmniejszona to rodzice muszą sami pokryć opłatę za ubezpieczenie ale to tylko 30zł jednorazowo :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1185 dnia: 15 Września 2011, 12:13 »
Donoszę, ze vibovitowe ryby mojej córce bardzo smakują  ;D

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1186 dnia: 15 Września 2011, 13:03 »
własnie wczoraj zamowilam te alaskowe żelki..
bo tran w płynie to dla mnie jakich koszmar..
wzięłam na łyżeczce i tak jak włożyłam ja do ust tak większość znalazła sie na bluzce.. nie mogłam tego doprać.. dopiero po kilku praniach smrodu nie ma...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1187 dnia: 15 Września 2011, 13:08 »
nie będę faszerować dzieciaka czymś co bym sama do ust nie wzięła...
i tak się dziwię tej wielkiej miłości do tych rybnych żelków...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1188 dnia: 15 Września 2011, 13:10 »
potwierdzam alaskowe nic a nic ryba nie śmierdzą, Kubusiowi zasmakowały i codziennie rano się dopomina.
a napiszcie mi, bo na opakowaniu jest napisane, że dawkowanie po 2 dziennie, a mi pani w aptece powiedziała żeby jedna dziennie dawać i tak daje, a Wy?
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1189 dnia: 15 Września 2011, 13:13 »
Mnie te ryby vibovitowe nie smierdzą ;) ale fakt, tran w płynie nie dosc ze sierdzi to jet paskudny ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1190 dnia: 15 Września 2011, 13:21 »
masumi...ja bym się pokierowała słowem pisanym...
— Richard M. Devos

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1191 dnia: 15 Września 2011, 13:26 »
aha czyli jednak dawać dwie, ok :-)
zreszta i tak tranu nie można podobno przedawkować.
Na drugi raz kupie vibovit omega-3, bo pisze ze jedna dziennie. Niewiele droższe opakowanie, a i tak wyjdzie taniej w skali miesiąca ;-)
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1192 dnia: 15 Września 2011, 13:27 »
Moje dzieci tran norweski o smaku owocowym piją baaaardzo chętnie, troche rybą pachnie ale bez tragedii.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1193 dnia: 15 Września 2011, 13:48 »
to dobrze, że piją.. dla mnie to jest tak okropne, ze nie odwazyłam sie podac dziecku ;)
chyba namowie męza zeby łykał , niech sie nie zmarnuje  ;D ;D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1194 dnia: 15 Września 2011, 14:21 »
Aneta, spróbuj dać dzieciakowi
u nas hitem jest tran o smaku cytrynowym )(ja bym nie wypiła)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1195 dnia: 15 Września 2011, 14:42 »
kurde Ja chyba ten tran kupię
a od jakiego to wieku?dla bliźniaczek też byłby ok?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1196 dnia: 15 Września 2011, 14:54 »
Mój też pije tran o smaku bodajże owocowym...mówi że mu nie smakuje ale jakoś go przekonaliśmy  ;) ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1197 dnia: 15 Września 2011, 15:13 »
Mariolka, tran norweski Moliera jest chyba od 6 miesiąca zycia wiec spokojnie twoja gromadka moze pic.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1198 dnia: 15 Września 2011, 15:17 »
no to kupię im
a jakie są smaki?
bo  z waszych wypowiedzi wnioskuję,że np cytrynowy jest?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1199 dnia: 15 Września 2011, 15:25 »
My mielismy cytrynowy, sprawdz na doz.pl