Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 644772 razy)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #600 dnia: 27 Września 2010, 20:44 »
u mnie dziś REWELACJA !

Żadnego płaczu, jęku, szlochu. W szatni przebrałam, zaprowadziłam. Stanełyśmy na progu, a Zuzia sam puściła moją rękę i poszła do p. Danusi, gdy ta ją zawołała.
Po południu w nagrodę za tak piękny poranek dostała książeczkę o przygodach smerfa - Osiłka....ale była radość.

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #601 dnia: 27 Września 2010, 21:18 »
U nas też nie zapeszając bardzo dobrze. Nawet sama pani była mile zaskoczona, bo po tak długiej przerwie i tylko 3 dniach spędzonych w żłobku Kuba był bardzo grzeczny. Płacz był tylko na samym początku jak go pani wzieła na rece, a ja zamknełam drzwi. Bardzo ładnie jadł, wogóle później nie płakał. Bardzo ładnie sie bawił. A jak mu się przypominalo i zatęsknił za mną to przychodził do pani i sie przytulał chwile do niej. Pani stwierdziła, aby jutro już zostawić go na spanie. Szybko wiem, ale jeśli nie bedzie płakał to już od jutra będzie zostawal na całe dnie.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #602 dnia: 27 Września 2010, 22:09 »
A u nas tydzień wolnego od przedszkola - zapalenie oskrzeli:/

Offline masumi85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #603 dnia: 27 Września 2010, 22:14 »
U nas z zapaleniem oskrzeli do tyłu były az 2 tygodnie. Lekarka kazała zostać w domu i brac jeszcze syropki.
Tydzien szybko minie :-)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #604 dnia: 27 Września 2010, 22:53 »
Tydzień to moje pobożne życzenie:)
W czwartek kontrolna wizyta, na szczęście, pediatra nie słyszała zadnych świstów, jak przy tym ubiegłorocznym zapaleniu, leczonym sterydami i nebulizatorem.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #605 dnia: 28 Września 2010, 08:55 »
dziś rano było jeszcze fajniej  ;D ;D ;D

wczoraj słyszeliśmy kolejną piosenkę nauczoną w przedszkolu. A już zawiazki kolejnych dwóch słyszę. Zawiązki bo młoda nie pamieta wszystkich słów, tylko fragment śpiewa.

Co do chorób, to Zuzi ten katar chyba nie do końca przeszedł. Chyba bo tak jakby jej jeszcze jakiś glut wisiał ale wydmuchać się nie chce...mam nadzieję, że nic wiekszego się z tego nie wykluje.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #606 dnia: 28 Września 2010, 09:16 »
u nas dzisiaj tez bez placzu ale i tak musze ja odebrac przed spaniem

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #607 dnia: 29 Września 2010, 16:36 »
U nas już naprawdę fajnie. maruda jest tylko rano, później pani bardzo chwali - że pięknie je, śpi, bawi się. Jest pogodny i radosny :) Strasznie się cieszę  :D

Offline masumi85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #608 dnia: 29 Września 2010, 20:26 »
U na tez tylko rano placz przy rozstawaniu, a poźniej sie pieknie bawi, sam zasypia, ładnie je. Jak go odbieram już nie płacze, jest bardzo zadowolony. Ale pytany czy jutro idzie do żłobka mówi nie hahaha :-D

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #609 dnia: 30 Września 2010, 09:31 »
U nas też już spokojnie, rano z lenistwa Pati mówi: "Nie chce do przedszkola" ale tak jakoś mało przekonywująco :) na co ja że misiu już wstaje i że ubierzemy sukienkę piękną, no to już nie ma "nie". Pogania tate żeby szybciej, sama sobie mówi że tata przyjdzie po obiedzie, że będzię bawić, tańczyć, że będzie śniadanko, obiadek, budyń i ciasto :)

Ps. Jak łatwo można zawstydzić dziecko? Tata wczoraj ubiera Pati, a mama obok do synka: A to jest Patrycja, pokazywałeś mi ją na zdjęciu.....a synek wielki wstyd i się chował.... eh.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #610 dnia: 3 Października 2010, 21:36 »
Zuzia ma nawrót kataru, do tego przez wiekszą czesc weekendu była osowiała, katar w 100% nie przeszedł i stwierdziliśmy z D. ze jutro do przedszkola nie pójdzie. I co ? Ona chce iść do przedszkola ! Koniecznie !
kto by pomyślał !

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #611 dnia: 3 Października 2010, 22:05 »
U nas opryszczka na dolnej i górnej wardze. A dopiero co tydzień temu była poprzednia.....

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #612 dnia: 4 Października 2010, 08:04 »
A Ja dzisiaj poprosiłam znajomą,żeby mi Marcela zaprowadziła do przedszkola.jedzie ona na 8 do pracy,wiec ok. 7.30 wzieła Marcela. Dla mnie to wybawienie, bo sama z rana nie muszę szykować do tego jeszcze bliźniaczek i znosić ich z trzeciego piętra sama.Tylko po to,żeby zaprowadzić Marcela
Now iec marcel był za dwadzieścia 8 w przedszkolu
a dyrektorka zwróciła uwagę mojej znajomej,że Marcel nie ma teraz opieki zapewnionej. że on ma być od 8 i proszę przekazać rodzicom... ::)
te 20 minut to taka tragedia?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #613 dnia: 4 Października 2010, 09:52 »
bezsensu... ::)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #614 dnia: 4 Października 2010, 09:55 »
Mariola a od której przedszkole jest czynne?

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #615 dnia: 4 Października 2010, 10:00 »
przedszkole jest czynne od 6.00
ja mam umowe z przedszkolem od 8.00
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #616 dnia: 4 Października 2010, 10:05 »
mariolka to chyba musisz zatrudnic opiekunke dla marcela na te 20 min :)

a wiecie co wymyśliła jedna mądra mama z naszej grupy? żeby dzieciakom zakupic do klasy baniak z wodą i każdy przyniesie swój kubeczek i p. Hania będzie im nalewać  :o :o :o bo podobno dzieci się skarżą na brak wody
1. kto te kubki będzie mył???
2. nie każde dziecko pije wode
3. dzieci moga poprosić o picie w końcu mają opłacone wyzywienie nie?

bo u niej w szkole sie to sprawdzilo
no ok w szkole to rozumiem bo lepiej jak dzieciaki mają dostęp do wody a nie piją wstrętnych słodzonych napoi ze sklepiku ale w przedszkolu??????

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #617 dnia: 4 Października 2010, 10:12 »
Ja nie uważam,żeby to było głupie
a do tego pewnie byłyby takie jednorazowe kubeczki
Jagoda, ale np zimą jest centralne ogrzewanie,suche powietrze, dzieciom pić się chce
latem nie wspomnę
mój Marcel np też pije tylko wodę

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #618 dnia: 4 Października 2010, 10:21 »
No tak, ale za przedszkole sie płaci- wyżywienie jest zapewnione. Niech przedszkole sie postara. I co to znaczy że dzieci skarżą się na brak wody?? Dostają coś do picia? Jak dzieci moga schodzić spragnione ??? Moim zdaniem *pii* obowiązek przedszkola rozwiązać ten problem.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #619 dnia: 4 Października 2010, 10:24 »
A Ja myslę,że znając życie,to picie jest zapewnione przy śniadaniu i obiedzie
pewnie rano herbata a potem kompocik
może dla niektórych dzieci to jednak mało?
a to jest naprawdę taki duży koszt?za tą wodę?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #620 dnia: 4 Października 2010, 10:45 »
Ja pomysł mamy popieram! Tak jest na całym świecie w przedszkolach że dzieci mają swoje kubeczki i piją z nich wode z dozowników (takich np jak dar natury) i nikt cyrków nie robi. U Kasi w przedszkolu było jeszcze tak że przy dzrzwiach sali stał kosz i rodzice przynosili tam rano owoce, raz na tydzień czy na kilka dni, i Pani te owoce dzieciom szykowały do przekąszenia. I co z tego że przedszole prywatne było. Pamiętam że u Kasi były takie kolorowe kuceczki z Ikea, i tależyki i tego używały dzieci.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #621 dnia: 4 Października 2010, 10:52 »
JA też uważam to za dobry pomysł. JAk odbieram Szymka z przedszkola to zawsze mówi, że Mu się pić chce.

A dziś jak co poniedziałek - maruda... On nie będzie leżał na leżaku tylko siedział  ;D Nie będzie jadł i nei będzie się bawił :P

Oczywiście potem okazuje się że dziecko było radosne i super się bawiło i spało  ;D

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #622 dnia: 4 Października 2010, 10:55 »
dlatego mnie ten pomysł mamy tak nie zbulwersował
Ja nawet uważam,że niegłupi własnie
Co to jest szklanka herbaty rano i potem kompot
dzieciaki latają, szaleją, jest suche powietrze, to się i pić chce

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #623 dnia: 4 Października 2010, 10:59 »
no tak dziewczyny ale to nie chodzi o koszt tylko o to że płacisz tez za picie i jak dziecku chce sie pic to niech mu przyniosą z kuchni i tyle
a picie maja tam co dwie godz na sniadanie potem za dwie godz i do obiadu a potem na podwieczorek
poza tym jak dzieciaki miałyby nieograniczony dostęp do picia to wiecie ile by sikały?
niektóre nie znają umiaru
moja jak sie rzuci czasem na picie to pół litra wypije za jednym zamachem i sika co 5 min
a panie nie są tam tylko od biegania na siku tylko żeby sie bawić i czegoś nauczyc
poza tym kto mi da gwarancje że moje dziecko nie bedzie piło z tego samego kubka co kaszląca koleżanka??

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #624 dnia: 4 Października 2010, 11:09 »
jagodka...szczerze?
nie przesadzasz...?
picie czystej wody raczej im nie zaszkodzi
a nawet jak poleci sikać wiecej razy, to jej tylko na dobre wyjdzie(lepsza filtracja)
a jak będą kubki jednorazowe, to raczej wspólnie chyba piły z tego nie będą?
a ty myslisz,że wszystkie dzieci uwielbiają wodę na potęgę?
będą piły moim zdaniem gdy naprawdę spragnione będą
myślisz,że się od razu wszystkie rzucą i będą piły hektolitrami?
Ja szczerze wątpię

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #625 dnia: 4 Października 2010, 11:17 »
Dokładnie Agata- sama sobie przeczysz....Panie nie mogą latać z dzieciakami siku ale po picie do kuchni już tak???

Płacisz - nie oznacza to że dziecko ma wszystko. Niestety. Ja od zawsze płace za edukację moich dziewczyn i nigdy, nigdy nie było tak że nie musiałam nic więcej wydać. Nawet na te wcześniej wspomniane owoce, czy teraz...Kasi szkoła kosztuje tyle że można się przewrócić a śniadanie i tak musze jej dać do szkoły.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #626 dnia: 4 Października 2010, 11:19 »
tez myślę,że oprócz śniadania i do obiadu, to paniom nie chce sie latać na kuchnię po picie dla nich

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #627 dnia: 4 Października 2010, 11:31 »
ale mariolka uważasz że każde dziecko ma takie pragnienie?
jak 5 z 20 kilku zachce się pic to niech lecą po picie do kuchni i juz

ja wiem np ze moje dziecko jak za duzo wypije to niestety ale nie biega do  toalety tylko leje w gacie
bo rzadko kiedy zdąży

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #628 dnia: 4 Października 2010, 11:39 »
 jagodka
to powiedz,że sobie nie życzysz,żeby poili dodatkowo Twoje dziecko
i tyle...
że nie zgadzasz sie na żaden baniak z wodą
Bo Twoje dziecko nie ma takiego pragnienia
przecież to chyba obowiązkowe nie jest?
Ja napisałam,że mi się pomysł podoba
u nas czegoś takiego w przedszkolu nie ma
przynajmniej nei widziałam żadnych baniaków z wodą
ale jakby postawili je, to nie oponowałabym

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #629 dnia: 4 Października 2010, 11:46 »
no dobrze
ale żaden inny rodzic nie wpadł na taki pomysł więc domyślam się że jest to potrzeba jednostek
więc może niech ta mama powie żeby dodatkowo poili jej dziecko a nie wpada na genialny pomysł żebyśmy wszyscy sie skłądali na picie

jesli przedszkole by to zapewniało tez bym nie oponowała

tak samo jak składka po 5 zł co miesiąc na "okazje" jak to pani nazwała
okazje czyli dzien nauczyciela ew dzien kobiet
każda inna imreza typu dzien dziadków, matki, ojca, dziecka sa opłacane z rady rodziców za którą tez niemało płacimy

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010