Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 647286 razy)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1320 dnia: 2 Października 2011, 18:46 »
Mój Wiktor też miał 
- kappacyzm - zamiana "k" na "t" - zamiast "pokój" był "potój"
- gammacyzm - zamiana "g" na "b" - zamiast "głowa" była "błowa".

Ale to przeszło jakiś czas temu. teraz został ten pararotacyzm.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1321 dnia: 13 Października 2011, 17:47 »
uwielbiam stronę www naszego przedszkola....dzisiaj sobie na nią weszłam i ciszę michę...
tym bardziej, że Ewa nie powie mi nic z tego co tam robi...
- Co robiłaś w przedszkolu?
- WSZYSTKO....
albo...
- ZMĘCZONA JESTEM
a ostatnio przyszła w uwalonej pomidorówką bluzeczce...
- JADŁAM ZUPĘ.
- Widzę...pomidorówka.
- ALE NIE ZJADŁAM CAŁEJ.
- Ok...wystarczy, że zjadłaś trochę. A co robiłaś w przedszkolu?
- NIE POWIEM CI. POWIEDZIAŁAM CI O ZUPIE.

no tak i to powinno matce wystarczyć...
3 lata ma...co będzie jak będzie nastolatką  ::)
tym bardziej ucieszyło mnie oglądanie tej stronki www przedszkola....bo dowiedziałam się, że dzieci miały spotkanie ze strażą miejską...
a potem zobaczyłam sobie foty...szkoda, że takie małe...ale córę wypatrzyłam  ;D

« Ostatnia zmiana: 13 Października 2011, 17:50 wysłana przez liliann »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #1322 dnia: 13 Października 2011, 18:14 »
też widzę Ewkę :)

Mati też nie opowiada , co robił w przedszkolu .. a wręcz opowiada mi np. o spacerze , jak było fajnie .. a Pani slucha i mówi.. dzisiaj nie było spacerku.. ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1323 dnia: 13 Października 2011, 18:21 »
no cóż...to jej świat...powoli się przyzwyczajam, że nie koniecznie będę w nim na bieżąco...
może kiedyś poczuje potrzebę podzielenia się z mamą...
najważniejsze, że świetnie daję sobie radę w przedszkolu...praktycznie nie było kryzysu...tylko takie dwa lekko "marudne" pożegnania z tatą...ale wystarczył większy przytulas, chwila rozmowy i poszło...

No i jest weteranką grupy...jedyne dziecko bez absencji chorobowej....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #1324 dnia: 13 Października 2011, 19:55 »

- Ok...wystarczy, że zjadłaś trochę. A co robiłaś w przedszkolu?
- NIE POWIEM CI. POWIEDZIAŁAM CI O ZUPIE.

Piękne!!!!!

U nas też zdrowo się trzymamy, cieszę się.

Przedszkole daje Patyśce bardzo dużo, tak się zmieniła, a to dopiero 6 tygodni. Z malutkiego dzieciątka rośnie mi dumny przedszkolak. Chociaż na tle innych dzieci i tak jest malusim stworzonkiem. Najmłodsza z całego przedszkola. Podczas występu, który dzieci miały na pasowaniu widać było różnicę. Widocznie grupa Patyśki jest wysoka, w sensie same wysokie dzieci, bo mimo, że Pat i tak urosła ponad statystyki to jest najmniejsza.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1325 dnia: 13 Października 2011, 20:06 »
Mati w srode po raz 1 poszedł po 2 tygodniach choroby.. płakał strasznie..
jak go zobaczyłam jak wyglądał po powrocie , to nie mogłam uwierzyć.. dziecko wygląda, jakby mialo LIMO.. a to wszystko przez to, że tak długo płakał i tarł to jedno oko, że przetarł je az do krwi.. na powiece i na dole oka.

a wiecie co mi  powiedział ?:  Mamo, pobiła mnie dziewczynka  ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1326 dnia: 13 Października 2011, 20:10 »
A Szymek ma pierwszą przedszkolną dziewczynę :) Powiedział że kocha Lenę i bawi sie z nią domkami :) Strasznie mnie to rozczuliło.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1327 dnia: 13 Października 2011, 20:35 »
haaa a ja mam tylko zdawkowe informacje o zupie... ;D
raz zostałam jeszcze poinformowana, że była ogórkowa... :D

— Richard M. Devos

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1328 dnia: 13 Października 2011, 20:45 »
Dziewczyny fajnie sie czyta o Waszych dzieciaczkach. Ja też jest dumna ze swojego przedszkolaka. Też mi nie chcę mówić co robił w przedszkolu, czasami z niego wyciągam i wtedy udaje mi sie zdobyc jakieś info. Dziś odbierała go babcia i na pytanie dlaczego nie chciał tańczyć z ciocia Ilonką odpowiedział, że z dziewczynami się nie tańczy, że woli z Tomkiem hahaha :-D.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1329 dnia: 13 Października 2011, 21:04 »
to nie pyatjcie co było w przedszkolu tylko same zacznijcie opowiadać o swoim dniu w pracy
czasem działa  ;) ;)
i na warsztatach dla rodziców pani psycholog sie śmiała, że najczęstsze pytanie rodzica to jest właśnie o zupę
a warto uściskać malucha i powiedzieć mu, że się za nim stęskniło i opowiedzieć o swoim dniu  :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1330 dnia: 13 Października 2011, 21:10 »
o przepraszam....ja się o zupę nigdy nie pytałam.... ;D ;D ;D ;D
w ogóle nie haczyłam o jedzenie, bo wiedziałam, że nie je...co będę drażliwy temat poruszać  :P

— Richard M. Devos

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1331 dnia: 13 Października 2011, 21:16 »
Anka, dzieki.. spróbuje  ;D

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1332 dnia: 13 Października 2011, 21:16 »
Ja mam na lodówce harmonogram co i jak i z kim się dzieje w przedszkolu, jak wiem że było np. spotkanie o nr 112 to ją zagaduję i sobie tak rozmawiamy, ale żeby sama z siebie ..... neeee

Na każde pytanie jakie by ono nie było: jak było w przedszkolu / co robiłaś / byłaś na podwórku odpowiada jedno....."dobrze" :P a no i często opowiada czego nie wolno: bić/pluć/rzygać....

A tak Ewcia dumnie siedzi na pierwszym planie :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1333 dnia: 13 Października 2011, 21:20 »
taaa a obok niej Nataszka...
chyba najlepsza koleżanka, bo awansowała na "siostrę"...a na ten awans naprawdę trzeba zasłużyć...druga "siostra" to sześciolatka Julcia - córka przyjaciółki....
— Richard M. Devos

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1334 dnia: 14 Października 2011, 08:37 »
Moja też na pytanie jak było, odpowiada " fajnie" i koniec. Dopiero wieczorem jak już ją kładę spac, to opowiada, ze np. robili to czy tamto, że ktoś płakał, a ktoś był niegrzeczny itp

My od wtorku w domu, temperatura powyżej 38,00 i katar, kaszel niewielki. Dziś już w sumie śladu nie ma po chorobie, ale zostawiłam ją, zeby "doszła do siebie" ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1335 dnia: 14 Października 2011, 09:02 »
Moja dziś pierwszy raz nie pojdzie do przedszkola bo zaczeła kaszleć...dosstala od pediatry leki i zobaczymy jak bedzie po weekendzie.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #1336 dnia: 14 Października 2011, 11:49 »
Ja po tygodniu siedzenia z mlodym dzis go dałam do przedszkola, mlody mnie zarazil i leze i zdycham  :(

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1337 dnia: 14 Października 2011, 14:05 »
u nas dziś Majka nie poszła pierwszy raz do przedszkola z powodu choroby... w sumie ciężko to nazwać chorobą... nie ma gorączki i nie byłyśmy jeszcze u lekarza... Kaszlała trochę w nocy więc stwierdziłam, że jej dziś nie dam i przez 3 dni pod kuruję w domu..

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1338 dnia: 14 Października 2011, 15:35 »
Mój Oskar już 3 tygodnie siedzi w domu z racji kaszlu. Wiktor nie był tylko 2 dni bo miał stan podgorączkowy.
A na pytanie "jak było w przedszkolu?" odpowiada "najlepiej".

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1339 dnia: 14 Października 2011, 16:05 »
wiecie co mnie dzisiaj lekko wkurzyło?
M. odebrał Marcela z przedszkola i przynosi mi karteczkę, która leżała w szatni o treści:

witam
na Dzień Nauczyciela przywiozłam do przedszkola kwiatki i pudełeczka z czekoladkami , na które wyłożyłam fundusze.
Proponuję (wzorem ubiegłych lat)abyśmy zrzucili się po 10zł.jeśli się wszyscy wywiąża z wpłaty, zostaną nam pieniądze na ewent. drobiazgi świąteczne na spotkanie jasełkowe  albo dołożymy z nich na kwiaty i pamiątki na koniec roku
zostawiłam  w naszej grupie świnkę skarbonkę do której prosiłabym wrzucać po 10 zł z karteczką z imieniem i nazwiskiem.Można mi pieniażki przelać na konto
podaję dane

( i tu nr konta)

wkurzyło mnie to dlatego,że nikt mnie nie poinformował,że sobie na coś zbiera pieniadze. i stawia mnei przed faktem dokonanym,że Ja komuś wiszę pieniadze, na które się nie umawiałam
poza tym Ja dzisiaj kupiłąm Marcelowi kwiatki dla 4 pań(nieważne,że to nie był jakiś bukiet, tylko po różyczce, ale Marcel chciał je dać sam i złożyć życzenia)
i nie chodzi mi o głupie 10zł, ale kurde o jakąś zasadę
a na co jest ta rada rodziców?na którą składamy sie po 25 zł miesięcznie?z tego nie mogli kupić kwiatów dla nauczycielek?w sensie,że które dziecko od siebie chciało samo przynieść to przyniosło, a jakiś większy klasowy bukiet można było kupić z pieniędzy na radę rodziców

takie jest moje zdanie.A nie ktoś mi tu wyskakuje z nr konta
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1340 dnia: 14 Października 2011, 20:20 »
Mariolka masz racje, też bym sie wkurzyła. Jeśli nawet ktoś chcę kupić cos na jakąś okazję, to powinien wcześniej poinformować innych rodziców o takim zamiarze i wtedy powinna dopiero zapaść decyzja o jakimkolwiek zakupie.
Ja w żłobku nie składałam się na nic (bo nikt nie wpadł na pomysł żeby coś kupować), tylko sama kupowałam i Kubuś dawał - na dzień kobiet czekoladki, a na koniec roku szkolnego przywiózł panią pamiatki z nad morza.
Wiadomo to jest tylko 10 zł - nie majatek, ale własnie chodzi o zasade.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1341 dnia: 14 Października 2011, 21:35 »
ja też bym się wkurzyła... i tu nawet nie chodzi o ta kasę tylko o sam fakt...

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1342 dnia: 14 Października 2011, 21:41 »
Mariola, a kto tak wyskoczył "przed szereg", ? jakiś rodzic?
a ja za to w ogole nie pomyślałam o dniu nauczyciela.. ide do przedszkola a tam rodzice z kwiatkami.. kurcze, wpadka..  ::)
ale to moje 1 dziecko, wiec jestem trochę usprawiedliwiona..  ;)
kwiatki zakupiłam i Mati dał jak go odbierałam z przedszkola...

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1343 dnia: 14 Października 2011, 21:44 »
u nas naszczęscie trójka grupowa wcześniej dała znać o zbiórce po 10pln na kwiaty

aneta, ja też bym nie pamiętała  ;) gdyby nie ww. trójka  ;) ;) ;)

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #1344 dnia: 15 Października 2011, 20:07 »
u nas też informacja była wcześniej, tzn czy się wogóle zgadzamy. a zbiórka była aż po 2zł

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1345 dnia: 16 Października 2011, 23:22 »
u nas jest i komitet rodzicielki i składka "klasowa" (nie pamietam jak to sie nazwya. I chyba z tych klasowych pieniedzy jest kasa na kiwaty dla nauczycielek.
W piatek mąż zawoził córke do przedszkola i widział jak jakies mamy wnosiły kwiaty, ciasto....potem Zu opowiadała, ze dzis był dzień nauczyciela....rodzice oczywiscie przypomnieli sobie po fakcie...

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1346 dnia: 16 Października 2011, 23:28 »
zapomniałam wam napisać, że moja młoda we Wrzesniu do przedszkola chodziła 5 dni....poszła tydzień temu we wtorek i co ? i po 4  dniach ma katar...zainfekowana aż nie miło. Na pytanie "czy któeś dziecko w przedszkolu miało katar" odpowiedziała " tak, Stasio miał i nawet na mnie kichnął jak stał obo mnie"....no to juz wiem kto "sprzedał" Zuzi wirusa....

A własnie Staś chyba baaaardzo lubi Zuzie....w druga stronę to też Staś Zuzi nie jest obojetny bo dużo o nim opowiada....najczesciej że broi, bije dzieci itp. Że Staś jest łobuziakiem to wiem z zebrań przedszkolnych, Zuzia czasem też nie lepsza..pasuja idealnie

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #1347 dnia: 17 Października 2011, 13:43 »
Moj niestety dostal od pani kawałek czekoladki (pani chciala byc dobra, bo dostala od synka pomadki) wiedzą że mlody ma skaze bialkową  :-\, tak mi wył piątek i sobote, jest taki zsyany, co za tym idzie ma tez katar alergiczny, poszedl do przedszkola i bylo zaznaczone gdyby cos bylo nie tak maja dzwonic, dostalam tel. od mojej mamy, dzieci u mlodego zakatarzone, kaszlące jak gruźliki, wiec zapewne mu sprzedadzą katar brrrrr, juz na samą mysl mam dosc, a gdzie jeszcze do zimy przetrwac.

Jedziemy dzis do alergologa zobaczymy co powie.

Ahhhh u nas dzis wlasnie musze zaplacic na komitet 40zl (z tego idą pieniązki na paczki na swieta,zabawa karnawalowa i jakies ksiązeczki na koniec roku).

Kwiatki i bombonierki sama na dzien nauczyciela kupowalam, czy sie skladali nie wiem bo mlody mi przez infekcje oczka tydzien nie chodzil

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1348 dnia: 17 Października 2011, 14:38 »
A ja dziś dostałam prikaz sprawdzania głowy, bo znaleźli wszę....grgrgr

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1349 dnia: 17 Października 2011, 14:42 »
wrrrr

Ja się tak brzydzę robactwa,że nie dałabym rady sprawdzić takiej głowy
jak znalazłam jedną pchłę u kota, to juz nie potrafiłam go ani pogłaskać ani wziąc na ręce
od razu poleciałam nastepnego dnia do weta na odpchlenie
a zanim to nastąpiło, to się ciągle drapałam, bo mnie wszytsko swędziało
no Ja tak mam
 ::)
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein