Autor Wątek: "Człowiek bez miłości jest zgubiony w świecie obcych i wrogów"do 5.9.09 140 dni  (Przeczytany 79181 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline carollaa

• Chuck Norris
O no manu ciekawe, aż się głodna zrobiłam. Sala też się super prezentuje.,
Przykro mi z powodu tej nieprzyjemnej sytuacji z kobietą od sali :/ zawsze się musi coś nielmiłego przypałętać.

A wiesz, mi tez tak brzuch wariiuje, jak się denerwuje. Lipa jest z tym straszna, szczególnie , jak czuje w żołądku, że coś nie tak a nie wiem, czym się stresuje.

Trzymaj sie cieplutko :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Sala prezentuje się ślicznie :) A ja dla odmiany, nie zjadłabym pomidorów tylko napiłabym się zimnego szampana :)

Pozdrowionka :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
oczywiscie fotek nie widze  >:(
u nas na stole beda wedzone wedliny : boczki, karkowki, kielabsy, indyk, smalec, chelb wiejski. ogorki itp
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
oj zrobiłaś mi smaka na pomidorki z mozarellą  ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
haha widze, ze wszystkie macie ochote na moje menu  ;D
najbardziej rozbawilo mnie, ze na stole staroPOLSKIM znajduje sie w ofercie salatka GRECKA !!

kurcze nie mam czasu za bardzo siedziec na forum, trzeba chalupe posprzatac, o 7 przychodzi babka z ubezpieczenia spisac raport i musze przygotowac sie, a tak mi sie nie chce.
a dzisiaj w pracy ustalilysmy z dziewuchami, ze za tydzien w sobote wychodzimy do restauracji na kolacje, a potem ja do domku, chyba ze moj M. nie bedzie pracowal i mnie odbierze, bo to daleko ode mnie od domu, a reszta dalej pic do takiego hotelu, do pubu w nim. stwierdzily, ze to bedzie pewnie moje ostatnie panienskie wyjscie z nimi, wiec potraktujemy to jako taki mini wieczor panienski  ;D
i zebym uwazala, bo mnie upija. a ja nie pije wcale, wiec sie nie boje.  :P
milego wieczorku  :-*  :-*
wisniowa ja od poczatku jak zobaczylam menu mam ochote na te pomidorki.  ;D na weselu bede chyba je ze stolow zabierac wszystkim  ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
no nie wiem czy dasz radę... ja na własnym weselu zaczęłam jeść dopiero koło 3ej bo wcześniej byłam zbyt zaaferowana i zwyczajnie nie chciało mi się jeść  ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
no tak ale moze cos dla mnie zostanie moze na drugi dzien?
kurde babka zadzwonila, ze nie przyjedzie dzisiaj, tylko jutro, a moj PM sie wsciekl, bo chce juz auto do naprawy oddac, a ona opoznia, jejku ale przeciez logiczne ze moze cos wypasc, no i sie poklocilismy, ale mnie wkurzyl, bezduszny jest i jeszcze na mnie to wyladowuje. wrrrrr. zla jestem i nie bede sie odzywac. niech sam siedzi  ;D
a i dostalam tez dzisiaj wiadomosc od kolezanki, ze dostala od mojej swiadkowej smsa z wiadomoscia o spotkaniu organizacyjnym na 29 lipca w sprawie mojego panienskiego, kurde sie dziewczyna chyba przejela. hehe zobaczymy co z tego wyjdzie.
 :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
Swoim PM nie przejmuj się na pewno mu przejdzie - wiesz jacy faceci są - jeśli o samochody chodzi... dla nich to jedna z najważniejszych rzeczy w życiu...

A panieński dziewczyny na bank rewelacyjny zorganizują  ;)
Buźki dla Ciebie!!!

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Spięcia zawsze jakieś są, tym bardziej gdy wokoło panuje taka stresująca atmosfera. Będzie dobrze! :)
Super, że czekają Cię dwa panienskie ;D Ciekawa jestem co dziewczyny zorganizuja! :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
Pamela, widać, że się dzieje i się stara, daj jej szansę ;)
A takie nieporozumienia z PM to chyba wiesz, żebyś nie myślała, że już będzie cudnie ;P Oczywiście żartuję.
A na tej kolacji za tydzień, to jeszcze coś planujecie?
Buziaki :)

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
no pamelka, wracajac do całej sprawy - dobrze ze jedno z was zachowuje spokój i moze uspokoic drugiego ;] ( ja też nerwuska jestem ;) ) - bardzo przykra ta sprawa- mam nadzieje, ze sie wyjasni po waszej mysli :)

2 panieńskie - fajnie :) ja tam bym poszła jeszcze raz na taki wieczór ;) szczęściara :)

odliczam

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Hallo Pamelka :)
Zawitałam do ciebie, już częściowo nadrobiłam zaległości :) Współczuję stłuczki, wiem co to znaczy, ostatnio mieliśmy podobna sytuację.. :(
Menu baaardzo smakowite, na pewno goście będą zadowoleni..
Będę wpadac częściej - obiecuję :)
Buziaki  :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
witajcie, na razie napisze tylko, ze zostalo rowno  :skacza: :Zakochany: :Serduszka:50 dni do slubu :Serduszka: :Zakochany: :skacza:

i powitam serdecznie nowa forumke u mnie  :hello: julenko
wiecej napisze po obiadku

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
no to teraz czas Ci zacznie zasuwać ;) gratuluję 50tki

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Gratuluje 50 dni do Ślubu! :skacza:

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline pamela

• Chuck Norris
jestem juz!! wrocilam, babka sie nie pojawila, nawet nie zadzwonila, a na moj telefon nie reagowala, a jak odebrala to zaczela sie tlumaczyc, ze miala wlasnie do mnie dzwonic. durne babsko, kolejna proba w poniedzialek.

a wiec tak, w poniedzialek i wtorek moj misio ma wolne, wiec bedziemy uczyc sie tanczyc, znalezlismy na youtube uklad do Pauli i sprobujemy to odtworzyc, nie wyglada na skomplikowany, wiec powinno byc ok.

rany 50 to tak malo, a niedawno 100 bylo.  :o
frezyjko chyba masz racje, faceci i samochody... nie dorownasz  ;D troszza sie o nie bardziej niz o siebie.
madziu swieta racja, w stresujacym czasie mala glupotka jest jak zapalnik, lekka iskra i wybucha. wybuchla dosyc ostro wczoraj, ale jak to zawsze bywa, dosyc szybko ja ugasilismy, bo juz w nocy  :P
caroolla ja wiem, ze nie zawsze bedzie cudnie, co jakis czas moj M. i o tym przypomina, zebym czasami nie zapomniala.  ;D czasem po klotni, a przed @ sobie mysle "BOZE W CO JA SIE PAKUJE, JAK TAK MA BYC CALE ZYCIE TO JA WYSIADAM" ale szybko takie mysli przechodza jak juz sie moje humory albo klotnia skoncza. co to za zwiazek bez klotni. a na kolacji za tydzien nic nie bedzie poza kolacja i paroma drinkami, ja naprawde nie traktuje tego jak panienski, tylko raczej jako moje ostatnie panienskie spotkanie z kolezankami z pracy, wiec nic wielkiego to nie bedzie, ale fotki beda jak najbardziej  ;D

pisalam wam tez kiedys o tym, ze chcemy sesje narzeczenska i dodatkowa sesje plenerowa slubna na plazy, nie chcialam naszego slubnego fotografa, bo boje sie, ze zdjecia beda sie powtarzac, tzn pozy itd. wiec chcialam cos innego, znalazlam jeszcze jednego bardzo milego fotografa i po wymianie maili dowiedzialam sie ze jak najbardziej jest chetny, tylko musze jeszcze to przemyslec, bo cena tez jest nie mala, ale wydaje mi sie, ze jak na ilosc zdjec to i tak nie mala. 1200 zl za dwie sesje, w cenie min 250 zdjec obrobionych i prezentacja dvd. jak myslicie warto??

a teraz biegne na allegro pozamawiac cos  :skacza: :skacza:  :-*  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Pochwal się nam, co ciekawego zamawiasz? :)
Oj Pamelko ja też czasem właśnie myślę sobie, w tych gorszych chwilach, tak jak Ty ;) Ale tak jak piszesz - to szybko mija i potem jest już ok :) To jest po prostu normalne, że każdy z nas ma gorsze chwile :) Po Ślubie czeka nas jeszcze wiele, wiele trudnych chwil, docierania do siebie itd. Ale w końcu to jest miłość :) Aby żyć szczęśliwie, trzeba najpierw ukończyć kurs przebaczania, kompromisu i wzajemnego wsparcia ;) ;) ;) A prawda jest taka, że całe życie uczymy się ze sobą być, więc nigdy nie będzie tak do końca idealnie. Ale.. Powiedzcie same, gdyby nie było kłótni, nie byłoby też, zresztą często bardzo ciekawych ;D , momentów godzenia się ;D Więc byłoby nudno :P

Co do fotografa to sama nie wiem, faktycznie trochę to chyba dużo. Chociaż nie mam pojęcia ile co kosztuje bo dawno się w tym nie orientowałam... Kochana, jeśli Was stać, to zróbcie sobie sesję, a za parę lat bedziecie ją wspominać z uśmiechem na twarzach! :)

Offline pamela

• Chuck Norris
madziu masz calkowita racje, zeby stworzyc dobre i zgrane malzenstwo, trzeba sie wiele nauczyc w zyciu, wiele razem przejsc, ale najwazniejsze, zeby sie nie poddawac w tych trudnych chwilach. a my tak wczoraj rozmawialismy o nas z M. i moj M. nieskromnie stwierdzil, ze jestesmy para idealna, uzupelniamy sie, a klotnie zdazaja sie w kazdym zwiazku, bo trzeba przeciez rozladowac atmosfere, a tym bardziej u nas, nie mamy gdzie rozladowac stresow z pracy, wiec przynosimy je do domu. przeciez my "tylko" krzyczymy, nie bijemy sie, nie rzucamy w siebie talerzami, nie wyzywamy sie.  ;D
jak zamowie cos to napewno sie pochwale. a pokaze wam co znalazlam, takie fajne podziekowania dla gosci, ja nie bede zamawiac, bo w sumie szkoda kasy 250 zl wydac na wszystkie i poza tym nie bardzo beda pasowac, ale podoba mi sie, taka zmiana, jeszcze nie widzialam takich

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Faktycznie niespotykane podziękownia! :)

Fajnie, że Twój PM to dostrzega! :) My jesteśmy osobami o dwóch różnych charakterach, każdy nam mówił że nigdy nie wytrzymamy ze sobą dłużej niż miesiąc, dwa. Leci nam 5 roczek i jakoś nie narzekamy :P Oczywiście, na początku było ciężko bardzo, bo jednak widać różnicę charakterów, ale teraz się dopełniamy :) Nie wyobrażam sobie jak mogłabym być z osobą, która miałaby inny charakter niż mój A. :)

Offline pamela

• Chuck Norris
och madziu my znowu jestesmy podobni charakterami, tak samo wybuchowi, ale po pewnymi wzgledami sie roznimy.
tez myslalam, ze nie wytrzymamy ze soba dlugo, ale cos musi byc w teorii o dwoch polowkach jablka  ;D
zakupy zrobione, pieniadze wydane, chwale sie juz, w sumie nic takiego nie kupilam, same duperelki dekoracyjne, staram sie kupowac wiecej rzeczy od jednego sprzedawcy zeby niepotrzebnie nie placic za przesylke.
ozdobne kamyczki na stol, albo cokolwiek innego wymysle, moze je powsadzam do wazonikow, cos tam wymysle, spodobaly mi sie, wiec wzielam.
oczywiscie fioletowe

chyba nie za bardzo widac ze to kamyczki w tym opakowaniu, wiec wklejam osobno, tylko ze moje fioletowe, a na zdjeciu zielone.

worek z organzy na koperty  ;D zeby sie nie zawieruszyly
niestety bez delicji w srodku  ;D

serwetki 3-warstwowe, rozowe

i fioletowe, beda zlozone w takie stojace namioty kolo kazdego talerza, naprzemian fioletowa i rozowa

a z drugiej strony beda woreczki dla gosci z czekoladkami w srodku

a skoro juz o woreczkach, to przyznam sie, ze ja nie chcialam ich , dla mnie to niepotrzebny wydatek, paletajacy sie po stole, ale wiem, ze mamie mojej zalezy, bo wspominala, wiec dla niej woreczki sa.

oraz organza na dekoracje klatki schodowe, a bardziej poreczy, lub cokolwiek wymysle.
oczywiscie fioletowa

oraz biala

i to by bylo na tyle, dobranoc  :-*  :-*  :-*

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Witam szanowna Pania  ;)

Sala super, przestonna, podoba mi sie :) Menu rowniez ale najlepsze a tym polskim stole salatka grecka  ;D ;D ;D

Super zakupy, ja tez mam taie biale woreczki na te na kartki ale kupilam je z mysla o platkach roz zeby je spakowac i rozdac ludziom przed koscilem  ;D ;D ;D Mi sie one bardzo podobaja :)
Bardzo podoba mi sie ta fioletowa orgaznza, sliczny kolorek a ja mam tez biala ale szersza 9m na 40cm  ;)

Gartuluje 50 dni  ;D ;D ;D
Czas leci..........

Buziaki zostawiam na mile weekedn  :-* :-* :-* :-*

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Hej Pamelko:)

Bardzo ładny kolorek wybrałaś do dekoracji, również zastanawiam się nad fioletem, podarunków dla gości jeszcze nie wymyśliłam ale może twoje pomysły mnie natchną.. :)
Kamyczki już podpatrzyłam i niedługo kupię.. ale uwaga.. takie coś widziałam w sklepie WSZYSTKO PO 2.50 zł, muszę się tylko temu poważnie przyjrzeć, wiem, że są zapakowane w woreczki i trochę tych kamyczków tam jest, jak będzie ładne to kupię na pewno :) Będą extra wyglądały na stole.
Miłego weekendziku życzę  :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
dasz mi namiary na kamyczki??? plissss

gratki 50 dni  :skacza:
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Ale fajne zakupki :) Ja to w sumie jakoś nie myślę o takich pierdołach nie wiem czemu ::) Nie wiem co z dekoracją klatki schodowej, u mnie niby sąsiedzi ubierają, ale jestem pierwszą (od 25 lat ;D ) kobietą która wychodzi za mąż, więc nie mam pojęcia jak to będzie. Może też powinnam się wyposażyć w coś na poręcze, gdyby nie przystroili ::)
Kamyczki fajne, pasowałyby mi zielone do akwarium :P ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
ojej jak tu się dużo działo :) aż mi ciężko nadrobić z czytaniem bo mało czasu mam na to :(
fajne zakupy :)
ja tez bym coś do dekoracji kupiła, ale przez alle... żeby nie jechać już do sklepu z dekoracjami...

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
kurcze zdjęć nie widzę  :-[

a wypowiem się jeszcze na temat foto - 1200 za dwie sesje z prezentacją to nie jest wcale dużo

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline frezyjka81

• entuzjasta
PAMELKO
Ja też jeszcze nie wymyśliłam prezentów "dziękczynnych" ;) dla Gości, ale pomysł z małymi wiklinowymi koszyczkami jest super!!! Muszę to przemyśleć.
Jeśli chodzi o związki i kłótnie z nimi związane..chyba nie ma takiego związku, w którym czasem coś nie zgrzyta ;) Po awanturach - godzenie się jest bardzo przyjemne...
Buźki dla Ciebie
 :-*  :-*  :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
WITAM leniwą wieczorową niedzielną porą.
siedze sobie caly dzionek sama, odkad z pracy wrocilam oczywiscie, M. w pracy jeszcze pol godzinki, na forum pustki, allegro juz mi sie znudzilo, chociaz znalazlam sliczna sukienke na panienski, bo jak pisalam, musze sie ubrac na bialo, polecenie swiadkowej i swieczki fioletowe, juz stracilam nadzieje na nie, nigdzie nie bylo takiego koloru, ale sie pojawily  ;D jeszcze nie zamawiam, ale juz niedlugo.

natalko ta salatka grecka na polskim stole to byl hit wieczoru, smialismy sie z tego bardzo.

a co do platkow roz. to macie jakas alternatywe, bo anulla napisala mi dzisiaj jedna bardzo wazna rzecz, o ktorej ja w sumie bym nie pomyslala, a co jak bedzie wial wiatr w ten dzien, i tak sie moze zdarzyc, i platki sa za lekkie i nie beda chcialy poslusznie wzniesc sie nad nasze glowy tylko poleca gdzies tam sobie???? to taki czarny scenariusz, ale moze warto tez przygotowac sztuczne w zapasie jak to anulli tato lub tesc zrobil (uiklony dla tego pana za pomyslowosc) ;D

wspomniana anullo z jednej strony wydaje sie nie duzo, bo nasz slubny fotograf bierze za plener 500 zł i daje zdjecia tylko wydrukowane i bedzie ich chyba okolo 30 40, a tu dwa plenery i tyyyyle zdjec. juz wczoraj omawialismy sobie jakie bysmy chcieli zdjecia i gdzie. moj M. wymyslil, zeby zrobic taki spacer nad zalewem, do parku i do miasta, on chce w jakies restauracji z lampka wina itp. romantycznie mmmm
juz sie nie moge doczekac.
anetko rowniez dziekuje za cenna uwage w sprawie platkow roz, zaopatrze sie w sztuczne rowniez jak nie zapomne, a jak zapomne to bede sama rzucac sobie na glowe  ;D
frezyjko koszyczki sa swietnym prezentem dla gosci napewno, jednak dosyc kosztownym, taki koszyczek jeden bodajze 2,20 kosztuje, do tego flaszeczka i czekoladka i wyjdzie z 5 zł za osobe, przy 100 osobach to 500zł, woreczki z organzy kosztuja 0,85gr za jeden, wiec przy 100 nawet nie jest to taki powalajacy koszt. eh troche materialistycznie, lecz realnie. nie bylyby to wielkie koszta przy malym przyjeciu na parenascie osob.

koniec smecenia na dzisiaj, ide mezowi kolacyjke szykowac i kapac sie i spac, bo pomimo swieta pracowac trzeba rano, a po poludniu moze nareszcie odwiedzi nas pani z ubezpieczalni.
dobranocne  :-*  :-*  :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
Niestety Pamelko w naszych przygotowaniach - musimy brać i to mocno - kwestię materialną...
Spokojnej nocki życzę
 :-*  :-*  :-*