Autor Wątek: "Człowiek bez miłości jest zgubiony w świecie obcych i wrogów"do 5.9.09 140 dni  (Przeczytany 79201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
Hej pamelka
no coż wesele kosztuje, wszyscy o tym wiemy, ja też miałam to wszytsko podliczyć i aż się boję zobaczyć tą sumkę - mimo, że wydaje mi się, że nie szalejemy.

Fotki fajna rzecz - to jakby zatrzymać niektóre ulotne chwilę, my też od czasu kiedy nabyliśmy cyfrówkę robimy ich wiele...

kotyliony w moim kolorku - ostatnio fiolet jest u mnie dowodzący - bardzo ładne :)

A przez sen to jak tylko krzycze, albo mamrocze nie wyraźnie- :D raz mój D. dostał też z łokcia ;]

pozdrawiam ;)

odliczam

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
my tez tak nie raz myslelismy ze kurde zamaist kasy na wesele mozna by cos innego za to "kupic", tez mnie takie mysli znowu nei dawno dopadly jak moja rodzina zlala na to wesele ... ale ja zlewam na nich i wesele bedzie normalnie i mam zamair sie swietnie bawic

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
ja po moich problemach lokalowych to juz w ogole myslalam zeby isc do usc i na drugi dzien gdzies wyjechac wrrr
sliczbe kotyliony!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
no niestety kasy poszło strasznie dużo.... no ale wesele ma się raz w życiu... z perspektywy czasu nie żałuję wydanej kasy  :)

śliczne te zdjęcia z portu  :) :) :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
Wisniowa a ile wyszło Wam po podliczeniu kosztów, jesli mozna wiedziec ?

całkiem nowa JA

Offline margolka

• Chuck Norris
Bardzo ładne kotyliony  :D
A zdjęcia też wole wywołane - ostatnio wywołałam te najładniejsze z naszego pobytu w Irlandii - ok 160 zdjęć - ale już przynajmniej jestem na bieżąco  ;)  ;D

A kosztorysu wesela jeszcze nie robiłam, choć zapisuję wydane sumy  ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
witam was cieplutko!!!
arvenko fiolet to nasz kolor przewodni wiec staram sie wszystko co kupuje miec w tym kolorze, ewentualnie zastapic rozem.
paolko tak to najchetniej moj M. by zrobil, ale ja sie upieralam, ze nie, ze ja chce wesele, wiec tak zostalo, chociaz cvzasami rzeczywiscie mysle, ze to nie bylby glupi pomysl.
wisniowa pamietam, ze w watku o kosztorysach chyba wychodzila nam mniej wiecej ta sama kwota z magiczna 4 na przodzie, udalo ci sie cos zmniejszyc, czy dobiliscie do 40? u mnie pewnie wyjdzie wiecej i wiecej, za kazdym razem jak podliczam wychodzi mi wiecej, wiec musze zrezygnowac z liczenia, zeby sie nie dolowac.  ;D
ja tez zapisuje kazdy najmniejszy wydatek zwiazany ze slubem, potem podlicze wszystko dokladnie i bedzie wiadomo ile przepuscilismy.

podczas tego filtrowania folderu z fotkami do wywolania znalazlam z zeszlego roku z wesela kuzyna M., jak chcecie to wam cos wrzuce, chociaz moja fryzurka nie bardzo mi sie podobala, mojemu tak, ale mi tak srednio.
wieczorne :-*  :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
no niestety dobiliśmy do 40 tys. chociaż myślałam, że wyjdzie mniej bo na wielu rzeczach udało się nam oszczędzić (ale w tej sumie jest wszystko.. nawet znaczki na koperty i moje wizyty w solarium)

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
Ojojoj no to mnie dziewczyny pocieszyłyście... nawet tylke nam nie wyszło z obliczeń, a tu takie kwoty...

Wiśniowa a powiedz ile mniej więcej CI się zwróciło? Nie chcę dokładnej kwoty tylko mniej więcej 50% czy ile?

Offline carollaa

• Chuck Norris
nam się póki co udało zjechać z kosztów, ale zobaczymy, jakied będzie odtateczne wyliczenie...

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
Diankusia : jakieś 60% z samych kopert  ::) mam nadzieję, że w miarę szybko uda mi się sprzedać suknię to też trochę się zwróci  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
o kurcze... 40 tyś za wesele??? masakra... ja myślę, że zmieścimy się w 20 tyś. ale dopiero po weselu będę wiedziała dokładnie ile wydaliśmy...

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
My planowaliśmy zmieścic się w 30 tys zł ale nie wiem czy Nam się uda, wygląda że przekroczymy  ::) Wiśniowa w sumie to sporo Wam się zwróciło aż jestem w szoku, z tego co rozmawialiśmy ze znajomymi różnymi to u tych u których było wesele ponad 30 tys zł zazwyczaj ok.10 tys się zwracało  ;) A do ogólnego kosztorysu doliczacie stroje ?
« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2009, 15:40 wysłana przez Olucha »

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
w ogólnym kosztorysie jest wszystko co zrobiliśmy/kupiliśmy a czego nie zrobilibyśmy/kupilibyśmy gdyby nie wesele i ślub (nawet lepsze kosmetyki na które przeszliśmy parę miesięcy przed ślubem są wliczone) ;) myślę że zwraca się wesele tym bardziej im więcej jest osób zaproszonych bo pewne koszty są stałe jak orkiestra/suknia/muzyka/dekoracje itp

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
Ja też po podliczeniu ogólnym - dobijam już do 40-tu tysięcy... >:(
No cóż raz w życiu!!!
Buźki na dobranoc!!!
 :-*  :-*  :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
dziewuszki!!! a dzisiaj juz tylko 80 dni do slubu!!!!  :skacza:  :skacza:

dostalam dzisiaj w pracy od kolezanki lizaka-penisa!!! jak mi sie uda to wam wkleje jutro, swietny jest!!

i musze sie pochwalic, dzwonilam do mamusi, ktora oznajmila mi, ze zamowila dla nas torta slubnego!!!!! dokladnie taki jak wam wklejalam pare stron wczesniej, jednak sie udalo identycznie bedzie taki, super, bardzo sie cieszymy, bo bardzo nam sie podobal, i wcale nie wyszedl drogo, bo 50zl za kilogram, a musi byc 12 kilo + cos tam za kwiaty do dekoracji. race maja, i dowoza na sale w dzien wesela.
kolejna rzecz zalatwiona, ktora nieuchronnie przybliza nas do wielkiego dnia.
teraz szukam ksiegi gosci do kupienia, ale nic specjalnego nie wpadlo mi w oko, a nie mam zamiaru placic 200 ani nawet 150 zl za to.
poszukam jeszcze jutro i wkleje pare zdjec.
a tymczasem
dobranoc  :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
hmmm ja za torta płaciłam 24,90 więc wg mnie to drogo ;) ale najważniejsze żeby był pyszny i Wam smakował

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
My za torta płacimy 35 zł/kg, więc Twój wydaje mi się drogi  ;) Co do tego kosztorysu to nie wliczałam swojego stroju ani stroju M i jeszcze paru innych rzeczy, jakby tak policzyc wszystko, totalnie wszystko to my też spokojnie do 40 tysięcy dobijemy  ;)

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
No to  mnie zmobilizowałyście dziewczyny i policzyłam wczoraj, to co już wydaliśmy i to co jeszcze orientacyjnie będziemy musieli jeszcze wydać i już mam ponad 32 tys. i to bez poprawin...;/  jak się to wszytsko podlicza, to dopiero się włosy na głowie jeżą ;)

no to fakjt, że torcik nie tani, ale może to całe zdobienie itp się tak drogo liczy ...w sumie sie nie znam :)
grunt , żeby wam odpowiadało :)

odliczam

Offline hania3033

• Chuck Norris
Witaj Pamelko :) Ale mnie tu dawno nie było... Wszędzie mnie dawno nie było, bo miałam przymusową przerwę od forum, no ale juz jestem i staram się nadrobić... Duuużoooo tego :P
Więc najpierw zostawiam całuchy :-*

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
Cieszę sie ze udalo sie znalezc tort taki jak chcialas ;) 50zl wg mnie to umiarkowana cena...
Buziaki ;*

Offline pamela

• Chuck Norris
ja tez nie sadzilam, ze to drogo!! kurcze jak ja malo wiem. w tej cukierni, co chcielismy zamowic na poczatku z polecenia babeczki od sali wyszlaby ta sama cena 600 zl za 5 pieter, ale nie podobaly nam sie wizualnie, znalezlismy ten na wzor i wydawalo nam sie, ze cena bedzie drozsza, ale wychodzi tyle samo, no moze troche wiecej jeszcze wyjdzie za kwiatki. dla przypomnienia wklejam tort jeszcze raz i biegne mezowi robic kolacje, dzisiaj pierogi!!! niestety kupione, ale polskie, no nie calkiem bo ruskie, ale w polsce robione!!!  ;D
ah no i jeszcze znalazlam przypadkiem ksiege do wpisow dla gosci, taka, ktora mi sie spodobala, nawet z elementami fioletu, wiec spokojnie mozna zamawiac!!!

:-*

Offline hania3033

• Chuck Norris
noo, rewelacyjny ten tort ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Dziś dostałam @ i pożeram wszystko, co mam pod ręką. Zaraz chyba poliżę ekran :) i fotkę torcika :)
Pozdrowionka :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
Aż chce się ten tort z tego zdjęcia zjeść!!!
Buźki na dobranoc  :-*  :-*  :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
kurde nie widze fotki

całkiem nowa JA

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
60% zwrotu no to nie jest zle :) życzę żeby każdej z nas się tak zwróciło, albo i lepiej ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
witajcie!!
sama na widok tortu mam ochote zjesc go calego i z nikim sie nie dzielic, nic nie dam gosciom!!! a potem miesiac z bolem brzucha bede chodzic!!! fajnie, ze wam sie podoba.
ja szczerze, to nie pomyslalam i nie liczymy na to, ze nam sie zwroci czy nie, ile i co z tym zrobie. bedzie to dobrze, nie to nie, najwazniejsze, zeby rodzina i znajomi byli z nami w tym dniu i dobrze sie bawili.
jutro chyba sie wybierzemy z narzeczonym do debenhamsa po bizuterie tzn naszyjnik na slub, juz widzialam, wypatrzylam sobie piekny naszyjnik swarovski, sadzac po cenie oryginal, jest przepiekny, nie za bardzo delikatny, tzn widac go, ale tez nie za duzy, taki akurat w sam raz, tylko ta cena troche mnie przeraza... no ale jak nie znajde nic innego to kupie ten, okaze sie jutro. w sumie to chcialam komplet, ale i tak juz kolczyki kupilam osobno tez z krysztalkami, wiec powinno pasowac.
a jeszcze obiecane fotki z wesela 2008, tzn moja fryzurka, paznokcie i zdjecie z mlodymi

tu jak tylko do szkocji przyjechalam, z krotkimi wloskami, teraz mam do pach, po slubie scinam krotko.

zdjecie z mlodymi z wesela( od lewej, ja, pan mlody, panna mloda i moj M)

moja fryzurka z tej okazji( mi sie tak srednio podobalo, mojemu M. bardzo ale mi tak sobie, nigdy wczesniej nie krecilam wlosow, chcialam sprawdzic)

oraz moje pazurki ( po raz pierwszy i ostatni mialam tipsy, po co niszczyc jak swoje mam zdrowe i twarde i bardzo czesto rosna bardzo dlugie, wygladaja jak sztuczne wiec po co.)

to na tyle, milego ogladania i weekendu!!!
 :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
bardzo ładnie wyglądałaś... fryzurka bardzo Ci pasuje a kolor sukienki jest świetny uwielbiam takie nasycone kolory  ;D paznokcie zupełnie nie w moim klimacie ale ja to mam jazdy jak są jakiekolwiek ozdoby na paznokciach... strasznie mnie to drażni  ::) prosty frencz tylko toleruję albo jednobarwne

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
Bardzo ladnie wygladalas ;) pasują Ci kręcone wlosy... w ogole całokszatałt super ;)