Autor Wątek: "Człowiek bez miłości jest zgubiony w świecie obcych i wrogów"do 5.9.09 140 dni  (Przeczytany 79213 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
mi w sumie bardzo pomogly dziewczyny od oprawy, najlepiej sie znaja
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
to dziwne, bo mnie koszmarki ślubne ani ładne sny o ślubie jakoś nie dotyczą ;p
za to mój P. mówił (2 miechy temu jakoś), że mu się bardzo ładnie cały ślub i pierwszy taniec śniły :) i od tego snu to mi non stop o ślubie nawijał ;p

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
A mnie czesto sie sni slub...np. ostatnio mi sie snilo ze nie bylo orkiestry na weselu i przyjechalo tylko 20 osob, a ja siedzialam i całe wesele płakałam...straszny sen....brr...

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
pamela a wy skrzypce mieć będziecie? bo my tak i utworki mamy już wybrane, także jak coś to służę radą  :)

:-* :-* :-* wieczorne zostawiam

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
o to ja chce :)
wiem ze chce Koanon in D i Arie na strune G :)
Religijne tez juz mam ale moze cos podpowiesz

całkiem nowa JA

Offline pamela

• Chuck Norris
tak buraczku, chcialabym sopran i skrzypce, a do wyboru mam jeszcze organy, altowke, flet poprzeczny. z checia skorzystam z jakiejkowleik pomocy, co jest ladne, popularne, no wiem, ze napewno ave maria, marsz weselny i aria na strune g, to 3, jeszcze mi brakuje 2 a moze cos zmienie.
 :-* dla was

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
ale obcykane w temacie jesteście... jestem pod wrażeniem  :) ja się zdałam na chór całkowicie i powiedziałam im że mają wolną rękę :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
Pamelko
Witam po dłuższej przerwie!!! Fajnie, że jesteś zdecydowana na dzieciątko, ja mam dużo wątpliwości czy dałabym sobie radę - ale ja z założenia jestem panikarą. Widzę, że Twoje przygotowania mocno przyspieszyły. Ja też myślę już nad oprawą muzyczną, ale w tej kwestii nie mogę dogadać się z moim L.
Pozdrawiam serdecznie!!!

Offline pamela

• Chuck Norris
witam.
ja tez sie nie moglam dogadac w wielku kwestiach slubnych z moim M. ale nie wiem co sie ostatnio stalo, na wszystko sie zgadza, wszystkim sie interesuje, we wszystkim mi pomaga, juz mnie nie zbywa "jeszcze jest czas". wczoraj poprosilam zebysmy w czerwu wybrali pierwsza piosenke i ustalili jak bedziemy tanczyc do niej, zeby sie troche oswoic z tancem, i o dziwo nie spotkalam sie ze sprzeciwem, a przeciez prosilam go juz o to wczesniej, to uslyszalam tylko, ze jest czas, i ze mozemy nawet wybrac piosenke przed tancem powiedziec orkiestrze i zagraja. nie wiem co sie tak nagle zmienilo, moze nareszcie zdal sobie sprawe, ze to wcale juz nie tak duzo.
mama mi wczoraj mowila,ze byla w cukierni rozmawiac na temat naszego torta, ktorego zdjecie wklejalam wam, ale szefa nie bylo i ma juz byc na 100% wiadomo pod koniec tygodnia wszystko, tzn. cene i reszte szczegolow, dowiedziala sie tylko, ze oni u nas w miescie nie robia tortow, tylko dostarczaja z innego miasta, wiec tort bedzie musial przejechac kawalek, reszty dowiemy sie za tydzien.
o bolerko tez pojdzie sie dowiedziec w tygodniu, ale rozmawiala ze znajoma krawcowej i mowi, ze napewno da rade uszyc w 2 tygodnie, jak przyjade do Polski, ale najlepiej dowiedziec sie u zrodla. a dobrze by bylo, gdybym nie musiala wyzylac moich wymiarow, bo to wiadomo, ze moge cos nie tak zmierzyc, lub schudnac jeszcze troszke.
a jak juz pisze o odchudzaniu, to sie musze pochwalic, ze juz 5kg stracilam odkad zaczelam, jestem z tego powodu niezmiernie szczesliwa :D
jeszcze pare kilo wiecej i juz  bedzie super.
niestety dzisiaj po pracy leze w lozku, nie mam sily ani ochoty sie ruszac. nieszczesna @ sie pojawila, i bol jest okropny, miliardy tabletek przeciwbolowych i lozko i moze przejdzie, najgorsze 2 pierwsze dni. na szczescie juz nie mdleje jak kiedys, ale to tylko dlatego, ze nurofen biore jak tylko zaczne, bez tabletek kiedys zemdlalam pare razy, nie mam ochoty tego doswiadczac znowu ;D
forum najlepszym lekarstwem:)
a przy okazji pokaze wam bluzeczke, ktora wlasnie zakupilam na allegro, wygralam licytacje, cena przystepna, bardzo lubie takiego rodzaju bluzki. buziaki na niedziele  :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
o jaka zmiana PM, moj widzac mojego nerwa tez złagodnial ostatnio :)
bluzeczka super :)
no i gratulacje z powodu zgubionych kg!

całkiem nowa JA

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
ładna bluzeczka :)
ja też mam okropne podczas @... ostatnio umierałam cały dzień :(
ja też bym chciała 5 kg schudnąć strasznie! może mi się uda jeszcze...
zmiana w PM super! :) mój też się w miarę angażuje...narzekać nie mogę na ogół...
buziaki

Offline buraczek
  • Chuck Norris
hej, jestem już  ;D napiszę wam nasze utwory na mszę zagra nam skrzypek:
"Ave Maria" Schubert
"Aria na strunie G" Bach
"Marzenie" Schuman
"Ave Maria" Bach/Gounod
a na zakończenie organista zagra marsz mendelsona :)

bluzeczka z allegro piękna :) pochwal się ile kosztowała!!  :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
bardzo ładna bluzeczka :) gratuluję wygranej licytacji, zgubionych kilogramów ( :brawo_2:) i przemiany PMa bo to na pewno Twoja zasługa :)

Offline pamela

• Chuck Norris
buraczku, bo ja sie nie znam, ale czym sie roznia ave maria schuberta od bacha?
fajnie, ze sie wam bluzeczka podoba, ja takie uwielbiam mam juz chyba wszystkiego koloru i materialu takie bezramiaczkowe, gorsetowe. a licytacja kosztowala mnie 29zl + 9 zl przesylka.
oj przemiana jest cudowna. kiedys dosyc czesto sie klocilismy o nic praktycznie glupoty, poprostu mielismy zly humor i trzeba sie bylo wyzyc, a teraz zauwazylam, ze jak juz jest taka sytuacja dosyc napieta, albo z mojej albo z jego strony, to od razu zanim jeszcze sie cokolwiek zaczniemy klocic, M. zaraz przychodzi i mnie caluje, i mowi, zebysmy sie nie klocili, albo ze mnie kocha, nawet nie dopuszcza do klotni, i to mi sie teraz najbardziej podoba, obydwoje mamy "wredne" charakterki i uparte wiec jak wybucha klotnia to iskry sie sypia, nie na dlugo, ale jest nieprzyjemnie, a teraz to juz  tylko milosc w moim malym domku zapanowala.
ach slub i przygotowania to jednak magiczny czas dla narzeczonych.
no ale juz spadam, trzeba jedzonko robic mezusiowi, bo z pracy wroci niedlugo.
wieczorne buziaki

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
Gratuluję zgubionych kg, masz jeszcze czas na kolejne i wierze sie sie uda :)
Ale chyba bardziej gratuluje zminay zachowania PMa, to jest dopiero cos ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
pamela to są poprostu dwa różne utwory- oba piękne, wstukaj sobie na you tubie np te tytuły i przesłuchaj to będziesz wszystko wiedziała  :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
ŚliczNa bluzeczka, fajnie, że sie tak uczycie dogadywać, to bardzo ważne.
Ja też zdycham przy @ ale pierwszego dnia zawsze :/

Poniedziałkowe buziaki

Offline margolka

• Chuck Norris
A ja nigdy nie miałam takiej bluzeczki bez ramiączek  :) A suknie mam bez i ciekawe jak się będę tak czuła całą noc  8)
Fajnie, że z narzeczonym tak super się układa. Ja już się nie mogę doczekać, aż mój ukochany wróci  :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
bluzeczka bardzo ładna,gratki za te 5 kilo mniej.....ja tez w końcu możesię wezmę za siebie,jakoś tak nie mogę się zabrać  za siebie ostatnio,lubię smakołyczki różne...

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
Hehe ciesze sie ze w Twoim narzeczonym zaszła zmiana...masz jeden problem mniej...albo kilka milionow problemow mniej...bo zasze jest lepiej jak obydwie strony się angażują w przygotowania ;)

Buziaki;)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
gratuluje utraty kg ja tez bym tak chciala ,ale moze jeszcze sie uda cos zgubic :)

bluzeczka fajna , chociaz ja takich nie nosze ,wole jakies miec ramiaczka :)

Offline pamela

• Chuck Norris
wpadam tylko wieczorne buziaki zostawic i podziekowac wszystkim odwiedzajacym
 :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
ja tez sie zabralam za odchudzanko :)

całkiem nowa JA

Offline buraczek
  • Chuck Norris
hej. przesłuchałaś już te utwory?? buziaki zostawiam  :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
witajcie.
paolka zycze wytrwalosci w odchudzaniu, bo sama wiem, ze nie jest to latwe, ale jaka satysfakce daje mniejsza waga.

buraczku  wlasnie dzisiaj Pani wyslala mi utwory
Aria na strune G - skrzypce i fortepian
Ave   Maria - spiew i fortepian(ja bym wolala skrzypce chyba)
i jeszcze 2 wersje Ave maria na altowke i flet
Magnificat - spiew i fortepian, oraz wersja spiew i altowka
to sa podobno najbardziej popularne utwory, ktore one wykonuja.
oczywiscie zaraz przesluchalam, .... i sie mocno rozczarowalam.
 mi sie nie podobalo, nie wiem moze to tylko moje odczucia, ale jej glos jest jakis dziwny, nie tak sobie to wyobrazalam.
musze poprosic o rade M. jak jemu sie spodoba to bede sluchac jeszcze raz moze za pierwszym razem tylko.
jak sluchalam na innych slubach, lub przykladowych takich utworow to sie az wzruszalam, wyobrazalam sobie siebie idaca do slubu, a tu jak to przesluchalam, to myslalam tylko "jejku, jak ta baba wyje" i  nie myslalam o slubie w tym momencie.
sprobuje poszukac jeszcze innych, jak wysla mi probki i tez mi sie nie bedzie podobac to dam sobie poprostu spokoj, i tak przyjedzie pan z orkiestry zagrac na skrzypcach Ave Maria, a reszte niech zagra organista, ale ja chcialam jeszcze miec wokal, no ale jak mi sie nie bedzie podobac i M. tez to zrezygnujemy, chyba ze jemu sie spodoba, to zobaczymy.
 :-* na popoludnie

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
ja mam 2 solistki i brzmia swietnie

całkiem nowa JA

Offline buraczek
  • Chuck Norris
wiesz, w takiej sytuacji bym zrezygnowała, bo przecież goście nie będą mieli możliwości posłuchać utworów 2 czy więcej razy, więc oni pomyślą pewnie to samo co Ty za pierwszym razem... a szkoda by było gdyby nie mogli się skupić na mszy z powodu wycia tych bab  ::) tak myślę... jeśli masz możliwość to szukaj dalej, może uda się znaleźć lepsze głosy  ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
hmm no z tym śpiewem to tez jest tak,że zwykle utworki nagrane są w demo,w Kościele jest troszkę inna akustyka,może to zabrzmieć zupełnie inaczej.....

Offline pamela

• Chuck Norris
wlasnie, moj M. wrocil z pracy i puscilam to, co mi te panie wyslaly, i tak sie strasznie smial, ze juz wiedzialam, ze nic z tego nie bedzie. mowil, ze jak ma tak wyc na slubie, to on zamiast sie skupic bedzie sie smial, i goscie tez, a u mnie jest bardzo maly kosciolek, i ten spiew tez nie koniecznie bedzie ladnie brzmial, nie tak jak w duzym. no ale daje sobie spokoj na razie z szukaniem spiewu. przesluchalam jeszcze pare wykonan, i zadne mi sie nie podoba, wiec juz wiem napewno, ze spiewu niechce. Mamy taka umowe z orkiestra, jak juz pisalam, ze jeden pan przed slubem przyjedzie do kosciola, zagra Ave Maria, napisalam do niego maila przed chwila, czy nie moglby zagrac dodatkowo jeszcze 1 lub utworow, a szczegolnie mi zalezy na utworze Pachelbela, poprostu zakochalam sie jak uslyszalam, na skrzypcach, wiec zobaczymy co mi odpowie.
no i jeszcze musze napisac do fotografa, czy sie zgadza na dodatkowa sesje plenerowa, tyle tych sesji bedzie, jejku az 4 i wszystkie slubne, juz sie nie moge doczekac.
A jak na razie, to czeka nas bardzo mily weekend, bo ja i moj M. dostalismy weekend wolny, z wielkim bolem, bo roboty duzo, ale wyblagalismy i jedziemy do Anglii do mojego brata, na grilla, pogoda ma byc ladna podobno, nareszcie odpoczniemy troche.
 :-* wieczorne

Offline Daruda

• Chuck Norris
ooo 4 sesje ślubne a cóż to tak dużo ????