Autor Wątek: "Człowiek bez miłości jest zgubiony w świecie obcych i wrogów"do 5.9.09 140 dni  (Przeczytany 79203 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
 :-* :-* :-* zostawiam

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
witajcie!!!
dziekuje za porady, na razie nie chce o tym myslec nawet, bo to za bardzo stresujace, a tego mi nie potrzeba, mysl o slubie dostarcza mi wystarczajaco wrazen. co ma byc to bedzie, najwyzej zmienie prawniczke, jak sie da. najgorsze jest to, ze facet sie od razu przyznal, powiedzial, ze mnie widzial, a teraz sie wypiera winy, pewnie prawnik mu powiedzial, ze mu nie udowodnie i zmienil zdanie. ehh stare slepe dziady narobia szkod i nie chca odpowiedziec za to.

a dzisiaj mam do was pytanko. tak ostatnio myslelismy nad wodka, nie orientujemy sie kompletnie w cenach, wiec nie wiem za bardzo ile liczyc na to. czy moglybyscie napisac ile jaka wodka kosztuje i czy to w hurtowni czy w sklepie?
dzieki bardzo i milego popoludnia zycze, ja teraz zamierzam sie wylegiwac po pysznym obiadku, zrobie kawke i namowie marcina na jakis fajny film, jak tylko formula sie skonczy.
 :-*  :-*  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Hmm... wiesz, to zależy od smaków i wymagań. My np. wiedzieliśmy mniej więcej, jak smakowała wódka rodzinie mojej i A., i wiedzieliśmy że nie ma sensu inwestować w droższy alkohol, więc kupiliśmy absolwenta w tamtym roku, 14 zł za 0.5 litra. Teraz jest za 16, prawie 17 zł. A co do innych wódek to nie wiem za bardzo...
Sobieski jest  gdzieś koło 20 zł chyba teraz albo 22 :drapanie:

Ah! Ja kupowałam wódkę w Kauflandzie, wyszło najtaniej. Nie biegałam po hurtowaniach, bo wychodziło drożej. W Makro, powszechnie uważanym za sklep posiadający niskie ceny alkoholi, też było dużo drożej.

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
ja kupowalam za 17,5 zoladkowa de lux najtaniej bylo w biedronce
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
Niestety Pamelko nie mogę pomóc Ci w tej kwestii   :( Ja mam wódkę wliczoną w cenę wesela - nie mogę wnosić swojej, więc nawet nie interesowałam się tym tematem.
Pozdrowionka!!!

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
hej :)
Nasi faderzy kupili wódkę w Auchan. Było taniej niż w hurtowni.
Pozdrowionka :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
pamelko my kupowaliśmy sobieskiego w kauflandzie za 19.47 za 0,5 i było najtaniej w całym mieście łącznie z hurtownią.

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
My też mamy czystą gorzką żołądkową , ale kupowaliśmy jakoś w grudniu za 16zł i to właśnie w auchan. Najeździliśmy się wtedy po sklepach, sprawdzaliśmy ceny itam mieli najtaniej.
Teraz ta wodka jest po ok 17.50 zł . -ostatnio bardzo popularna, przynajmniej wśród naszch znajomych. ;)
na pewno coś wybierzecie. W tych wszystkich hurtowniach to może i się opłaca, ale jak ma się akcyzę, a tak to chyba  najlepiej śledzić promocje w marketach i wtedy zakupic alkohol. Najtaniej mają właśnie auchan i real.

Jeśli chodzi o cała sprawę to współczuję. I już Ci nie przypominam o niej więcej. :)

odliczam

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
my kupiliśmy sobieskiego 0,5 l za 17 zł właśnie w hurtowni.......... jak już wybierzecie rodzaj wódki to pochodźxie po sklepach i hurtowaniach (warto tez od razu porozmawiać z kierowniczką sklepu czy byłby dla Was jakiś specjalny rabat... w końcu kupujecie większa ilość  ;)) nie polecam za to makro..... chcieliśmy tam kupić wino carlo rossi ale postanowiliśmy jeszcze pojeździć i kupiliśmy to wino w biedronce 4 zł taniej na butelce niż w makro  :o

Offline pamela

• Chuck Norris
witajcie!!!
na razie nie pisze do was dziewczynki nic slubnego, wczoraj jak chcialam to forum nie dzialalo, a dzisiaj mam maksymalnie podniesione cisnienie, bo wracajac z pracy, z zakupow, jakas durna baba w nas wjechala na zakrecie z za duza predkoscia, taka mala stluczka, nasze auto nie wyglada zle, jej duzo gorzej, bo jechala za szybko i za bardzo sciela zakret. najgorsze jest to, ze darla sie w nieboglosy ze to nasza wina, wezwalismy policje, ale nic nie mogli zrobic, bo juz auta przestawilismy, wiec nie mogli uznac winy. teraz ubezpieczenie zajmuje sie dalej ta sprawa, ale co sie nerwow najadlam, to nie powiem, tak mnie wkurzyla, jeszcze zaczela nas wyzywac od durnych Polakow.
Zas...ny szkocki narod, cokolwiek by sie nie stalo, z ich oczywistej winy, zawsze beda sie wypierac. ale my nie odpuscimy tym razem, jeszcze facet przed chwila, czy dalej uwazamy ze to ich wina, bo oni maja swiadka, ze to nasza wina, wrrrrrrrr nie wiem skad tego swiadka wytrzasneli!!! pewnie jakis znajomy. rzygac sie chce na nich. przyjada ocenia szkody, i beda wiedziec czyja wina. mam nadzieje ze szybko sie skonczy ten cyrk, bo juz mam dosc na dzisiaj. pojechalismy od razu wycenic szkody naszego auta, no i niestety powaznie to szarpnie nasz weselny budzet, ale nie az za bardzo. durni szkoci!!!
wiec wybaczcie, ze nie pisze o weselu, chociaz mam pare nowinek, ale o tym, jak sie uspokoje.
a jak na razie zdenerwowane  :-*  :-*  :-*

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Wrrrrrrrrr...... współczuję :( a tę babę to normalnie.... :klnie:

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
oj współczuję i nerwów i stłuczki  :przytul:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Eh, tak jest niestety zawsze za granicą, w Irlandii jest tak samo.
:przytul: :przytul: :przytul:
Postaraj się uspokoić, bo szkoda Twoich nerwów na takich ... (nie będę się brzydko wyrażała). Mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze, trzymam kciuki za to!

Offline frezyjka81

• entuzjasta
Kochana Pamelko!!!
Nie stresuj się bo to nic nie pomoże... :przytul:
Świadkiem się nie przejmuj - prawnicy zawsze tak grają, że niby świadek i takie tam. Poza tym stara łacińska zasada mówi (w Anglii - też znana), że Testis unus , testis nullus, co oznacza jeden świadek to żaden świadek. Nawet jeżeli to będzie jakiś tam świadek to zawsze złapiesz go na jakichś szczegółach - np. skąd ma wiedzieć jak byłaś wtedy ubrana, z jakiego sklepu wychodziłaś, w którą stronę szłaś itp.
Będzie dobrze!!!

Offline pamela

• Chuck Norris
rany normalnie nie moge sie uspokoic, az nie moglam gosciowi z ubezpieczalni wytlumaczyc dokladnie o co chodzi, dobrze, ze maja wyslac nam dokumenty do wypelnienia i bede mogla wtedy dokladnie wszystko opisac i narysowac. moj M. stara sie mnie caly czas uspokoic, ale ja to taki nerwus jestem, ze ciezko sie opanowac, a zwlaszcza jak ta baba zaczela mnie wyzywac na srodku drogi, ale ja tez ja wyzywalam, nie pozwole sobie na takie zachowanie. a najgorzej to mnie wkurzyla policjantka, taka sz...ta byla, od razu widac bylo, ze za ta baba jest, z nia gadala caly czas, a facet z nami gadal i on byl spoko, zartowal nawet, ale ona to malpa, moze to i lepiej dla jakis wiekszych przestepcow, nie bedzie zadnych ulg, ale ja mialam wrazenie, ze  nie sluchala co mam do powiedzenia.
a ten swiadek, to tak sie z nikad wzial, bo ja tam nikogo nie widzialam, podszedl do niej i dal dane, nastepny slepy dziad jakis, oni tu  nie znaja przepisow, a juz napewno slowa "sprawiedliwosc", tak samo z moja noga, w Polsce takie cos nigdy nie mialoby miejsca!!! patafiany, w takich momentach naprawde zaluje ze tu jestem.
eh ide sie polozyc bo od tego wszystkiego leb mnie rozbolal, a moj M. stara sie mnie uspokoic czulymi slowkami, ze to ja dla niego jestem najwazniejsza i nic nie przeszkodzi nam w szczesciu i cieszeniu sie ze zblizajacego sie slubu.
wiec dobranoc moze jutro bedzie lepiej.  :-*  :-*  :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
Trzymaj się Pamelko - spokojnej nocy.
PS. Spytaj jeszcze czy to miejsce gdzie była stłuczka - nie było monitorowane. Centra miast mają przecież monitoring.
Buźka
 :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
niestety to miejsce akurat nie ma, ale mam zdjecia ze jest ograniczego do 15mph a ona jechala conajmniej 30, o czym swiadcza uszkodzenia na jej aucie, jutro ma dzwonic menager z ubezpieczalni pewnie sie umowic na ogledziny auta, wiec zobaczymy co sie jutro wydarzy.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
trzymam kciuki za szybkie wyjaśnienie sprawy  :-*

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
współczuję :(
mam nadzieję, że się wyjaśni wszystko
buziaki  :-* :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
wspolczuje nerwow!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline pamela

• Chuck Norris
witajcie.
dzisiaj juz troszke mi przeszlo, uspokoilam sie, ja to jestem strasznie nerwowa w takich sytuacjach, jak sie pojawia wiekszy stres to moj zoladek co chwila fika koziolki i przyjmuje tylko plyny i to cieple. pamietam jak tesciowa zmarla to jakby mnie ktos kopnal w brzuch, przez pare dni bolal i moglam tylko pic, jakby zawiazal sie w supel i nie chcial puscic, i od wczoraj czulam to znowu, jednak uspokoilam sie troche po rozmowie z dziewczynami z pracy, M. mnie uspokoil jeszcze i juz prawie calkiem przeszlo po telefonie z ubezpieczalni, babeczka byla bardzo mila, kazala opisac jeszcze raz, tym razem bylam przygotowana i opisalam lepiej, przyjdzie jutro spisac raport, wiec bedziemy mogli nawet jej pokazac na mapie dokladnie. a ta babe to mam ochote walnac w leb, dac takiej babie prawo jazdy, to nie bedzie umiala sie nim posluzyc, i jeszcze do mojego M. sie darla, ze on pewnie nie ma prawa jazdy!!! on, ktory jest doswiadczonym kierowca autobusow!!! durne babsko, ale juz sie nie denerwuje bo jak to M. powiedzial "kochanie szkoda twojej urody na glupote".

a wiec wracam do slubnych spraw.

mamuska moja kupila sobie material na sukienke i zaniosla do babeczki, ktora szyje moje bolerko, ciekawa jestem jak wyjdzie.
dostalismy wyblagane wreszcie menu na maila, ktore dzisiaj wam zamieszcze.
po lekkiej wojnie z szefowa, ktora jak na poczatku pisalam, chciala byc cwansza niz jest, podniosla cene o 20 zł na osobe i obciela ciasto i lody, doszlo niestety do nieprzyjemnej rozmowy i stanelo na kompromisie, ze podnosi o 10 zł dorzuci 2 ciasta a lodow nie chcemy.
myslelismy jeszcze o stole staropolskim, ale po weselu mojego brata 2 lata temu w tym samym miejscu, z tego stolu ludzie jedli tylko pare rzeczy jak pierozki lub golabki, golabki sa w naszym menu wiec chyba zapytamy tylko o mozliwosc dorzucenia do menu pierozkow, zamiast calego stolu, ktory 30 zł za osobe kosztuje, a po co mi potem w domu ogorki czy smalec nie tkniete. zreszta moj brat mial wesele w styczniu, a latem jest inaczej, ludzie mniej jedza, wiec wydaje mi sie ze byloby to tylko strata kasy. wiec przejdzmy do menu

Propozycja menu weselnego 2009_____

Powitanie chlebem i solą

Obiad:
   Rosół z kaczki francuskiej z makaronem
•   Trzy rodzaje mięsa do wyboru: kotlet schabowy, medalion drobiowy, bitka wołowa, kotlet szwajcarski
•   Dwa rodzaje surówki do ustalenia
•   Ziemniaki, kluski śląskie

Dania gorące:
•   Flaczki wołowe / zupa gulaszowa (50%/50%)
•   Barszcz czerwony z krokietem (ser+ pieczarka)
•   Udka, ziemniaki pieczone, sałatka wiosenna
Deser:
•   Kosz owoców
•   Sernik, jabłecznik (po 4,5kg)
Zakąski zimne:
•   Półmiski mięs i wędlin swojskich: szynka ze spiża, schab, boczek (wędzone), galantyna, boczek rolowany pieczony, karczek pieczony, kiełbasa swojska
•   Galaretka drobiowa
•   Śledzie w oliwie/ ryba w sosie greckim (50/50)
•   Szparagi zawijane w szynce z auszpikiem
•   Pomidory z mozarellą/ sałatka grecka
•   Jajo w sosie tatarskim
•   Sałatka do ustalenia
•   Pieczywo, pieczarki, ogórki, papryka konserwowa
•   Kawa, herbata bez ograniczeń
i poprawiny

Propozycja menu na poprawiny 2009______
Poprawiny:
•   Żur staropolski
•   II danie: schab duszony w sosie, ziemniaki, surówka
•   Gołąbki w liściu kapusty
•   Bigos
•   Wędliny, pomidor, ogórek kwaszony
•   Pieczywo
•   Kawa, herbata
milego popoludnia  :-*  :-*  :-*

Offline hania3033

• Chuck Norris
Och współczuję całej sytuacji... :przytul:
Menu wygląda bardzo apetycznie :) z chęcią wciągnęłabym już teraz kilka rzeczy z niego ;D
kissssss :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Pamelko sprawiłaś że mój żołądek, będący na ścisłej diecie, fika koziołki, a niektóre rzeczy z Twojego menu wołają do mnie: "zjedz mnie, zjedz mnie!" ;) ;) ;)
Trzymam kciuki dalej za pozytywne rozwiązanie tej sprawy. Udusić tą babę, to mało.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
mniam to ja poproszę krokieta  ;)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
mhmmm pyyyycha :)
hm z tego co wiek stol wiejski/staropolski jest bardzo chodliwy
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline frezyjka81

• entuzjasta
Menu wygląda smakowicie, ja poproszę rosół z kaczki francuskiej  ;D
Buźki zostawiam

Offline pamela

• Chuck Norris
i wiem, ze bedzie smakowalo bardzo, bo bylo w sumie to samo u mojego brata, troche zmienione, i bylo tego duzo i pyszne, wszyscy chwalili.
paolko ja wiem, ze ten stol idzie, ale z tego co ta kobitka oferuje to jest tam: bigos, pierozki, golabki, smalec, golonka, ogorki,itp. z tego najbardziej schodzi jej bigos,pierozki,golabki, ktore oprocz pierozkow sa w menu i tak, wiec chyba dorzucimy tylko pierozki do menu i na jedno wyjdzie.
a mnie najbardziej intryguja pomidory z mozarella

i szampana bym sie napila jakiegos dobrego, (zdjecie z naszej sali)

a przy okazji odwiedzilam strone naszej sali i zobaczylam pare nowych zdjec. kobitka juz uszyla pokrowce na krzesla, i o wiele lepiej teraz wyglada.

zdjecia troche male, ale takie na stronie sa.
na nastepnym lepiej widac cala sale, z tym, ze nasz wystroj bedzie bez bordowego, na suficie zostanie tylko material bialy, bo mi by nie pasowalo to do koncepcji fioletu.
i tu sa zdjecia na calej sali, nasza bedzie miala zamkniete drzwi, te ktore widac na zdjeciu, pomiedzy stolami jest taki jakby slupek, tam ida te drzwi zasuwane, na nich material i stoly inaczej ustawione.

oh jak ja sie nie moge doczekac, a moj M. powiedzial, "bede cie wozil na zabiegi do kosmetyczki, do fryzjera, przywozil, odbieral, i placil  ;D"
dobranoc  :-*  :-*  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Mniam, mniam, mniam. Hehe, dziś chyba wszystko wywołuje we mnie efekt "mniam mniam" bo głodna jestem niemiłosiernie ;)
Sala bardzo ładna, ale szkoda że fotki takie malutkie.

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
ALe pomidorki z mozarellą ;D ślicznie ta Wasza sala wygląda ;D

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
no i jestem głodna teraz.... buuu
pomidorki z mozzarellą mniaaam
sala ładna ale mało widać :)