Autor Wątek: "Człowiek bez miłości jest zgubiony w świecie obcych i wrogów"do 5.9.09 140 dni  (Przeczytany 78655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
No właśnie chcemy zdjęcia z portu... ;D
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
witajcie.
Taka mama to skarb - wszytsko załatwi :)
arvenko masz racje, skarb, tylko, ze mama zawsze cos przekreci, albo zapomni, dlatego zalatwia jedna rzecz w tygodniu zeby zalatwic pozadnie, wiec dlatego zaczela juz od czerwca.  ;D ale to prawda mama duzo pomaga nam, bez niej nie mielibysmy niektorych rzeczy.

a może pochwalisz się fotkami ?:)
No właśnie chcemy zdjęcia z portu... ;D

owszem dziewczyny moge pare zdjec pokazac jak chcecie, ale nie teraz, moze pojutrze.
ostatnio tez nie mam czasu na nic, wczoraj bylismy ogladac dom do kupienia, w sumie od poczatku chcielismy zaczac sie rozgladac, zeby po slubie zaczac zbierac na depozyt i kupic, ale juz sie rozejrzec, zorientowac w oplatach, jak to wyglada. wiec w poniedzialek poszlismy obejrzec ten dom i na spotkanie z agentka. kobieta bardzo mila, jak kazdy, kto chce cos sprzedac i zarobic. bez wiekszych oczekiwan, obejrzelismy, niestety .... dom bardzo nam sie spodobal, jak dla nas idealny. niestety, poniewaz nie mamy pieniazkow na depozyt, zeby kupic go teraz,a jest naprawde wielka okazja, cena zabojczo niska, dobre polozenie, 3 sypialnie i salon, ogrod, to, czego szukamy.
no coz, jutro mamy kolejne spotkanie, z tzw. mortgage advisor, ktory nam wyjasni wszystko zwiazane z kredytem na dom, i przejrzy z nami opcje, czy moglibysmy uzyskac rzadowa pomoc, i nie placic depozytu, ale z tego co wiem, to ta "pomoc" jest dla ludzi z niskimi zarobkami, a nasze takie niskie nie sa. no ale zobaczymy jutro, co nam pan powie.
zmobilizowalo nas to do wiekszych oszczednosci i mamy nadzieje, ze w przyszlym roku, jak juz beda pieniadze, znajdziemy rownie ladny domek.
smiejemy sie z moim M., ze my jak sie na cos uprzemy, to musimy miec juz. w sumie jestesmy w tym kraju od 2 lat, mamy juz duzo, kupilismy autko, wyposazylismy caluskie mieszkanko, gruntowny remont, robimy drogie wesele, a w ciagu 2 lat to jest duze osiagniecie, wiec jak rok na dom poczekamy nic sie nie stanie.
no ale on byl piekny, moglam sobie wyobrazic dzieci biegajace po ogrodzie, mnie gotujaca obiad na przyjscie meza z pracy, rodzine. eh sentymantalna sie zrobilam, na wszystko przyjdzie czas.
dlatego jutro czeka mnie po pracy sprzatanie, wiec fotki w czwartek.  :-*  :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Czy to znaczy że zostajecie na stałe za granicą ? Ja też bym już chciała swój dom, ale jeszcze chwilka  ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
olucha tak jak narazie mamy w planach pozostac za granica, jest nam tu dobrze, i dzieki temu mozemy byc razem. na najblizsze lata nie planujemy powrotu, a domek napewno kupimy, jak nie teraz, to w przyszlym roku, po weselu, jak spokojnie nazbieramy na 10% depozyt. tylko szkoda takiej okazji, jaka sie trafila teraz, no ale trzeba przebolec, moze trafi sie lepsza.
teraz sie szykuje tzn sprzatam chate na spotkanie z tym gosciem od kredytow, ciekawe co nam powie.

ale wam w polsce fajnie, dlugi weekend wam sie szykuje, ja dzien wolny ostatni mialam chyba ze 3 tygodnie temu, ale jeszcze 2 i pol miesiaca i jedziemy do polski na 3 tygodnie, wiec odpoczniemy. tutaj nie ma tego swieta w tym poganskim narodzie  ;D wiec dzien jak codzien, ale jutro wyplata, wiec pewnie kupie znowu jakies slubne pierdolki na allegro.
 :-*  :-* wieczorne

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
 :-* :-* :-* zostawiam

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
Tyle osiągnięć w tak krótkim czasie to ogromnie dużo. Gratuluję, naprawdę jestem pod wrażeniem :)

O jutro wypłata, szykuje sie zakupy :)

Offline pamela

• Chuck Norris
hehe tak diankusia jutro zakupkil, zobaczymy co moj narzeczony wymysli jutro, bo chwalac sie nieskromnie jutro moje urodzinki
pewnie nic nie wymysli, bo w pracy caly dzien bedzie, ale moze chociaz jednego kwiatuszka znajdzie gdzies  ;D

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
Szkoda, że ludzie muszą za granicę wyjeżdżać, żeby żyć normalnie. Mnie Pamelko, udało się osiągnąć dużo w Polsce - miałam ogromne szczęście.
Miłego buszowania po sklepach w necie!!!
Buźki  :-*  :-*  :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
Fakt smutne to jest że ludzie muszą wyjeżdżac z kraju za przysłowiowym chlebem  ::) Choc i w Polsce są zawody których wykonywanie przynosi oczekiwane korzyści niezaleznie od sytuacji w kraju i nie trzeba wyjeżdżac, ale niestety nie jest ich dużo  ::)

Offline pamela

• Chuck Norris
ale niestety nie jest ich dużo  ::)

a o tym swiadcza satystyki, ile mlodych ludzi po studiach opuscilo Polske, zeby wyjechac za chlebem, lub spelniac marzenia.
frezyjko gratuluje ci serdecznie spelnienia zawodowego i wszystkim, ktorym sie udaje w Polsce zyc godnie, starcza na wszystko, nie trzeba sie martwic o jedzenie, rachunki i jeszcze mozna sobie zaszalec, gdzies wyjsc, wyjechac, cos kupic.  akurat w moim przypadku osiagnelabym satysfakcje zawodowa w Polsce bez wyjezdzania za granice, jak wiecie tylko milosc i chec bycia z ukochanym sklonila mnie do wyjazdu, ale im dluzej tu jestem, tym bardziej sie przekonuje, ze tu zyje sie fajnie, i daze do tego spelnienia marzen, chociaz teraz juz troszke moje priorytety sie zmienily, podejscie do zycia jest troszke inne, teraz jestem bardziej nastawiona na rodzine, ktorej juz sie nie moge doczekac, niz kariere i sukces. wszystko zalezy od sytuacji zyciowej, my pobytem w UK zapewnilismy sobie lepsze zycie i godny start, czego w Polsce nie mielibysmy do tej pory nawet polowe.
ale mozna o tym pisac i pisac, temat rzeka. dobranoc  :-*

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! ;) :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
Najlepsze  życzonka urodzinowe  :-*

Oprócz pieniędzy liczy się też to żeby człowiek się spełniał zawodowo, żeby się rozwijał, nie wszystko w zyciu robi się dla pieniędzy  :) Choc rozumiem że jak się ich nie ma to czlowiek chwyta się każdej pracy  ;)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Wszystkiego naj naj!!! Buziaki  :-*

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Wszystkiego naj, naj, naj z okazji urodzinek

:Daje_kwiatka: :piwo_2: :Daje_kwiatka: :piwo_2: :Daje_kwiatka:

Offline frezyjka81

• entuzjasta
Spełnienia marzeń, zdrówka i wszystkiego co najlepsze  :Daje_kwiatka:

Offline margolka

• Chuck Norris
Wszystkiego najlepszego !
Spełnienia wszystkich marzeń

Offline pamela

• Chuck Norris
witajcie kochane,
serdecznie wam dziekuje za zyczenia. :Daje_kwiatka:
moj kochany zrobil mi niespodzianke dzisiaj, jak wrocilam do domku po pracy, na stole w salonie zobaczylam bukiet roz pmaranczowych, torcik ze swieczkami i kartke z wielkim napisem KOCHAM CIE". slodki jest, nie spodziewalam sie, musial w przerwie kupic i do domku wpasc, kochany moj. a juz od rana wydzwanial do mnie i skladal zyczenia pare razy, a rano to tyle buziakow dostalam na dzien dobry, ze sie przyzwyczailam, i pozniej chcialam wiecej.
teraz ide do domku zadzwonic, zupelnie zapomnialam, ze w Polsce swieto i wolne maja, wiec moge dzwonic.
a jak maz wroci to bedziemy dmuchac swieczki i jesc torcik,
aha i zrobiam fotki kwiatuszkow i torcika, pozniej wrzuce.
no i popijemy piwkiem, a co.  ;D
milego wieczorku.
 :-*

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Spozniona ale bardzo zainteresowana watkiem  ;D :P ;D :P
Dlatego jesli mozna cetnie sie dolacze  ;)

Spoznione zyczenia urodzinowe - duzo zdrowka milosci i szczescia  :Daje_kwiatka: :urodziny: :Daje_kwiatka: :urodziny:

Prezencik od ukochanego musla byc bardzo mily - niby zwykle kwiatki torcik a jaka to radosc z "głupiego" napisu kocham cie  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: - cudownie  :Serduszka:
Ahhhh ci nasi mezczyzni chyba nas bardzo kochaja - Jak myslicie ??  :serce:

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;D  :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
dziekuje dziewczynki za zyczenia.
natalko witam serdecznie w moim watku, ciesze sie, ze zajrzalas i do mnie  ;D
oj tak kochaja, kochaja, czasami sa nieznosni, ale jak juz sie postaraja, to wszystko sie wybacza, oby sie tak starali cale zycie.

a jutro kolejne slubne sprawy rusza, dowiem sie wiecej po telefonie do mamy, no i obiecalam wam fotki z wycieczki, ktore na weekend postaram sie wrzucic.  :-*

Offline Diankusia

• entuzjasta
Tak się pilnowałam żeby wejść tu wczoraj i złożyć Ci życzenia że aż zapomniałam ;)

Tak więc spóźnione ale szczere, wszystkiego najlepszego, niech spełnią się wszystkie Twoje marzenia a przygotowania do slubu same się robiły ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
witajcie, a teraz obiecane zdjecia  :P lojalnie uprzedzam, ze bedzie ich duzo, kto chce niech oglada  ;D

Port Glasgow

razem

przy naszym autku

kartka urodzinowa od przyjaciolki
(szkoci na kazda okazje daja sobie kartki, nawet pogrzeb lub chorobe, czy narodziny dziecka, albo zareczyny)

zdjec ciag dalszy

torcik niespodzianka od mezusia z liscikiem  ;D

oraz bukiet roz (moje ukochane kwiaty)

i wszystko razem, taka niespodzianka czekala na mnie na stole po powrocie z pracy  ;D

i nasz samochodzik z gory

Offline Diankusia

• entuzjasta
Super zdjątka, doczekałam się :)

Śliczne masz to zdjęcie na tle wody :)

No i ukochany się o torcik postarał, brawa dla niego :) A karteczka od przyjaciółki super magiczna, musisz mieć wesołą przyjaciółke :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
 :brawo_2: dla Twojego PM!!!
Piękne zdjęcia z portu!!!
Buźki :-* :-* :-*

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
a ja nie zdążyłam złożyć życzenia urodzinowe, wybacz  :blagam:

zdjęcia bardzo ładne, podoba mi się to na którym jesteście razem  :)

Offline margolka

• Chuck Norris
Fajną niespodziankę sprawił Ci PM  :) ładne zdjęcia  :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
ooo ile fotek :)

spoznione zyczona! wszystkiego najlepszego! przepraszam ze tak pozno ale ostatnio mało wchodzilam na forum
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
No to faktycznie super wyczyn w 2 lata zapewnić sobie te wszystkie rzeczy - masz rację u nas trwałoby to długo - dłużej ;]

Składam także spóźnione życzonka urodzinowe - żeby wszystko szło zgodnie z planem!  :bukiet:

i brawo dla narzeczonego !!! postarał się chłopaczyna ;)

odliczam

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
Wow ale sie postarał ;)
Sliczne zdjęcia ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
witajcie kochane,
jeszcze raz dziekuje bardzo za zyczenia.
ten weekend przelecial, doslownie przelecial nam w pracy, jejku jak te dni szybko mijaja. tyle jest do zrobienia niby, a ja nie wiem za co sie zabrac, slubne sprawy wymagaja dogrania, a przez to, ze nie jestem na miejscu nie bardzo wiem, co i jak robic, no ale obiecalam sobie, ze wszystko przejrze od nowa, i robie od paru juz dni nowa liste do zrobienia, bardziej szczegolowa, i wzbogacona o porady zaczerpniete z tego forum  ;D

po kolejnym telefonie do mamy dowiedzialam sie, ze :
1. krawcowa, co ma uszyc bolerko bedzie dopiero w poniedzialek, zeby podac mi maila do siebie, zebym mogla jej przeslac jej moje wymiary - kolejne pare dni czekania
2. menu jeszcze nie ma, bo mama z szefowa sali sie rozminela, bo pojechala na budowe,- tez pare dni czekania
3. dobra nowina - w ktorejs z kolei cukierni wreszcie znalzla taka, ktora spelni moje wymagania, czyli stelaz w ksztalcie litery S oraz rozowo fioletowa dekoracje, tylko znowu trzeba troche poczekac na wycene i dokladne informacje

troszke zaczelam panikowac, jak zobaczylam sume, jaka trzeba bedzie wydac na to wesele, i jak pomysle, ze moglibysmy za to zaplacic depozyt na nasz dom, to troche juz mi sie odechciewa.
generalnie stres mnie lapie.

nudzilo mi sie troche wieczorkiem i wymyslilam sobie, ze do osobnego folderu poprzenosze zdjecia, ktore w polsce wywolamy, kupie ladne albumy i bedziemy mieli pamiatke, wole takie wydrukowane niz na komputerze, i tak po ostrej selekcji wybralam zdjecia, ilosc ich mnie przerazila, majatek wydamy na nie, wyszlo 306 zdjec jak na razie, no ale my lubimy zdjecia i czesto je robimy, a zwlaszcza moj M.

aha no i zamowilam na allegro kotyliony dla gosci. i nawet wam pokaze, bo bardzo mi sie podobaja.

i przypomnialo mi sie, ze dzisiaj moj M. zadzwonil do mnie i pytal co mi sie snilo, bo podobno gadalam przez sen, pytalam sie go czy ma babe, ja czesto gadam przez sen, tylko czemu potem nic nie pamietam.

a i wlasnie zauwazylam, ze potrafie pisac na klawiaturze bez patrzenia na nia. ale mam zabawe...