Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83347 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #660 dnia: 25 Listopada 2009, 13:10 »
Akirka trzymam kciuki, aby wszystko było po Twojej myśli!!
Na pewno wszystko uda się załatwić!
I witamy wśród Lipcówek!!! ;D
Pozdrawiam :-*

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #661 dnia: 25 Listopada 2009, 13:18 »
Dziękuję :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #662 dnia: 25 Listopada 2009, 18:32 »
Witamy.... Ze wszystkim zdążysz... Jeszcze przecież sporo czasu do lipca...

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #663 dnia: 25 Listopada 2009, 20:19 »
Witaj Akirka. skoro ślub w piątek to na pewno zdążycie. Powodzenia no i daj znać na jakim etapie w załątwianiu jesteście :)

Pozdrawiam

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #664 dnia: 25 Listopada 2009, 21:29 »
akirka witaj
uda ci się wszystko załatwić, nieobecny na własnym ślubuie  ;D ;D ;D dobre
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #665 dnia: 25 Listopada 2009, 22:16 »
witaj akirka na pewno wszystko ponadrabiasz:)
pozdrowionka

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #666 dnia: 26 Listopada 2009, 07:59 »
W sobotę jedziemy zmieniać wszystkie umowy jakie mamy tj. sala, zespół, kamerzysta i fotograf. Muszę poinformować koleżankę, która będzie mnie malować o zmianie daty.
I to by było na tyle.
Tematu sukni i wszystkich innych nawet nie ruszyłam;) ale trzeba będzie trochę przyspieszyć.

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #667 dnia: 26 Listopada 2009, 09:49 »
no, trochę Cię zmian czeka ale jak powiedziała stokrotka, ślubujecie w piątek, więc nie powinno być większych problemów..
ja narazie jestem na tym samym poziomie spraw załatwionych co Ty, no może nie mam jeszcze kosmetyczki ale za to dziś zamykam temat zaproszeń- mamy wszystkie ;D w tygodniu muszę się jakoś rozejrzeć za kosmetyczką i fryzjerem no i powoli za suknią..
dziewczyny, ten czas leci niesamowice szybko, zostało nam już 7 miesięcy :o

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
« Odpowiedź #668 dnia: 26 Listopada 2009, 10:22 »
Wow kobitki, ale szalejecie z przygotowaniami :). Ja poza kościołem, salą, kamerzystą, grajkami i fryzjerką - kuzynką nie mam kompletnie nic :):):). Za suknią będę chodzić w Nowym Roku, zaproszenia też będę po Nowym Roku robić, kosmetyczka może tak, może nie, bo w sumie nigdy nie maluje się więcej niż trochę pudru jak idę na balety i tusz do rzęs. A przypomniało mi sie ;), dogadałam się też z kuzynem, żeby wiózł nas do ślubu, bo ma najlepszą furę  :auto: w  rodzince. A reszta to luz. I tak kwiatów i ozdób do wystroju wnętrz kościelnych i weselnych nie ma co na razie kupować ;). Jedzenie, to moim zdaniem nie ma co za bardzo wymyślać, bo im więcej cudacznych potraw, których część ludzi na pewno nie zna, to zostaje później na stołach i generalnie okazuje się, że kasa wyrzucona w błoto. WIęc w tym zakresie zdaje się na babeczkę z kuchni hotelowej.
Jedyne co bym chciała teraz załatwić to wódka, ale czekam na jakieś sylwestrowe promocje i biorę od razu.

pozdrowienia

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
  • 3.08.2013 Nasz Magiczny Ślub
  • data ślubu: 3.08.2013
« Odpowiedź #669 dnia: 26 Listopada 2009, 17:16 »
 Witam  :) można się dołączyć..?

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #670 dnia: 26 Listopada 2009, 17:47 »
Cześć, pewnie, że można ;) opowiadaj jak tam Wasze przygotowania no i cos o Was :)

Dziewczyny jak tam przygotowania do świąt? Ja już zaczęłam rozglądać się za prezentami. Strasznie nie lubie myśleć na ostatnią chwilę, a tym bardziej beigać po zatłoczonych marketach więc w tym roku postanowiłam wcześniej kupić choinkowe podarunki :) I tak oto mam już prezent dla mego męża i dla mamy, w sobote kupię tacie i zostanie jeszcze siostra i przyjaciółka :D No i będę musiała mojemu pomóc wybrać coś dla jego rodziny.

Z przygotowań do ślubu u nas nadal wszystko stoi w miejscu, zaproszenia również. chyba dopiero teraz będę mogła się za to zabrać jak oddam pracę mgr do sprawdzenia i pozaliczam ćwiczenia ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #671 dnia: 26 Listopada 2009, 18:15 »
Ja najpierw na wypłatę muszę poczekać, a później mogę o świętach zacząć myśleć. Niestety. Nie wiemy też, gdzie będziemy święta spędzać. Pewnie do ojca P. pojedziemy jak zawsze od kilku lat. A moja praktycznie cała rodzina (oprócz mamy i siostry) mieszka pół godziny od nich. Myślimy, czy zaproszeń nie rozdawać w święta. Wtedy większe szanse, że zastaniemy kuzynostwo. No i nie trzeba będzie jeździć specjalnie.

A w tym roku kupujemy naszą prawdziwie wspólną pierwszą choinkę. Pierwsza, gdy mieszkamy razem..

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #672 dnia: 26 Listopada 2009, 19:10 »
u mnie też przygotowania stoją w miejscu
czekam na święta żeby trochę odpocząć
my już mamy zaproszenia, są w moim odliczanku, drugi raz nie ma sensu wklejać, też chcemy alkohol do końca tego roku kupić
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #673 dnia: 26 Listopada 2009, 19:46 »
a mój M przyjeżdża właśnie w grudniu i mamy zamiar zamknąć większość spraw do końca roku.. w planie jest wódka, obrączki( 1.5 miesiąca trzeba czekać), dokończenie spraw z kamerzystą i fotografem, bo są zamówieni, ale trzeba podpisać umowy i dogadać się co i jak no i samochód.. a ja teraz rozglądam się za kosmetyczką, fryzjerką i suknią ;)
właśnie- robiliście makijaż i fryzury próbne?? ile ich było?? bo ja za bardzo nie wiem..

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #674 dnia: 26 Listopada 2009, 20:18 »
Gosia_pawel_85 witam serdecznie! :-*
fajnie, że się przyłączyłaś :)

No to też muszę poczekać na kapuchę! ;D bo już wszystko wydałam :'(
dobrze, że mój Kiciuś wspiera mnie czasami finansowo ;D bo przechodząc koło butików czasami ciężko jest się oprzeć! ;) ;D

Prezenty już mam obmyślone prawie wszystkie!:)
Prezent dla mojego Ł. na mikołaja już zamówiony, a pod choinkę w przyszłym tygodniu zamówię, bo chcę żeby przyszedł do mojego domku, żeby Ł. nie węszył ;D
a muszę zostawić pieniążka Mamie, bo ta Jego przyjemność dość kosztowna, a Mama nie będzie miała ponad 500zł przy sobie jak ją kurier zaskoczy ;)

Sezorg jeszcze próbnych nie robiłam ale mam zamiar. Może na sylwestra wypróbuję makijażystkę? Bo fryzjera nie mam jeszcze wybranego :-\

Madziątko uważam, że rozdawanie zaproszeń w święta, to bardzo dobry pomysł! więc do dzieła! ;)
A co do pierwszej choinki, to mieliśmy ją w zeszłym roku... coś pięknego! Jednak jest jakaś magia we wspólnym ubieraniu pierwszej choinki... :Serduszka:
Pozdrawiam dziewczęta! ;)

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
  • 3.08.2013 Nasz Magiczny Ślub
  • data ślubu: 3.08.2013
« Odpowiedź #675 dnia: 27 Listopada 2009, 01:18 »

Dziękuje za gorące przyjęcie stokrotka86   aagatkaa

Tu Gosia i Paweł-jesteśmy obydwoje ze Szczecina. Razem od 6 lat(minie 8grudnia 2009) zaręczeni od 13 lutego 2007  :serce:
   W końcu spontanicznie podjęliśmy decyzję o ślubie i weselu. Jesteśmy tak roztrzepani,niezorganizowani-muszę to stwierdzić.
   Choć bardziej ja..tysiące pomysłów,a brak jakiegokolwiek ładu i składu.
   Mamy malutko pozałatwiane....  :'( co powoduje u mnie bynajmniej złość,obawę,że naprawdę z niczym nie zdążymy.
   Na dodatek praca,praca,praca.

Dylemat ogromny mieliśmy gdzie zrobić wesele? Działki -Lokal
   Wstępnie mamy zaklepane:
   *  działki na Derdowskiego
   *  kucharza + obsługę ( nasz Milusiński)
   *  zespół (również nasi Milusińscy)

No ale co dalej? Sen z powiek spędza mi nocleg. Co z nim? Mam dużą rodzinkę spoza Szczecina (ok22osoby) Dochodzą do tego dzieci.
    A wiadomo,że nie zostawią dzieciaczków u dziadków,bo.. dziadkowie-to są  moi wuj i ciocia
    A nie wyobrażam sobie by ich wszystkich mogło zabraknąć :-\  A wynajmować noclegi na 3doby to..ekhm..
    W ogóle Pan P. wpadł na pomysł by Ich dać "porozkładać" po swojej rodzice w Szczecinie. Nie chce tak,zawalać komuś kogoś na głowę..
    Z niczym nie mogę ruszyć,bo naprawdę nie mogę się ogarnąć co do tych noclegów.

A ile jeszcze mamy do załatwienia...?! Kościół, kamerzysta, fotograf,obrączki,suknia,garnitur..ehh

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #676 dnia: 27 Listopada 2009, 12:05 »
Gosia ze wszystkim dacie radę!!
Zobaczysz! nie masz co się stresować! ;)
Trzymam kciuki! :-*

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #677 dnia: 27 Listopada 2009, 15:26 »
Gosiu jesli chodzi o noclegi dla gosci, a chcecie isc po kosztach to powiem jaki my wymyslilismy sposob. Tez nas nie stac na Bog wie co wiec ulokujemy gosci w akademiku US (w wakacje nikogo tam nie ma). Jest odremontowany, pokoje sa 2 osobowe i na 2 pokoje przypada lazienka (sa takie przjesciowe te lazienki z dwoma wejsciami ale tylko z pokoi a nie z korytarza). Widzialam jak to wyglada i na prawde wstydu nie bedzie. i zaplacimy chyba za 1 lub 2 noclegi a jak ktos bedzie chcial wiecej to sobie doplaci. nie znam jeszcze cen ale to cos chyba ok 30zl za osobe. No a jak komus nie bedzie to pasowalo to na wlasna reke bedzie mieszkal w hotelu, ktory my mozemy ewentualnie wskazac, jesli bedzie taka potrzeba.

Co do ulokowania przyjezdnych po rodzinie ze Szczecina to u nas tez tak bedzie, bo gosci spoza bedzie duzo. Rodzinka stad sama sie zadeklarowala, ze pomoga i przyjma czesc osob. takze babcie i moi chrzestni bez problemu przyjma tyle osob ile beda mogli. Mysle, ze jesli u Ciebie ktos to proponuje to nie odmawiaj, w koncu wezma do siebie rodzine, ktora znaja i lubia a nie obcych ludzi :) To tez dla nich okazja do wspolnego spedzenia czasu.

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #678 dnia: 27 Listopada 2009, 18:29 »
My zamawiamy nocleg dla rodziny P. w tym samym budynku, gdzie będzie wesele. I z racji tego, że mamy tam wesele będziemy płacić 60zl od osoby. A moja rodzinka jak usłyszała o hotelu to powiedziała, że nie przyjedzie. :)  Powiedzieli, że się prześpią u mojej mamy, siostry czy swojej rodziny (ale jakby z drugiej strony), ale w hotelu nie chcą, bo i tak dużo nas wesele kosztuje, żeby jeszcze noclegi im stawiać.
A na dodatek sąsiadka mojej mamy zaproponowała, że jak trzeba będzie i będziemy chcieli to mam mieszkanie wynajmie, oczywiście za friiii. 

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #679 dnia: 27 Listopada 2009, 19:29 »
U mnie też niestety większość przyjezdnych  :Rowerzysta:. I to takich, którzy jadą z Torunia, SKierniewic, itp. więc właściwie przyjadą w piątek już, żeby nie jechać pół Polski i od razu, bez przespania się, dygać na całą noc na wesele. Inaczej z resztą sobie nie wyobrażam, bo by mi impreza chyba o 23 się skończyła z uwagi na niewyspanych i zmęczonych gości  :taktak:. Na szczescie weselicho będzie w hotelu, a babeczka za noclegi dla gości weselnych liczy tylko 35 zł. Więc nie jest tak źle.
PS: dziś oglądaliśmy i przymierzaliśmy obrączki. Alez to dziwne uczucie, tak zaczyna się wszystko poważnie robić :) :) :).

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #680 dnia: 27 Listopada 2009, 19:36 »
oooo.. widzę, że grono 3-lipcówek powiększa się  ;D

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #681 dnia: 27 Listopada 2009, 21:04 »
A mogę dołączyć się jeszcze i ja? :)

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #682 dnia: 27 Listopada 2009, 21:07 »
momoko  :hello: :brawo_2: pewnie, że możesz dołączyć, im nas więcej, tym więcej dobrych opinii i porad :)
pisz co masz, czego nie masz, co Ci poradzić??  :hopsa:

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #683 dnia: 27 Listopada 2009, 21:27 »
witamy momoko :)

szargiel, ja pierwszy raz poczułam, że to na "poważnie" jak przymierzałam suknie i widziałam minę mojej mamy :D a obrączek nie mogę się doczekać, ale nadal czekamy na ruch babci :P
Szczerze mówiąc to nie wiem jeszcze kiedy moi goście zamierzają przyjechać, ci spoza Szczecina są dopiero powiadomieni o planach więc nie rozmawialiśmy konkretnie. Pewnie wyjaśni się w maju jak będą potwierdzać przybycie. Rodzina spod Łodzi to pewnie przyjedzie w sobote, bo oni są bardzo zaganiani, ale autostrada jedzie sie 4 godzinki, więc spokojnie dadzą radę. Nie wiem jak Warszawa i Mazury, tu już większy problem. Nie wiem sama, powiem Wam, że to wszystko coraz bardziej mnie stresuje i w dniu ślubu nie będę pewnie w stanie odezwać się słowem.
Do tego jeszcze praca, magisterka i inne rzeczy się natłaczają i już mam dosyć:/ lepiej niech już wiosna przyjdzie. Albo nie... najpierw śnieżny sylwester, potem wiosna :D

pozdrawiam.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #684 dnia: 27 Listopada 2009, 21:58 »
Mamoko witaj serdecznie!! :-*

Szargiel zgadzam się! Strasznie dziwne uczucie! Aż taki strach jak się wkłada na palec! ;) :D
Ale to pierwszy raz. Potem ogromna radość przy mierzeniu różnych wzorów! ;D

Co do gości i noclegu, to nasi również będą spać w hotelu.
Nam troszkę dużo liczą za nocleg, bo 80zł/os. Nocować będą więc tylko przyjezdni.
Reszta wraca do domów :P ;)

Miłego weekendu dziewczynki! :-*

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #685 dnia: 27 Listopada 2009, 23:03 »
u nas z noclegami dla gości będzie większy problem, bo pokoje w naszym hotelu będą naprawdę drogie... niby mamy możliwość przenocowania wszystkich w mieszkaniu rodziców i babci, ale wiadomo, że nic nie wiadomo... obawiam się, że mogą się zrobić małe schody, jak się okaże za późno, że noclegi jednak są potrzebne... ale tym mają się zająć teściowie - my się nie mamy wtrącać. no to się póki co nie wtrącam :)
pe es - w środe przywędruję wam pokazać obiecane zdjęcie mnie w sukni, bo pierwsza przymiarka mnie czeka :) mam już buciki, więc coraz więcej rzeczy za mną :)

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #686 dnia: 28 Listopada 2009, 11:40 »
Witam wszystkie nowe lipcówki;)

Ja naszczęście gości z daleka nie mam i wszyscy spokojnie mogą jechać na nocleg do własnego domu;) Trzeba będzie ich tylko odwieźć, ale sądzę ze to duzo tańsza opcja. Pokoje hotelowe są strasznie drogie:)
Co do mierzenia obrączek, jakoś zawsze chciałam klasyczne i innych nie przymierzaliśmy, mamy już swoje kupione i schowane, czekają na nas;)

Asiul zazdroszcze Ci troche tego że masz juz butki. Eh moja mała noga to duży problem;) Szczególnie że w większości salonów nie mają butów dla kopciuszków;) Chyba mi pozostaje zamówić na miare;)
Wcześnie masz przymiarkę z butami, ja jestem umówiona na czerwiec na przymiarkę pierwszą;) Narazie mnie tylko pomierzyli, zamówili i się szyje;) Nawet się cieszę bo nie mam zbyt wiele czasu. Choć z drugiej strony masz okazję bardziej żyć przygotowaniami;) U mnie ostatnio się trochę wyciszyło, po nowym roku będą zaproszenia, buty, spotkanie z zespołem itp więc znów przygotowania ruszą pełną parą:) Już się nie umie doczekac:)

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #687 dnia: 28 Listopada 2009, 12:27 »
cherry, no u nas to wygląda tak, że ciągle coś się załatwia... właściwie od sierpnia przynajmniej raz w tygodniu coś z przygotowań się robi... ba, się robi... my robimy :) ciągle a to na salę pojechać, bo skończyli remont, więc trzeba zobaczyć, jak wygląda nowe wejście, a to z kamerzystą ustalić 'opcję' usługi, a to właśnie pospieszyć się z kupnem butów, bo za chwilę przymiarka, na której będą sukienkę skracać, więc muszą być buty... teraz się zastanawiam, czy może nie powinnam już też mieć stanika, ale pukam się w czoło ;) w tej przymiarce chodzi o skrócenie, bo mój wzrost się raczej nie zmieni ;) resztę przymiarek konkretnych, czyli mocniejsze ściągnięcie w talii to już przed  slubem, wiadomo. w tym roku czeka nas jeszcze ustalanie wstępne repertuaru z zespołem, więc naprawdę, nikt mi nie pozwala ani na chwile zapomnieć o ślubie ;) pewnie się zdziwię ostro 18 lipca, że nie muszę już nic załatwiać, oglądać na all i nigdzie chodzić ;)

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #688 dnia: 28 Listopada 2009, 20:20 »
My zamówiliśmy dziś obrączki - do odbioru w styczniu :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #689 dnia: 28 Listopada 2009, 23:40 »
Akirka gratuluję!
PEWNIE NIE MOŻESZ SIĘ JUŻ DOCZEKAĆ? ;)
Pozdrawiam