Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 84159 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stokrota86

• uzależniony
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #930 dnia: 18 Stycznia 2010, 19:29 »
madziatko, moj psiur to mieszaniec z urody przypomina troche gremlina, ma duże uszyska i takie cudowne oczy, którymi potrafi robić taką minę jak ten kot ze Shreka :P

jeśli chodzi o dzieci to my nie planujemy kiedy to dokładnie będzie, ale tak jak Agatka planujemy najpierw nacieszyć się sobą, a co najważniejsze będziemy najpierw starać się o kredyt, bo nie wyobrażam sobie mieszkać z dzieckiem u teściów i być wciąż pouczaną. Nie mogę sobie na to pozwolić i wątpię żeby oni byli zadowoleni gdyby prócz nas miało mieszkać jeszcze dziecko :/ dlatego musimy się wstrzymać, choć przyznam, że mam takie momenty kiedy chciałabym już teraz zaraz :) już wymyślamy imiona zresztą :P ale ja już tak mam, lubię planować ekscytujące sprawy dużo przed faktem ;) jeśli się uda to urodzić chciałabym na wiosnę może za 2 lata. aha i jest taka kwestia jeszcze, że będę teraz pracowała na umowę na zastępstwo (pracownica idzie na zwolnienie... spodziewa się dziecka  ;D), więc najpierw poczekam na normalną umowę o pracę, a to też potrwa. ogólnie bardzo chcemy mieć dzidzię i na pewno nie będę czekać bardzo długo, ale jeszcze zobaczymy jak się życie potoczy i co na to wszystko Matka Natura ;)

jeśli chodzi o przygotowania to też już planuję, dużo czytam, biorę tabletki anty więc kilka miesięcy trzeba będzie i tak poczekać po odstawieniu, zacząć brać kwas foliowy i jakieś ćwiczenia w celu poprawy mizernej kondycji ;)

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #931 dnia: 18 Stycznia 2010, 21:17 »
z ciążą to różnie może być, niektórzy planują i nic, ci co nie chcą albo nie planują to mają ... wszystko jest gdzieś zapisane :)
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
« Odpowiedź #932 dnia: 19 Stycznia 2010, 10:49 »
ja to bym najchętniej z małym brzuszkiem poszła juz do ślubu :), moja koleżanka tak miała. Tak sobie pomyślałam, że to jest piękne składać przysięgę mężowi przed ołtarzem i jednocześnie czuć w brzuszku wspólne dziecko. Tylko problemem są różne niespodziewane dolegliwości ciążowe, które każda kobieta ma inne. Na przykład nagłe zasypianie :), a co byłoby, jakbym tak nagle zasnęła w kościele podczas przysiegi  ;D?

pozdrowionka

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #933 dnia: 19 Stycznia 2010, 21:03 »
My też myśleliśmy, że poczekamy z potomkiem 2, 3 lata, ale coraz częściej widzę po sobie i PM że chyba jednak przyjmiemy to co da nam los ;) i jeśli będziemy mieć swoje mieszkanie, to chyba nie będzie na co czekać :)

A odchodząc od tematu, to wczoraj zrobiłam próbne zaproszenie. Nie jest dopracowane (kokardki nie będą takie przyklapnięte), ale będzie mniej więcej tak wyglądało:

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #934 dnia: 19 Stycznia 2010, 22:08 »
Świetne te zaproszenia. Takie właśnie mi się podobają. Proste, klasyczne i eleganckie....

Tak piszecie o dzieciach... I wiecie co ja mówiłam, że za rok, ale powiem Wam że nie jest to takie proste. Dopiero zaczęłam pracę w nowej firmie (gdzie chciałabym pracować dłuuugo) i najpierw chciałabym sobie pewne sytuację wyrobić. A w moim zawodzie nie jest to takie banalne. Kursy, szkolenia, uprawnienia itp itd... Trzeba idealny moment wyczuć. No i finansowo się jeszcze odrobinę lepiej ustawić, żeby się nie martwić o "jutro"... W sumie to mało pozytywne, że planując rodzinę myślę o pracy, bo powinna być ona (praca) mniej ważna i oczywiście jest, ale z drugiej strony tak teraz trudno o coś satysfakcjonującego i w zawodzie. Ale dwójeczka dzieci mi się marzy... Domek z ogródkiem.. i koniecznie dwa psy....

A z dzieci... to moja siostra rodzi na przełomie lutego i marca.. Będzie dzidzia do bawienia :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #935 dnia: 20 Stycznia 2010, 09:21 »
madziatko swietnie Cię rozumiem z tą pracą, w końcu dzieciom jakiś byt trzeba zapewnić. Kiedyś przeczytałam, że dla kobiet, które muszą podjąć pracę nigdy właściwie nie ma dobrego momentu na dziecko, bo się trzeba martwić o pracę, dom, finanse, a potem niestety przychodzi taki moment, że już niedługo może być za późno. i niestety to chyba prawda. po prostu trzeba się pewnego dnia zdecydować i już, ale to się tak łatwo mówi :/ trzeba być dobrej myśli, jakoś się ułoży w końcu jest wiele osób w takiej lub innej sytuacji i jakoś sobie radzą :)

akirka mnie też bardzo się podoba Twoje zaproszenie, prostota jest najbardziej elegancka :)

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #936 dnia: 20 Stycznia 2010, 10:17 »
akirko super zaproszenia :) Też się zastanawiałam nad takimi, w tym stylu, ale wybrałam inne, które bardziej odzwierciedlają mnie ;)

stokrotko86 Jak najbardziej się zgadzam z Tobą. Prostota jest najbardziej elegancka i uważam że bardzo łatwo można przedobrzyć ;)

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #937 dnia: 20 Stycznia 2010, 15:06 »
stokrotko masz rację, że czasem może okazać się za późno.. czas bardzo szybko ucieka, czasem nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy... dlatego my stwierdziliśmy, że o dziecko zaczniemy starania po ślubie.. chciałabym tylko przepracować ten rok żeby być na płatnym macierzyńskim, bo na dniach zaczynam stałą pracę.. faktem jest, że o dzieci staramy się w coraz późniejszym wieku.. ja np mam 24 lata, dziecko prawdopodobnie urodzę gdy będę mieć 26, a gdzie drugie, potem praca i pół życia za nami... to straszne, jak ten czas szybko leci :-\

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #938 dnia: 20 Stycznia 2010, 16:55 »
no niestety zwiększyły się wymagania, kiedyś studia były dla nielicznych, teraz bez nich nie ma pracy i czas na zakładanie rodziny się odkłada i odkłada. wiek 30 lat to wg mnie nadal odpowiedni czas na dzieci, ale też wolałabym wcześniej mieć pierwsze. myślę, że my zaczniemy się starać jak tylko ustabilizuje się nam sytuacja z mieszkaniem, oby nie trwało to zbyt długo, bo jak moniq napisała, z ciążą różnie bywa, ci którzy chcą starają się czasem długo.

no ale pocieszam się chociaż, że jutro idziemy po nasze obrączki :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #939 dnia: 20 Stycznia 2010, 21:28 »
Stokrotko super! czekam na fotkę! ;D
A my jutro, jak dobrze pójdzie, idziemy zamawiać nasze! :jupi: ale się cieszę! ;D
Pozdrawiam Lipcówki! :-*

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #940 dnia: 21 Stycznia 2010, 16:38 »
no to odebraliśmy obrączki :) bałam się, że będą wyglądać jak nakrętki, bo zapomniałam już jak mają wyglądać:P na szczęście skończyło się na strachu :) jesteśmy bardzo zadowoleni zarówno z wykonania jak i z obsługi :)
wklejam foto, mam nadzieję, że się uda.

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #941 dnia: 21 Stycznia 2010, 16:59 »
stokroto86 bardzo ładne obrączki :) Choć nie klasyczne, to bardzo mi się podobają, teraz tylko czekać na magiczną chwilę wsunięcia ich na palec ;)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #942 dnia: 21 Stycznia 2010, 17:38 »
no fakt miały być klasyczne a nie są :P ale są proste nadal ;) cieszę się jednak, że zdecydowaliśmy się na dwukolorowe, bo mam też srebrną biżuterię, którą będę mogła nosić też :) a najlepsze, że ze złota, które daliśmy jubilerowi zostało jeszcze tyle, że za robociznę zamiast 450 zapłaciliśmy 230 zł :o w zasadzie to cała cena jaką w te obrączki zainwestowaliśmy :D

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #943 dnia: 21 Stycznia 2010, 17:51 »
Ładne ładne, bardzo ładne....

Myśmy dziś oglądali obrączki w Aparcie... Strasznie drogie, za drogie...

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #944 dnia: 21 Stycznia 2010, 18:10 »
stokrotko bardzo ładne te obrączki i nie drogie

akirka twoje zaproszenia też bardzo ładne, sama zastanawiałam się nad kupnem takich na allegro bo podobne widziałam
Dziękujemy

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #945 dnia: 22 Stycznia 2010, 16:28 »
W firmowych salonach biżuteria jest droga okropnie, a nie ma na niej przecież metki, w dodatku rysuje się tak samo ;) My obrączki kupowaliśmy u prywatnego złotnika, nie w jakiejś sieci salonów.

Offline kinia8900

• forumowicz
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #946 dnia: 22 Stycznia 2010, 20:28 »
Śliczne te obrączki. Też chcemy bardzo podobne tylko te półokrągłe. Mamy swoje złoto to też pewnie będą tańsze ;D musimy jechać w końcu zamówić

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #947 dnia: 23 Stycznia 2010, 12:13 »
cześć dziewuszki :) czy mi się wydaje, czy wszyscy już mają obrączki, a ja się jeszcze nie rozglądałam? Hm? No ale po sesji, jakoś w marcu może się też za to zabierzemy. No i wtedy czeka nas jeszcze długotrwały, mozolny proces wykonywania wszystkich papierowych spraw w stylu zaproszeń, winietek, zawieszek...
swoją drogą czas leci jak oszalały, prawda? :)
pozdrawiam, lecę pokazać mamie nowy nabytek - przecudne sukienkowe bolerko koronkowe :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #948 dnia: 23 Stycznia 2010, 13:33 »
Asiul, no my właśnie przedwczoraj zamówiliśmy obrączki! ;D
A też myślałam, żeby to zrobić gdzieś w marcu ;)
Teraz więc czas na Was! :P

O fotkę bolerka już prosiłam w Twoim wątku, więc czekam!

Buźka dziewczyny! miłego weekendu! :-*

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #949 dnia: 23 Stycznia 2010, 13:47 »
My też jeszcze nie mamy obrączek :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #950 dnia: 23 Stycznia 2010, 13:56 »
myślę, że na obrączki jeszcze macie duuużo czasu. My zamówiliśmy już teraz, bo ja bardzo chciałam już mieć ten symbol. To chyba dla mnie najważniejsza rzecz ze wszystkich spraw związanych z planowaniem ślubu i wesela. Przymierzałam już ze 20 razy, ale niestety musiałam je oddać narzeczonemu, w końcu to Pan Młody powinien je przechować :P

Asiul czekam na zdjęcie bolerka :)
pozdrawiam dziewczyny, u Was też tak słonecznie dzisiaj? :D

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #951 dnia: 23 Stycznia 2010, 14:00 »
Też chcę zdjęcie bolerka zobaczyć... Koronkowe, musi być śliczne...

My obrączek nie mamy jeszcze... Także Izabela82 nie jesteście jedyni :)

A dziś przyjemnie na dworze, mimo że zimno to przyjemnie i słoneczko świeci :P

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
« Odpowiedź #952 dnia: 23 Stycznia 2010, 14:51 »
My też nie mamy obrączek jeszcze, póki co włożyliśmy kasę weselną na lokatę i czekamy aż urośnie :). Przecież obrączki to maksymalnie miesiąc czekania na ich wykonanie więc można to na spokojnie w maju załatwić :):):). Ja tam myśle, ze nie ma co przesadzać z kupowaniem wszystkiego na wiele miesięcy przed.

słonko wspaniałe, tylko czekamy ten egzamin w poniedziałek się napatoczył ;)?

pozdrowionka zimowe

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #953 dnia: 23 Stycznia 2010, 15:05 »
no już, już, wysyłam zdjęcia :) od razu mówię, że zdjęcie na wieszaku nie oddaje uroku bolerka ani trochę. Możecie mi wierzyć na słowo :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #954 dnia: 23 Stycznia 2010, 16:16 »
Wooow! przerpiekne bolerko!! super zakup!! :-*

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #955 dnia: 23 Stycznia 2010, 17:39 »
asiul naprawdę piękne bolerko, takie delikatne :) Ja już mojego nie pamiętam, w koncu zamawiałam pół roku temu :-\ W sumie dobry pomysł z dłuższym rękawkiem, i na upał i na zimniejszy dzień dobre, ja mam krótki rękawek, więc mam nadzieje ze będzie ciepło ;) Niby lipiec a u mnie już prawie sierpień, ale i tak zdarzają się pochmurne chłodniejsze dni. Najwyżej będą nas grzały emocje i mąż :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #956 dnia: 23 Stycznia 2010, 18:00 »
cherry Będzie ciepło, zobaczysz. Śliczna pogoda będzie 31 lipca :) Ja w to wierzę :) Bo tez ślubujemy 31 lipca :P

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #957 dnia: 23 Stycznia 2010, 21:37 »
bolerko bardzo ładne
17.07 też musi być ciepło :)
Dziękujemy

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #958 dnia: 23 Stycznia 2010, 22:28 »
lipiec i sierpień i całe lato 2010 ma być bardzo suche i gorące, tylko z chwilowymi nawałnicami ;) Więc wierzmy w to że wszystkie lipcówki będą miały ciepło, sucho i po prostu bajecznie, oczywiście bez nawałnic w tym dniu :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #959 dnia: 24 Stycznia 2010, 09:11 »
rzeczywiście bolerko jest przepiękne.
Co do tych upałów to ja chyba wolę tak 18-20 stopni, słończe oczywiście, ale z małymi obłoczkami :P W minione lato byłam na wesełu kiedy był upał, po prostu straszny, zero chmur, zero wiatru i  czekając aby złożyć młodym życzenia można było się po prostu rozpuścić. Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak Młodzi musieli się męczyć. Dlatego ja nie wymagam upału, ale słońce musi być na pewno!:)