Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83607 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #1020 dnia: 31 Stycznia 2010, 20:21 »
W końcu kto inny jak przyszła żona najlepiej doradzi przy wyborze garnituru ślubnego? :P
A ja teściowej bym nie brała. Pewnie inne zdanie miałaby na temat tego, w czym Pawłowi dobrze.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1021 dnia: 31 Stycznia 2010, 20:31 »
Hehehe madziatko może i racja, ale mi mojej teściowej trochę szkoda, bo widzę, że ona chętnie pochodziłaby ze mną w poszukiwaniu sukni, a ja za bardzo nie chcę :P
więc niech się chociaż trochę pocieszy pomocą w wybieraniu gajera dla syna! ;D ;)

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #1022 dnia: 31 Stycznia 2010, 20:51 »
My planujemy wyprawę po garnitur w piątek przed walentynkami ;) Mój chce jechać tylko ze mną więc nie mam problemu, jednak się tak zastanawiam czy teściowa nie chciałaby sama ubrać syna do ślubu, a tak się z początku narazac nie ładnie  ;D No i mam pewnego rodzaju dylemat, ale fakt jest taki że pewnie Nasze zdanie by się różniło i mogłaby powstać awantura. Więc może lepiej nich młodzi sami się stroją :) Mój też sukni nie widział jeszcze, ale jemu się nie spieszy ;)

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #1023 dnia: 31 Stycznia 2010, 22:13 »
elemelka mój M. też tak mówi, że jak on nie był ze mną, to ja nie będę z nim wybiera garnituru, ale wiem, że się ze mną droczy:) tez bym raczej teściowej nie brała, ale nie wiem czy przypadkiem tak nie wyjdzie...gorzej jak mojemu M. będzie się coś podobać i jej też a mnie nie....
moja teściowa jak powiedziałam, że sukienkę wybrałam to tez była taka jakby smutna, ale pokazałam jej zdjęcia i powiedziałam, ze pójdzie z nami na przymiarkę:) więc ok:)
zaraz spróbuję wklei zdjęcie sukni, ale na zdjęciu nie oddaje jej uroku:)

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #1024 dnia: 31 Stycznia 2010, 22:49 »
kilka szczegółów: góra jest w kryształkach Swarovskiego i ten kawałek na udzie też:) urzekła mnie w tej sukience prostota, ale też te całe kryształki które jak się idzie lub nawet stoi (czego w ogóle tu nie widać ) mienią się na rożne kolory: biały , zielony, różowy, fioletowy   :Serduszka:

na modelce, ładnie wszystko dopasowane

i ja...odrazu piszę welon był tylko na próbę (jakiś taki wielki) chce jakiś mniejszy:) i bolerko też na próbę, a sukienka nie do końca dopieta za względu na inny rozmiar sukienki a mój, więc nie do końca dopasowana:)

i tu z minką ;D

i jak dziewczynki?

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #1025 dnia: 31 Stycznia 2010, 23:09 »
zdjęcia chyba za duże , ale nie mogę lub nie umiem edytować....

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1026 dnia: 31 Stycznia 2010, 23:15 »
Mi się podoba. taka w moim stylu bym powiedziała. Prosta, skromna i elegancka. Faktycznie welon przeraża wielością, ale jak mówisz tylko na przymiarkę był :)

My kupiliśmy sami garnitur. Nawet się nie zastanowiłam czy mama Pawła chciałaby być przy wybieraniu. Wiem, wyrodna synowa ze mnie będzie ;) Zresztą ona na tydzień do Włoch poleciała więc jej nie ma, a promocja nie trwa wiecznie :P

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1027 dnia: 31 Stycznia 2010, 23:29 »
marta b21 ja wolę bardziej szałowe kiecki ;D ale ta jest ładniutka.
Uważam, że do Ciebie pasuje i podoba mi się przedłużany stan, bo ładnie formuje sylwetkę... :)
Pozdrawiam! :-*

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #1028 dnia: 1 Lutego 2010, 09:10 »
Witam panienki (jeszcze) ;D
Alez czas leci, już tylko 5 miesięcy, i cieszę się że jesteście jeszcze w rozsypce, bo juz myślałam że tylko ja jeszcze niczego nie mam ::)

My po garnitur wybierzemy się dopiero koło czerwca, może będą jakies letnie kolekcje. Z resztą co to dla faceta wejść, kupić, wyjść. To nie to co my że musimy mierzyć setki sukien :D
Ja z nim pójdę, ale wezmę jeszcze mamę i siostrę. Zawsze to lepiej jak kilka osób spojrzy obiektywnym okiem

Marta Suknia prześliczna. Na pewno cudnie wyglądają te kryształki, w swojej też chcialabym miec coś takiego. Uwielbiam taką prostą elegancję, nie przesadzone, i nie za mało. Pięknie wyglądasz

My jesteśmy teraz na etapie szukania zaproszeń ślubnych, ale nic mi sie nie podoba, no chyba że w szalowych cenach to taaaak >:(

I chwalę się ;D namówiłam mojego lubego na kurs tańca, i zaczynamy dzisiaj o 18.15. Hihi ale sie cieszę, może jakoś wypadniemy na tym naszym weselisku

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1029 dnia: 1 Lutego 2010, 10:29 »
Kinia no to super!! kurs tańca fajna sprawa!
ale uczycie się wszystkich tańców, czy poszliście na naukę pierwszego tańca?

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #1030 dnia: 1 Lutego 2010, 11:13 »
aagatka poszliśmy na kurs początkujący dla par dorosłych. Pewnie będą uczyć wszystkich tańców, ale mnie nawet nie chodzi o jakieś konkretne kroki tylko żeby G się zacząl naturalnie ruszać w tańcu i żeby polubił (chociaż nie wiem czy to już dla niego nie za wiele ::))

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #1031 dnia: 1 Lutego 2010, 11:50 »
Ja byłam na jednym szukaniu sukienek z mamą i przyszła teściowa i było bardzo miło. Ona ma dwóch synów, więc pomyślałam, że sprawi jej to przyjemność. co do gajerka to PM będzie szukał ze świadkiem, aj sobie tym głowy nie zawracam, wiem co mu sie mniej więcej podoba, a tez chcę mieć niespodziankę :)
Buziaki dla lipcówek
Marta bardzo ładna kieca

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #1032 dnia: 1 Lutego 2010, 13:20 »
Marta śliczna suknia :) Ładnie w niej wyglądasz :) Prostota zawsze najładniejsza ;) Też urzekła mnie moja suknia, chyba dzięki kryształkom no i ja jeszcze chciałam z jakiegoś lekkiego materiału, żeby wyglądała na zwiewną. Jeśli chodzi o welon to również jestem za jakimś skromniejszym, ten ze zdjęcia Cię przytłacza ;)

Żałuję że nie mam swojego zdjęciucha w sukni, no ale moja się szyje, i będzie w czerwcu dopiero, a że jestem malutka, to wszystkie były duuuużo za duże, więc prezentowały się średnio na mnie ;)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #1033 dnia: 1 Lutego 2010, 13:47 »
Cherry a mogłabyś wkleic jakies zdjęcie sukienki podobnej do Twojej? ja tez planuję z tego lekkiego materiału chyba szyfonu lub muślinu i chętnie pooglądam takie typy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1034 dnia: 1 Lutego 2010, 14:03 »
Marta bardzo ładnie Ci w tej sukni, świetny wybór :)
Kinia z tym kursem to dobry pomysł, my też się wybieramy, ale jeszcze nie teraz. I właśnie nie wiem co mamy zrobić czy zapisać się na ogólny kurs czy iść na indywidualne lekcje, ale nie żeby uczyć się układu, ale żeby właśnie męża oswoić z tym wszystkim i żebyśmy się nie zateptali, bo by było śmiechu ;)

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #1035 dnia: 1 Lutego 2010, 14:04 »
kinia8900 zapraszam do mojego odliczanka, tam jest zdjęcie dokładnie mojej sukni :)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #1036 dnia: 1 Lutego 2010, 15:07 »
cherry IDĘ ;D

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #1037 dnia: 1 Lutego 2010, 19:06 »
Marta bardzo śliczna sukienka :)
 dziewczyny, stresa mam :P

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1038 dnia: 1 Lutego 2010, 20:23 »
szczerze mówiąc mój stres rośnie z każdym dniem. Zastanawiam się jak to wszystko będzie wygladało, czy się nie pomylę przy mówieniu przysięgi albo nie zatnę, to by dopiero było :P

Dziś za to zarezerwowaliśmy sobie weekendowy pobyt w spa dla nowożeńców :) Niestety nie nad morzem, bo tam ceny po prostu zwalają z nóg w sezonie a przecież nie pojedziemy jesienią. Ale na Kaszubach też jest pięknie :) a jak zobaczyłam te atrakcje to mi szczęka opadła, kolacja przy świecach, seans w łaźni parowej zarezerwowanej tylko dla nas, zabiegi na ciało, basen, fitness, apartament z jaccuzi i inne rzeczy, szok :o i wcale niedrogo jakby co mogę podać namiary :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1039 dnia: 1 Lutego 2010, 20:35 »
To ja poproszę namiary. Co prawda po ślubie araz nie pojedziemy, ale na przyszłość może sie przydać :)

Zazdroszczę tego weekendu :)

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #1040 dnia: 1 Lutego 2010, 21:51 »
stokrotko86 spa we dwoje brzmi rozkosznie :wink:

Stresik narazie mnie trzyma sesjowy, więc może dlatego o ślub jestem na razie spokojna ;) Ale pewnie się zacznie, bo wy macie wcześniej ślubowanie :)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #1041 dnia: 1 Lutego 2010, 22:33 »
Dziewczyny a czy wy już wszystkie jesteście po naukach przedmałżeńskich?

I bierzecie ślub w swojej parafii czy innej? jak tak to kiedy macie zamiar iść do księdza o wydanie papierów?

Bo się zastanawiam....

Offline k8libby

• forumowicz
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #1042 dnia: 1 Lutego 2010, 22:41 »

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #1043 dnia: 1 Lutego 2010, 22:50 »
Dziewczyny dziękuje za miłe słowa :-* :-*:) Tak bardzo się cieszę , że Wam się podoba- dzisiaj myślałam w pracy co te lipcówki napisały o tej mojej sukni i wkońcu jestem  po pracy weszłam i fajowo, że Wam też się podoba :hopsa: :hopsa:

stokrota86 ja bym bardzo chciałam namiary- co prawda wybieraliśmy się nad morze na ok. tydzień, ale plany zawsze można zmienic - tym bardziej, że w żadnym spa nigdy nie byłam i mój luby też:)

kinia nam ksiądz kazała przyjm gdzieś kwiecień/maj już z papierkiem z USC i wtedy umówimy się na nauki , a tutaj juz niektórzy mają z z głowy a niektórzy chodzą....ja nie pomogę bo z moim M. mamy tą sama parafię:)

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
« Odpowiedź #1044 dnia: 1 Lutego 2010, 22:57 »
Marta suknia super. Będziesz piękna i nikt Cię tego dnia nie przebije :).
kinia8900 my mamy super księdza - stwierdził, że dzień przed ślubem mamy przyjść z nim pogadać i to będą nasze nauki :). Czyli żadnych trzech obowiązkowych nauk, itp. Fajna rozmowa o życiu. Zresztą, jak mieszkamy już od trzech lat razem i tworzymy już małą "komórkę społeczną" ;), to chyba część wstępną nauk możemy pominąć  ;D.
Mnie tam martwi spowiedź przedślubna, a najbardziej to chyba jej forma (jak każdej spowiedzi), czyli mówienie do ścianki z dziurkami/kratki/lub czymś podobnym, co oddziela Księdza od spowiadającego się. Nie lubię takiego sztucznego dystansu, wolałabym pogadać w cztery oczy, po prostu widzieć osobę do której mówię i opowiadam o swoim życiu. Muszę pogadać z Księdzem, czy nie da się jakoś zmienić nieco samej formy spowiedzi.

pozdrawiam lasencje

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #1045 dnia: 1 Lutego 2010, 23:08 »
dzięki szargiel :-*
powiem Wam, że spowiedź tez mnie przeraża:) kiedyś jak byłam u spowiedzi to ksiądz mnie tak zjechał i był nie miły, że teraz mam uraz....

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1046 dnia: 2 Lutego 2010, 09:14 »
Dziewczynki wysłałam namiary. Wg mnie oferta kusi, ale ja niezdecydowana jak zawsze zaczęłam się zastanawiać. Bardzo chcieliśmy jechać nad morze i tak sobie myślę czy spa sobie na razie nie odpuścić, w końcu można jechać nad morze do normalnego hotelu, a spa odwiedzić przy okazji :P a może dziewczyny, które się wybierają nad morze mogłby coś polecić?

co do spowiedzi to ja nigdy jej nie lubiłam. Teraz w parafii mam fajnych księży, ale do spowiedzi i tak pójdę do innego kościoła, bo jakbym trafiła, że ślubu miałby nam udzielać ten sam ksiądz, co spowiedzi to czułabym się dziwnie. A zarówno forma spowiedzi jak i sztywna formułka zupełnie mi nie odpowiadają, ale brzydko mówiąc po prostu pójdziemy to odbębnić i już.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1047 dnia: 2 Lutego 2010, 09:58 »
Jak SPA to polecam Maximus w Dziwnówko, bardzo fajny pensjonat ;)

A na nauki wybieramy się 15 lutego :P

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #1048 dnia: 2 Lutego 2010, 10:43 »
My już po naukach dawno :) Chodziliśmy we wrześniu 2009 ;)
Ślub bierzemy w mojej parafii, a co do dokumentów, to wiem że niektóre z nich są ważne 3 miesiące tylko, więc wydaje mi się że w zależności od daty ślubu, niektóre z lipcówek mogą to załatwić w połowie kwietnia, a my chyba poczekamy na początek maja :)
Co do spowiedzi, to mam nadzieje że ksiądz do którego pójdę za bardzo się czepiał nie będzie, trzeba przeżyć i tyle ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1049 dnia: 2 Lutego 2010, 11:03 »
właśnie my nauki też mamy za sobą. została jeszcze wizyta w poradni, ale tam można się umówić w każdej chwili więc nie ma pośpiechu :) dokumenty z urzędu cywilnego faktycznie ważne są tylko 3 miesiące więc nie ma co się spieszyć. My też pójdziemy po nie jakoś z początkiem maja. Jeszcze odpisy aktu chrztu trzeba załatwić, ale to chyba nie ma terminu przydatności do spożycia :P