Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #540 dnia: 21 Października 2009, 23:39 »
madziatko  dzięki za słowa otuchy:)  a salon jest  na ul. Jedności 10  ( a dzielnica Sosnowca to Dańdówka) prześlę ci linka to sobie pooglądasz w domu na spokojnie:) a co do sukienki to bardzo mi się podoba, właśnie taki styl mi pasuje ;D tylko muszę w końcu przymierzyć i zobaczyć czy jest dla mnie:)

asiul gratulacje wyboru:)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #541 dnia: 22 Października 2009, 12:18 »
Ja również gratuluje dziewczynki! :)

U mnie jest teraz akcja obrączki.
Znaczy się ,w takim sensie, że ja szperam po internecie i pokazuje Ł.! ;D
Chciałam iść na żywo pooglądać, to mój ukochany powiedział, że jeszcze nie, i żeby poczekać, po Nowym Roku będą nowe kolekcje.
No tylko, ża ja już chceeee!!! ;) ;D
Czwartkowe :-*

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #542 dnia: 22 Października 2009, 18:30 »
aagatkaaa kolekcje obrączek od paru lat takie same, nawet na zagranicznych stronkach te same wzory...

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #543 dnia: 22 Października 2009, 21:34 »
marta_b21 jutro będę na Jedności, bo tam moja uczelnia się właśnie mieści. :))) także wejdę i zobaczę, choć ja tam nie widziałam nigdy salonu sukien ślubnych w okolicy

A my już obrączki mamy wybrane (model), ale moje kochanie tez twierdzi, że za wcześnie żeby zamawiać.

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #544 dnia: 23 Października 2009, 09:58 »
A tam za wcześnie na obrączki;) My mamy od kwietnia, bo pogłębiał się kryzys i baliśmy się dużego skoku cen;) i teraz sobie leżą głęboko schowane i czekają na Nasz Dzień:) Mamy zwykłe półokrągłe klasyczne 0,5 mm;)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #545 dnia: 23 Października 2009, 15:06 »
a ja tez chcialabym miec juz obraczki. moj narzeczony to nawet powiedzial, ze chcialby juz nosic swoja :P slodki  ;D ale niestety musze czekac na rodzinne spotkanie to wtedy babcia wyda zloto do podzialu miedzy swoimi dwiema synowymi ;] nie wiem kiedy to nastapi, a nie bede sie przeciez upominac bo nie wypada, ale baaardzo chcielibysmy juz miec. ale moja babcia jest bardzo sprawiedliwa i zawsze wnuczki obdziela wszystkim po rowno wiec dlatego trzeba poczekac, az sie wszyscy spotkamy :P
co do wzoru to nasze tez beda proste, ale nie polokragle, a plaskie z brzegmi szlifowanymi na taki lekki skos. popularny wzor wiec na pewno wiecie o co chodzi :) zlote oczywiscie. grawer bedzie symboliczny, data i nasze imiona, bez zadnych dziwadel typu "love 4ever" :P hihi

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #546 dnia: 23 Października 2009, 16:21 »
cherry dla mnie też wcale nie jest za wcześnie. Lecz nic na siłę. Koło grudnia już nie jest za wcześnie, zdaniem mojego narzeczonego ;)

Dziewczyny weszłam dziś do krawcowej i pytam, czy uszyłabym mi taką sukienkę, jak Wam zdjęcie pokazywała i opisuję jej ją. Ona też wszystko jest do zrobienia, tylko żebym jej zdjęcie na maila wysłała. I dalej rozmowa. Pyta się czy ona w jakimś salonie jest, jak mówię że tak. Ona się pyta w jakim. To mówię. Ona się zaczyna uśmiechać dziwnie. Pyta się jaki model. to mówię. A ona wtedy, że doskonale ją pamięta, bo sama ją projektowała. Okazało się, że pracowała w tym salonie, ale zwolniła się i to była jej ostatnia suknia. Od razu mi opowiedziała dokładnie o materiałach tam użytych i wszystkim wszystkim. Normalnie szok. :) A dodam, że suknia jest dość "stara", bo prawie trzy lata temu weszła do salonu. I Pani krawcowa powiedziała, że uszyłaby mi ją za 1400zl z welonem, bolerkiem i rękawiczkami. Tylko teraz, czy ja na pewno tą suknię chcę? :)

« Ostatnia zmiana: 23 Października 2009, 16:25 wysłana przez madziatko »

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #547 dnia: 23 Października 2009, 16:42 »
o jejku szok faktycznie  :o to teraz wazna decyzja przed toba :) a cena tez super, a mierzylas ta suknie w salonie? moze pojdz tam i zmierz (lub jeszcze raz) i jesli dalej nie bedziesz pewna to nie bierz jej. wedlug mnie jesli suknia jest ta jedyna to trzeba byc jej pewnym. ja tez wahalam sie za pierwszym razem, ale za drugim juz mialam pewnosc. powodzenia :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #548 dnia: 23 Października 2009, 17:08 »
daisy86 Właśnie mierzyłam raz i urzekła mnie na całej linii. Nawet teraz jak chodzę po salonach to nic mi się tak naprawdę nie podoba i wszystkie sukienki do tamtej porównuję. Jutro jeszcze obie matki zabieram i idę drugi raz ja przymierzyć. Dla mnie prześliczna jest i taka jakby w moim stylu, taka moja. Tylko tak jak mówisz to ważna decyzja, bo już jej później nie zmienię, a mam czas do mniej więcej 10 listopada, żeby zamówić u krawcowej....

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #549 dnia: 23 Października 2009, 17:15 »
no ja mialam to samo. moja suknie zmierzylam jako pierwsza i reszte do niej porownywalam chociaz jak ja zalozylam to nie mialam 100% pewnosci czy na pewno ja chce i czy sie potem nie rozmysle. ale jak sie ciagle o niej mysli i jest ladniejsza od wszystkich innych no to chyba musi byc to. a watpliwosci zawsze beda sie pojawiac. mysle, ze jak jutro pojdziesz zmierzyc jeszcze raz to juz bedziesz wiedziala :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #550 dnia: 23 Października 2009, 17:25 »
Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz. Ale powiedź, czy to nie dziwne, że akurat na tę kobietę trafiłam? Zrządzenie losu? Jutro muszę się jej dokładnie przyjrzeć, z każdej strony pooglądać.

A swoja drogą dzisiaj w końcu odebrałam dyplom magistra i ukończenia studiów. Nie bez komplikacji, ale jest. Najważniejsze.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #551 dnia: 23 Października 2009, 19:23 »
no wedlug mnie to moze byc przeznaczenie ;) tak samo sobie tlumaczylam jak sie modlilam, zeby nikt nie kupil mojej sukienki w czasie kiedy bylam umowiona do innego salonu jeszcze. no i prosze wlascicielka chorowala, wiec zamknela salon i otworzyla akurat w dniu kiedy ja przyszlam po kiece  ;D takze trzymam kciuki i gratulacje za mgr ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #552 dnia: 23 Października 2009, 19:35 »
Madziątko gratuluję magistra!! :)
A z tą suknią to rzeczywiście szok!! ;D
Może właśnie tak miało być? ;)
Pozdrawiam!

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #553 dnia: 23 Października 2009, 23:32 »
madziatko moim skromnym zdaniem tak właśnie miało być z tą sukienką:) podobała Ci się a na dodatek trafiłaś na osobę , która ją zaprojektowała i uszyje Ci ją za 1400 zł z dodatkami, no ty to jesteś szczęściara ;D  a sukienka jest śliczna

a byłaś może tam na tej Jedności? Bo sama jestem ciekawa jak tam to wszytsko wygląda ,z koleżanką która miała tam jechac się jeszcze nie widziałam , cały czas mijamy się w pracy....

I oczywiście gratuluję magistra :brawo_2:

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #554 dnia: 24 Października 2009, 09:58 »
marta_b21 byłam na Jedności. Mi nie odpowiada. Sukienki nie w moim stylu i kobieta chyba gorszy dzień miała. Ale próbuj może coś znajdziesz. Pół roku przed ślubem się zamawia :)

Za chwilę jadę na drugie przymierzanie sukienki i jeszcze taka inna przymierzę w drugim salonie, żeby porównanie mieć. I jedna białą, żeby moja mama zrozumiała, że zdecydowanie nie jest to mój kolor.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #555 dnia: 24 Października 2009, 19:06 »
madziatko i jak tam decyzja?? :>

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #556 dnia: 24 Października 2009, 19:09 »
Tragicznie bym powiedziała.... Wybaczcie, ale przekleję z odliczania, bo nie mam siły tego pisać drugi raz....
No właśnie z sukienką mam problem. Byłam dziś z matkami obiema i już całkiem zgłupiałam. Bo myślałam, że wiem która chce, ale dziś zaczęłam jeszcze inne przymierzać. W efekcie ta, która mi się podobała wydaje mi się trochę taka zwyczajna. Nie wiem jak Wam to wyjaśnić, jest taka bardzo w moim stylu, taka że spokojnie mogłabym iść w takim model tylko innym kolorze na jakąś poważniejszą imprezę. Matkom, ani jednej ani drugiej, wcale się na mnie nie podobała. Właśnie powiedziały, że nie wyróżniam się niczym specjalnie od codziennego wyglądu.  A przymierzałam też drugi raz sukienkę, która przymierzałam jako pierwszą (i tę która pierwsza w ogóle mi się spodobała) i ona jest taka wyjątkowa na mnie. Wygadam w niej tak odświętnie, nawet bez makijażu i tych wszystkich dodatków. I tak myślę, czy nie wybrać jej. Naprawdę dziewczyny mam taki mętlik w głowie, że hoho. Poza tym wydawało mi się, że chcę ecri, a dziś przymierzałam jedną białą (dół z organtyny był) i jak ładnie mi się wydawało, że wyglądam i matki też że biała na mnie robi wrażenie. I nie wiem, nic nie wiem. Najchętniej to zabrałam swojego P ze sobą do salonu, bo z nim jednak najlepiej mi się ubrania kupuje.

A teraz lecę na soacer z psem, a później się odstresować z koleżanką przy jakimś piwku :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #557 dnia: 24 Października 2009, 21:35 »
Madziątko nie denerwuj się! :przytul:
Ja również miałam taki mętlik w główce po pierwszych wizytach w salonach!
i zrezygnowałam na jakiś czas z przymiarek, żeby wszystko na spokojnie wziąć ;)
Przemyśl, zastanów się i wróć za jakiś czas do salonu :)
Trzymam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło! ;)
Pozdrawiam!

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #558 dnia: 31 Października 2009, 11:19 »
dziewczyny gdzie się podziałyście???
ja sukienkę kupowałam z koleżanką, mamy żadnej nie brałam, moja widziała na manekinie a reszta zobaczy w dniu ślubu
madziątko głowa do góry znajdziesz tą wymarzoną, też przymierzałam biała taka standardową ale stwierdziłam że jest za prosta, wybrałam ecru w sumie też nie ma żadnych pierdół ale ma marszczenia od pasa w dół, jak założę odlicznko to zobaczysz :)
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #559 dnia: 31 Października 2009, 16:44 »
melduję się, że nigdzie nie poszłam. tylko jakos nastroju na pisanie brak . ale piszcie, żebym chociaż miała co czytać ;) buziaki długoweekendowe

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #560 dnia: 31 Października 2009, 22:52 »
no właśnie ostatnimi dniami jakoś ucichło:( ja więcej nic nie załatwiłam w związku z weselem narazie stoję w miejscu mam zamiar zacząć z gruber rury  jak się obronię - teraz uczę się właśnie do obrony:)   :-*

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #561 dnia: 1 Listopada 2009, 09:35 »
ja za niedługo wybieram się na cmentarz
marta_b21 a kiedy masz obronę?
u mnie też na razie wszystko stoi w miejscu, wczoraj byłam w realu i widziałam nawet atrakcyjne ceny wódek np. wyborowa 0,5l. za 18,99 bols też tyle
Dziękujemy

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #562 dnia: 1 Listopada 2009, 11:44 »
też za niedługo jedziemy na cmentarz a raczej kilka cmentarzy

moniq obrona 3.11. o 10:) stres jak nie wiem co, ale trzeba jakoś to wytrzymac:)
:-* niedzielne

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #563 dnia: 1 Listopada 2009, 12:27 »
A my dziś po spacerku z psiurkiem i zabawie na całego. Młody teraz odsypia. My za moment do Ojca idziemy, a później do domu po psa i do mamy na takie małe spotkanko rodzinne. Ale wczoraj wieczorem by ło bosko. Łóżeczko,  kocyk i krzyżówki.. I P. oczywiście obok.... Żyć, nie umierać....
A przygotowania ślubne w miejscu stanęły. Przeraża mnie mój brak zdecydowania i niezdolność do podjęcia decyzji... (czego wcześniej nie miałam)...
marta_b21 Będziemy trzymać kciuki....

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #564 dnia: 1 Listopada 2009, 15:57 »
będę trzymać kciuki
ja miałam obronę na początku lipca i też się bardzo stresowałam ale było lepiej niż myślałam
Dziękujemy

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #565 dnia: 1 Listopada 2009, 21:07 »
i tak dzień minął szybciutko i zimno...brrrr
dziewczyny nie dziękuje za kciuki, a na pewno się przydadzą :) we wtorek jak tylko wrócę to podzielę się wynikiem i wrażeniami

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #566 dnia: 2 Listopada 2009, 10:15 »
Marta również trzymam kciuki!!
wiem jaki to stres, ale tak jak każdy mówi - więcej strachu niż to warte! ;)
Powodzonka!

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #567 dnia: 2 Listopada 2009, 12:27 »
wszystkie palce trzymamy, nie tylko kciuki :) daj szybciochem znać jak poszło :*

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #568 dnia: 2 Listopada 2009, 20:26 »
Dobry wieczor :)
rowniez trzymam kciuki Marta :) mam nadzieje, ze obrona pracy magisterskiej jest rownie latwa i bezstresowa jak obrona licencjata, bo czeka mnie to tez w tym roku i troche mam stresika jak zwykle ;) ale z doswiadczenia innych osob wiem, ze faktycznie strach ma wielkie oczy :D

nasze przygotowania takze stanely w miejscu. musimy isc do poradni rodzinnej ale nam sie nie spieszy. dzis przez jakies 3 godziny meczylismy sie z obrobka zdjecia do naszych zaproszen. co rusz zmienialam zdanie, ale efekt koncowy bedzie chyba zadowalajacy. teraz zastanawiam sie nad wyborem zlotnika, ktory przetopi nam zloto na obraczki i zrobi to fachowo. bo jak czytalam niektore opinie tu na forum to rece opadaja niestety.

a teraz ide sie napic goracego kakao, bo zmarzlam na dzisiejszych zakupach i zalatwianiu przeroznych spraw.
zycze milego wieczoru :)

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #569 dnia: 3 Listopada 2009, 15:17 »
cześć dziewczynki) kciuki pomogły dziękuje za wsparcie:-* :-* także jestem panią magister ;D strach rzeczywiście ma wielkie oczy ale stres mnie trochę zjadł, bo się trochę zamotałam w jednym pytaniu, a takie były proste pytania, nie ma co w sumie teraz rozpamiętywać ważne, że już koniec studiów,(jeszcze tylko formalności zostały: odebrać dyplom i tyle)  ;)  teraz zmykam coś zjeśc, bo od rana tylko cisto po obronie, a potem na małe. delikatne oblanie mgr ze znajomymi:)
miłego popołudnia :-*