Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 84091 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stokrota86

• uzależniony
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #360 dnia: 20 Września 2009, 10:48 »
u nas to w ogole wyglada inaczej, bo za wesele placa rodzice. tzn kazdy za swoich gosci, a za zespol i kamerzyste zaplacimy my i jeszcze zobaczymy ile kasy uda sie odlozyc to mozze cos jeszcze. a jak nie to po weselu oddamy czesc kasy moim rodzicom, bo glownie oni sie w cala organizacje angazuja. ciesze sie, ze tak bardzo mozemy na nich  liczyc bo inaczej w ogole nie byloby wesela. takze tylko dzieki nim wszystko odbedzie sie jak nalezy. organizacja zajmuje sie glownie ja i moja mama chociaz tata tez jest zaangazowany. no i moj narzeczony oczywiscie. tesciowie sa raczej malo zainteresowani i uwazaja, ze za wczesnie sie za wszystko zabralismy, chociaz tata mojego narzeczonego raczej cieszy sie na wesele, gorzej z jego mama. ciesze sie, ze z moja mama mamy podobne zdanie w wiekszosci spraw bo nie ma dzieki tem zadnych spiec :P a jak komus nie cos nie bedzie sie podobalo to juz niestety jego problem, bo ja sie prosic nie bede o zainteresowanie jezeli nie ma na to ochoty. amen ;)

aha zapomnialam dodac, ze jak ostatnio tesciowej powiedzialam, ze idziemy do kosciola zarezerwowac date i godzine slubu to byla bardzo zaskoczona i w ogole nie wiedziala o co mi chodzi. powaznie...

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #361 dnia: 20 Września 2009, 18:00 »
:) teściowa nie wiedziała o co chodzi dobre :) to chyba normalna kolej rzeczy że się idzie godzinę ustalić
a u nas rodzice się nie wtrącają w przygotowania, my sami chcemy za wszystko zapłacić ale pewnie oni też coś pomogą
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #362 dnia: 20 Września 2009, 18:37 »
Czyli brak u nas wtrącających się rodziców, którzy tylko krew psują.

A my w weekend poinformowaliśmy starszych o tym, że nimi będą. Ucieszyli się, a to najważniejsze. Ze starszą na polowanie na sukienkę już się umówilyśmy :P

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #363 dnia: 21 Września 2009, 11:24 »
U nas jest bardzo podobnie jak u Daisy ;)
Rodzice płacą za gości, a my za reszę. No i jest z tym mały problem, bo jakby mój Ukochany sam opłacał swoich gości, to decydowalibyśmy o wszystkim sami, a tak oni wyrażają swoje zdanie w różnych kwestiach. I negują nasze pomysły na urozmaicenie wesele, tekstem, że to już przesada :-\ No ale i tak zrobimy to co chcemy ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #364 dnia: 21 Września 2009, 11:44 »
agatko wspolczuje. moja tesciowa za to wyrazala nie raz swoja opinie na temat tego jaka suknie powinnam miec, "bo jej corka...." ;/ nawet jej nie powiedzialam ze juz kupilam suknie bo na pewno bylyby jakies komentarze, a ja na prawde znam jej zagrywki po 7 latach, zwlaszcza, ze mialam do czynienia z psychologia :P

ciesze sie, ze chociaz przyszly tesc nie robi problemow. teraz chcemy kupowac zaproszenia i tez nie wiem jak to zalatwic bo niby to drobiazg ale pewnie nie beda jej sie podobac jakie wybierzemy a jakbym zaproponowala zeby pojechala z nami to ona nigdy nie ma czasu. albo by nie wiedziala znowu o co mi chodzi  ;D
a najbardziej to i tak denerwuje mnie, ze nigdy nie umiala rozmawiac z wlasnym synem, ktory byl przez nia ponizany a uwaza, ze swietnie go zna i w ogole wszystko wie najlepiej. eh szkoda slow  >:(

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #365 dnia: 21 Września 2009, 13:14 »
No widzisz kochana, nie mamy lekko! ;)
Ale na szczęście trafili nam się cudowni mężczyźni.
A to z nimi będziemy żyć, nie z teściami!
Tak sobie powtarzam... ;)

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #366 dnia: 21 Września 2009, 14:06 »
My za wszystko płacimy sami. Moja mama ma podobny gust do mojego, więc wszystko co wymyśliłam się jej podoba. Zapewne teściowie będą niezadowoleni, bo Djowi powiedziałam, żeby nawet płyt w klimatach "sokołów" nie zabierał, bo jak zacznie tak przynudzać to wyjdę. Pewnie starsi będą nie pocieszeni, ale sorry, to moje wesele.
Teściowa zaraz po ogłoszeniu, że się zaręczyliśmy wyraziła swoje niezadowolenie, że synek jej wcześniej o tym zamiarze nie poinformował... że niby miał jej spytać o zgodę??

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #367 dnia: 21 Września 2009, 18:31 »
no dziewczyny to widze, ze po naszych slubach bedziemy zakladac temat o tesciowych  ;D
moja tez nie byla wniebowzieta, wedlug niej wesele to strata pieniedzy (wiadomo bo przeciez chodzi o jej pieniadze), a slub jest w ogole bez sensu bo ludzie sie teraz czesciej rozwodza niz pobieraja. takze jej madrosci zyciowe juz niestety znam :P ale tak jak k8libby staram sie to olewac. czasem tylko musze pomarudzic zeby odreagowac :P
tez jestem zdania, ze jak im sie cos nie bedzie podobac to pretensje moga miec tylko do siebie, ze sie nie angazuja kiedy jest na to pora. mi sie wydaje, ze moja tesciowa w ogole nie dopuszcza do siebie mysli o weselu (nadal) i troche to przykre ale pewnie ma nadzieje ze jeszcze sie "rozmyslimy", bo szkoda jej kasy na slub wlasnego syna. taka jest smutna prawda.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #368 dnia: 21 Września 2009, 18:40 »
Ojj no to rzeczywiście niewesoło :-\
Współczuje Wam dziewczyny, bo ja na szczęście, aż tak źle nie mam.
Mama mojego Ł. sama zaproponowała, żebym się do nich wprowadziła :)
Przyszli teściowie są trochę staroświeccy, więc mają swoje wyobrażenie o ślubie i weselu...
Ale my i tak robimy wszystko po swojemu, nie zważając na pomruki rodziców ;D
Żałuję tylko, że nie będę chodzić za suknią razem z teściową, bo właśnie taka "koleżankowa"przyszła Mamusia mi się marzyła ;)
ale cóż, swoich rodziców mam cudownych i to mi wystarcza :)
Trzymajcie się dziewczynki! :-*

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #369 dnia: 21 Września 2009, 19:56 »
to współczuję wam dziewczyny
ja mam fajnych teściów i to w sumie teściowa na nas naciskała żebyśmy w końcu się pobrali
ale nie martwcie się to nie z nimi będziecie żyć także powinno być ok
moją świadkową będzie moja siostra i ona już wie, też się cieszyła, a świadkiem chyba będzie szwagier mojego K. ale on jeszcze o tym nie wie :)
Dziękujemy

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #370 dnia: 22 Września 2009, 13:36 »
a u mnie jest na odwrót- teściowa jest ok, chociaż w sprawie ślubu to wszystko jest że jedna córka to tak miała, druga tak i może zrobić tak jak one. .  ale moi rodzice to ciągle mają nadzieję że się rozmyślimy i że ślubu nie będzie  :nerwus: bo to im się nie chce tracić kasy na ślub własnej córki:/ no ale cóż. . .  oczywiście jeśli tylko przychodzi temat wesela i nie daj Boże dobierze się mama z teściową to już wszystko zaplanowały- wybrały swoją orkiestre i kamerzyste, ale my i tak zamówiliśmy innych bo te 'wybrane' nam się nie podobały, więc wiedzą już że łatwo nie będzie z nami :grin:
i byłam już na pierwszej przymiarce sukienki :Tuptup: mi się spodobała taka jedna, pierwsza którą przymierzyłam, jest śliczna, tylko że ma czarne hafty:/ jest biała ale z przodu przy dekolcie i na brzuchu są takie czarne hafty i z tyłu takie dwa paski przy trenie. .  mama jak ją zobaczyła to się wystraszyła, no bo wg niej nie wypada mieć sukienki z czarnym. .  co o tym myślicie?? bo ja zdecydowałam że będę czekać do stycznia, wtedy muszę mieć już jakąś sukienkę i jeśli ona zostanie do tego czasu to chyba ją wezmę albo jakaś inna mi przypadnie do gustu. .  
ale się rozpisałam;)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #371 dnia: 22 Września 2009, 19:59 »
jak ci się podoba ta sukienka to dlaczego nie, to twój ślub i to ty decyduj chyba ty wiesz najlepiej co ci się podoba :)
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #372 dnia: 22 Września 2009, 20:35 »
dokladnie, jezeli ci sie podoba to nie ogladaj sie na innych. a jak chcesz czekac do stycznia i ona nadal tam bedzie i bedzie ci sie podobac to znaczy, ze to na pewno przeznaczenie  ;D

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #373 dnia: 24 Września 2009, 19:41 »
sezorg wybierz to, co Tobie się bardzo podoba. Twój ślub i Twoja sukienka. Jeśli znalazłaś wymarzoną to widocznie musi tak być. Co prawda nie wiem jak to sukienka i czy nie straci na wartości, ale może (jeśli zależy Ci na zdaniu innych) zamieni te czarne dodatki na jakieś jaśniejsze, innego koloru?

Dziewczyny, zmieniliśmy godzinę w kościele. Zamiast 14 będzie 15. Stwierdziliśmy, że tak będzie lepiej. Orkiestra będzie grała 10 godzin (za ustaloną cenę, a każda następna dodatkowo płatna), więc to lepsze rozwiązanie. I zastanawiamy się nad kamerzystą. Z początku nie chcieliśmy, ale teraz wszyscy nas namawiają i już sami nie wiemy.

A poza tym to strasznie zapracowana/zabiegana jestem ostatnio. Naprawdę masakra. Jeszcze w weekend zjazd w szkółce ;/ Nie ma kiedy poleżeć do góry brzuchem.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #374 dnia: 24 Września 2009, 20:24 »
no niestety koniec wakacji to roboty sie zbiera. co innego jak jest tylko praca, ale praca i szkola to juz nadmiar :P ale niestety nie ma innej mozliwosci. a ja powiem szczerze lubie takie urozmaicenie, rutyna mnie meczy. ale nie powiem, ze sie ucieszylam jak sie dowiedzialam ze semestr zaczyna sie juz w ten poniedzialek a nie w czwartek kiedy to jest 1 pazdziernika ;)

co do sukni to z zamiana kolorow jest dobry pomysl. ostatnio widzialam film na ktorym dziewczyna miala suknie wlasnie jak opisala sezorg ale dodatkowy kolor byl rozowy, blady. bardzo ladnie to wygladalo i wcale nie cukierowo bo suknia nie byla w stylu ksiezniczki. takze polecam :) osobiscie podoba mi sie tez wersja z blekitnym i ewentualnie bordo. albo moze w polaczeniu z ecru? :)

pozdrawiam i do "zobaczenia" po weekendzie bo wyjezdzam z narzeczonym do znajomych hihi :)
 :-*

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #375 dnia: 25 Września 2009, 10:46 »
Ja również uważam, że zamiana koloru będzie dobrym rozwiązaniem :)
Wydaje mi się, że bordowe szarfy praktycznie nic nie zmienią w wyglądzie, a nie będą tak razić, jak czarne ;)
Pomyśl nad tym Sezorg.
Pozdrawiam

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #376 dnia: 25 Września 2009, 18:03 »
daisy86 Tyle, że ja już skończyłam studia i myślałam, że to koniec. Ale niestety musiałam zapisać się do szkółki (studium) i zaczynam od początku ;/ Na razie nie napawa mnie to entuzjazmem. Może dlatego, że mam już mgr, pracę w zawodzie, podoba mi się ona i mam z niej satysfakcję. Ale cóż mus to mus.

Sezorg jak Ci się podoba pomysł ze zmianą czarnego na iny kolor? Tak jak dziewczyny mówiły bordo, błękit czy róż?

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #377 dnia: 25 Września 2009, 21:09 »
dobry pomysł ze zmianą koloru
chyba każdy ostatnio zalatany, praca i studia, ale zajęcia zaczynają mi się 24.10 więc jest jeszcze trochę czasu
miłego weekendu buźka
Dziękujemy

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #378 dnia: 26 Września 2009, 00:27 »
w sumie to niezły pomysł, zafascynowana tym czarnym nie pomyślałam o zmianie kolorów :glupek:
bordo jest ładny, ale taki blady różowy też ładnie wyglądałby, tak delikatnie :)
mamy jeszcze troche czasu, dużo salonów i sukien przed nami, może będzie coś ładniejszego;) Od poniedziałku zaczynam ostatni rok studiów, więc trochę w Bydgoszczy porozglądam się za sukienkami w wolnym czasie:)

I pochwalę się Wam, już oficjalnie mamy orkiestrę, dziś podpisałam umowę  :mrgreen: Pani gra z mężem, naprawdę bardzo mili ludzie i co najważniejsze ślicznie grają :mrgreen:.
Jeszcze tylko 9 miesięcy i 1 tydzień :Tuptup:

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 26 Września 2009, 07:48 »
Gratulujemy orkiestry :) Coraz mnie j do załatwienia pozostaje. 9 miesięcy, hmmm, to jak oczekiwanie na dziecko. :)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #380 dnia: 27 Września 2009, 10:48 »
gratuluję orkiestry
my dziś spotkamy się z dj mam nadzieję że będzie ok i się na niego zdecydujemy, bo dj ciężko znaleźć
Dziękujemy

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #381 dnia: 30 Września 2009, 00:04 »
Witam wszystkie lipcowe panny młode:-)

Dołączam do Was:-) Choć jak czytałam wszystkie wasze post to się przeraziłam, bo macie tak dużo już pozałatwiane....
My mamy załatwioną:
salę i kościół na godzinkę 16:00, co do zespołu to mamy dwa upatrzone - z jednym się dziś kontaktowałam i mają jeszcze wolny nasz termin, biorą 2200 i mają dobre opinie na forum, ale tez dema na stronie i filmiki fajne:-) co do kamerzysty to kumpela ma przynieść namiary na kamerzystę i fotografa...zobaczymy jak się to wszystko potoczy - miejmy nadzieję, że dobrze:-)

pozdrawiam

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #382 dnia: 30 Września 2009, 10:19 »
Witaj Marto :) nie martw sie, skoro firmy maja jeszcze wolne terminy to nie jest zle. w razie jakbyscie potrzebowali dzien czy dwa na zastanowienie to warto poprosic aby wam termin zaklepali i zadzwonili jesli pojawi sie inna para na ten sam termin z pytaniem czy sie decydujecie. wtedy macie pierwszenstwo. my tak zrobilismy i na prawde ciesze sie z tego bo bylo male zamieszanie. zaklepalismy sale na dwa terminy bo nie wiedzielismy kiedy zespol bedzie mial wolne. z zespolem umowilam sie tak samo po czym lider zespolu zadzwonil za pare dni z przeprosinami, ze wlasnie sie dowiedzial, ze jego siostra bedzie brala slub w tym samym terminie  ;D takze chyba mialam nosa bo wzielismy drugi termin i dzieki temu nikt nam go nie zajal :) takze jesli jest mozliwosc to warto rezerwowac wstepnie, na telefon.

my w poniedzialek idziemy na nauki, ciekawe co to bedzie  ;D

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #383 dnia: 30 Września 2009, 10:39 »
Nauki jak sie przekonałam nie są złe, tylko momentami nudnawe;) do przeżycie;)
marta_b21 nie martw się że mamy więcej załatwione, poprostu juz dłużej nad Naszym Dniem pracujemy;) Czasu masz jeszcze sporo więc myślę że spokojnie wszystko załatwisz;) Warto jednak postarać się o jak najszybsze zaklepanie zespołu i kamerzysty. Nie warto się stresować za bardzo bo to taki jedyny czas w życiu, a przygotowania przynajmniej dla mnie są przyjemne;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #384 dnia: 30 Września 2009, 13:10 »
Tak tak Cherry dobrze powiedziała! ;)

Daisy a gdzie macie nauki?! jak to się wogóle załatwia?! Bo nie mam pojęcia ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #385 dnia: 30 Września 2009, 13:20 »
na gumiencach, w kosciele na przeciwko LO 4. poszlismy do ksiedza w sprawie terminu slubu i powiedzial nam kiedy sa nauki. chcemy isc juz teraz bo potem moze byc malo czasu. a co z reszta to nie wiem :P mamy tam isc i chyba dadza nam protokul do wypelnienia czy cos, dokladnie nie wiem. no ten papier potrzebny na nauki a potem do spowiedzi. wiem jeszcze, ze pozniej dostaniemy zapowiedzi, ktore mamy zaniesc do parafii narzeczonego i po 2 tygodniach z powrotem od niesc do mojej. no i 3 miesiace przed slubem zalatwic sprawy w urzedzie i odpis chrztu. no i na tym moja wiedza sie konczy :)

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #386 dnia: 30 Września 2009, 13:27 »
aagatkaa u mnie nauk się w sumie nie załatwiło, co jakiś czas ksiądz głosi w kościele ze wtedy i wtedy są nauki w salce i wtedy się idzie, w sumie ślub mamy w mojej parafii więc nawet zaświadczenia nie dostaliśmy, na naukach były panie z poradni i z nimi się umawiało, a potem ksiądz ogłosił gdzie jest dzień skupienia i na nim dostaliśmy zaświadczenie;) Najlepiej iść zapytać w kancelarii lub napisać maila do księdza (jak jest taka nowoczesna parafia i go posiada:-p)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #387 dnia: 30 Września 2009, 13:35 »
Dzięki dziewczynki za taką szybką odpowiedź! ;D :-*
Czyli ksiądz już nas pokieruje...
Tylko, że u nas jest mały problem, bo ślub bierzemy w mojej parafii (kolo Stargardu), a mieszkamy w Szczecinie i na nauki chcielibyśmy tu chodzić... hmmm? no ale chyba to już tutaj w kościele trzeba załatwić? No jakoś tam to będzie ;)
Pozdrawiam! :-*

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #388 dnia: 30 Września 2009, 14:34 »
Nauki można robić w jakimkolwiek kosciele, który je organizuje. W kościele który nie jest parafią młodych moga chcieć jakąś kase za to.
Ladnie lipcowe idziecie do przodu, ja o tej porze miałam sale, zespół i kamerzyste, wiec wiekszosć z Was idzie jak burza, no ale dobrze im wczesniej wszystko zalatwione tym lepiej.

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #389 dnia: 30 Września 2009, 18:39 »
marta_b21 witam. Naprawdę ze wszystkim zdążycie. Najważniejsze, żeby mieć zespół, bo wg u nich najtrudniej z terminem. Gdzie będziecie mieli ślub?

Powiem Wam, że mobilizujecie mnie do załatwiania i myślenia o różnych sprawach. Faktycznie to dobry pomysł z tymi naukami. Też się będziemy musieli zakręcić, żeby szybciej odrobić. Później faktycznie może nie być czasu.

A tymczasem zastanawiamy się, czy aby nie mieć kamerzysty na weselu. Wszyscy nas do tego namawiają. Jutro prawdopodobnie spotkanie z jednym Panem. :))