Autor Wątek: Na zawsze z Tobą być...Daruda i Adaś są gotowi;-)))  (Przeczytany 49771 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
Odp: Na zawsze z Tobą być...Daruda i Adaś są gotowi;-)))
« Odpowiedź #570 dnia: 4 Maja 2009, 12:52 »
my mamy dzisiaj wolne :) na szczescie...... wczoraj mialam straszny dzien.... bolala mnie okropnie glowa, przez to skutki uboczne w toalecie..... no i wiecie co..... zjadlam wczoraj taka malutka kukurydze.... takie mini, nie wiem jak sie to nazywa, no i mi zaszkodzilo.... a dzis rano mam jakas dziwna wysypke na calej twarzy..... kurcze i co mam zrobic zeby mi to zeszlo??? nidgy tak nie mialam :(:(:(

a jeśli teraz o tym to jak dziewczynki z Bydziwidzimy się na moim drugim panieńskim w Polsce?????fajnie by było sie spotkać i się odstresować co nie????serdecznie zapraszam;-)))) prawdopodobnie cos zorganizuje w piątek,albo w sobotę tydzien przed weselem,czyli który to będzie????hmmmmm 12 czerwca jakoś.muszę tylko wziąc od was nr tel ,żeby się jakoś umówić,bo w Polsce nie mam neta >:( >:( >:( >:( >:(
my niestety sie nie zalapiemy bo 27- czerwca dopiero do polski przylatujemy, ale oczywisci mam nadzieje ze duzo fotek zrobicie i sobie obejrze w relacyjce :D:D:D

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #571 dnia: 5 Maja 2009, 07:32 »
Zaczną się balety ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #572 dnia: 5 Maja 2009, 11:15 »
 :-* :-* :-* zostawiam

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #573 dnia: 5 Maja 2009, 12:01 »
Buziaki wtorkowe i powodzenia w szukaniu niedrogiej kiecki  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #574 dnia: 5 Maja 2009, 14:46 »
Wpadłam zostawić :-* :-* :-*
Chłapowo - bardzo fajna miejscowość nadmorska, byłam tam na zielonej szkole dawno temu, teraz pewnie jeszcze ładniej jest :)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #575 dnia: 5 Maja 2009, 16:23 »
hej. zobaczyłam sobie to wasze miejsce na internecie, bardzo ładnie wygląda  :)

:-* :-* :-*

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #576 dnia: 6 Maja 2009, 08:07 »
Ale słodki ten twój chrześniak. Aż chce się mieć własne dzieci patrząc na tę buźkę :) :) :)

Buziaki z deszczowej i ponurej Bydgoszczy.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #577 dnia: 6 Maja 2009, 21:34 »
jest przeslodki!!!! :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #578 dnia: 7 Maja 2009, 13:47 »
a Daruda gdzie nam zagineła hmmm

całkiem nowa JA

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #579 dnia: 7 Maja 2009, 13:57 »
wczoraj juz wam nie napisalam,bo cos mi net zamula ,ale jaaaaaak ja się zdenerwowałam.W którymś z wątkow pisalam o moim podejściu(właściwie Naszym)bo mamy podobne do księży,juz teraz nie będe sie powtarzać,ale ogółem-mam do nich niezdrowe podejście czy to sie komuś podoba czy nie i każda kolejna wizyta u nich,bądź to co przekazują mi rodzice tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu.......a więc zacznę od początku...
Jak wiecie mam ślub w Bazylice,dlaczego akurat tam???bo spodobała sie z zewnątrz oczywiście mojemu A,noi jakoś juz tak zostało-rodzice pojechali,zatwierdzili termin,wpłacili 100 zł zaliczki,co by data była zaklepana,noi luz......przez jakiś czas spokój,po kilku miesiącach pojechałam zapytać o formalności,pani mi pieknie wszystko wytłumaczyła,dodała,że ślub co łaska,organista 100 zł i podobnie babka co przystroi kościół...no luz,zdecydowaliśmy,że protokoł spiszemy jednak w mojej parafii z księdzem,chyba wyjątek!!!!!który jest MIŁY;-))),oby się nie stresować,noi tak zrobilismy,oczywiście dostał za to odpowiednia kwotę podobno na kościół.Mama kilka razy jeździła do bazyliki z zapytaniem o to czy o tamto.....zawsze uslyszała kwotę za ślub albo CO ŁASKA ,a kiedyś jeden ksiądz powiedział ,że 300 zł bedzie dobrze,nie wiedział tylko,że protokół bedzie spisywany w innym miejscu..... no a wczoraj mama pojechała zawieźć protokół-tzw licencję,noi trafiła tak,że  :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka:
Ksiądz doprowadził ja do szału,
*najpierw robil problem,dlaczego protokoł nie był spisywany w bazylice????-a kit go to w sumie obchodzi?????
*potem,że on chce zobaczyc nasze nauki i kurs przedmałżeński-to mama tłumaczy,że tamten ksiądz to dostał i na podstawie tego został sporządzony protokoł,przecież tam wsio jest odnotowane.......juz mu nie pasiło....
*pytał,dlczego jeszcze nie byliśmy omówic spraw organizacyjnych,to mama mowi,że co jakis czas jestem i nikt mi nigdy nie powiedział,kiedy mam przyjśc pogadac z księdzem o całej ceremoni i zostawiliśmy to na 2 tyg przed slubem...
*noi teraz KASA!!!!! powiedział,że slub jest jeszcze nie opłacowny,a mama na to ,że wie ,bo za slub sie placi w tym samym dniu,tak było u brata,a on na to ...:no tak,ale potem ksiądz przeprowadzi mszę,a młodzi zapominaja zapłacić,bla bla bla....i odjeżdzają....to mam mósi,że przecież można te pieniążki dowieźć choćmy z akilka dni,że nia ma problemu,noi on dokonał wyliczęń czaicie,policzył ile musimy zapłacic jeszcze!!!!!!!!!ale spoko-dla organisty zostało 100 zł i dla pani ktora przystroi również,ale on wyliczył,że za slub należy się 500 zł :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: mama myślała,że się przesłyszała...Dziewczyny za każdy świstek trzeba płacic -za wyciągnięcie z księgi i postawienie pieczątki,dodatkowo za zapowiedzi,my jeszcze dawalismy innemu księdzu za spisanie protokołu-w końcu siedzial z nami z 45 minut i rozmawial to mu się należało spoko,ale za co ta cholerna Bazylika chce tyle pieniędzy??????????mama przerażona pyta się za co????a on ,że no tak na kościół ksiedzu nie chcecie dać(45 min mszy),to zabytek....(0 jakies pokory i wyżeczenia się majątku),a potem to para młoda daje 50 złi odjeżdza limuzyną!!!!!!a kit go to obchodzi!!!!!!noi jeszcze powiedział,że następnym razem mamy przynieśc te pieniążki,a mama na to,że chyba jednak o 100 zl mniej(zaliczka na zabukowanie daty),a on,że nie.....bo to było ZADOŚĆUCZYNIENIE!!!!!!!!powiem wam tylko tyle,że nie trafiło na biedaków,bo mamy pieniążki,ale napewno od nas tyle nie dostaną,bo to przechodzi wszelkie pojecie co on tam mamie nawygadywał
mama powiedziała,że to ona nam wyprawia małe wesele,że ma emeryturę i jej nie stać,a on-no jakto na kościół się należy i już ,przecież to zabytek i oni muszą go utrzymac jakoś,dziewczyny nie chcę byc wredna,ale ......a juz zatrzymam to dla siebie bo może mnie źle odbierzecie.....
Cieszę się,że oskarek was zauroczył;-))))kochaniutki jest ,baaaaardzoooooo

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #580 dnia: 7 Maja 2009, 14:41 »
Daruda, wiesz, słyuszałam już różne historie o bazylice, że 500 zł to chcą zawsze, ha! "co łaska" no znany tekst :/ Szkoda, że Twoja mama musiała się tak nasłuchać. I wiem, że są księza z powołania i są to cudowni ludzie, ale niektórzy chyba zapominają, że to nie zawód. Kiedyś kurde tak nie było, a teraz cennik w kościele, to dla mnie naprawde skandal.
No, się rozpisała, wybacz ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #581 dnia: 7 Maja 2009, 14:54 »
Co za ksiądz! Masakra. Ja byłam w Bazylice po odpis aktu chrztu i nawet nie zapytałam po ile ta ulga. Zobaczyłam koszyczek z banknotami i wrzuciłam dyszkę. Nie będę bulić kokosów za wypisanie głupiego świstka. Mam nadzieję, że w naszym kościele nie będą chcieli od nas połowy majątku. Kurcze, chyba każe zostać Rafałowi księdzem :) Będziemy żyć jak w bajce, na koszt parafian :)

Buziaki na popołudnie :)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #582 dnia: 7 Maja 2009, 15:23 »
hmmm ksiądz wyjątkowo niesympatyczny... wiesz, księża też ludzie, ale nie wszyscy tacy są! naprawdę! u nas będzie 3 księży opdrawiać mszę a potem na salę przyjadą i są naprawdę w porzo... co do opłat, to chyba standardowo teraz 500 zł się płaci, u nas w parafii też, ale jeśli 100 zł już wpłaciliście to się zgadzam- więcej niż 400 zł nie dawaj!!

:-* :-* :-*

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #583 dnia: 7 Maja 2009, 15:43 »
Kurczek jak to dobrze miec w parafii "dobrych" ksiezy.
U mnie nie ma z niczym problemu ... zawsze jest co laska niezaleznie od tego co sie zalatwia ... nie ma zadnego cennika ... nie robia nikogo w balona ... !!
Jestem w szoku ... !!

Ale nic, nie daj sie i walcz o swoje po slubie mozesz dac ile Ci sie podoba i juz ... !!
Slubu Ci nie cofną ...  :P

Buziaczki zostawiam  :-* :-* :-*

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #584 dnia: 7 Maja 2009, 16:01 »
ojjjj buraczku nie 500 zł to nie jest standard ,przeciez kościoł nie wprowadził żadnych standardowych oplat,a szczerze mówiąc tak powinno być,powinno byc jasno ustalone taryfy i od tego odpowiednie podatki powinni odprowadzać tak jak to robią wszyscy ludzie!!!!!!ja doprowadze do jakiejś rewolucji chyba,bo jestem oburzona.powinien być cennik-ślub tyle,pogrzeb,chrzest itd!!!!chcą,żeby życ w zgodzie z Bogiem,a żądaja od biednych ludzi tyyyyle pieniędzy,tak jak pisałam nie trafilo na biednych i dostana pewnie te pieniądze,chociaż na pewno nie dam tyle ile on zażądał,ale kurde dizewczyny w tym dniu w Bazylice jest pewnie z 6 ślubów!!!!!no jak to tyyyle pieniędzy dostana od każdej pary....szoooook,kurde dziewczyny no jesli naprawdę to rodzice wyprawiaja skromny slubik swoim dzieciom ,to na Koścół musza dać 3/4 swojej biednej emeryturki.......wyćććććć sie chce normalnie!!!!!!
I jeszcze raz zaznaczam,ja wiem ,że pewnie istnieją księża z powołania,ja niestety nie mam z nimi styczności;-))))

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #585 dnia: 7 Maja 2009, 18:41 »
ach kochana ja w ogole nie wyrazam swojej opinii bo pewnie 3/4 musieli by wykasowac.
powiem tylko ze moi rodz juz dali okragla sumke na rzecz kosciola, za slub pewnie z tysiaka bede musiala dac

całkiem nowa JA

Offline AniaRomek

• forumowicz
  • data ślubu: 21.08.2009
« Odpowiedź #586 dnia: 7 Maja 2009, 18:46 »
Właśnie dlatego my nie bierzemy ślubu kościelnego...'Słudzy Boży'... :dno: :dno: :dno:

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #587 dnia: 7 Maja 2009, 18:51 »
ojjjjjj ja tez najlepiej tak bym zrobiła,ale juz teraz.......przeżyję to ,a jak sobie pomyślę,że potem będzie chrzest dziecka,pierwsza komunia,bierzmowanie ......to mnie skręca....
ale się u nas zachmurzyło,znowu będzie padać...jakoś w ogóle dzień mi szybko mija-wstałam późno,posiedziałam na necie,poszłam po zakupki,na solarkę,sprzątnełam,zrobiłam krokiety i teraz czekam na księcia swojego;-))))muszę jeszcze stworzyć małą listę co musimy zrobić jeszcze przed ślubem,tzn listę już mam ,zrobiłam ją jak siedziałam któregoś dnia w przymierzalni męskiej,tam jest taaaaaak nudno i nie miałam co robić,to se listę palnęłam,ale rozczytać teraz się nie mogę;-)))))

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #588 dnia: 7 Maja 2009, 19:37 »
powiem, ci ze 500 zl to jeszcze w sumie nie duzo. my zaplacilismy 500 za slub+ 50 za protokol+120 za swiadectwa chrztu+100 za organiste+100 za dekoracje +50 zapowiedzi przy czym ksiadz powiedzial, ze jeszcze raz na zapowiedzi trzeba bedzie dac.

i to nie jest w sumie wymysl ksiedza ze on tak chcial, tylko tak u nas sie daje, no moze oplate za slub to sami wymyslilismy kwote, ale reszta to tak juz jest.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #589 dnia: 7 Maja 2009, 19:56 »
tak czy tak jak dla mnie te kwoty są chore patrząc na polskie realia.

Offline Olka1983
  • uzależniony
« Odpowiedź #590 dnia: 7 Maja 2009, 20:39 »
o matko ..... jakie kwoty..... kurde no przeciez łaski nie robia, jest to ich obowiazkiem udzielanie slubow i .. .....
A co do bazyliki, to tezmielismy male przejscia, bo slub mamy w inej parafii, a tam trzebabylo metryke najpierw dostac , wiec pani nam pieknie wypisala , podstawila koszyczek na pieniazki " malo dyskretnie to zrobila", no i tam wrzucilismy 20 zl, bo kwoty nie podala no i pojechalismy........
a pozniej trzebabylo zawiezc zapowiedzi..... no i problem sie zaczal, bo zawozil brat, bo my juz w irlandii bylismy, no i sapal ze koleda nie przyjeta.... i takie tam..... odeslal brata do domu i kazal przyjsc nast dnia zeby z proboszczem rozmawial........ no i on pojechal tamten pomarudzil i powiedzial ze przyjmie zapowiedzi, ale jak bedzie dziecko i trzeba bedzie chrzcic to wtedy beda problemy......... kumacie dziewczyny co za chamstwo.......  jak mozna komus powiedziec ze nie ochrzci dziecka? bo rodzice ukochanego pracuja do poznego wieczora i nie przyjmowali koled to nam dziecka nie ochrzci czy  jakis papierow nie da? katastrofa

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #591 dnia: 7 Maja 2009, 21:04 »
Naprawdę źle sie czyta takie rzeczy - też jestem oburzona takim zachowaniem księży. Nas ślub będzie kosztował 500 zł - tylko że ja nie wiem czy w tym jest organista, kościelny, może nie  ::) Zapowiedzi w parafii PM-a dodatkowo 100 zł, a u mnie nie dałam nic, to nas nie wywiesili  :-\

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #592 dnia: 7 Maja 2009, 21:16 »
ja wiem, ze to ogromne kwoty, a o tym co pisze Olka to juz calkiem niedorzeczne. kiedys tak nie bylo, ludzie nie mieli, to ksieza nie brali, a potem zaczeli co bogatsi dawac i sie nauczyli brac i mysla ze kazdy da. nie kazdy oczywiscie, ale az wlosy na glowie staja, jak czytam ze ksiadz tak wprost rzucil cene, albo odmawia chrztu z powodu nie przyjetej koledy. zgroza

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #593 dnia: 7 Maja 2009, 22:00 »
ja jestem zdziwiona, bo nigdy się z takim zachowaniem księży nie spotkałam, zawsze trafiałam na tych "z powołania" i z niektórymi miałam dobry kontakt, jednak...
Właśnie dlatego my nie bierzemy ślubu kościelnego...'Słudzy Boży'... :dno: :dno: :dno:

takie mówienie mnie nie przekonuje, ja biorę ślub nie ze względu na księdza tylko na wiarę i potrzebę serca i nie rozumiem jak ktoś pisze, że przez księdza nie chodzi do kościoła czy coś takiego  ::)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #594 dnia: 7 Maja 2009, 22:22 »
tylko ,że oni zamiast zachęcać młodych ludzi do jednoczenia się w Kościele,jeszcze bardziej ich zniechęcają swoim postępowaniem i podejściem do życia i codziennych spraw....

Offline Olka1983
  • uzależniony
« Odpowiedź #595 dnia: 7 Maja 2009, 23:10 »
ech..... brak slow :(:(:(  w parafii w ktorej bierzemy slub jak zapytalam ksiedza o pieniazki to powiedzial ze musimy sie tylko dogadac z organista i zalatwic dekoracje kosciola..... a tak nic wiecej :) jedyne co placilismy to za metryki no i zawiadomienia w naszych parafiach, bo slubujemy w innej ...... ale nie podali nam kwoty jedynie koszyczek na kaske lub skrzyneczka na pieniazki , ale "co łaska.....

ale jak sie czyta o tym wszystkim co spotyka dziewczynki to sie odechciewa.......

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #596 dnia: 7 Maja 2009, 23:33 »
zgadzam się z buraczkiem :) i może na tym poprzestanę bo mam trochę inne zdanie na ten temat ;)

spokojnej nocy życzę  :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #597 dnia: 8 Maja 2009, 12:31 »
zrobiłam sobie wczoraj listę,co musimy jeszcze załatwić przed slubem,oto ona:
  • cukiernia-potwierdzić ilość ciasta
    sukienka-przymiarka i odbiór
    Gazdówka-potwierdzić ilość gości,wpłacić cześć pieniążków,omowić przebieg wesela i dogadać szczegoły przystrojenia
    orkiestra-tylko wszystko potwierdzić
    zakup-bielizna dla A i pończoszki dla mnie
    fryzjer-umowić świadkową i córkę
    fryzjer dla mnie-najpierw pasemka,próbna,ślubna o 8;00 w sobotę
    zawieźć alkohol i czekoladki dla gości,kosze ze slodyczami dla rodziców i dzieci niosących obrączki do Gazdowki-dwa dni przed slubem
    przydzielic pokoje w drugim hotelu
    potwierdzic samochód i umowić się na godzinę
    kamerzysta-dogadanie szczegółów,randka
    bazylika-wpłata pieniążków,przebieg ceremoni,przystrojenie
    spowiedź,
    paznokcie
    makijaz próbny
    PANIEŃSKIE;-)))
    potwierdzić solistkę i skrzypka
    kupno koszy ze słodyczami dla rodziców i dzieci
    potwierdzic busa ze Śląska-będzie wiózł gości A.
    bukiet
    do tego jak zwykle lekarze.......
    niby bedziemy dwa tyg przed,bo juz 5 czerwca lecimy na śląsk,ale tam spędzimy kilka dni i dopiero do Bydzi... 

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #598 dnia: 8 Maja 2009, 13:35 »
oj juz wam szczegoly zostały.

co do kosciola kazdy ma prawo miec wlasnie zdanie, ja nie potepiam tych ktorzy chodza i wierza i nie chce byc potepiana za to ze mam inne zdanie.

biorac przykład szczecinskiej katedry - budowa wiezy pochloneła miliony, czy w takim kosciele jest wiecej Boga niz w innym, pomiajac fakt ze ladnie to wyglada. ale co poza tym.
ok koniec tematu

całkiem nowa JA

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #599 dnia: 8 Maja 2009, 14:28 »
Daruda a dlaczego na koncu listy napisalas lekarze??? bedziecie mieli czas na to przed weselem?