Autor Wątek: Na zawsze z Tobą być...Daruda i Adaś są gotowi;-)))  (Przeczytany 49757 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
Odp: Na zawsze z Tobą być...Daruda i Adaś są gotowi;-)))
« Odpowiedź #540 dnia: 29 Kwietnia 2009, 19:10 »
ahaaaa to mozesz spokojnie planowac podroz poslubna, myslalam, ze juz od razu wracacie po slubie bez podrozowania, bo nie dostalas urlopu. oj cos ciezki dzien mam dzisiaj

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #541 dnia: 29 Kwietnia 2009, 19:48 »
no nasza podróż podróżna to właśnie te 4 dni nad polskim morzem;-)))))

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #542 dnia: 29 Kwietnia 2009, 19:57 »
podroz podrozna???????????? hehe ach ta milosc miesza nam w glowach

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #543 dnia: 29 Kwietnia 2009, 20:03 »
 :D :D :D :D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #544 dnia: 30 Kwietnia 2009, 00:12 »
Daria bardzo fajnie, że w tą "podróżną" podróż wybierzecie się zaraz po ślubie!  ;D

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #545 dnia: 30 Kwietnia 2009, 18:03 »
dobre i te 4 dni  :)

widzę u Ciebie plany macierzyńskie na najbliższe miesiące, my podobnie  ;)

:-* :-* :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #546 dnia: 30 Kwietnia 2009, 18:27 »
jejku jak slodko, chcecie miec dziecko od razu po slubie? moj tez chce, ale ja nie wiem, nie zdecydowana jestem, niby chce, ale chcialabym najpierw dom kupic, sama nie wiem, moze mi sie wizja zmieni pk slubie.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #547 dnia: 30 Kwietnia 2009, 20:20 »
tak tak jeśli chodzi o dzidzię,będziemy się starać zaraz po ślubie,chciałbym urodzić jeszcze przed 30 więc to musi sie wszystko szybko dziać;-)))))nie nie troszke będzie trzeba odczekać-no taka juz kolej rzeczy,ale to zostaje do wyjaśnienia z lekarzem....
dziewczynki,wczoraj zabukowaliśmy sobie miejsce nad morzem :skacza: , pokazałam wczoraj A. moje propozycje,a wlaściwie ta lepszą według mnie,poczytał,noi sie zdecydowaliśmy,że spędzimy ten szybki MIESIĄC MIODOWY  nad polskim morzem ,a dokładnie w Wilii Wanda w Chłapowie;-)ale fajno będzie,może się uda,że pojedziemy nawet na 5 dni;-)))))zalezy to wszystko od naszej sesji,kiedy sie ona odbędzie-czy w poniedziałek-oby,czy we wtorek...;-)
Wczoraj tez bratowa napisała mi,że mój chrześniak-Oskarek postawił pierwsze kroki :skacza: Kochany......już trenuje przed tańcami;-))))ma dopiero 9 miesięcy i kilka dni,nie ma jeszcze ząbków,nawet nie raczkował,ani na dupce nie jeździł(mój brat tak przygotowywal sie do pierwszych kroczkow;-)))))a tu nagle ona mi pisze,że stanąl na nóżkach i poszedł do przodu,aż mi się łezka zakręciła.....
no same zobaczcie,jaki kochaniutki;-)))

a kolejna dobra nowinka,to dostałam zwrot podatku w Polsce,który płaciłam-choć niepowinnam- ABOLICJA pracując w Szkocji....tak tak kiedys  było takie głupie prawo,że pracując na stałe w Szkocji i placąc tam podatki,przebywając w Polsce z jakies 3 tygodnie w roku,musiałam i tu placic podatki!!!!!!!chore to po prostu bylo,no ale mus to mus,ze łzami w oczach oddawalam moje cięzko zarobione pieniążki,bo podatek był obliczany od chorendalnie wysokich zarobków na polskie realia,noi po dlugich przeprawach z polskim urzędem dziś ODDALI MI WSZYSTKO :skacza: a bylo tego trochę,a nawet więcej.....
« Ostatnia zmiana: 30 Kwietnia 2009, 20:45 wysłana przez ela »

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #548 dnia: 30 Kwietnia 2009, 20:32 »
Fajnie fajnie, że Ci oddali  :)
Chłopczyk słodziutki rzeczywiście  :D
Buziaki majówkowe  :-* :-* :-*

A - no i super, że podróż zaklepana  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #549 dnia: 1 Maja 2009, 09:14 »
cieszę się, że termin sobie zaklepaliście nad morzem, chyba rzucę okiem na to wasze miejsce z ciekawości  ;)

coś mi się wydaje, że niedługo oprócz wątków żonkowych pojawią się wątki bebikowe- i to nie jedne  :) Daria a ile Ty masz lat? młodziutko wyglądasz  :P

chrześniaczek oczywiście słodziutki  :-* :-*

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #550 dnia: 1 Maja 2009, 12:01 »
no no no.....w przyszłym roku okrągłe urodzinki mnie czekają ;) ;) ;)
kurde dziewczynki nawet nie wiecie jak mi się nie chce iśc do pracy mając świadomość,że wy macie taaakąąą piękna majoweczkę;-)))przyjemności życzę  :-* :-* :-* :-* :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #551 dnia: 1 Maja 2009, 13:54 »
witaj, rzeczywiscie glupota z tym podatkiem ale dobrze, ze odzyskalas, zlodzieje tylko patrza jak nam pieniadze ciezko zarobione zabrac, na szczescie juz tego nie ma.
gratuluje podrozy i zazdroszcze ;D
a dzidzia przeeeeeecudna, ja sama mam bratanice 14 miesiecy ma i tez niedawno pierwsze kroczki robila, slodziutkie takie dzieciaczki sa.
A co do planow macierzynskich to zamierzacie zostac w Irlandii na zawsze i tam dziecko wychowywac. wybacz moja ignorancje, jezeli juz o tym wspominalas, moze pominelo mi sie cos.

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #552 dnia: 1 Maja 2009, 14:49 »
Daria może Cię to pocieszy- moją majówkę spędzam w łózku z powodu choroby  :(

w przyszłym roku okrągłe urodzinki mnie czekają

- w takim razie najwyższy czas na dzieciątko  ;)

buziaki zostawiam  :-* :-*

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #553 dnia: 1 Maja 2009, 16:21 »
Aż wstyd, że dołączam tak późno ale jestem i cały wątek nadrobiony.

Piękna sukienka i biżuteria! Super gajerek dla narzeczonego.
No i w ogóle super zdjąka dajesz.

Pozdrowienia i odliczam z Tobą na 50 dnia przed :D

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #554 dnia: 1 Maja 2009, 23:36 »
witaj carollaa  :hello:...tak czytałam twoja wypowiedź,noi całe szczęście ,że nie napisałaś ,że odliczasz do moich 50 tych urodzin,bo przecież tez w końcu okrągłe;-)))hihihihi
ojjjjjj biedny buraczku :przytul:  mam nadzieję,że szybciutko sie wykurujesz....
A co do planow macierzynskich to zamierzacie zostac w Irlandii na zawsze i tam dziecko wychowywac.
Co do moich palanów....one się ostatnio trochę zmieniły,bo bylismy juz zdecydowani na powrót pół roku po slubie,czyli chieliśmy zjechać na święta.,no ale po rozmowach ze znajomymi(koleżanka pracuje w urzędzie Pracy)rodzinką noi tak między sobą,zdecydowaliśmy ,że nie warto wracać do Polski na zimę,bo to martwy okres......pamelatak naprawdę,to nie wiemy jak to będzie,napewno chcemy wrócić i w polsce ułozyć sobie życie-to tam jest nasze miejsce.....chcemy więc wrocić na wiosne/lato,tylko to też zalezy od mojej ciąży-jak to się uloży,bo wiadomo,że np nie będę stąd sie przeprowadzać w 8 miesiący ciąży,czy z niemowlakiem,więc .......zobaczymy kiedy bocian przyleci i będziemy myśleć......a co z wami?????wracacie???? :-*
« Ostatnia zmiana: 2 Maja 2009, 10:35 wysłana przez ela »

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #555 dnia: 1 Maja 2009, 23:43 »
oj no tak rzeczywiscie to juz tylko 50 dni do twojego slubu.
a co do nas, to zdecydowanie nie wracamy, nie wiem moze dziwna jestem, ale nie tesknie za Polska wcale, za rodzina owszem, znajomymi tez, ale mam tu wlasne mieszkanie, czego w Polsce nie mialam, emigracji zawdzieczam wspaniala milosc, bo w Polsce nie moglibysmy byc razem, a juz napewno nie na takim etapie, a do domu dzwonie 2 razy w tygodniu no i przyjezdzam 3 4 razy w roku. do dobrego czlowiek sie szybko przyzwyczaja, i tak chyba jest z nami, a i dziecko tu latwiej wychowac, takze my nie wracamy przez nastepne kilkadziesiat lat, ale kto wie, jak sie zycie ulozy moze na starosc nam sie zechce powrocic do korzeni.
ojoj ale ja sentymentalna dzisiaj jestem.

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #556 dnia: 2 Maja 2009, 10:57 »
hej. wpdałam buziaki zostawić i powiedzieć, że czuję się dużo lepiej  :)

:-* :-* :-*

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #557 dnia: 2 Maja 2009, 11:15 »
Witam weekendowo :)

No to super ze bilety zabukowane :)

Bobasek swietny.
My podobnie, chcemy jak najszybciej dzieciatko, ale to jeszcze sie zobaczy po slubie jak bedzie :)
Ale napewno jesli "przytrafi" sie odrazu to bedzie wiele radosci :)

Ojjjj te podatki....  :P

Kochana ty za chwilke juz masz slub  ;D ;D ;D

Buziaki weekendowe zostawiam  :-* :-* :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #558 dnia: 2 Maja 2009, 14:15 »
super, że podatek odzyskany :)
buziaki  :-* :-* :-*

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #559 dnia: 2 Maja 2009, 16:52 »
Pamela my tez narazie nie planujemy powrotu, masz racje do dobrego czlowiek szybko sie przyzwyczaja  ;). Tutaj mamy rowniez wieksze mozliwosci zawodowe, ale musze przyznac ze baaardzo tesknie za Polska i rodzina!

Daruda cudne wloski ma Twoj chrzesniak!

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #560 dnia: 2 Maja 2009, 16:57 »
Daruda, ale to odliczanie do 50-tki to już chyba będzie w innym wątku? ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #561 dnia: 2 Maja 2009, 21:10 »
oleandro i pamela....macie rację z tym ,że człowiek przyzwyczaja sie do dobrego......,ale właśnie to DOBRE nie jest w moim przypadku najważniejsze....ja jestem tu na obczyźnie-doliczając Anglię i Szkocję 6 lat!!!!!!!z małymi przerwami na dokończenie studiów.....tak tak skończyłam studia - 2 kierunki i nie mówię tego ,że mam jakieś wielkie aspiracje......ale jakoś praca w sklepie......no sorry ale nie po to uczyłam sie tyle lat,żeby w obcym kraju usługiwać.......no nie będę ich obrażać...może mam za mało wiary w siebie,bo na lepsza prace tu nie liczę....a zresztą chyba jest juz na to za póxno,pewnei mogłabym iść na jakieś kursy i może jakoś by sie udało pracowac w swoim zawodzie.,ale ja sie tu dobrze nie czuję.....To jest zupełnie inny kraj,ludzie,oni mają inne priorytety inne podejście do zycia,inne zainteresowania,jestem tu już tak długo,ale pewnych spraw nigdy nie zrozumiem....nie rozumiem ich poczucia humoru,brakuje mi polskich wydarzeń kulturalnych,teatru,kina polskiego,polskich pubów....no wszystkiego ,chociaż jest tu mnóstwo polaków to nie to samo...owszem jest coraz więcej miejsc przypominających nam rodzinne strony,ostatnio pojawił się salon kosmetyczny,solarium,fryzjer.....noi co z tego????podsumowując NIGDY NIE BĘDĘ SIE TU CZUŁA JAK U SIEBIE!!!!! podziwiam więc Was dziewczynki,że chcecie tu zostać.....może i jestem w lepszej sytuacji niz gro emigrantów,bo mam gdzie mieszkać w kraju i to też pewnie zdecydowało o powrocie,także trzymajcie kciuczki za mój powrót;-))))
Daruda, ale to odliczanie do 50-tki to już chyba będzie w innym wątku?
odliczanie do pięćdziesiątki już było;-))))) teraz jest do NASZEGO WIELKIEGO DNIA;-)))) i nic mi o tym nie wiadomo,że ma to sie odbyć w innym wątku....

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #562 dnia: 2 Maja 2009, 21:17 »
Daruda, chyba sie zamotałam :/ i coś zamieszałam ... sorka ;>

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #563 dnia: 2 Maja 2009, 21:44 »
Ja wiem ze nie wytrzymalabym bez rodziny, bez domu gdzies tam na obczyznie .... poprostu nie dala bym razy emocjonalnie ....  :(
Dlatego cenie to co teraz mam, ze nie ma takiej potrzeby aby ktokolwiem z mojej bliskiej rodziny wyjezdza.
Jest nam razem dobrze i rozumiem Darude ze mimo dlugiego pobytu "tam" tesni za polska, za domem.
Niekotrzy ludzie nie widza problemu - tu czy tam - im to obojetne - ale taki wyjazd to nie dla mnie ...  :P

Buziaki dla Was  :-* :-* :-*

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #564 dnia: 2 Maja 2009, 22:42 »
slodziutki ten chrzesniak :)
a za dzidzie to my sie juz wzielismy, planowalismy aby na slubie ylo okolo 2-3 miesiaca, ale udalo sie wczesniej...... Bogu dzieki..... bo mialam fatalny okres mdlosci i .... teraz juz w miare dobrze....
a jesli chodzi o powrot do kraju to my chcemy wrocic jak najszybciej....... ale moze max 2-3 latka jeszcze tutaj posiedzimy :D

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #565 dnia: 2 Maja 2009, 23:30 »
oooooo to ja nie wiedziałam olka;-)))wielkie gratki;-))))

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #566 dnia: 3 Maja 2009, 17:47 »
dzieki :*

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #567 dnia: 3 Maja 2009, 23:01 »
Pozdrawiam i gratulacje tej 50-ki  ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #568 dnia: 4 Maja 2009, 11:53 »
witam dziewczynki w poniedziałkowe przedpołudnie,zaraz muszę się szykować do pracki,ale jeszcze chwile posiedzę;-)))))dziś jest tzw bank Holiday,czyli takie małe święto wyspiarzy - podobne według mnie do zwykłej niedzieli czyli sklep mamy otwarty dopiero od 12-6....
wczoraj miałam wolne i wybraliśmy się na zakupki,chciałam sobie kupić coś na dzien po weselu-jakąś zwykłą sukienusię w żywych kolorkach noi coś na wieczór panieński tu w Irlandii,bo pewnie za dwa tygodnie cos mi dziewczyny wykombinują,noi trzeba sie jakoś ubrać nie????oczywiście nic dla siebie nie wybrałam,chodziłam,chodziłam i nic,a zresztąceny maja tu kosmiczne,bo za buty,dżinsy czy kurtke dam 80/90 jurków,ale za zwykłą,letnia sukienusię o nieeeeee,z bluzeczkami to samo,kurde skąd oni te ceny biorą za te szmatki to ja nie wiem,kupiłam sobie jedynie jakieś takie codzienne bluzeczki,może sukienke dostanę w Polsce fajna jakąś-oby,no ale na wieczór muszę tu coś znaleźć....może w niedziele pochodzimy tu po mieście....
a jeśli teraz o tym to jak dziewczynki z Bydziwidzimy się na moim drugim panieńskim w Polsce?????fajnie by było sie spotkać i się odstresować co nie????serdecznie zapraszam;-)))) prawdopodobnie cos zorganizuje w piątek,albo w sobotę tydzien przed weselem,czyli który to będzie????hmmmmm 12 czerwca jakoś.muszę tylko wziąc od was nr tel ,żeby się jakoś umówić,bo w Polsce nie mam neta >:( >:( >:( >:( >:(

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #569 dnia: 4 Maja 2009, 12:17 »
oj pracujesz w bank holiday? u nas przez ten kryzys nie pozwalaja nam extra dorobic hehe i dobrze. nie martw sie jeszcze cos znajdziesz, a jak nie to kupisz w polsce, a moze zamow sobie cos przez neta, nie koniecznie allegro, czasem na e-bayu np. mozna cos znalezc, albo jakims innym sklepie on-line.