Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 777787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline margeritta

• forumowicz
  • data ślubu: 19 czerwca 2010
Odp: Śluby 2010 roku !!! jest nas na forum już coraz więcej, poznajmy się!!
« Odpowiedź #120 dnia: 15 Grudnia 2008, 11:00 »
Witam wszytskich!!!

U mnie sytuacja z rodzicami nieco się rozjaśnia. . .  tzn.  przynajmniej udają, że zaakceptowali naszą decyzję.  Coś w tym chyba jest, że nie ważne kto by to był to było by źle, no bo tak na oddatek to jestem jedynaczką i jak to się mówi"późnym dzieckiem. 

Nieraz już rozmawiałam z mamą, ale ona nie chce mi powiedzieć o co jej chodzi.  Wydaje mi się, tak po zastanowieniu, że przyczyną jej nichęci jest fakt, że w mojej znajomości z R.  stawiałam rodziców od początku przed faktami dokonanymi, nie pytałam o zdanie np.  w kwestii wspólnego zamieszkania.  Wiem że to tylko moa decyzja, ale mogli się poczuć trochę odsunięci.  Tylko że ja nie mam 5 lat i potrafię podjemowac decyzje samodzielnie.  Moze to też trochę dlatego że mój chłopak jest w kontaktach z innymi nazwijmy to spokojny, a moi rodzice są raczej otwarci.  Sama nie wiem.

Tak czy inaczej w ostatni weekend przyjechali do mnie, spotkali się z "teściową", byliśmy oglądać salę no i ją zaakceptowali. . . .  Tak więc to może pierwsze znaki, że jednak będą się cieszyć moim ślubem i pomogą w jego przygotowaniach. . .

Zresztą za rdzicami, tak w ogóle, to czasami ciężko nadążyć.  Wiadomo chcą jak najlepiej, tyle że to co oni myśła że jest najlepsze według nich to nie zawsze jest najlepsze według nas no i konflikt gotowy.

Dziękuję za Wasze wsparcie i mam nadzieję że wszytsko ułoży się dobrze. . .

url=http://slub-wesele.pl/suwaczki][/url]

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #121 dnia: 15 Grudnia 2008, 11:08 »
onaion wiem gdzie to jest  :D do Warszawy tamtędy sie przejeżdża  :D

hihi ja do Poznania tez mam 120 km  ;D 

margeritta to same dobre wieści  :D możliwe, ze sie przyzwyczają, że ich mała córeczka dorosła, moze potrzebuja otwartej rozmowy i tłumaczenia im, że sama jestes w stanie podejmować decyzje ale to nie znaczy, ze ich nie kochasz...ja mam podobnie z moja mamą, boi sie o mnie i od razu po zaręczynach zaczęła mi wmawiać, że mąż to nie rodzina itp....bała się, ze zostanie sama... później to tylko gorzej...kłótnie były straszne, teraz duzo rozmawiamy i od jakiegoś czasu jest oki, ale to ciężka praca

zycze powodzenia  :-*

Offline onaion

• nowicjusz
  • *
  • Bo każda miłość przychodzi w porę!
  • data ślubu: 7.08.201
« Odpowiedź #122 dnia: 15 Grudnia 2008, 11:13 »
Cytat: werka23 link=topic=12828. msg777585#msg777585 date=1229335730
onaion wiem gdzie to jest  :D do Warszawy tamtędy sie przejeżdża  :D

hihi ja do Poznania tez mam 120 km  ;D 

Racja :D

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #123 dnia: 15 Grudnia 2008, 15:57 »
...ja mam podobnie z moja mamą, boi sie o mnie i od razu po zaręczynach zaczęła mi wmawiać, że mąż to nie rodzina itp....

No właśnie a jednak mąż jest ważniejszy od reszty rodziny i z tym się muszą rodzice pogodzić :)

onaion witaj :):)  :skacza:
a jak przygotowania ?? macie już zespół? salę? kamerzystę??

margeritta cieszę się, że jest już lepiej :):) tzn. chyba wszystkie się cieszymy ;):) ;D

a powiedzcie mi :) jaką macie relację ze swoją przyszłą teściową??  ;D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #124 dnia: 15 Grudnia 2008, 16:57 »
Hehe... ja moją przyszłą teściową to widziałam raptem 2 razy - ale za to po parę dni :)

Z Piotrkiem jesteśmy już razem prawie 2,5 roku, nie wiem czy pisałam, że ja jestem ze Szczecina - on z Chełma. A jego rodzice mieszkają we Włoszech - kawałek mamy do nich :)
Raz ich odwiedziliśmy we Włoszech - wtedy poznałam teściową, a raz ona była u nas w Szczecinie.

teraz na święta jedziemy do Chełma, bo przyjeżdżają Piotrka rodzice.

Ale z tego co wnioskuję, co teściowa bardzo mnie lubi - rozmawiamy sobie czasem o wszystkim przez skypa :) A Piotrka tata to już od 2 lat mówi do mnie synowa ;)

Udali mi się teściowie :)

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #125 dnia: 15 Grudnia 2008, 17:05 »
margeritta, czyli jednak faktycznie nie chodziło o Twojego PM, ale o zrozumienie, że podjęłaś życiową decyzję i wkrótce będziesz żonką. U mnie było tak samo. Ja też jestem jedynaczką i ciężko mojej mamie przełknąć, że ślub tuż tuż. Mam jednak na nią sposób :) Angażuję ją we wszystko. Nie stawiam jej przed faktem dokonanym jak to było do tej pory, tylko mówię jej o tym co aktualnie załatwiamy, pokazaliśmy jej salę i pytaliśmy o jej zdanie. Nasze mamy chyba dosięga "syndrom opuszczonego gniazda" :) pozdrawiam Cię i trzymam kciuki za nasze mamy, żeby nauczyły się cieszyć naszym szczęściem :)

Offline onaion

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 15 Grudnia 2008, 18:20 »
Cytat: Anjuschka link=topic=12828. msg777899#msg777899 date=1229356641

Udali mi się teściowie :)

Moi przyszli teściowie też są spoko :D

Ale napiszę Wam coś.  
Po oficjalnych zaręczynach i zmówinach pojechałam z rodzicami do mojej (jedynej) babci, którą bardzo kocham i zawsze miałam do niej zaufanie, miałam nadzieję, że ona też jest po mojej stronie - zawiodłam się.
Tak wiec, pojechaliśmy do babci i babcia pyta się rodziców i mnie jak wypadło spotkanie z moimi przyszłymi teściami.
Moja mama powiedziała, że było bardzo fajnie, i że rodzice K.  to 'równi ludzie'.
Na co moja babcia: Nie ma co tak wcześnie chwalić, przecież to wszystko może się jeszcze 'rozpaść', bo ktoś tam też tak chwalił i się rozpadło i jeszcze ktoś też mówił, że ma świetnych teściów a ślub odwołał dwa tygodnie przed .  .  .     i zaczęła jakieś tam historie opowiadać.
A ja w ryk i mówię jej, ze dziękuję bardzo, ze mi dobrze życzy swojej 'najukochańszej" wnuczce i powiedziałam, przynajmniej nie będę starą panną (i tu przytoczyłam przykład mojej 27 letniej kuzynki, która nie ma i nie miała faceta) a babcia na to że nie powinno mnie to obchodzić, a ja jej mówię przynajmniej nie jestem taka i nie mówię jej tego w twarz jak babcia ;/
I strzeliłam focha i się do babci nie odzywam, bo mi przykro.  Chociaż minęło już 2 tygodnie to jak o tym myślę to mi się płakać chce .  .  .  bo ja myślałam że babcia to babcia a ona przeciwko mnie :(
Ehhh wygadałam się .  .  .   może ulży.

Offline 20_karo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30 lipiec 2010
« Odpowiedź #127 dnia: 15 Grudnia 2008, 23:00 »
u mnie juz wyjasnila sie data slubu;] wiec sale zamowilismy na 30 lipca 2010 roku;] chcialam na poczatku sierpnia jednak najblizsza kolezanka ma swoje wesele w pierwsza sobote sierpnia 2010 roku wiec musialam zrobic tydzien wczesniej;] minusem jest tez fakt, ze to piatek ale wolalam piatek niz niedziele;] wazne ze sala zarezerwowana a w najblizszy piatek jedziemy wplacic zaliczke;]potem tylko jeszcze zalatwienei spraw w kosciele, fotograf i dj. . . i poki co chwila wytchnienia bo przez ostanie 2 miesiace nic tylko w kazdy praktycznie weekend jezdzilismy szukac sali!ale jestem szczesliwa ze sale juz mamy;]

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #128 dnia: 15 Grudnia 2008, 23:07 »
20_karo  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: gratulacje sali!!!!

aj...  :glupek: nie przywitałam sie z kivi_23  :hello:

Offline margeritta

• forumowicz
  • data ślubu: 19 czerwca 2010
« Odpowiedź #129 dnia: 16 Grudnia 2008, 09:27 »
NAwiązując do tematu teściowej, to ja mam z moją bardzo dobre relacje.  Ona mieszka w Krakowie, więc dosyć często się widujemy.  Poza tym był pewien czas kiedy mieszkałam razem z moim R.  i jego mamą więc miała okazję żeby się do mnie przekonać.  Mogę chyba zaryzykowac twierdzenie że mnie lubi, no bo nigdy nie dała mi odczuć żeby było inaczej.    ;)

Spotkanie moich rodziców i przyszłej teściowej odbyło sie już odsyc dawno temu, w sumie po niecałym roku naszej znajomości.  W pewnym momencie przeszli na ty, relacje między nimi są więc poprawne.  Nie mają przy tym zbyt wielu okazji do spotkań co może nawet jest plusem. 

onaion, zrozumiałe że ci jest przykro z powodu zachowania babci.  Ja wiem co czujesz bo podobne przejścia miałam z rodzicami.  Ale to minie, trzeba w to wierzyć.  Powodzenia!!!

url=http://slub-wesele.pl/suwaczki][/url]

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #130 dnia: 16 Grudnia 2008, 09:44 »
Ja wczoraj rozmawiałam ze swoim teściem przez skypa - ale nie głosowo, tylko pisaliśmy :)

I mówię mu, że słyszałam, że ich rodzina nie może doczekać się już naszego ślubu, i że prawie nikogo jeszcze nie znam :) A on mi napisał, że znam najważniejsza osobę w rodzinie czyli jego :) potem druga najważniejsza jest mama Piotrka :)
Ale powiedział, że mam się przyszykować, że w czasie świąt poznam bardzo dużo ludzi... już się boję :)

W ogóle jak rozmawiałam kiedyś z mamą Piotrka i pytałam się, ile osób z ich strony zaprosić i ile by przyjechało na ślub, to powiedziała, że bardzo mało - jakoś 10 - 15 osób z ich strony. A teraz dowiaduje się, że cala rodzina doczekać się nie może... ślub planujemy na ok. 70 osób... Miało być ok 30 osób z mojej rodziny, z Piotrka 15 i jakoś 12-13 par znajomych, czyli razem do 26 osób.
A teraz się dowiaduję, że moja mama planuje zaprosić całą rodzinę, Piotrka rodzice również. Oj coś kiepsko widzę, że zmieścimy się w 70 osobach.

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #131 dnia: 16 Grudnia 2008, 10:57 »
Ale wam zazdroszczę teściów  ::)

Ja bede miała za teściów zimnych, wyrachowanych ludzi. niby nic do mnie nie mają i akceptują nasz związek a na boku PMu w głowie mieszają i szpony w nasza miłośc wbijają. Współczują, ale fałszywie, bezwzgladnie idac do swojego celu. Sa konserwatywni, inne poglady nie licza sie, ba nawet nie wolno ich mieć! Chciałabym jak najdalej sie od nich trzymać, jat tez masze rozmowy sa krótkimi zdaniami z mojej sytrony olbrzymim dystansem. Tematy ogólne; pogoda, cisnienie...Przykro mi, bo ja ojca nie mam i tak sobie zawsze myślałam że moze bede go mieć. nici z marzeń, brutalna rzeczywistość i nie ma co sie łudzić

:-* :-* :-* slę

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #132 dnia: 16 Grudnia 2008, 12:08 »
Werka... trzymam kciuki za to, abyś wychowała sobie z czasem teściów. Może jak już będziecie małżeństwem, zmieni się ich nastawienie i zachowanie.

Offline onaion

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: 16 Grudnia 2008, 13:27 »
Oj kobietki :) Nie przejmujmy się tym.
Myślmy lepiej o tym pięknym dniu, który nasz czeka w 2010 r.  ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #134 dnia: 16 Grudnia 2008, 14:37 »
Ja dzisiaj byłam w Centrum Mody Ślubnej, bo w sobotę moja siostra wychodzi za mąż i jestem świadkową i obiecałam nabyć podwiązkę.

Pogadałam trochę z dziewczyną i pytałam się, kiedy najlepiej zacząć rozglądać się za suknią ślubną. To powiedziała mi, że w przyszłym roku w styczniu, jak już będzie nowa kolekcja 2010. Tylko czy ja muszę mieć suknie z kolekcji 2010? Mnie nie będzie przeszkadzać kolekcja 2009.

Offline onaion

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #135 dnia: 16 Grudnia 2008, 15:13 »
Cytat: Anjuschka link=topic=12828. msg778870#msg778870 date=1229434631

Pogadałam trochę z dziewczyną i pytałam się, kiedy najlepiej zacząć rozglądać się za suknią ślubną.  To powiedziała mi, że w przyszłym roku w styczniu, jak już będzie nowa kolekcja 2010.  Tylko czy ja muszę mieć suknie z kolekcji 2010? Mnie nie będzie przeszkadzać kolekcja 2009.

Ja byłam niedawno z ciekawości (w moim 'wielkim' mieście otworzyli salon sukni ślubnych i wieczorowych) i pani powiedziała, że najlepiej za jak już pół roku wcześniej sukienka jest wybrana ;) bo jeśli masz ślub w 'popularnym' miesiącu to dłużej czeka się na poprawki :)
Mimo wszystko ja już rozglądam się za sukienką :D
Ostatnio wpadła mi w oko taka:

Offline onaion

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #136 dnia: 16 Grudnia 2008, 15:14 »
nie cytujemy w całości poprzednich postów - regulamin

Nie wiem czemu nie wyświetlił się obrazek :(
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2008, 16:01 wysłana przez lady_yes »

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #137 dnia: 16 Grudnia 2008, 15:22 »
Musisz napisać minimum 10 postów aby wklejać obrazki, suwaczki czy linki.

Ostatnio wpadła mi w oko taka:

Offline onaion

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: 16 Grudnia 2008, 15:32 »
Cytat: Anjuschka link=topic=12828. msg778945#msg778945 date=1229437341
Musisz napisać minimum 10 postów aby wklejać obrazki, suwaczki czy linki.

Dzięki za info :)
Nie doczytałam pewnie w regulaminie forum ;) hehe

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #139 dnia: 16 Grudnia 2008, 15:35 »
Onaion, nie cytujemy też poprzednich postów - bo to bez sensu :) Zresztą moderator może usunąć taki post. Warto zapoznać się z regulaminem: https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=11272.msg637182#msg637182

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #140 dnia: 16 Grudnia 2008, 15:49 »
Wiecie co, tak sobie myślę, że mogłybyśmy zmienić temat naszego wątku, bo tak naprawdę, to powinien mieć temat:

Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...

co Wy na to? Będzie kontynuacja innych wątków, bo tak co roku nazywały się wątki dla danych roczników.

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #141 dnia: 16 Grudnia 2008, 16:01 »
hm...ja mam neutralne zdanie, ale ta nazwa jest fajna  :D ;D ;D

ale my mamy jeszcze ponad 500 dni do slubu  :brewki:

ja dzis byłam po raz pierwszy ogladac suknie, nie przymierzałam bo było to tak "zobaczyłam, złapałam mame na mieście i siup do sklepu" lipa, bo sklepowa powiedziała, ze jak bym chciała mierzyc to nie ten model, bo go nie dają, bo"jak kazda klientka chciała by ja przymierzyć, była by czarna".... nie rozumiem, jak to  ??? ;) jest tylko jakas zastępcza by zobaczyc jak wyglada sie w książeczkowych sukniach...Dziwne,troche sie zniechęciłam do tego salonu  ::)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...
« Odpowiedź #142 dnia: 16 Grudnia 2008, 16:02 »
Już zmieniłam  ;)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #143 dnia: 16 Grudnia 2008, 16:03 »
No i nowy temat :)

To już taka tradycja na forum.

Jak nie patrzeć, to osoby biorące ślub w styczniu 2010r. mają już mniej niż 400 dni do ślubu - więc temat jest OK :)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #144 dnia: 16 Grudnia 2008, 16:11 »
To już taka tradycja na forum.

Co prawda zawsze taki temat powstawał na rok przed, zazwyczaj 1.01, ale skoro jest potrzeba i zainteresowanie  :)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #145 dnia: 16 Grudnia 2008, 16:16 »
Poprzedni powstał już w listopadzie 2007 r. dlatego teraz zaproponowałam zmienić temat.

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #146 dnia: 16 Grudnia 2008, 16:29 »
Nowa nazwa!!! Fajnie. Ta bardziej oddaje stan naszych umysłów, tęsknot i pragnień - czyli byle do ślubu :)
Co do sukien to najlepsze wyprzedaże są w październiku i listopadzie. Ja tak będę szukać sukni, bo różnice są ogromne! Np. sukienka która kosztowała w sezonie 2 500 zł przeceniona na 1 300zł. Aż nie opłaca się szyć. No, ale Kochane do sukienek to nam jeszcze daleko :)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #147 dnia: 16 Grudnia 2008, 20:56 »
Anjuschka rzeczywiście na naszym wąteczku przewija się sto tematów dziennie :):) co do nowej nazwy :) to można by zrobić głosowanie :) bo z jednej strony to był taki impuls i watek powstał spontanicznie no i nazwa jest inna niż wszystkie :):) a z drugiej strony fajnie być wiernym tradycji :) ja mam jednak sentyment do starej nazwy :):):)
 co do teściów :) werka23 mam podobnie :(:( tzn niby wszystko ok, a za plecami... z tym, że mojego Misia tata nie żyje i jest tylko mama. A mama jak to mama, która jeszcze ma ostatnie dziecko wypuścić z domu :):) same wiecie :):) meczy mnie tylko ( i wiem, że jego też) takie go\\dogadywanie itp. dobrze, że to jeszcze dwa lata bo ja i tak na szczęście widzę, że mój Miś się powoli na to uodparnia i robi się prawdziwy mężczyzna :):D
czyli nie mamusia najważniejsza :) uffff :) szczerze zazdroszczę dziewczynom, które mają dobry kontakt z teściami :):) na początku wielu rzeczy nie dostrzegałam i naprawdę dobrze sie w domu mojego Ukochanego czułam ale z czasem się to zmieniło...:( za to ma najlepszą na świecie babcię, której jesteśmy ulubieńcami :):););)
 co do sukienki ja zawsze marzyłam o sukience prostej tzn. żeby nie miała zbyt wielu dodatków ale za to szerokiej na kilku warstwach tiulu i mieniącej się tak jak śnieg wieczorem :):):) no i wyobraźcie sobie, że znalazłam taką!!!! :skacza:
śliczna jest,  :Serduszka:wisi w salonie ślubnym od ok pół roku i teraz nawet jest przeceniona z 2500 na 1300 ( JulkaKulka tak jak Twoja :) ) a ja drżę aby nikt mi jej nie wykupił no i żeby się moda drastycznie nie zmieniła. Ze wszystkimi krótkimi i wąskimi sukienkami sio!! sio!! :):):):):)
no i to prawda, że na sukienki mamy jeszcze czas :):)
wybieranie sukienki to będzie chyba najprzyjemniejsza część przygotowań:):)

20_karo  gratuluję  :brawo: :):) poszukiwanie sali jest męczące :)
najważniejsze, że macie to już za sobą  ;D ;D :brawo:

onaion mojemu K. tez przypadło w udziale szukanie kamerzysty i fotografa no i ja sobie...
 :czeka: :czeka: :czeka: :czeka: :czeka: :czeka: :):):)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #148 dnia: 16 Grudnia 2008, 20:58 »
oj ale ze mnie gapa :) ja się wypowiadam na temat  "nazwy tematu" :) a tu trochę po fakcie
 :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #149 dnia: 16 Grudnia 2008, 21:28 »
KaroLLA K.J K.G gdzie widziałaś tą sukienkę?? Bo ja tą "moją" w Sosnowcu i też się ładnie mieniła :D