Autor Wątek: ~~ Lenka Asi kuchasi jest już na świecie ~~ 10.10.2008 !!!  (Przeczytany 93073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Odp: ~~ Lenka Asi kuchasi jest już na świecie ~~ 10.10.2008 !!!
« Odpowiedź #480 dnia: 1 Grudnia 2008, 17:28 »
Ale wam fajnie, że już jesteście po chrzcie. Nas to dopiero czeka. A pamiętam, że chrzest Wiktora przeżywałam bardziej niż nasz ślub  ;D

Czekam na szerszą relację i fotki.

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #481 dnia: 1 Grudnia 2008, 21:14 »
Jutro postaram sie cos skrobnac bo dzis po prostu nie moj dzien albo to ta pogoda albo dopiero teraz wychodzi mi to zmeczenie bo ostatnio spalam po 3 godziny ale dalam rade:)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #482 dnia: 1 Grudnia 2008, 21:25 »
Ty ciotka, to już pędem do wyrka!!! Opoczynek przede wszystkim.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #483 dnia: 3 Grudnia 2008, 09:52 »
Witajcie:)
Ja troszke doszlam do siebie wiec poki mała spi to moze uda mi sie cos tu naskrobac.
W czwartek przyjecala moja siostra z rodzinka a w piatek mezulek przywiozl swoja mlodsza siostre(chodzi do gimnazjum).Jego siostra zajela sie wszystkim salatakami i tym co trzeba bylo pokroic,mezulek robil niektore miesa(bo czesc byla zamawiana)a ja to tak w doskoku bo wiadomo musialam przy Lenie robic,troche zmywalam troche tez cos kroilam,zrobilam 4 ciasta no i szykowalam zastawe i sprzatalam...Ja mieszkam w domu pietrowym wiec mialam dosc tych schodow non stop gora dol i tak wkolko,nog to nie czulam ale sa tego plusy bo 2 kg mniej na wadze:)
Lenka byla w miare grzeczna bo miala obstawe,moi siostrzency by ja zaglasakali najchetniej,non stop przy lozeczku stali i puiszczali jej melodyjki,grzechotkami machalai,kiedy chcialo jej sie spac to jej w tym pomagali glasakajac nosek miedzy oczkami-ona to uwielbia:)Wiec nie musialam Lenki pilnowac  bo w razie jak jej sie ulało czy cos to odrazu mnie wolali:)To byla wygoda hihi...Oczywiscie w przygotowaniach bylo duzo smiechu i to byl chyba najwiekszy plus tego wszystkiego:)
W piatek polozylismy sie spac o 3 w nocy po czym o 4-tej mialam pobudke na jedzonko  i o 6-tej juz pobodke na calego bo moja gwiazdeczka sie wyspala a trzeba bylo jeszcze reszte szykowac...Ja na 8.30 smigalam do fryzjera oczywiscie jak mialam wyjsc to mała zaczela ryczec niesamowicie ale ja jako wyrodna matka  zostawilam ja  z reszta rodzinki,powiedzialam ze sie nie wracam oni napewno sobie dadza rade...Jak sie pozniej okazalao przez cala moja nieobecnosc malutka marudzila a jak mamusia przyszla to odrazu spokoj hehe:)U fryzjera nic nadzwyczajnego nie robilam,podcielam i troche wycieniowalam i troche ulozyla ale nie zadne tapirowania itd bo tego nie lubie...Ale ten fryzjer mi tyle dal,pogadalam sobie z fryzjerka wypilam tam kawke i po prostu zmeczenie ze mnie zeszlo i baterie od nowa sie naladowaly:)...Po powrocie maz  do mnie mowi"troche za ciemne zrobilas te wlosy"a ja sie na niego patrze bo przeciez z kolorem nic nie robilam haha wiec sie troche usmialismy ale moglo mu sie tak wydawac bo mialam blad pasemka wczesniej i ona mi troche je teraz sciela...wiec moze faktycznie inaczej to wyglada;)Jak wrocilam trzeba bylo wszystko zapiac na ostatni guzik no i zaczelismy sie szykowac o 14.30 mielismy wyjezdzac a byla 14.35 a tesciow jeszcze nie bylo i chrzestnego a przyjezdzali najpierw do nas bo sie bali ze nie trafia do kosciola,juz mielismy nerwa no ale podjechali w momencie jak ja wkladalam Lenke do samochodu...Sama uroczystos w kosciele trwala 30 min mialo byc 5 chrztow a byly tylko dwa(nie wiem co sie z tamtymi stalo)z czego ten drugi chrzest to byla dziewczyna co lezala ze mna na sali po porodzie -urodzila pare godzin pozniej:) Chrzest byl bez mszy wiec szybko poszlo,Lenka na poczatku zaczela sie krecic jak jeszcze ksiadz nie wyszedl,mi sie juz cieplo zrobilo i modlilam sie zeby nie zaczela plakac bo jej nic nie uspokoi jedynie cyc albo butla...no ale powiercila sie i spala dalej az do powrotu do domku,nawet zimna woda jej nie przeszkodzila:)
No a w domku to juz luzik,obiadek pozniej ciasto bylo wesolo:)Lenka tez byla grzeczna troche spala troche sobie lezala i gadala po swojemu:)Ostatni goscie odeszli jakos po 2-iej.I tak minela puierwsza uroczystosc naszej Corci:)
Jak goscie wyszli to juz nawet mi sie nie chcialo ogladac prezentow jakie lenka dostala,tak bylam padnieta...
Jedyny minus tej uroczystosci ze troche laktacja mi spadla i musze znowu ja bujnac  a juz bylo tak fajnie:)no nic jakos damy rade:)

No i foteczka robiona w trakcie ubierania Lenki do chrztu:)

A tak sie wtedy śmiała:)

Z mamusia:)

Tak wygladala nasza ksieżniczka...

W trakcie chrztu...

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #484 dnia: 3 Grudnia 2008, 10:02 »
Asiu wygladasz super!!! Ciesze sie, ze uroczystosc sie udala. Lenka wygladala slicznie, anioleczek z usmiechem hehe Taka krotka uroczystosc jest super, my tez taka melismy. Mi sie wydaje, ze tak lepiej niz na mszy  :-\

Maz z tekstem niezle wyjechal hehe...faceci  ;) ;) ;)  a taki wypadzik do  fryzjera zawsze pomaga :D

Pozdrowionka

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #485 dnia: 3 Grudnia 2008, 10:03 »
Asiu jak Ty ladnie wygladasz ;D

Oczywiscie Mala Panna jest slodziutka i ciesze sie, ze wszystko gladko poszlo :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #486 dnia: 3 Grudnia 2008, 10:20 »
śliczna córeczka ślicznej mamusi  ;D

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #487 dnia: 3 Grudnia 2008, 11:57 »
Asiu wyglądasz rewelacyjnie

A Lenka :Zakochany: słodziutka :Zakochany:

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #488 dnia: 3 Grudnia 2008, 12:25 »
Jaka ona słodka   :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #489 dnia: 3 Grudnia 2008, 12:52 »
olkahof ,anusiaaa , madziq , zuza142000 ,Gemini ,Gabiś  bardzo Wam dziekujemy za wszystkie miłe słowka:) :-* :-* :-*

A z nowo
heh zjadlo mi czesc posta:) A z nowosci to Lence zaczyna isc zabek i sie slini ta nasza stokrotka strasznie:)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #490 dnia: 3 Grudnia 2008, 13:36 »
Kurcze...juz zebolek...ale to szybko leci ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #491 dnia: 3 Grudnia 2008, 14:12 »
jejciu ale ona słodziudko wygląda aniołeczek  :Serduszka:
Asiu świetnie wyglądasz  :)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #492 dnia: 4 Grudnia 2008, 10:09 »
Asiu dziekuje:)
U nas dzisiaj cos byla gorsza nocka  bo po jedzonku nie mogla odbic,nie wiem czym to idzie to odbicie bo czasem  nie odbija a czasem ja to meczy,cala sie prezy...Za oknem sloneczko wiec pewnie wybierzemy sie na spacerek a po poludniu idziemy do babci na kawke bo ma imieniny-Basienka:)
Wczoraj jezdzilismy z mezem za prezentami na swieta i mikolajki,narazie kupilismy tylko dzieciom a gdzie jeszcze reszta...

A tutaj Lenka ze swoimi prezentami co dostala na chrzest:)

A tak sobie slodko spi:)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #493 dnia: 4 Grudnia 2008, 10:35 »
Słodka ta ostatnia fota...
Asia ślinienie sie NIE koniecznie musi byc objawem ząbkowania-zwłaszcza tak wczesnie-na ten czas ślinianki pracują bardzo mocno dziecko moze nie nadążac za śliną ;)wszystko czas pokaze....
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #494 dnia: 4 Grudnia 2008, 10:40 »
Tetus a kiedy mniej wiecej pojawia sie pierwszy zabek?Bo chidze i mysle:)Slinienie to jeden z objawow,kolejny to w jednym miejscu dziaslo jest biale i bardziej twarde niz w innych miejscach,tak w zasadzie to to dojrzala jej chrzestna  bo mi by w zyciu przez mysl nie przeszlo ze to zabek bo zawsze myslalam ze to troche pozniej nastepuje:)Tak jak piszesz czas pokarze:)
Wczoraj lence kupilismy w imieniu chrzestnej prezent na swieta,ona zostawila pieniadze i powiedziala co kupic bo ona mieszka w Niemczech i juz nie miala teraz czasu latac za tym,kupilismy jej mate edukacyjna,mam nadzieje ze bedzie zainteresowana nia:)"Choc musze przyznac ze co raz wiece sie interesuje grzechotkami itd i co raz dluzej sama wylezy w lozeczku:)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #495 dnia: 4 Grudnia 2008, 10:44 »
Asia niema sztywnych reguł'wychodzenia zęba"
u jedynych są to 3,4,5mcy u inych 11,12...jeli u Was zaczyna sie ząbkowanie-życze aby przebiegło łagodnie...
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #496 dnia: 4 Grudnia 2008, 10:48 »
A była bym zapomniała:)Wczoraj byłam na pierwszej wizycie kontrolnej u gina po porodzie,wszystko jest ok,moge wspolzyc hehe co bardzo cieszy mojego meza:)Bo wczesniej ja sie bałam :)I mam pytanie to mamusiek co juz sa po porodzie,czy bralyscie tabletki antykoncepcyjne przy karmieniu "Azalia"jesli tak to czy mialuyscie jakies skutki uboczne tych tabletek?Bo mi je wlasnie przepisal,powiem szczerze ze pierwszy raz w zyciu bede brala tabletki anty i jakos sie boje,moze to chore ale boje sie jak sie bede po nich czula itd...No i podobno wada tych tabletek jest to ze mozna plamic albo krwawic,mialyscie cos takiego?
Od poniedzialku zaczynam brac,zobaczymy jak bedzie...ale jakos nie jestem przekonana do tego...
I jeszcze dostalam tabletki co mi uruguluje wszystko w organizmie miedzy innymi pod katem zaparc,mam nadzieje ze pomoga mi...A poza tym to wsio ok,za 3 tyg mam isc na kontrole chyba ze przestane karmic piersia to wczesniej zeby zmienil tabletki...No i jak dostane miesiaczke to po miesiaczce mam sie pokazac na pobranie cytologi...Ale dziwne uczucie bylo isc do lekarza bez brzuszka:)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #497 dnia: 4 Grudnia 2008, 11:09 »
Ja dostałam Cerazette i z tego co czytałam sa to jedyna pigułki, które można brać przy karmieniu, o tych Twoich nie słyszałam.

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #498 dnia: 4 Grudnia 2008, 11:15 »
ja wogóle nie wzięlam tabsów anty, nie chce przytyć, dopiero co zgubiłam wagę ciążową, póki co używamy gumek.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #499 dnia: 4 Grudnia 2008, 11:18 »
Anetko nie slyszalam o tych twoich zreszta ja o zadnych nie slyszalam:)Te co ja mam przepisane to tez sa wlasnie takie ktore moge brac przy karmieniu,on tak mowil a na ulotce tez tak jest napisane.Anetko a krwawisz przy tych swoich czy nie?Bo to plamienie czy krwawienie  mi sie nie usmiecha...Nie zawsze tak musi byc powiedzial ale w wiekszosci przypadkow jest...jak mowilam o tym mezowi to na to odpowiedzial"skoro w wiekszosci przypadkow jest to u Ciebie tez napewno bedzie,bo Ciebie zawsze dotyka to co najgorsze"-nie ma to jak pocieszenie;)
Agusia tez sie tego boje ze przytyje,moj maz tez jest za gumkami bardziej,mowil zebym to opakowanie wziela jak chce i mam zobaczyc jak sie bede czula  ale jemu az tak nie zalezy zebym brala tabsy,zreszta jak to on ujol"jak bedziesz w ciazy to bedziesz przeciez i tak planujemy drugie":)

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #500 dnia: 4 Grudnia 2008, 11:23 »
My też planujemy drugie, ale za jakiś czas, dlatego na gumkach lecimy, mój mąż poza tym jest anty tabsom, uważa,że skoro jest możliwych tyle skutkow ubocznych, to wcale nie jest nic dobrego dla organizmu. A ja tam też tabsom nie ufałam nigdy i nigdy żadnych nie brałam, więc dalej się tego trzymam, wystarczają na razie gumki, a jak dostane miesiączke to potem już bedzie wiadomo kiedy można bez... ;D

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #501 dnia: 4 Grudnia 2008, 11:27 »
Biorę tydzień i poza chwilowym mam nadzieje zmniejszeniem mleczka, ale to może być tez nie od tego, nic się nie dzieje.

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #502 dnia: 4 Grudnia 2008, 11:39 »
ja chciałam tak po cichu zaznazyc ze własciwie dobrane tabsy ,nie zatrzymują wody w organizmie a co zatym idzie-nie powoduja tycia...
Dla kobiet które na ten czas w zadnym wypadku nie planują ciaży są wg mnie najbardziej pewną metodą zabezpiecznia...ale kazdy robi jak uwaza za stosowne.
« Ostatnia zmiana: 4 Grudnia 2008, 11:41 wysłana przez tete »

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #503 dnia: 4 Grudnia 2008, 11:43 »
Zgadzam sie, tabletki biorę juz kilka ładnych lat i nigdy od nich jeszcze nie przytyłam.
Martwie sie tylko trochę ta mniejsza ilością mleczka, ale to może byc tylko zbieg okoliczności. Jesli jednak nie jest to niestety tabletki będą musiały poczekać na lepsze czasy.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #504 dnia: 4 Grudnia 2008, 11:52 »
Heh zobaczymy jak bede sie dobrze po nich czula to bedziemy brac a jak nie to odstawimy i bedziemy sobie inaczej radzic...Ja na tabsach  sie nie zna dlatego dziekuje tetus ze napisalas o tym tyciu:)

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #505 dnia: 4 Grudnia 2008, 13:39 »
o jaa ale słodka śpiąca królewna i ten słodki uśmieszek-cudownie  :Serduszka:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #506 dnia: 4 Grudnia 2008, 13:49 »
Kuchasiu, te tabletki bierze moja koleżanka i jest zadowolona, nie ma zadnych skutków ubocznych, ale wiadomo na każdą kobietę inaczej zadziałają. Azalia są stosunkowo nowymi pigułkami, które można stosować karmiąc.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #507 dnia: 4 Grudnia 2008, 21:02 »
Oj ja bym chętnie po porodzie wróciła do yasmin :)

Nie dośc, że mi nie zatrzymywały wody w organizmie, to dzięki temu ważyłam 50 kg :hopsa: , bo ogólnie mam tendencje do zatrzymywania wody, jak odtsawiłam tabsy, to szybciutko miałam + 7 kg >:(

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #508 dnia: 4 Grudnia 2008, 21:22 »
jaki śliczny aniołeczek !!!

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #509 dnia: 4 Grudnia 2008, 21:32 »
Ja tez brałam i nie tyłam, lecz teraz jak minie 6tyg chce się zdecydować na implant ten co ma olkahof