Autor Wątek: ~~ Lenka Asi kuchasi jest już na świecie ~~ 10.10.2008 !!!  (Przeczytany 92934 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Odp: ~~ Lenka Asi kuchasi jest już na świecie ~~ 10.10.2008 !!!
« Odpowiedź #540 dnia: 11 Grudnia 2008, 21:34 »
Dzieci bardzo lubią taką trochę zwiniętą pozycję

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #541 dnia: 11 Grudnia 2008, 21:43 »
I moja też w dzień śpi w foteliku i przy kołysankach :D ahhh te nasze dzieci :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #542 dnia: 11 Grudnia 2008, 22:25 »
A ja slyszalam, ze nie mozna za dlugo trzymac dzidzi w foteliku ::) jeżeli to nie konieczne ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #543 dnia: 11 Grudnia 2008, 23:07 »
no i to na pewno ja odrazu ją przenoszę jak odleci, bo nawet nic nie czytałam ale wydaje mi się że to nie jest pozycja na spędzenie w niej całego dnia...choć

kuzynka mówiła ze była u lekarza pytać o to bo miała taką samą sytuacje ze synem i powiedział że to nie jest złe bo foteliki są projektowane dla tych maluszków

i z myślą o ich kręgosłupach, z drugiej strony wybieramy się na wiosnę prawdopodobnie autem do PL i spędzi tam ok 4 godziny przerwa na 2 potem znowu 4 itd

aż do Polski i na bank jej nie wyciągnę na czas jazdy...

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #544 dnia: 12 Grudnia 2008, 08:08 »
ja tez ja przenosze odrazu jak odleci:)ale fotelik jest dla mnie dobry bo jak jej sie np  znudzi lezec samej w lozeczku a ja mam robote w kuchni czy gdzies to we fotelik  i idzie ze mna:)i jest spokoj,ona mnie widzi i jest zadowolona...Ja czytalam ze dziecko powinno co 2 godz miec przerwe od fotelika,moja tak dlugo nigdy w nim nie przebywa ale jak np moja siostra ze swoimi maluchami jechala do Polski gdzie miala dobre 10 godz jazdy przy dobrych warunkach  to wiadomo robila przerwe ale nie co 2 godziny,zreszta dzieciom to nie przeszkadzalo,spaly jak aniolki:)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #545 dnia: 12 Grudnia 2008, 11:54 »
A my już kupiliśmy krzesełko do karmienia :D ciekawe jak się sprawdzi, bo czasem rzeczywiście dziecia potrzeba koło siebie posadzić w czymś, a moja w foteliku to za długo nie posiedzi :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #546 dnia: 12 Grudnia 2008, 12:05 »
Ja nie pomoge jesli chodzi o foteliki, bo Amelka dopiero jak miala 2 mce byla w nim wozona, poprostu byla za mala do fotelika. Jak juz miala te 2 mce to i tak musielismy fotelik kocem wykladac.
 I z perspektywy czasu, ciesze sie, ze nie kupilismy wozka tylko z wpinanym fotelikiem, ale i z gondola, bo bym miala nielada klopot, a tak Amelcie mogla spokojnie sobie lezec w gondolce.

Sprawdzal sie tez lezaczek bujaczek a pozniej krzeselko do karmienia.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #547 dnia: 12 Grudnia 2008, 12:49 »
A no wlasnie...w gondoli dziec moze sobie lezec, no nie ???

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #548 dnia: 12 Grudnia 2008, 13:37 »
no w aucie dzieci śpią najczęściej lubią burkania samochodów :D

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #549 dnia: 12 Grudnia 2008, 17:45 »
Ja nasz fotelik tez do tej pory wykladam poduszka i na to rozek albo kocyk bo tez jest za duzy...
A w aucie to tez spi  ale jak sie zaczyna juz jej sie krzywda widziec albo jest glodna to jest spokoj jak auto jedzie a jak tylko stanie na swiatlach czy w korku to odrazu jest aria operowa:)..
Wlasnei wrcilam z zakupow,nozki mi w d... weszly a jeszcze musze sie spakowac bo jutro jedziemy do tesciow na 2 dni.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #550 dnia: 13 Grudnia 2008, 16:19 »
dziewczynki ja wiem ze to sie wydaje ze fotelik taki duzy a dzieciątko takie malutkie ale o to chodzi!!!!
przeciez ten fotelik ma chronic wasze dziecko w trakcie wypadku!!!!!
ma je otulac i ochraniac a wiec błagam nie podkładajcie im nic pod plecy
dzieciak jest w takiej pozycji ze jest mu wygodnie
tro tylko nam sie wydaje ze jednak nie jest

a juz  strasznym pomysłem jest przewozenie dziecka w gondoli
sory laski ale chyba nie zwizualizowałyście sobie wypadku i dziecka jak pocisku lecącego na szybe!!!!

,może któraś sie na mnie obrazi ale takie moje zdanie

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #551 dnia: 13 Grudnia 2008, 21:28 »
to któras mama pozwala na przewózke dziecka w gondoli :o :o :o :o :o
eeee Jagodzia ,,ja ufam ze nie.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #552 dnia: 13 Grudnia 2008, 21:32 »
niestety ale pozwala

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #553 dnia: 13 Grudnia 2008, 21:49 »
też znam mamy, które woziły dziecko w gondoli, a teraz wyciągają z krzesełka bo płacze...koleżanka mnie spytała mnie, czy nie boję się, że Gabi się zaniesie (też marudzi w czasie jazdy), powiedziałam jej, że bardziej bym się bała, że wyleci przez szybę podczas zderzenia...niech jej się włączy wyobraźnia.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #554 dnia: 13 Grudnia 2008, 21:57 »
moja tez czasem marudzi i serce mi sie kraje ale kurde sama przezyłam delikatną stłuczke i to w pasach i wiem jaka to jest siła
dlatego niegdy ale to przenigdy jej nie wyciągam

uwierzcie mi ze ja tez mialam stracha ogromnego jak jagoda w wieku ok 2 mies sie krztusila
i w foteliku tez
i co mialam zrobic? wozic ją na kolanach?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #555 dnia: 14 Grudnia 2008, 18:40 »
Ja juz w domku:)wszedzie dobrze ale w domu najlepiej")Co do podkladania czegos w foteliku to ja podkladam taka cienka pod dupcie ale w domu jak ja sadzam a w auci e nigdy bo skoro tak jest zrobiony to znaczy ze tak jest bezpiecznie...Bez fotelika nigdy bym jej sie nie odwarzyla przewiez,moja wyobrazbnia na temat wypadkow jest zbyt duza bo juz za duzo widzialam,wole uczyc sie na kogos bledach a nie na swoich...
Dzis u tesciow jeszcze troche bym dostala nerwicy,tyle mi truli na temat dziecka...ale o tym jutro skrobne bo jestem padnieta a jeszcze chce mala wykapac.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #556 dnia: 16 Grudnia 2008, 09:04 »
Witam po dłuższej przerwie i powiem, że w pełni popieram Twoje podejście do fotelika bo my Polacy zawsze chcemy coś "ulepszać" ale w fotelikach raczej się nie kombinuje i nic nie dokłada. Lenka na fotce z uśmiechem mnie powaliła  :-* :-* :-*. Serdecznie pozdrawiam  :uscisk: :uscisk: :uscisk:

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #557 dnia: 16 Grudnia 2008, 09:48 »
Macherku ja rowniez przesyłam pozdrowionka:)
Wczoraj zabardzo nie mialam czasu zeby cos skrobnac...Jak juz wspomnialam w weekendzik myslalam ze mnie cos trafi u tesciow,na poczatek mnie wkurzyli bo Lenka byla ubrana w dzinsy i taka bluzeczke dosc elegancka a tesciowa do mnie ze po co kupuje takie drogie rzeczy zebym w spioszki ubierala i juz bo szkoda kasy na co ja odpowiedzialam ze stac mnie to kupuje bo grrr nikt mi nie bedzie mowil co mam kupic...i jak ubierac nasze dziecko...Pozniej wieczorem miala sie zajac Lenka a ja ze szwagierka mialysmy robic na kolacje lazanie,maz nie mogl malej przypilnowac bo auto bylo u mechanika i non stop tam latal zeby dopilnowac zeby skonczyli w sobote robic...No i oczywiscie jak przyszedl wieczor to tesciowa wziela sie za przygotowywanie do lazani(obieranie pieczarek i takie tam)a ja siedziala w pokoju  i  dawalam Lence jesc,jak szwagierka powiedziala mamie zeby popilnowala lenki to ona"ze ona nie bedzie umiala dac jej mleka,ze to ze tamto"mi juz sie cisnienie podnioslo bo jak przy Łukaszu to bylo ze przypilnuje a jak co do czego przyszlo to ona nie umie,no ale sie nie narzucalam bylam zla ale skoror nie chce sie Lenka zajac to nie-jej strata...Łukasz wrocil i sprowadzil ja troszke na ziemie no wiec  ja poszlam do kuchni a ona zabawiala Lenke...Oczywiscie co chwile przychodzila patrzec do kucni co my takiego robimy...Wieczorem Lenka zawsze zaczyna marudzic bo jest juz przemeczona i  tesciowa sobie wymyslila ze wezmie wozek na hol i bedzie ja e wozku wozila...dobrze ze byl Łukasz i sprowadzil ja do parteru bo ja myslalam ze nie wytrzymam,jasne ze najprosciej wsadzic dziecko do wozka i wozic bo bedzie cicho ale to nei o to chodzi...Pozniej w soote juz bylo ok ale w niedziele,bylo mrozne fajne zdrowe powietrze,rano szykujemy sie do kosciola z Lenka i dostajemy wyklad ze powinnismy isc na zzmiane  zeby jedno bylo z Lenka w domu bo taka pogoda...nie musze pisac ze juz bylam zla bo nasze dziecko i my decydujemy no ale nie skmentowalismy zrobilismy po swojemu...Na to orzyjechala babcia meza i to samo zeby nie brac  jej tylko ze najpierw ja mam isc do kosciola a pozniej  Łukasz...grrrr wzielam sie za ubieranie Leny  i miaam wszystko gdzies...No ale to oczywiscie nie koniec...przyszlismy z kosciola   dalam malej butle i dostalam wyklad od tesciowej ze powinnam karmic piersia i ble ble ble a ja od chrzcin mam bardzo malo mleka i raczej moja przygoda z mlekiem sie konczy probuje laktacje odbudowac ale zobaczymy czy sie uda...
Na temat karmienia mam swoje zdanie jesli jest mleko to owszem karmic piersia ale jesli nie ma to co glodzic dziecko grrr..Pozniej mala bardzo dlugo spala to co chwile Łukasza babcia mowila mi ze mam  ja obudzic bo ona glodna ...nie skomentuje tego...Nastepnie dostalismy wyklad ze maa jest za cienko ubrana i mi ja obabuchali kocem jak  bylam na gorze,mala oczywiscie sie zloscila bo ona miala dwa dlugie cienkie rekawki i jeszcze koc...nikt by tego nie wytrzymal,zawolali mnie ze cos jej jest bo marudzi,ja zdjelam koc i byl spokoj...trzeba bylo widziec ta mine hehe ...No i jeszcze co chwile do Łukasza trzymaj ja mocno,trzymaj glowke popraw nozke o Boze naprawe najspokoniejszego by wyprowadzili z rownowagii...i tak minol mi weekend...tymczasem zmykam do roboty ozniej cos skrobne a teraz okna czekaja:)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #558 dnia: 16 Grudnia 2008, 09:51 »
kuchasia najwazniejsze to postwaic na swoim, a te ich "rady" puszczac mimo uszu ;)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #559 dnia: 16 Grudnia 2008, 09:55 »
...i jeżdzić tam jak najrzadziej.
dla utrzymania higieny psychicznej.
Twojej oczywiscie. ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #560 dnia: 16 Grudnia 2008, 10:14 »
O Boże Asiu przepraszam...ale jesli moja tesciowa taka będzie ( a pewnie będzie) to chyba relacje między nami będą fatalne... maskara. Współczuję Ci starszliwie....
Buziaki wam pzresyłam  :-* :-* :-*

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #561 dnia: 16 Grudnia 2008, 10:38 »
no tak....babcie wszystko wiedzą najlepiej....skąd ja to znam ::)
ja mojej teściowej powiedziałam stanowczo i wyraźnie czego ma nie robić, tzn. lulanie Adika-zabronione, maczania mu smoczka w zupie, sokach itp -zabronione,  zmykania wszędzie okien...(u niej w domu jest 25st. :o)...- zabronione...i wiele innych rzeczy ;D
efekt jest taki że Aduś babcie widuje baaaardzo rzadko...no cóż...szkoda...

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #562 dnia: 16 Grudnia 2008, 11:07 »
powiem Wam ze do tej pory to sie nie zdarzalo i mam nadzieje ze to byl pierwszy i ostatni raz...Jezdzimy tam raz albo 2 razy w miesiacu dlatego staram si nie klocic ale bede robila swoje i tyle,tymbardziej ze maz jest po mojej stronie:)
a ja od wczoraj wzielam sie za swiateczne porzadki:)idzie mi jak krew z nosa no ale jakos idzie..maz jest w domku wiec sie Lenka zajmuje:)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #563 dnia: 16 Grudnia 2008, 11:14 »
o matko to ja już mam czarna wizje że moja teściowa taż będzie sie tak narzucać a my z nimi mieszkamy  :mdleje:
kochana bądz dzielna i trzymaj na swoim może w końcu sie im znudzi jak zobaczą że maszto gadanie gdzieś ???

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #564 dnia: 16 Grudnia 2008, 18:45 »
asiu najwazniejsze ze mąż jest po twojej stronie
u mnie byloby odwrotnie
moja tesciowa wyrwała by mi jagode i zagnała mnei do kuchni zebym jej czasem nie przeszkadzala

a ubieranie i opatulanie to przerabiam na bierżaco bo moja babcia czyli jagody prababcia to dopiero mi nagada

ja niestety mam cięty jezyk i dlatego nikt mnie nie lubi i nigdy nie bede ukochaną synową  ;D

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #565 dnia: 16 Grudnia 2008, 19:32 »
o ja współczuje Ci Asiu ale nie przejuj sie tak wypuszczaj wszystko drugim uchem  :)
 :-* dla Lenki

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #566 dnia: 16 Grudnia 2008, 22:04 »
Heh staram sie tak robic i jednym uchem wpuszczac a drugim wypuszczac ale czasem nie wytrzymuje:)Jagodko ja tez mam dlugi jezyk ale gryze sie w niego jak tylko moge:)Gdybym z nimi mieszkala napewno bym nie wytrzymala ale ze jestesmy tam raz kiedys to staram sie hamowac:)Ja od wczoraj wzielam sie wkoncu za swiateczne porzadki ale powiem Wam ze idzie mi jak krew z nosa,zaplanowalam sobie ze jutro skoncze ale czy mi wyjdzie zobaczymy:)No i nie mam jeszcze nic dla Lenki pod choinke,wiem ze ona malo rozumie jeszcze ale cos musze kupic:)Nie mam tylko pomyslu niestety...ale jutro moze skocze do miasta i cos znajde...

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #567 dnia: 17 Grudnia 2008, 10:27 »
hehehehe
chyba każda młodą mamę czeka taka preprawa z rodzinką  :D

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #568 dnia: 17 Grudnia 2008, 10:37 »
A może jakieś maty do zabawy dla Lenki itp ???

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #569 dnia: 17 Grudnia 2008, 10:55 »
Mata świetny pomysł.

Ja nie rozumiem Waszych przepraw z mamami/teściowymi i bardzo mnie to cieszy. Nasze mamy nie wtrącają się w nasze życie i sposób jaki wychowujemy i zajmujemy się Ewą, czasem coś proponują do naszej decyzji, często propozycje są trafne.
Sorry dziewczyny, ale czasem wydaje mi się, ze najeżacie się niepotrzebnie, jeśli One coś chcą pomóc, to nie wynika ze złej woli, tylko z miłości do Was, do Dziecka, a jak mama /teściowa coś proponuje, to może czasem trzeba się zastanowić czy nie ma trochę racji a nie od razu przyjmować pozycji obronnej  :D