Autor Wątek: ~~ Lenka Asi kuchasi jest już na świecie ~~ 10.10.2008 !!!  (Przeczytany 92882 razy)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Odp: ~~ Lenka Asi kuchasi jest już na świecie ~~ 10.10.2008 !!!
« Odpowiedź #390 dnia: 12 Listopada 2008, 21:35 »
Zastosowalam Aphtin tak jak forumki doradzily jak narazie widze poprawe tzn jezyczek juz jest czysciutki jeszcze dziaselka  i usteczka zostaly,zobaczymy jak bedzie jutro ale mam nadzieje ze bedzie co raz lepiej bo to straszne patrzec jak malenstwo sie meczy przy jedzeniu.

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #391 dnia: 12 Listopada 2008, 22:03 »
Kuchasiu ja też stosowałam aphtin-szybciutko ładnie wszystko zeszło
Słodziusieńką masz córeczkę  :-*

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #392 dnia: 12 Listopada 2008, 22:40 »
Uf przebrnęłam przez całość  :Duc na luz

Widze, że nasze dziewczyny dzieli rowno miesiąc, bo moja też z 10 tylko września.
Przeczytałam o wszystkich Twoich watpiliwosciach i obawach i mysle że chyba za bardzo sie tym wszystkim stresujesz. Ja nie przejmuję sie za bardzo jak małej jakaś krosta wyskoczy czy troche ją zzsypie, jeszcze od kilku pryszczy nikt nie umarł  :D Wrzuć troche na luz to i Lenka bedzie spokojniejsza i w cycach bedzie rzeka mleka  ;D

Pozdrawiam serdecznie i bede sledzic dalsze dzieciowe potyczki uwaznie.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #393 dnia: 13 Listopada 2008, 09:18 »
Aanetko witam w naszych potyczkach:)
co do tego ze sie przejmuje  kazda wysypka to pewnie przez to ze  ja jestem alergiczka  i wszyscy "nastraszyli" mnie ze ona napewno  tez bedzie  a tego bym nie chciala  oczywisie:)
Wiecie ostatnie dwa  dni ubralam malej dwa dlgie rekawy bo jakos chlodniej mi sie w domu wydawalo i ja tez  sie inaczej ubralam niz zawsze i rezultat mialam taki ze pojawily sie  potowki :-\
teraz przynajmniej wiem ze dobrze ubiram moje dziecko  :D,dzis spowotem ma jeden rekawek hihi
No i plesniawek juz prawie nie ma wiec jestem szczesliwa...A jutro uderzam na miasto po ubranko do chrztu dla malutkiej i sobie os patrzec ale sobie napewno nic nie kupie bo ja z dnia na dzien co raz chudsza jestem wiec musze kupic na ostatnia chwile:)milego dzionka Wam zycze:)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 13 Listopada 2008, 10:21 »
chrzest jest 29 listopada o godz 15-tej:)Jak sobie mysle ile mnie roboty czekato zle mi sie robi ale jakos dam rade:)A dzis bym chciala nadgonic zaleglosci domowe ale nie wiem czy Lenka na to pozwoli:)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #395 dnia: 13 Listopada 2008, 11:42 »
Kuchasiu ciesze się, że z Lenką już ok i pleśniawki poszły sobie w las, miejy nadieje, że potówki też juz znikły ;)

A tym, że chudniesz to tylko się cieszyc ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #396 dnia: 13 Listopada 2008, 13:27 »
29 listopada idziemy na ślub kuzynki  ;D Same imprezki  ;D

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #397 dnia: 13 Listopada 2008, 13:58 »
robimy w domu ale wiekoszc rzeczy zamowilismy przez catering,chcielismy w knajpce ale bym problem z terminem bo to sa andrzejki i wszedzie juz zajete a to  jedyny termin kiedy moze przyjechac moja siostra z Niemiec:)z drugiej strony ciesze sie ze w domu bo przynajmniej bede mogla mala na spokojnie nakarmic i polozyc do lozeczka tylko to sprzatanie:)Siostra przyjedzie to powiedziala ze pomoze  ale przed jej przyjazdem chciala bym byc juz z grubsza gotowa:)zeby z nia pogadac i sie nimi nacieszyc a nie sprzatac:)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #398 dnia: 13 Listopada 2008, 15:44 »
Właśnie mi przypomniałaś, że to Andrzejki i imieniny mojego ojca... No cóż potwierdziliśmy przybycie na wesele, a poza tym imieniny są co roku  ;)

Myśłę, że siostra pomoże później sprzątnąć  ;)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #399 dnia: 13 Listopada 2008, 19:08 »
Madziu tez tak wlansie myslimy ze fakt za jedzonko troche zaplacimy ale tak jak mowisz gazu wody pradu nic nie starce wiec ok :)No i mniej szykowania zwlaszcza ze ja przy malej nie moge nic przewidziec a noz widelec bedzie ciagle glodna i kto by to przygotowal:)Mamusia wlasnie zjadla kolacyjke i teraz musze isc malutka wykapac a tak mi sie dzisiaj nie chce:)Buziaki

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 14 Listopada 2008, 10:39 »
witam w pochmurny dzionek,wczoraj to mi nozki tak w d...weszly jak nigdy,nadrobilam wiekoszosc prac domowych bo mala spala a pozniej wisiala mi na cycu i pozniej jeszcze poko poko bylam tak padnieta jak nigdy...
A wieczorkiem ja czekalam az jej sie odbije zrobilam wielki bład-bo weszlam na allegro na dzieciowe rzeczy i zachorowalam na kilka,normalnie jestem zla na sama siebie:)Jedna napewno  zamowie-bodziak z moim wybranym napisem czyli imie data urodzenia waga itd bo chce to oprawic razem z pempuszkiem co odpadl w antyrame i powiesic w sypialni,pewnie jeszcze cos pamiatkowego znajde:)
No i jeszcze znalazlam bodziaki  co sa fajne napisy typu kocham moja mame itd i tez bym chciala zamowic tylko szkoda mi kasy i co tu teraz zrobic:)A dzis uderzam na miasto najpierw ide z mała na spacer zgarniam mame od lekarza i o 14-tej maz podjedzie do miasta zeby zabrac Lenke bo ja z wozkiem to praktycznie nic nie zalatwie bo nigdzie nie wejde,wkurza mnie to strasznie ze wszystkie sklepy sa tak ciasne ze o wozku mozna zapomniec:(

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #401 dnia: 14 Listopada 2008, 10:40 »
Co do ubierania - u nas od początku jedna warstwa, teraz jest pajacyk, na noc przykrywam lekkim kocykiem (mamy 20-21 stopni w sypialni Patrycji, a w dużym 19-20 stopni). Także jak masz 23 stopnie to teraz jak malutka skończyła miesiąc - ja bym zrezygnowała z 2 warstw. Od teraz ubierać powinno się dziecko tak jak siebie (a na spacerkach dodatkową warstwą zawsze jest kocyk + osłonka od wózka).
Potówki - bardzo niedobra rzecz, organizm ma się hartować, a przegrzewanie tylko służy osłabieniu organizmu.

Pleśniaweczki - mam nadzieje już poszły sobie precz!

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #402 dnia: 14 Listopada 2008, 11:06 »
Elcia wlasnie wrocilam do jednej warstwy,potowki zeszly ale nie chce zeby wystapily ponownie dlatego slucham swojego serducha od tego momentu a nie babcinych rad:)A co do plesniawek to   generalnie poszly sobie ale jeszcze na usteczkach  od srodkowej strony gdzie niegdzie sa  znowu posmarowalam jej tym zelem a wieczorkiem chyba zastosuje mocz tak jak radzilyscie,tez nie wydaje mi sie apetyczne ale dla  małej zrobie wszystko:)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #403 dnia: 14 Listopada 2008, 11:14 »
Brawo za jedną warstwę  ;D

Ja myślę, że jeżeli żel pomaga to nie ma co się chwytać za mocz (tfu ale to zabrzmiało) .....jakby on nie działał to wtedy.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #404 dnia: 14 Listopada 2008, 11:36 »
Ubieranie to też moje zmartwienie.
Ja mam wrazenie ze jest jej chlodno, szczegolnie jak ma raczki i nozki jak lody.
Generalnie mam zasade ze zakladam dziecku jedną cienka waestwe wiecej niz sobie. Mysle ze trzeba pamietac, ze ona lezy i nie jest w stanie sie dobrze zagrzac. Poko co potowek nie ma wiec mysle ze wsio ok.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #405 dnia: 14 Listopada 2008, 12:01 »
Co do raczek to  Lenka ma zawsze zimne ale po pierwsze u dzieci podbno to normalne a po drugie ja tez mam do tej pory zimne dlonie:) A co do nozek to ma zawsze gorace,zawsze ma spiochy i na to albo skarpetki albo jakies papucie niemowlece i karczek tez ma zawsze goracy wiec mysle ze jej cieplo.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #406 dnia: 14 Listopada 2008, 14:11 »
Asia,niewiem ile by sie dookoła(szczególnie babcią) mówiło ze I RĘCE I NÓŻKI nie są wyznacznikiem ciepłoty u dziecka...układ krwionosny nadal 'pracuje nad sobą"-wiec konzyny dziecko moze miec zimne..kark trzeba sprawdzac.Inna sprawa ze ile dzieci tyle termoregulacji..czyli trzeba sie na 'czuja zdac"
Ja do pazdziernika na noc wsadzalam Majke tylko w pajaca-piżame-teraz z racji ze sie notorycznie rozgrzebuje ubieram body z krótkim+pajac/W dzien body(takie bez ramiączek )+lekka bluzeczka lub pajac.I styka.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #407 dnia: 14 Listopada 2008, 20:31 »
Ale dzisiaj padnieta jestem.w poludnie spacerek z malutka i pozniej zakupy ktore mnie wykonczyly,maz chcial mi dac auto ale nie chcialam bo wiecej bym stala w korkach jak chodzila po sklepach a i tak wszedzie nie podjade...
Jesli chodzi o zakupy to mamcia kupila sobie bluzke na chrzciny,wymienilam tacie bluze na sweter(kupilam mu na imieniny ale byla za mala),sobe oczywiscie nic nie kupilam;)ale upolowalam co ne co na chrzciny.
Za to mojej niuni kupilam:
-kombinezonik rozowy na zime
-recznik z kapturkiem,mam jeden ale bardzo mi sie przydaje wiec chce miec dwa zeby w jeden wycierac a drugim owijac juz po kapieli
-stroj do chrztu(prezent od dziadkow)
-śpioszki,kaftanik i czapeczka bawelniana( pod oubranko do chrztu)
-bucikido chrztu

Z glownych zakupow to wszystko,reszta to zakupy typu jedzonko:)
Chcialam sobie kupic stanik ale nic mi nie odpowiada tzn nie umiem dla siebie znalezc odpowiedniego,typowe do karmienia sa mi nie wygodne bo nie lubie luznych stanikow,natomiast w ych usztywnionych jak mam za duzo mleka to pozniej piersi bola i badz tu madry:)
Chyba musze jakies nowe zaprojektowac hihi...
Wlasnie wykapalam Lenke i mam juz dosc a jeszcze musze w kuchni sprzatnac bleee

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #408 dnia: 15 Listopada 2008, 11:18 »
Najpierw moze wkleje swoje zakupy a pozniej cos skrobne jak bede miala chwilke:)

UBRANKO DO CHRZTU SKŁADAJACE SIE Z :
 -PŁASZCZYKA

- SPODNI

- kAPELUSIKA

tAK WYGLADA Z PRZODU:)

A TAK Z TYŁU

A TAK Z GÓRY :)

I DO CHRZTU TAKIE BUCIKI

I TAKIE SPIOSZKI DO CHRZTU POD TEN PŁASZCZYK

I TAKI KOMBINEZONIK ALE JUZ NIE DO CHRZTU:)

I TO BY BYLO TYLE Z ZAKUPOW TYMCZASEM ZMYKAM DALEJ ROBIC:)

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #409 dnia: 15 Listopada 2008, 13:35 »
bossskie te ciuszki a ten kaplusik jest cudniasty  :Serduszka:
Lenka będzie wyglądała jak księżniczka  :D

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #410 dnia: 15 Listopada 2008, 22:39 »
Kapelusz mnie rozbroił ;D przecudny!!!!!!!!!!!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #411 dnia: 15 Listopada 2008, 22:59 »
No zakupy pierwsza klasa :ok:

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #412 dnia: 16 Listopada 2008, 13:11 »
Widze ze kapelusik zrobił furore hihi:)
Męzulek pojechal do tesciow a ja sama z Lenka w domu:(Na szczescie dzisiaj wroci.
Madziu co do stanikow do karmienia to ja jakos nie moge trafic na ten odpowiedni,mam dwa do karmienia z czegoobydwa mi nie pasuja,podstawowy minus to to ze maja szycie na wysokosci brodawek  i mnie urazaja wtedy a drugi minus ze ten material niby bawelna jest jakis taki ze mnie wszystko swedzi gryzie i mnie bierze jak mam je zalozyc:)Musze poszukac jakiegos innego stanikado karmienia,kupila bym w triumfie tylko boje sie ze kupie a tez mi nie bedzie pasil i kase wyrzuce w bloto.Po domu najlepiej sprawdza mi sie taki sportowy stanik z tylu na krzyz co jest ale on nie pasuje juz do dopasowanej bluzki na wyjscie itd...A te usztywniane to sa ok do momntu jak piersi nie sa zbyt pelne bo jak najdzie duzo mleczka to wtedy  bola jak ....w takich stanikach i badz tu babo madra:)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #413 dnia: 17 Listopada 2008, 09:27 »
cześć Asiu  :-* :-* :-* :-*

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #414 dnia: 17 Listopada 2008, 09:29 »
No ja też jestem na etapie wyboru stanika więc o tych szyciach będę pamietać ;) co by były gdzie indziej ;)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #415 dnia: 17 Listopada 2008, 16:54 »
Co do stanikow to na chrzciny przyjezdza moja siostra z Niemiec i ma mi kupic jakis  stanik co u nich sa,nawzaniejsze ze bez szycia:)Mam nadzieje ze bedzie wygodny:)
A tak to u nas wporzadeczku dzis pol nocy i ranek mijal w "krzyku"z powodu braku kupy ale na szczescie zrobila i poczula ulge ale jak sobie wtedy westchnela...To jest straszne byc bezsilnym jak dziecku sie cos dzieje...
Wiecie mam ostatnio takiego lenia nic mi sie nie chce a mam tyle roboty...

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #416 dnia: 17 Listopada 2008, 20:36 »
asiu a nosisz wkładki laktacyjne?
bo jakbys nosiła to nie obcierało by ci sutków

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #417 dnia: 17 Listopada 2008, 21:39 »
Jagódko  wlasnie mialam o to pytac w wateczku bo czasem nosze wkladki i  jak np dluzej ich nie zmienie a poleci mi mleko to pozniej mi sie przyklejaja do sutkow i wkurza mnie to niesamowicie bo pozniej wloski zostaja na sutkach no i uczucie tez srednio przyjemne i nie wiem czy to wina wkladek jest czy tak to juz jest ze trzeba pilnowac i jak tylko sie zmocza to zmieniac?

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #418 dnia: 17 Listopada 2008, 21:53 »
kuchasia a wejdź na ta stronę i zobacz na osłonki piersi

http://www.medela.com.pl i w akcesoriach wspomagających na osłonki piersi. Ja ich używałam i są ok.
« Ostatnia zmiana: 17 Listopada 2008, 21:55 wysłana przez martulka »

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #419 dnia: 18 Listopada 2008, 14:34 »
Martulka dziekuje za stronke zaraz sobie spojrze:)
MY dzisiaj jestesmy po wizycie kontrolnej u lekarza,bylismy dokladnie na kontroli wagi .Lenka dwa tygodnie temu warzyla 3500 a teraz warzy 4300 :)Poza tym  zapytalam o sprawy w ktroych mam watpliwosci tzn malutka  dostala pod pieluszka wysypke glownie z przodu i nic na to nie pomagalo,okazalo sie ze ma uczulenie na pampersy albo na *piiii* mi sie ze na chusteczki bo uzylam pierwszy raz Bambino i juz je odtsawilam bo pampersy ciagle ma te same i z tej samej paczki wiec raczej by chyba uczulenie nie wyszlo co???
W kazdym razie dostalam dwie mascie z czego jedna to antybiotyk i mam obserwowac  czy po tych samych pampersach nie pojawia sie nic nowego...
Niepokoiło mnie jeszcze  ze malutkiej tak w gardle w ostatnich dnia charczy jak placze myslalam ze jakies chorobsko sie do niej przyplatalo ale Pani powiedziala ze zdrowsza byc nie moze wic ok:)
No i mialam nadzieje ze da mi cos na moje zaparcia ale niestety nie moge nic brac farmakologicznie bo karmie piersia i musze stosowac naturalne  metody typu jesc Activie,siemie lniane bleee:)
Ja jestem padnieta juz nie mam dzis na nic sil ale mam sterte prasowania wiec nie mam leniuchowania:)