Autor Wątek: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)  (Przeczytany 262839 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)
« Odpowiedź #1560 dnia: 6 Lutego 2009, 11:49 »
ja nie myje smoków w zmywarce - za często musiałam je myś raz jeszcze
butle i te obręcze od smoków lądują w zmywarce ale smoki myję pod bieżącą wodą

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1561 dnia: 6 Lutego 2009, 12:01 »
Po zmywarce zawsze je jeszcze płuczę i wyparzam, bo inaczej mają osad. Ogólnie butelki są mało wygodne, dopiero to zauważam. Tyle zachodu z nimi.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1562 dnia: 6 Lutego 2009, 12:07 »
to prawda
też się o tym przekonałam jak przestałam karmic cyckiem

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1563 dnia: 6 Lutego 2009, 13:22 »
kwestia przyzwyczajenia :) moje drogie
ja butle wrzucam do zmywarki ale smoków nie
juz ich nie wyparzam więc myje sama pod wodą  :P rzadko

ortografia
« Ostatnia zmiana: 6 Lutego 2009, 15:52 wysłana przez liliann »

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1564 dnia: 6 Lutego 2009, 13:47 »
Ninko co do "zagęszczania" mleka mlekiem, to moja teściowa tak próbowała robić, jak zostawiałam z Nią Szymka, dopiero później (jak sie o tym dowiedziałam) skutecznie odwiodlam Ją od tego pomyslu. Zawsze należy przestrzegac przepisu na opakowaniu :) No ale to już wiesz :)

Ja butelki ręcznie myję, nigdy w zmywarce.... Raz dwa szczotką do mycia butelek i gotowe. No ale Ty dłuuugo cycusiowa byłaś to dopiero teraz zaczynasz bardziej zauważać jakie karmienie cycem jest wygodne :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1565 dnia: 6 Lutego 2009, 22:54 »
Tak, teraz jestem mądrzejsza.

Dzisiaj troszkę się nam poprzestawiało:

8.45 cyc prawy
10.30 cyc lewy
12.00 butla 150ml/5miarek
13-15 spacer
15.00obiadek "jagnięcinka z kaszką jaglaną"+ butla 120ml/3miarki (Mama z barem mlecznym gotowała obiad dla rodzinki, a tatuś karmił córę, zatem w barze mlecznym była przerwa obiadowa)
16.30-19.00 drzemka  ::) ::) ::) baaaardzo długa
19.30 przyleciałam z zajęć z mega pełnymi piersiami, zatem w ruch poszedł cyc lewy,
20.00- po cycuchach, marchewka
21.30-22.00 cyc prawy i lewy

Finito. Kaszka stoi vis a vis mnie, nietknięta.

Pochrzaniły mi się godziny pracy, ale tchnięta jakimś impulsem zadzwoniłam do klubu celem przekonania się o której mam zajęcia. Były od 17.15 miast od 18 i nie zdążyłam opróżnić piersi. Do domu po 19 wróciłam z kamieniami zamiast cycusiów.

Marika miała dziś kino. Na naszym łożu małżeńskim zainstalowaliśmy leżaczek bujaczek, na podusi lapka, a w repertuarze były "Teletubisie i teletubisiowy krem" :D
Mamy nagranie z reakcji Mariki na bajkę. Bezcenne.
Gadała, śmiała się, krzyczała, klaskała w łapki i w ogóle akcja rewelacja.

My w tym czasie przyjęliśmy mojego brata, z jego dziewczyną. Hehe!! Mamy sposób na Dziecko, by dorośli mogli porozmawiać ;D

Ogólnie Mała jest zawsze z nami, ale dziś nie mogliśmy mieć jej obok z pewnych względów. Zatem wzięliśmy się na sposób, który zadziałał bezawaryjnie.

« Ostatnia zmiana: 6 Lutego 2009, 22:59 wysłana przez Ninka »

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1566 dnia: 9 Lutego 2009, 10:34 »
Nina, masz po prostu dobrze wychowaną pannę i tyle  ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1567 dnia: 9 Lutego 2009, 18:36 »
Majeczko bardzo bym chciała, a prawda jest taka, że trud wychowania to ja dopiero rozpoczynam.

Pokręcił nam się dziś dzień. Wyszłyśmy bez obiadku, ale przed jego czasem za sprawami. Spraw jako tako nie załatwiłyśmy, bo złapałyśmy gumę w wózku, a oryginalnie dołączona pompka okazała się giga badziewiem. Przez 30 minut walczyłam z nią na obcym podwórku, aż zniechęcona niepowodzeniem poprosiłam o pomoc dwóch panów z galerii "Złota rączka" Akurat opuszczali jeden z domów, w pobliżu którego zmagałam się z kołem. Niestety nic nie zaradzili... hmmm a może stety. Przynajmniej wiem, że to nie moja nieporadność była winna, a porażka producenta wózka, bo pompka nie pompuje. Na pomoc przyjechał mi Paweł i napompował koło samochodowym kopresorem. Nie na długo jednak, ale wystarczająco by ruszyć dalej w trasę.

Tyle, że akcja "koło" zazębiła się z akcją "obiadek Mariki", a my nic nie załatwiłyśmy z zaplanowanych spraw. Było, nie było musiałyśmy improwizować. Kupiłam więc Bobovitę w Stokrotce i nakarmiłam Małą poza domem. Nie powiem, ciężko było opanować dzieciątko, które rozglądało się ciekawsko za każdym człowiekiem, psem, kotem. Łyżeczka stawała się obiektem zainteresowania, gdy wykonywałam gest sugerujący, że kończymy jeść. Wtedy to Marika szeroko otwierała dzioba i mówiła "AAAAAAAAAAAAA" ;D

Niemniej akcja zwieńczona sukcesem.

Koło niestety jedzie do wulkanizacji bo po godzinie znowu złapało flaka. Zdaje się, że coś się w nim rozszczelniło.

Z wiadomości cyckowych... laktacja mi hamuje :D Rano Marika najada się o 8 i starcza jej tylko do 10.30 i do wieczora nie karmię cyckiem. Teraz np. mija 9 godzina odkąd nie karmię, a piersi są względnie miękkie. Myślę, że wytrzymam do 21 i tylko karmienie przednocne będzie konieczne.

Dodatkowo tylko pierś prawa utrzymuje taką produkcję, że się przelewa. Lewa mocno przystopowała.
Marzy mi się by do soboty wyprowadzić te piersi do stanu znośności. W sobotę bowiem Św. Walentego i perspektywa super wieczoru z mężusiem... wychodne mamy ;D

Marika jest na etapie przejściowym z czołgania się do raczkowania. Przesuwa się, niezgrabnie odpychając się nóżkami i rozkosznie wypinając dupkę do góry.

Kręcenie się z plecków na brzuszek i z brzuszka na plecki to zabawa nad zabawy. Tylko to siadanie, jakby w miejscu stanęło. Przy pomocy usiądzie. Sama się nie kwapi. Siedząc bez podtrzymywania wytrzymuje z prostymi pleckami ok 10 sek, później nachyla się do przodu, albo robi fikut na boczek.
« Ostatnia zmiana: 9 Lutego 2009, 18:41 wysłana przez Ninka »

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1568 dnia: 9 Lutego 2009, 20:29 »
Wiecie??? Tknęło mnie coś i się poodnawiam w niedługim czasie.

Czuję się zdziadziała i nieatrakcyjna. Do 3 godzin po treningu jest ok, ale im dalej od niego tym czuję się mniej atrakcyjna. Potrzebuję zrobić coś DLA SIEBIE!!! Nie dla Mariki, nie dla męża, nie dla najbliższych, a dla siebie!!!

Teraz poszukuję kogoś kto trwale przedłuży mi rzęsy, lada dzień przedłużę sobie paznokcie, jak tylko cycka dokumentnie odstawię (kolejna motywacja) Fryzjera sobie daruję. Sama włosy podcinam. Fryzjer opitoliłby mnie znowu zbyt krótko. Jeszcze takiego nie trafiłam, co by mnie podciął tak, bym się "po" łysa nie czuła.

Kto wie... może te zabiegi jeszcze do soboty wykonam. Chcę być piękną! A ostatnio się tak nie czuję.

Może jeszcze jakiś masaż na dokładkę... mmmm

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1569 dnia: 9 Lutego 2009, 20:32 »
ninka ja mam podobne potrzeby

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1570 dnia: 9 Lutego 2009, 20:42 »
Chcę być piękną! A ostatnio się tak nie czuję.
Nina, Ty? nie wierzę ;)

Ja to mam niespełnioną potrzebę odgruzowania od 3 miesięcy.
Acha, Nina napisz mi kiedy prowadzisz zajęcia rowerkowe. Może się wreszcie zmobilizuję.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1571 dnia: 9 Lutego 2009, 20:45 »
Nina przybij piątkę. Ja już umówiłam się na paznokcie i do fryzjera :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1572 dnia: 9 Lutego 2009, 21:09 »
Elisabeth, a no widzisz i mnie dopada, mnie właśnie.

Znowu giga klucha mi w gardle rośnie i chce mi się wyć... może to te tabsy przeklęte, a może to, ze dziś sama przez cały dzień zmagam się z dzieckiem, a do tego sprawy dla wszystkich, obiad na stole, pranie, sprzątanie... a w tle jędolące dziecko, bo nie wiem o co Pannie dziś chodzi, a o coś chodzi. Za dużo mam tego na głowie.

Dyżur 7 dni w tygodniu, 24h na dobę.

Widzę jednak, że  nie tylko mnie chandra przedwiosenna dopada...

Dzisiaj jeszcze planuję  peeling na twarz, na ciało, masaż, balsamik, maseczka na twarz, na włosy.

A zajęcia spinningu mam jutro choćby o 17.30. Zapraszam! pokrzyczę sobie na Was bezkarnie ;D
« Ostatnia zmiana: 9 Lutego 2009, 21:11 wysłana przez Ninka »

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1573 dnia: 10 Lutego 2009, 12:51 »
Ależ pogoda  ::)

Spałyśmy do 11.30, z przerwami na (.)(.)

Na spacer średnio mi się chce przy tej szarudze, ale kto wie, może chociaż na godzinkę.

W czwartek robię trwałe przedłużenie rzęs. Jestem podniecona, jak małe dziecko. Szalenie lubię takie kosmetyczne eksperymenty. Kiedyś nawet myślałam, by samej tą usługę świadczyć... się zobaczy ;D

Szukam niani dorywczej, na niania.pl, ale mam mętlik w głowie. Sądzę, że babka powinna mieć od 30-45 lat, opiekować się u mnie w domu, w ofercie mieć wyjścia na spacer i fajnie, jak ogarnie, do gotowania nie jestem przekonana, choć, jak będzie miała na liście rzeczy możliwych , to kto wie.

Marika właśnie turla się po naszym łóżku i bawi oponkami fishera. Tylko zamiast je na stojak to na ręce a`la bransoletki sobie nakłada i na nóżki sroczka mała.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1574 dnia: 10 Lutego 2009, 13:00 »
Ninka a gdzie wybierasz się na przedłużanie rzęs i jaki to koszt?

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1575 dnia: 10 Lutego 2009, 13:08 »
Pati, do Lorena studio. Pani koszt określiła na 180zł. Szczegóły znajdziesz na stronce, a stronkę znajdziesz przez google.

A w sobotę robię sobie tipsy, a to znaczy definitywny finish dla cycka. Potrzebuję odreagowania po wszystkim i w przerwach między opieką nad 3 dorosłymi osobami i 1 dzieciątkiem.

Ooooo!!! Uczę się być egoistką. Myślę, że nieźle mi idzie ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1576 dnia: 10 Lutego 2009, 13:27 »
Do Imperium Lorena na Kopernika? Boziu w życiu tam już nie pójdę... w zeszłym roku bylam tam tipsy zrobić to od razu poprosiłam babkę zeby mi je zdjeła bo były koszmarne a moje paznokcie tak zniszczone, że jeszcze długo dochodziły do siebie... I już cały salon zraził mnie do siebie po tych tipsach...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1577 dnia: 10 Lutego 2009, 14:25 »
Moja mama tam chadzała na zabiegi wyszczuplające i była zadowolona. Zatem co klient to opinia. Paznokcie robić będę u sprawdzonej dziewuszki, która jest najlepsiejsza na świecie.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1578 dnia: 10 Lutego 2009, 14:41 »
Potrzebuję zrobić coś DLA SIEBIE!!! Nie dla Mariki, nie dla męża, nie dla najbliższych, a dla siebie!!!
Chcę być piękną! A ostatnio się tak nie czuję.
Doskonale rozumiem, co czujesz....
Tylko, że ja póki co w czarnej dupie jestem  ::)

Też chcę przedłużyć rzęsy, więc czekam na efekt. Może nawet uda mi się ocenić na żywo już w czwartek :)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1579 dnia: 10 Lutego 2009, 15:10 »
Tak Oluś uda Ci się.

Będę piękna dla Ciebie i Bartusia

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1580 dnia: 10 Lutego 2009, 15:24 »
To ładna ciociu, jak nakłonisz moje dziecko do wyjścia w weekend...normalnie na kolanach do Częstochowy pocisnę ;D

Chociaż najchętniej to schowałabym się do jakiejś jaskini...Tam, gdzie jest miejsce Wielkiej Stopy  :glupek:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1581 dnia: 10 Lutego 2009, 16:19 »
Wystarczy, że się ładnie rozdwoisz i wszyscy będą content.

Kochane właśnie gotuję manną na wodzie. Jak ją później dodać, by zacząć poprawnie wprowadzać gluten ?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1582 dnia: 10 Lutego 2009, 16:25 »
2-3 g na 100ml...masz dobrą wagę zobacz ile to będzie te 3 g....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1583 dnia: 10 Lutego 2009, 17:00 »
Jak w studiu Lorena robiłam sobie kiedyś paznokcie, to obok na fotelu dziewczyna miała przedłużane rzęsy, a później wszystkie podziwiałyśmy efekt. Jej oczy wyglądały bosko. Także o rzęsy raczej się nie musisz martwić (Patrycja, rzęsy przedłuża inna laska niż ta, co maluje paznokcie).

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #1584 dnia: 10 Lutego 2009, 17:46 »
ja daję pół łyżeczki manny na 100g

pytam z ciekawości - ile taka niania sobie liczy?  od godziny czy dniówka?

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #1585 dnia: 10 Lutego 2009, 17:54 »
Hej laseczki...a nie ma takiej kaszy manny...co by ją wsypać do ciepłego, zamieszać i luuuuuuuuuuzik? Trza to cholerstwo gotować??? Łucja też ma już wcinać gluten.......

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1586 dnia: 10 Lutego 2009, 18:22 »
ano nie ma takiej manny....
dlatego ja się z manną nie bawie....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1587 dnia: 10 Lutego 2009, 18:58 »
Aniu ja wiem, że przedłuża inna dziewczyna, ale tak jak napisałam wcześniej - zraziłam się przez to do całego salonu.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1588 dnia: 10 Lutego 2009, 19:54 »
Zanim Wasze odpowiedzi poczytałam, to już zostawiłam Pawcia z akcją gluten, a sama na zajęcia poszłam.

Dodałam 3 łyżeczki ugotowanej kaszy manny do pół słoiczka brzoskwini i kazałam podać z zastrzeżeniem, że ma obserwować czy dziecię się nie pręży, nie jęczy tudzież inne objawy nietolerancji. Marika wmiotła kaszkę z owocami i jeszcze pozostałą brzoskwinią poprawiła. Wyjątkowo dostała butlę z wodą do popicia. Skorzystała, a teraz wieczorowe jędolenie się Pannie włącza. Niemniej objawów niestrawności nie ma. Oby tak pozostało.

W sprawie rzęs fajnie wiedzieć, że efekt był fajny. Jestem podniecona, jak dzieciak.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1589 dnia: 10 Lutego 2009, 20:19 »
objawy "niestrawności" to Ci się przy jedzeniu raczej nie pojawią...co najwyżej po jedzeniu, za dzień lub dwa...

ale nie sądzę...

Nina na słoiczek brzoskwiń to tak z jedną łyżeczkę...nie trzy...na trzy słoiczki to jak raz  ;D ;D ;D
— Richard M. Devos