Autor Wątek: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)  (Przeczytany 264372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Odp: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)
« Odpowiedź #1740 dnia: 9 Marca 2009, 23:00 »
Rano my nie możemy, a po 14tej już jesteśmy w drodze powrotnej na obiad bo po nim mam zajęcia, na których nie może mi bulgotać w brzuchu.

Ewentualnie wieczorem ok 20.30 małe winko bez dzieci. Odfajkujemy Mariczkę spać i sobie posiedzimy.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1741 dnia: 9 Marca 2009, 23:12 »
W tej Europie, którą ja znam liczy się przede wszystkim kultura osobista i o nią się tutaj rozchodzi. Nie zwykłam tolerować chamstwa.

To mało po tej europie chyba jeździłaś, ja z racji pracy bardzo dużo podróżowałam i widziałam takie kwiatki, że mnie już nic nie zdziwi, i pod wieloma względami jesteśmy bliżej Europy nic cala jej reszta  ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1742 dnia: 10 Marca 2009, 00:17 »
aaaneta dużo, wierz mi. Czego, jak czego, ale podróży nigdy sobie nie żałowałam. Faktem jest, że zawsze w charakterze turysty, a tego jak wiadomo traktuje się wyjątkowo. Wszędzie mi nadskakiwano. Turysta=kasa. W kurortach miejscowi żyją z turystyki i jeśli chodzi o parkingi np. to widziałam takie kwiatki, że się bili o klienta. Ale, ale nie o tym tutaj chcemy się rozwodzić, prawda :?:
Pan dał plamę, ja pana już nie zaszczycę i wsio w temacie.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1743 dnia: 10 Marca 2009, 00:21 »
Pan dał plamę to fakt, miejsce / kraj z kultury nie zwalnia i często w zapyziałych dziurach, np. w Rumunii czy Ukrainie ludzie są bardziej kulturalni niż w tzw. europie.
I masz racje z turystą jest inaczej, ja zawsze do pracy niestety albo stety, ale dzięki temu z chęcią zwiedzam Polskę, bo na myśl o samolocie wszystko mi się wywracało, ale po pół roku już się i nawet za tymi lotami tęskno robi  :'( Z resztą w kurortach to zawsze inaczej, tam oni żyją z turysty, a w dużym mieście to wychodzą z założenia, że jak nie ten to będzie następny i nie ma co się szczypać, ale i tak uważam - patrz pierwsze zdanie.
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2009, 00:23 wysłana przez aaaneta »

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1744 dnia: 10 Marca 2009, 08:52 »
Ja ostatnio śpiesząc się na rowerki zaparkowałam nie bardzo tak jak powinnam... i jutro mnie czeka robienie maślanych oczek w SM :) ah te parkowanie...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1745 dnia: 10 Marca 2009, 10:25 »
hehe mandacik jest, to niewiem czy najbardziej maślane oczy świata na coś się zdadzą ;)

My śmigamy na spacerek z przyszłym mężem mojej córki i  jej teściową ;D Haha. Się zobaczy co Marika na chłopa zrobi. A, że trochę młodszy? Dobrze, dobrze, da się ułożyć.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1746 dnia: 10 Marca 2009, 10:28 »
 ;D ;D ;D
a który to ten szczęściarz ???
a koeś z parkingu to buras jakich mało - przeciez mógł normalnie powiedzieć!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1747 dnia: 10 Marca 2009, 10:35 »
Barti Olowy, Lady_yes ;D

Twój zajęty przez Gabi, to ja się tam pchać nie będziemy ;D

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1748 dnia: 10 Marca 2009, 10:37 »
 ;D ;D ;D ;D ;D

nooo fakt

a tak myslałam, że to ten Olowy ;-)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1749 dnia: 10 Marca 2009, 13:49 »
No! z tego co wiem, Rybkowa Tosia była Mateuszka, ale ale...wierzę, że jednak odległość wygra i Mati sobie odpuści  :P

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1750 dnia: 10 Marca 2009, 14:03 »
 ;D ;D ;D ;D ;D

no zobaczymy ;-)
ale po takim ciepłym powitaniu Gabi może sobie robic nadzieje  ;)  ;D ;D ;D ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1751 dnia: 11 Marca 2009, 13:44 »
Marika siedzi już ot tak z tzw palcem w d... ;)

Raczkowanie- no cóż, jak jej się mocno zachce lub ma potrzebę. Kulanie w normie. Jedzonko powiedzmy, że poprawnie, choć im starsze słoiczki tym bardziej nochalkiem kręci bo trzeba się wysilić i rooztrzeć podniebieniem i językiem co większe kawałki, a zębów do pomocy, jak nie było, tak nie ma  ::)

Mamuśka chudnie!!!! I bardzo się z tego cieszy. Już mam tylko 3 kg do zgubienia. Najważniejsze jednak jest to, że objętościowo jest mnie dużo, dużo mniej. Ćwiczenia pięknie zbijają moje ciało do kupy, choć waga wcale nie leci na łeb, na szyję.
Najbardziej jednak martwi mnie ten fałd brzuszny w dolnej jego części ;(

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1752 dnia: 11 Marca 2009, 14:19 »
Ninko podczytuje sobie Wasze wspólne zmagania i musze powiedziec że jesteś świetną mama :) Jestem pełna podziwu Twojej energii i pozytywnego nastawienia do świata- znajdować czas i siły na tańce, ogarniecie domu i maleńkiej córeczki- nie lada wyczyn  :)

Ząbki sie pojawią. Obstawiam 8 miesiąc. Podobno im później tym lepiej, bo większe szanse na to, że nie będą się psuły  :)

A co do wagi- widziałam Cie tuż po porodzie ( na Olciowym weselu) i wyglądałaś świetnie, więc podejrzewam że teraz też nie ma się czego czepić... hmmm jaki fałd brzuszny  ???

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1753 dnia: 11 Marca 2009, 15:17 »
kjp83 dziękuję. Miło coś tak przyjemnego o sobie przeczytać. Miewam jednak i gorsze dni, wierz mi ;) Dużo pomaga mi mąż, wspierając mnie i dając możliwość na rozwijanie swoich pasji.

Z zębami u niemowląt słyszałam podobnie, że im później wyjdą, tym lepiej będą zmineralizowane. Zresztą u mnie też późno zębiska się pojawiły, choć w tym Marika jest do mnie podobna. A na swoje perełki nie mogę narzekać. Próchnica nigdy się mnie nie imała, choć faktem jest, że zawsze dbałam o paszczę i jej wypełnienie.

ps. Dziś wystartowałam 6 Weidera. Zrobię sobie dziś fotę i Wam wkleję. Będę ją aktualizować co tydzień. Potrzebuję motywacji bo te ćwiczenia są nudne, jak flaki z olejem. Pomożecie mi :?:
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2009, 15:22 wysłana przez Ninka »

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #1754 dnia: 11 Marca 2009, 15:19 »
Jasne Ninko, że pomożemy a przy okazji i moze na mnie to podziała  ;D Zaczynałam to szóstkę chyba z sześć razy... Nuda do porzygania  :P Ale może mnie przekonasz  ;)

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #1755 dnia: 11 Marca 2009, 16:07 »
Ninko z ząbkami jest tak...jednego wieczora ich nie ma a drugiego już są....tak więc bądź przygotowana ;D ;D ;D

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1756 dnia: 11 Marca 2009, 16:14 »
Ninko to ja trzymam kciuki za ćwiczenia ;D
buziaki dla Mariczki ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1757 dnia: 11 Marca 2009, 17:25 »
Ja też trzymam kciuki :) i chętnie zobaczę fotki..

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1758 dnia: 12 Marca 2009, 22:07 »
Foty brzucha zrobione. Co by Was tutaj golizną nie straszyć wrzucę na stronkę i będą do pobrania za hasłem. Hasło na priv.

Ćwiczenia są nuuudne, jak cholera, ale zakwasiki gdzie być powinny tam się pojawiły. Wierzę w sukces!

Marika od kilku dni jakaś nieswoja. Mało się uśmiecha, mniej gada i w ogóle wszystko analizuje, ogląda, ale też więcej sypia. Jakaś taka poważna się zrobiła. Nie żałuję jej wrażeń i atrakcji i może to ją troszkę przytłacza, ale jak nic się nie dzieje, to jędoli. Dziś obiadek zjadła marnie- raptem pół dużego słoiczka kurczaczka w potrawce i to kręcąc noskiem. Reszta wg schematu.

Fizycznie szaleje i dupal wiecznie w górze do raczkowania Jutro odbieramy wykładzinę, to się Dziewczyna będzie mogła na większej przestrzeni wykazać.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #1759 dnia: 12 Marca 2009, 22:24 »
Ninka ja też się zabieram za A6W, od poniedziałku ;D
Narazie cierpię na ból pleców po siłowni ::)
A efekty u Ciebie bym chciała zobaczyć, może mnie to zmobilizuje :)

Co do Twojej córci, to może też mieć gorsze dni, jak my wszyscy. Napewno na takiego maluszka zmiany ciśnienia też jakoś wpływają. Dlatego taka melancholijna się robi :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1760 dnia: 13 Marca 2009, 08:32 »
Taaak melancholijna to Ona rzeczywiście jest. Kto wie, może ma wrażliwą duszę romantyka.

Dziś prowadzę wykłady, a właśnie do mnie zadzwoniono, że mam być godzinę później, bo prądu na miejscu docelowym nie ma. Coś instalują i mamy poślizg. Tak oto straciłam godzinę porannego snu, a mogłam do 8.00  w łóżeczku się powygrzewać.

Wyjdę wcześniej, to zatankuję i po kleiki dla Mariki zdążę jeszcze przed zajęciami.

Mała dziś mnie przywitała pięknym "papa" i uśmiechem od ucha, do ucha. Kruszyna moja!

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1761 dnia: 13 Marca 2009, 12:27 »
Ja to nawet na takie zdjęcia jak Twój zgrabny brzuch nie chcę patrzeć, po co się dołować ? :)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1762 dnia: 13 Marca 2009, 15:12 »
 :'( :'( :'(
przegapiłam makijazową ofertę
 :'( :'( :'(

A ja mam taką specyficzna urodę...tzn urodę oczu...cięzko wydobyć z nich cosik fajnego..

Mariczka śliczna dziewczyna :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1763 dnia: 13 Marca 2009, 22:30 »
Demko, nic straconego. Jeszcze kilka takich akcji planuję, zatem Ciebie jako ciekawy przypadek rozpatrzę :D

Weidera nadal męczę. Zakwasy są. Od jutra zwiększam liczbę serii. Już się boje, ale...  widzę efekty! Naprawdę! Mięśnie się zarysowały, a wraz ze wzrostem liczby powtórzeń jeszcze je wzmocnię i spalę tłuszczyk z brzuszka. Ciekawe tylko, czy wytrwam (?)

Mariczka dziś dostała WIELKI prezent ;D 180cm x 200 cm - wykładzinkę do pełzania, raczkowania i turlania. Rodzice wariaty ;D nie mogli patrzeć, jak się dziecko w kojcu-więzieniu męczy, a od paneli ciągnęło chłodem.

Czasu mi na spacer dziś zabrakło (jak co piątek), ale Mała z takim placem zabaw nie mogła narzekać na ten niuans. Zwariowała ze szczęścia i fikała wywrotki, dźwigała pośladki, kołysała się na kolankach z pieluchą wypiętą do góry. A wszystko obserwował, fotografował i nagrywał tatuś, bo mamusia dziś miała masę obowiązków poza domkiem. Czuję, że coś straciłam, ale jakoś żalu wielkiego nie za bardzo. Przecież i tak na co dzień ją widzę, tulam, miziam i uczę nowych rzeczy. Ależ mi przyszło przemyślenia mieć...
A do jutrzejszej sesji przygotowałam masę kolorowych apaszek, chust i korali z biżuterią, jako uzupełnienie. Kupiłam też mini kasetkę z cieniami inglotta kryjący biały, super kremowy i cudny ciepły turkus. Mam też taką chustę i drewniany komplet korali z kolczykami i bransoletą.

Do tego wszystkiego mam tremę.
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2009, 22:32 wysłana przez Ninka »

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1764 dnia: 14 Marca 2009, 10:01 »
Ninko mam nadzieję, że zdjęcia będą tutaj pokazane, bo normalnie nie mogę się doczekać żeby zobaczyć Twoje prace :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1765 dnia: 14 Marca 2009, 21:17 »
Ja już po sesji u Niny :) Atmosfera była super, makijaż był super i zdjęcia wyszły super. Ale szczegółowo o malowaniu to na razie nie będę się wypowiadać - bo zdjęcia będą później. Jedynie napiszę, że Nina to profesjonalistka i zna się na rzeczy. Fotograf również był wspaniały i już nie mogę doczekać się zdjęć - bo wyszły fajnie.

Marika to najgrzeczniejsze dziecko, które znam (chociaż Bartuś Oli i Krzysia był równie grzeczny, co Marika). Gdy siedziałam z Mariką na wykładzinie, nie mogłam się napatrzeć, jak mała "tańczyła" w takt muzyki - kiwała się do taktu :) Widać, że dziewczyna ma słuch i taniec będzie jej w przyszłości bardzo bliski :) Marika pięknie wcinała obiadek i kolację :) aż miło było patrzeć :)

Dziewczyny i  Wasi mężowie - dzisiejszy dzień był super i cieszę się, że spędziłam go w tak miłym towarzystwie :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1766 dnia: 14 Marca 2009, 22:17 »
Uffffffffffffff.....

Padam z nóg! Udało nam się jeszcze spacer uciąć z Mariką i przed 30 minutami położyliśmy ją spać.

Dzień był genialny, choć bardzo pracowity!

Wszyscy spisali się na medal! Modelki, fotograf, mój mąż, dzieci! Idealnie. Zero poślizgu czasowego. Wszyscy byli punktualni i skupieni na swoich zadaniach. Czuję się wykończona, ale szczęśliwa, jak dawno! Mam power do kolejnych akcji i głowę pełną pomysłów.

Kasiu! Dziękuję za dostarczenie krzesełka. Mała wyjść z niego nie chciała ;) Szkoda, że tak szybko uciekłyście z Olą i  Majeczką.

Loona, Anjushka! Mam nadzieję, że szczerze Wam się podobało. Mnie samą efekty mile zdumiewają. Każda z nas jest piękna i wierzę, że i Wy w to wierzycie.

Olu!Krzysiu ma potencjał  i ja czuję w nim geniusz, mam nadzieję, że Wasz (hmmm... i nasz ;D) syn ma ten dar po nim! A sam pierworodny mnie rozkochał w sobie do granic możliwości.
Ps. Kupiłaś jakieś szmateczki :?:

.... przede mną 6 Weidera.... dam radę, dam radę, dam radę ;)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1767 dnia: 14 Marca 2009, 22:24 »
fajnie było widziec szczesliwą Małą w krzesełku. Ona jest świetna. Loooozara jedna.
Kochana to ja przepraszam że my tak wpadlysmy we trójkę ale wiesz tyle spraw do zalawienia mialam na mieście i swojego szofera musialam mieć ;)

w poniedzialek niestety spacer nie wypali bo ja juz jutro jade do rodziców :-\.

Do następnego  :-*
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1768 dnia: 14 Marca 2009, 22:43 »
Szkoda Kasieńko, bo tęskno mi do Ciebie.

Ps. dałam radę ;D

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1769 dnia: 15 Marca 2009, 10:26 »
ależ jestem ciekawa efektów 8)