Autor Wątek: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)  (Przeczytany 263303 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Odp: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)
« Odpowiedź #1650 dnia: 19 Lutego 2009, 12:01 »
Tutaj rzęsy... szukajcie, a znajdziecie ;)

Zbliżenie:

Nie sa warte swej ceny. Zwłaszcza, że kępki które ja przyklejam do makijażu są też trwałe (już mi około 10 odpadło, z tych drogich) a dużo tańsze...

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1651 dnia: 19 Lutego 2009, 12:28 »
Ja chyba widzę te przyklejane :) te najdłuższe.

Dzięki za zdjęcia Mariki, foty są ekstra, fajne macie to zdjęcie wspólne, no i Mariak na jedynym to prawdziwa księżniczka.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #1652 dnia: 19 Lutego 2009, 12:54 »
Hmm... Jakimś cudem mój poprzedni post zniknął  ::) Wziął no i się zmył  :D

Ninko skoro mówisz, że nie wart... To wierzę i już nie chcę  :D Czekałam na efekt u Ciebie i Twoją opinię bo mi ochotę narobiłaś, ale jednak się poddam  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1653 dnia: 19 Lutego 2009, 13:38 »
Ninko dziękuję za zdjecie  :-* Napradę piękne a najlepsze te co jesteście w trójkę  ;D

Jak rzesy niewarte swojej ceny to nie ma co iść, ładnie masz zagęszczone, ale jak szybko odpadają to lipa.

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1654 dnia: 19 Lutego 2009, 16:04 »
Ninka, a ja spoźniona tez chce fotki, podzielisz się? mój mail- mkosinska@wp.pl

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1655 dnia: 20 Lutego 2009, 08:24 »
Ninko. Dziękuję. Zdjęcia są obłędne! Po prostu niesamowicie piękne.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1656 dnia: 20 Lutego 2009, 14:28 »
No! Się cieszę ;D

A ja dziś domowo... gotuję, sprzątam, wieczorem trening i może w końcu coś poczytam bo czuję zanik intelektualny...

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1657 dnia: 20 Lutego 2009, 14:30 »
Ninko, ja tez dziekuję, piekne, zwłaszcza to wspólne

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1658 dnia: 20 Lutego 2009, 15:06 »
Ninko tego wspólnego na forum nie widziałam  ;) Piękne jest niesamowicie  ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1659 dnia: 20 Lutego 2009, 15:23 »
Super, że Wam się tak podoba. To nasze we troje też jest moim ukochanym!!!

Wywołałam 22 szt z sesji chrzestnej dla nas, a w przyszłości dla Kluseczki. Już są pięknie poukładane w albumiku i cieszą oko. Dla dziadków i chrzestnych zestawy po 10szt przygotowane. Wręczymy im przy jakiejś miłej okazji.

Na dniach wywołam foty od męża naszej Lady_yes, bo chłopak równie piękne foty Małej porobił. Zresztą macie je na poprzednich stronkach wątku. Obiecałam sobie na bieżąco wywoływać zdjęcia bo później jakoś przemija z czasem taka ochota, a na komputerze to nie to samo, co w ręku, na papierze.

W domku dziś pachnie rybką Tilapią pieczoną w ziołach, ziemniaczkami w szafranie i papryce, ugotowanymi na parze. Wszystko będzie z sosem słodko-kwaśnym i z sałatką z pekińskiej z kukurydzą, świeżym ogórkiem i bazylią. Kocham takie aromatyczne obiady!!!

« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2009, 15:25 wysłana przez Ninka »

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1660 dnia: 20 Lutego 2009, 15:25 »
Ninka chyba się  z mężem wprosimy  na obiad :D
Skąd Ty tą Tilapię bierzesz, bo ja nie widziałam w żadnym rybnym...  ::)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1661 dnia: 20 Lutego 2009, 15:25 »
Z Tesco kochana

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1662 dnia: 20 Lutego 2009, 15:28 »
A widzisz  ;D Dlatego dorwać nie mogę, bo tam nie chadzam  ;) Trza będzie się wybrać w jakiś dzień, bo mnie kręcisz tą rybką  ;)

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1663 dnia: 20 Lutego 2009, 21:28 »
rzęsy wyglądają bardzo ładnie ale skoro odpadają to kicha rzeczywiscie, nie warto

pozdrowienia znad morza ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1664 dnia: 23 Lutego 2009, 20:45 »
O proszę! Nawet nad morzem o nas pamiętasz ;D

U nas 7 miesięcy Mariczki za pasem!

Rany! Kiedy to zleciało? Panna robiąc nam prezent zaczęła samodzielnie siedzieć. Nie za długo, ale jednak kolejny krok do przodu. Bawi się dzielnie garnuszkiem na klocuszek i wieżą z kółek. Zabawa ta póki co mono różni się od tej założonej przez producenta, ale, ale nasze dziecko ma własny pomysł na wszystko ;D I dobrze! Wyobraźnię ma po mamusi!!!

Wczoraj z okazji 7 miesięcznicy poszliśmy we troje do restauracji na kolację. Marika wzbudziła ogólny podziw obsługi i klientów lokalu pokazując się z jak najlepszej strony i rozsyłając promienne uśmiechy wokół. Nawet kelnera nam skokietowała. Oj, będzie wiedziała, jak korzystać ze swoich niewieścich wdzięków... też po mamusi ;)

Dziś zmontowałam jej matę z piankowych puzzli. O takich:

Szybko jednak zabrakło jej powierzchni i Marika wędruje bardziej po panelach niż samej macie z klocków.

Teraz skubana zawędrowała pod TV i gada do pudła ;D Myślę o dokupieniu kilku zestawów tych puzzli, by mogła po nich dzielnie zasuwać  ;D

« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2009, 20:51 wysłana przez Ninka »

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #1665 dnia: 24 Lutego 2009, 07:57 »
No no 7 miesięcy toż to już poważny wiek!!!Nie do wiary jak ten czas ucieka, a po dzieciach widać to najbardziej, no bo przecież my wciąż młode i piękne  ;)!!Ninko mogę prosić o zdjęcia ze chrztu na maila dominikakwasnik@wp.pl, bo na forum się nie załapałam!!Buziaczki dla Was!!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1666 dnia: 24 Lutego 2009, 23:07 »
Lada dzień będę łysa...

Włosy lecą mi garściami. Po każdym myciu głowy muszę spłukać z dłoni zasupłane między palcami kępki włosów. Paznokcie "podratowałam" tipsami, ale włosów sobie nie przeszczepię. Ratuję je Vaxem, od porodu łykam Skrzypowitę, Prenatalu nie przerwałam od ciąży i co ??? Wielkie g...

Wyłazi ciąża i cycowanie.

A propos cycowania- odchodzi w niepamięć. Szybko poszło. Mleka mam już, jak na lekarstwo. Co drugi dzień nawał, którego Marika nawet nie raczy odessać. Bawi się cycusiem i śmieje z niego, Agentka. Mogę sobie wieczorami bezkarnie drinka chlapnąć choć do tej pory raz tylko Sharidansa posączyłam, ale dzisiaj... może.... to wyczekane kokosowe... mniammmmm

Marika daje nam radochę każdego dnia. Siedzenie stanęło, znowu. Wytrzymuje kilka minut i robi bum. Za to czołganie, kulanie i podawanie sobie zabawek przy pomocy nóg to standard. Akrobatka, aż miło. Ha! Jeszcze stawanie na nóżkach, genialne. Takie fajne kiwusiane, jak bańka wstańka.

Wracając do włosów, paznokci i innych temu podobnych.

Moja chęć regeneracji uderzyła w głębsze strefy. Od poniedziałku wydałam walkę moim kilogramom. Dietka, dietka dietka i więcej ruchu. Dietka bogatsza w owoce i warzywa, nie jakaś konkretna. Jednak inspirowana tą South Beach. Tam takie smakowitości są, że ta dieta to czysta przyjemność. No! Może wybrane elementy! Będę wyszukiwać co smaczniejsze przepisy i zagryzać chrapki na słodycze.

Zastanawiam się tylko, jak się mają do tego: Malibu i obiecany  słoik Nutelli.  8)

Ale! Idzie wiosna, potem lato, a ja muszę czuć się dobrze we własnej skórze, a teraz różnie z tym bywa!
Pisząc to popijam sobie miętkę z cynamonem Bio Activu.

Dodatkowo wzięłam się za dokształcanie i przypominam sobie anatomię, bo pewne informacje z lekiem popłynęły.
« Ostatnia zmiana: 24 Lutego 2009, 23:08 wysłana przez Ninka »

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1667 dnia: 24 Lutego 2009, 23:17 »
Nina....tak sobie myślę, że może powinnaś wprowadzić opcje - "wywoływanie porodu" i pobierać opłaty  ;D

Co do założeń. Podziwiam, podziwiam.. :-*
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1668 dnia: 25 Lutego 2009, 00:16 »
Haha! No tak! Może i tak zrobię.

I-sza faktura dla liliann druga dla Ciebie kochana!!!
Ps. piję drugiego drinka z Malibu i wódeczki. OSSSSSSTATKI!!!!

:skacza: :skacza: :skacza:

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1669 dnia: 25 Lutego 2009, 09:01 »
Na wzmocnienie organizmu (nie wiem jak włosów ale u mnie na paznokcie na pewno działa) polecam łykanie kwasów omega 3 - np. linomagu ale to trudno dostać, więc teraz kupuję co tam jest w aptece i łykam sobie po jednej dziennie....

PS. Dobry drineczek wieczorkiem nie jest zły :) ja też mam zapasy malibu tylko własnej małżowskiej roboty :D

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #1670 dnia: 25 Lutego 2009, 09:07 »
Ninka, ja też przechodziłam straszne wypadanie włosów, normalnie łysina mi się zrobiła....czoło miałam 2 cm wyższe....nawet do lekarza poszłam, ponieważ TAKA ilość wypadających włosów mnie przeraziła. I pomogły mi specyfiki firmy Seboradin, używałam szamponu i lotionu do pryskania zaraz po myciu. Po dwóch tygodniach widziałam już różnicę. Polecam - choć nie bardzo pachną....są produkowane na bazie czarnej rzepy. Teraz wszystko odrasta, mam swoje włosy - obcięte niestety.....i te odrastające. Lekarz powiedział mi, że kobiety z kręconymi włosami bardziej odczuwają wypadanie włosów po porodzie. Tak więc nie przejmuj się. Kup Seboradin - białe buteleczki z fioletowyki koreczkami i do boju - bardzo mi pomogły.
AAAAAA bo zapomniałam, nie używaj nic co natłuszcza włosy, vax też odpada - wiem, że to uciążliwe przy kręconych włosach - ale używając odżywek jeszcze bardziej nakręcasz proces wypadania włosów. Ponieważ też mam czuprynę szopena pod względem kręcenia się kudełków - zamiast odżywek uzywałam zwukłej pianki do układania.

A i prośba, ponieważ planuję kupić dokładnie taką samą matę piankową - ślicznie proszę o namiar.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1671 dnia: 25 Lutego 2009, 13:26 »
Teraz po odstawieniu będę mogła uderzyć z większym impetem w problem wypadania włosów. Do tej pory liczyłam się z tym, że to przenika do mleka.

Rozumiem, że i Omega3 i Seboradin dostanę w aptece.

Kaha piankę mamy od przyjaciół, ale na Allegro pod nazwą Piankowe Puzzle jest ich masa. Zwróć uwagę by wziąć te z niewycinanymi wzorkami, a nadrukowanymi. Wycinane są mniej bezpieczne bo zawierają drobne elementy, które dziecko może wydłubać.

A ja mam kaca ;) Po 2, wczorajszych driniach Malibu jestem z lekka skołowana  ::)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1672 dnia: 25 Lutego 2009, 13:42 »
Tak omega 3 w aptece.

Ja do tej pory po 2 lampach wina mam na drugi dzień kaca (przestałam karmić pod koniec grudnia). :) człek wychodzi z wprawy :)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1673 dnia: 25 Lutego 2009, 13:43 »
Ninka, malujesz ludzi za kasę?
Tak z innej beczki troszkę :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1674 dnia: 25 Lutego 2009, 13:53 »
Odp. poszła na priv  8)

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #1675 dnia: 25 Lutego 2009, 17:53 »
No Mariczka coraz starsza i coraz mądrzejsza sie robi. Super.
Kłopotów z włosami współczuje, ja po porodzie kilka misiecy miałam z tym problem,
ale jakimś dziwnym trafem jak obciełam włosy to minęło. Poważnie, nie wypadają już.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1676 dnia: 25 Lutego 2009, 20:24 »
Moja bratowa jest fryzjerka i ona po ciąży obcięła się na króciutko i jak włosy odrosły odzyskały dawną gęstość i zdrowie. Choć ja na takie drastyczne rozwiązanie pewnie się nie zdecyduje, ale systematycznie podcinam. Ninka niestety musisz podciąć i to solidniej niż tylko końcówki, żeby się wzmocniły

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1677 dnia: 25 Lutego 2009, 20:49 »
A ja taaaak bardzo nie chcęęęęęęęęę obcinać włosów!!!  :urwanie_glowy:

To mój atut, ja je tak lubię. To byłoby dla mnie bardzo trudne...

Znowu mnie łamie w mięśniach, a Paweł kicha. Wierzę, że u mnie to niedobór magnezu. Jeśli nie, to się do doktora kopnę. Teraz nie dam się choróbsku będę mogła łyknąć coś więcej niż Rutinoscorbin.

Zaczęłam trening ze sztangami. Od przyszłego tygodnia wchodzę na siłownię z górnymi partiami. W planie mam trening 4 miesięczny. Zobaczę co z tego wyniknie...

Marika dziś maruda straszna była. Może dlatego, że spacerku zabrakło. Nie wyrobiłam się.

Bezcycowy plan dnia wygląda następująco:

8.00 kleik kukurydziany, 210 ml- 7 miarek mleka, 5-6 miarek kleiku + pokruszony biszkopt (gluten)
12-13.00 obiadek słoiczkowy z 1/2 żółtka co drugi dzień
15.00 kaszka, 210 ml- 7 miarek mleka, 5-6 miarek kaszki
17.00 owoce
20.00 kleik ryżowy, 210 ml- 7 miarek mleka, 5-6 miarek kleiku.

Porcja kaszki lub kleiku 180ml nie starcza Małej. Płacze i chce jeszcze. 210ml jest akurat.

Dajemy radę. Cycuchy czasem odciągam, ale nie częściej niż 1x dziennie, czasem nawet co drugi dzień i tylko do poczucia ulgi, nie do pustości. Mariki nawet nie przystawiam bo Ona tylko się śmieje miast ssać. Na śpiochu rano owszem dosysa się i zajada, ale to nieuniknienie znowu napędza mi laktację, z którą chcę się przecież rozstać.

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #1678 dnia: 25 Lutego 2009, 21:22 »
Ninka według diety mojej panny dajesz sporo kaszek i kleików, ja słuszną kaszkę podaję o 19 przed snem jako ostatni posiłek w ciągu dnia, starcza do 7 rano. Poza tym daję jej o 7 rano mleko 210ml, o 11 identycznie, o 15 obiad - 190ml obiadku plus deserek 130ml i wciąga na raz, potem wspomniana kaszka. A! no i w międzyczasie między  obiadem a kaszką wciąga biszkopcika - sama ;D. Piąty posiłek absolutnie nie wchodzi w grę, bo go nie chce już jeść. Sporadycznie budzi się koło 23 i woła mlesio, jesli już podaję to samo bez kleików i kaszek.

Powiedz mi jak Marika z wypróźnianiem?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1679 dnia: 25 Lutego 2009, 21:25 »
fakt dużo tego, ale Marika jest niezły głodomór i pewnie jakby Nina nie "zapchała" ją trochę kelikiem, to by wyła z głodu...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos