Autor Wątek: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)  (Przeczytany 262562 razy)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Odp: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)
« Odpowiedź #1380 dnia: 10 Stycznia 2009, 21:33 »
Mała elegantka  ;D Ślicznie wygląda i jak ładnie siedzi  ;) Widać rączkę - pewnie mamusiną, ale wspomaganie jest nieocenione dla Mariczki w nauce samodzielnego siedzenia ;) Jeszcze chwila a sama będzie taka ślicznie siedzieć  :)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1381 dnia: 12 Stycznia 2009, 00:50 »
Jak odsapniecie napisz jak się udały chrzciny.

Buziaki dla mojej ulubienicy ślicznej  :-*
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #1382 dnia: 12 Stycznia 2009, 10:14 »
I ja czekam na relację!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1383 dnia: 12 Stycznia 2009, 10:37 »
też czekam z niecierpliowścią na relacje i jakieś fotki
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1384 dnia: 12 Stycznia 2009, 12:23 »
Witajcie!

Wszystko wyszło przepięknie. Nie sądziłam, że Chrzest Święty własnego dziecka jest tak silnym przeżyciem. Były chwile na śmiech, wzruszenie i nerwy, ale te ostatnie tylko mnie dotknęły, jako że bardzo mi zależało by wszystko wypadło na medal.

Obiecuję napisać więcej, ale muszę się troszkę ogarnąć i wywiązać z matczynych obowiązków. Pozdrówka dla Was i dziękuję tym, którzy pamiętali.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1385 dnia: 12 Stycznia 2009, 12:28 »
Nina ja na razie rozpływam się nad fotką,  do tej pory mogłam tylko kiecuszkę u Eli oglądac ale sama wiesz, ze ciuch to modelki potrzebuje ;D

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1386 dnia: 12 Stycznia 2009, 14:16 »
A ja bym chciała modelkę w sukieneczce obejrzeć w całej okazałości bo na tej fotce to prawie nic nie widać - ani buziulki ani kiecuni.

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1387 dnia: 12 Stycznia 2009, 18:23 »
Cudnie, że wszystko wyszło jak chciałaś, czekam na relacyjkę

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1388 dnia: 12 Stycznia 2009, 18:53 »
aaaneta   o jakim zdjeciu mówisz ?  ::)

Ja też cchę koniecznie zobaczyc modelkę na zdjeciu !1

Ninko dzisiaj zakupiam w takim samym stylu sukienke ale na dwa lata :) Wiec jak coś to mam ;)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1389 dnia: 12 Stycznia 2009, 19:02 »
Ela, zdjecie jest strone dalej

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1390 dnia: 12 Stycznia 2009, 19:05 »
 :glupek:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #1391 dnia: 12 Stycznia 2009, 19:26 »
Marice ślicznie w tej sukience :)

Wczoraj chrzciny, ani się obejrzymy a wesele córy nam tu zrelacjonujesz ;D

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1392 dnia: 12 Stycznia 2009, 20:39 »
Wiem, że jest stronę dalej i właśnie na nim buźki nie widać, ani kiecki w pełnej krasie.

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #1393 dnia: 13 Stycznia 2009, 11:38 »
Ninuś - gdzie te fotki naszej ślicznoty? Doczekać się nie mogę!!!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1394 dnia: 13 Stycznia 2009, 14:41 »
Kochane moje! Fotki ???

Wieczorem coś zarzucę, bo na teraz mam pusty komputerek... małe sprzątanko noworoczne go nie ominęło  :-\

Sama też się do pracy wzięłam. Wyprzedaję masę ubrań swoich i Mariczkowych, rzeczy, które już mi się nie przydadzą, a innym owszem. Zatem śmigam z aparatem foto i wystawiam aukcje jedna za drugą. Do tego wróciłam na grafik w klubie i mam obowiązek oraz tremę, choć pewnie szybko minie :)

O chrzcie opowiem przy okazji wklejenia paru pięknych zdjęć. Tak, jak się już chwaliłam wszystko wyszło naprawdę bardzo ładnie i uroczyście. Nasza Córcia była tak cudownie gościnna, serdeczna i spokojna, że jak dorośnie, to jej za to podziękuję  ;D

U fotografa podczas sesji z dziadkami zasnęła wymęczona, ale tak spontanicznie, że żaden hałas nie był w stanie jej wybudzić. Odpadła i koniec. Ale, ale, wymęczone nasze Złoto było, zwłaszcza, że w noc przed chrztem nasi sąsiedzi dali nam niezły wycisk i musiałyśmy się karmić o 4.30 choć nigdy tego nie praktykujemy ;)

Dziewczyny! Niepokoi mnie jej ssanie kciuka. Ona robi to wiecznie! Zaraz po jedzeniu i przed i nawet zabawa nie jest w stanie jej od tego oderwać. Czy to znaczy, że ona ma jakieś stresy, lęki których nie kontroluję? Rany, odbija mi!

Zdaję sobie, że moje dziecko to unikatowy egzemplarz pod względem sypiania, jedzenia, przybierania na wadze, pogody ducha, ale ten kciuk... może ja sobie wyszukuję, co :?:

Chyba za fajne Dziecko mam i szukam dziury w całym.
Aaaa  wczoraj wróciłyśmy do zupki jarzynowej.  Tym razem pół, na pół z marchewką. Jestem zadziwiona, jak ona pięknie dzioba na to wszystko otwiera i jak się upomina o swoje dania ;D

Na dziś dzień zdecydowanie stwierdzam, że nie mam niejadka w domku ;) Ciekawam, jak ona tego pora w zupce będzie reagować. Póki co tylko ta zupka wskoczyła, jako nowość. Po woli, po wolutku do szpinaczku i brokułu, a po 22-gim mięcho.
« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2009, 14:55 wysłana przez Ninka »

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1395 dnia: 13 Stycznia 2009, 15:01 »
Nina córkę masz prześliczna, a w takiej sukienusi to prawdziwa księżniczka :)
Odnośnie ssania kciuka nasz Szymek tez z kciukiem w buzi. Ale zauważyłam że robi to tylko jak jest zmeczony lub chce się uspokoic. Twoja Mariczka też pewnie w ten sposób sie uspakaja... taka forma relaksu  ;D Ja bym sie nie przejmowała, nie oduczała teraz ( przyjdzie na to czas, a teraz jeśli sprawia to maluchowi przyjemność to czemu mu tego bronic). Zwróć uwagę tylko jak ten kciuk wygląda. Ja przegapiłam sprawę i teraz jest tak zmasakrowany ze szok. Cały czerwony i pomarszczony... prawie aż rany są. Posmarować czymś ciężko bo zawsze może do buzi powędrować, owinąć czymkolwiek tez nie za bardzo bo zawsze dzieciak może połknąć. Jak zauważysz pierwsze zmiany to łagodnym kremem nawilżającym ( my stosujemy oilatum)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1396 dnia: 13 Stycznia 2009, 15:08 »
ninka dziecko ssie kciuk wlasnie jak chce sie uspokoic wyciszyc
to napewno nie jest problem w tym momencie ale pozniej to nie wiem
moja miala smoka wiec nie bylo ssania kciuka
i jak dla mnie to bylo to lepsze rozwiązanie bo ze smoczka sama zrezygnowała wyrzucilam i spoko
a palca jej nie utniesz nie? :)

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1397 dnia: 13 Stycznia 2009, 20:32 »
moja nic nie ssie....ani smoka...ani kciuka...

no ale jak...ciągle ma palec w buzi...
może to są jakieś konkretne sytuacje...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1398 dnia: 13 Stycznia 2009, 21:46 »
Tu właśnie leży pies pogrzebany. Ona ssie wiecznie. Nawet, jak ma cyca na horyzoncie to paluch ssaluch wędruje do buziaka. Zaraz po jedzeniu i w trakcie zabawy. Właściwie to rzadko nie miewa palca w ustach.

Smoka Marika już dawno zdradziła i nie chce z nim randkować. Zresztą nie dam jej go w 6 miesiącu życia, bo sądzę, że to by była bzdura. Co innego gdyby go znała z wcześniejszych miesięcy. Tymczasem ona go rzuciła, jak miała bodajże miesiąc.

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #1399 dnia: 13 Stycznia 2009, 21:50 »
Ja tak dumam sobie, że to...ząbki...Łucja robiła identycznie, ciągle palec w buzi, tak ze dwa tygodnie...jak nic bolały ją dziąsła...smarowałam żelem i się uspakajała...teraz jest spokój, palca nie ssie, ale i ząbków nie widać...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1400 dnia: 13 Stycznia 2009, 22:52 »
Wiesz Kaha.... może być, bo przed tym kciukiem to zaczęła zabawki ssać w inny sposób niż dotychczas, bardziej intensywnie. Od kilku dni do tego pojękuje sobie przez sen i też ssie kciuka. Na dokładkę mam wrażenie, że czymś puka w łyżeczkę w trakcie jedzenia, niemniej paluchem nic nie wyczuwam, ale może być, że tam się coś zmienia w strukturze dziąsełek.

A mnie napada na słodkie, a jak wiadomo mogę sobie co najwyżej popatrzeć i nie wytrzymałam i właśnie zjadłam ciemną bułkę z miodem... wiem, wiem jest noc. Najgorsze jednak, że niewiele mi ta bułka pomogła, zjadłabym kolejną, ale wiem, że poczułabym się już fizycznie źle.

Dziś miałam zajęcia spinningu i może one taki wydatek energetyczny spowodowały, ze cukru mi brakuje. Na marginesie spowodowały, że poczułam się znowu potrzebna. Wróciłam na grafik= wróciłam do życia ;D
A na dokładkę do dobrego samopoczucia, gdy wracałam do domku spotkałam naszego podwórkowego kotka, o którego ostatnio bardzo się martwiłam. Byłam bowiem świadkiem zbierania innego futra z ulicy, po potrąceniu go przez auto. Obawiałam się, że to nasz ulicznik, a odwagi by podejść i to stwierdzić mi nie nastało. Teraz jednak jestem spokojniejsza, bo nasz mnie dziś radośnie powitał i co oczywiste został przeze mnie właściwie powitany Whiskasem ;D

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1401 dnia: 14 Stycznia 2009, 12:08 »
Nina a gdzie ty prowadzisz zajęcia?? może się wybiorę do ciebie ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1402 dnia: 14 Stycznia 2009, 12:47 »
Ninka prowadzi na Monte Cassino
a ciekawa jestem prowadzisz zajęcia ???
bo już czas ruszyć te moje 4 litery i poćwiczyć

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1403 dnia: 14 Stycznia 2009, 13:52 »
Ja tam się na ssaniunie znam, wiem, że może to zgryz pokrzywić, ale to chyba w późniejszym okresie.

zazdroszczę tej chęci do ruszamia się, mi to sie często nawet paluchem ruszyc nie chce  ;D

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1404 dnia: 14 Stycznia 2009, 14:21 »
ale miałam zaległości ::)
super, ze już diabełek wygoniony i że wszystko ułożyło się pięknie :D
na ssaniu kciuka się nie znam, ale moze to rzeczywiście przepowiada zęby??

a jak sesja u Patrycji?? Jesteś zadowolona z efektu?

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1405 dnia: 16 Stycznia 2009, 00:20 »
Hej Laseczki!

Ależ tu ruch, mimo mojej nieobecności.

Mamy ostatnio troszkę cięższy okres, stąd mnie mniej na forum, ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Jedna ze spraw, które spędzają mi sen z powiek została czasowo oddalona, zatem mam chwilę oddechu i możliwości kreatywnego działania.

Zdjęcia z samego chrztu dopiero będą i nie mam pojęcia, jak wyszły. Zatem nie wypowiadam się na chwilę obecną, czy sesja się udała . Z pewnością mogę stwierdzić, że zostałam pomalowana przez Pati w bardzo odważny i inny sposób, niż ja sama siebie maluję, czy malowały mnie inne wizażystki.

Jednak efekt mimo, że zaskakujący, był zadowalający ;)

Sama Pani fotograf to super miła dziewczyna, w dodatku okazała się koleżanką mojej przyszłej bratowej.

Jak już Wam pisałam wcześniej, noc poprzedzająca chrzciny była dość trudna. O 4.30 nad ranem obudził mnie szybszy oddech Mariki, a ją z kolei wybudzili sąsiedzi, którzy mieli imprezę i zebrało ich na nocne, głośne dyskusje.

Zza ściany dobiegał męski głos, który wpadł w trans i bezlitośnie wywalał z siebie słowa, jak karabin maszynowy: trata ta ta ta ta... Dziecko mi się przebudziło nie na żarty. Nigdy Jej się nie zdarza budzić w nocy, tymczasem zaczęła głośno i namiętnie ssać kciuka, postękując bezsilnie. Przygarnęłam ją zatem do cycusia i uśpiłam na nowo. Sama po tym wybudzeniu też miałam problem z zaśnięciem, podczas gdy sąsiad nie ustawał w swojej mentorskiej gadaninie, już lepiej muzykę by włączyli ::) Wyszperałam stopery z czeluści szafki nocnej, zainstalowałam je w uszach i dopiero to pozwoliło mi przykimać do niespełna 7 rano.

O wspomnianej już godzinie, ponownie przygarnęłam nasze szczęście do piersi i, gdy  już się nasyciło ruszyłam z przygotowaniami. Poranna kawka kąpiel, nakarmienie kotków, przygotowanie butli, smoczków i słoików dla Mariki na  cały wyczerpujący dzień.

Około 9 rano obudził się mój mąż. Zjedliśmy śniadanko, nakarmiliśmy i ubraliśmy Małą i około 10.30 ruszyliśmy do studio na sesję.

Nasza fotograf okazała się bardzo sympatyczną osobą, choć widać było jej przejęcie w temacie i, że dopiero zaczyna bywać w profesji. Jednak jest to bardzo Młoda osoba i samo przez się jest to zrozumiałe. Zadatki jednak ma i widać, że ma swoje wizje i pomysły, co akurat bardzo cenię u artystów.

W okolicach 11.50 ruszyliśmy do fotografowania naszej Dziewczynki w pięknym śnieżnym body z falbanką i aniołkowej sukienusi od cioci Eli. Mijała  3 godzina niespania Mariki, jednak butla została skonsumowana przed bliskim spotkaniem z aparatem i na pełen brzuszek łatwiej było jej znosić cenę sławy.

Odsłona I: Dziewczynka w białym body, odsłona II: Dziewczynka w sukieneczce, odsłona III: Dziewczynka w sukieneczce z rodzicami.

Tutaj Pani fotograf zauważyła, że cała rodzina utrzymana jest w tonacji fioletowo- różowej i pochwaliła mamusię za inwencję twórczą.

Czas leciał niespostrzeżenie. Nie pamiętamy kiedy zadzwonił domofon i w studio pojawili się rodzice Chrzestni naszej Córeczki. Zanim jednak weszli na plan, my jako rodzina zostaliśmy obdarci z ubrań i pozowaliśmy do metaforycznych zdjęć z naszą Anielicą spowitą w tetrę.

Marika cały czas wszystko dzielnie znosiła i uśmiechała się do obiektywu i do nas.

Kolejno na plan zdjęciowy wkroczyli Chrzestni i tradycyjnie zapozowali do kilku ujęć z Mariką. Tutaj Marika zaczęła przecierać oczka... nieuchronnie zbliżała się godzina jej obiadku i dłuższej poobiedniej drzemki. A tu ani jedno, ani drugie nie pojawiało się na horyzoncie.

Przyszedł czas na zdjęcia z dziadkami i... nasze Dziecię bezsilnie odpłynęło. Zasnęła tak spontanicznie, że nikt tego nie odnotował. Robienie z nią zdjęć okazało się niemalże niemożliwe. Odpadła, jak nieżywa. Nic nie było w stanie jej wybudzić. W efekcie czego dziadkowie mają zdjęcia z różową polarową kremówką (tutaj następowało już przygotowanie do wyjścia ze studio) która nie wykazywała oznak życia i zamiast oczu miała dwa XX, jak w kreskówkach.

Po 15 minutach szybkiej regeneracji Mała na chwilę przebudziła się. Wykorzystaliśmy ten moment na 2-3 ujęcia z dziadkami,  a że było jej gorąco to zdjęliśmy jej kożuszek i kapelusik, zatem została w mało reprezentacyjnej wersji ubrania w zestawie białe body+ wielkie różowe spodenki... ciekawam jak to wyszło na zdjęciu.

Śmiechu jednak przy tym było co niemiara, a i sama zainteresowana zdawała się nie być nieszczęśliwą z tego powodu.

Czas było kończyć sesję, z którą się zdziebko rozszaleliśmy i uderzyć w progi kościoła... zatem ruszyliśmy (cdn)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1406 dnia: 16 Stycznia 2009, 07:41 »
z niecierpliwością czekam na ciąh dalszy  ;D super piszesz  :-*

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1407 dnia: 16 Stycznia 2009, 07:52 »
Wow, to się działo... ciekawe jak wyszły zdjęcia :)

Również czekam na resztę opisu....

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #1408 dnia: 16 Stycznia 2009, 08:49 »
Bajecznie się Ciebie czyta  ;D Czekam na ciąg dalszy  :-*

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #1409 dnia: 16 Stycznia 2009, 09:08 »
Bardzo ciekawy opis ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new