Autor Wątek: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)  (Przeczytany 264047 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)
« Odpowiedź #1500 dnia: 27 Stycznia 2009, 13:14 »
no brawo!!!!

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #1501 dnia: 27 Stycznia 2009, 14:26 »
Coraz więcej postępów Mariczkowych, zdolna dziewczyna  ;D

Kawał boski  :D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1502 dnia: 27 Stycznia 2009, 14:49 »
Tak rozwija się Dziewczyna.

Mnie dziś leń dopadł i nawet na spacer nie chce mi się iść. Zajmuję się domowymi obowiązkami. Po południu trening i na Jagiellońską do szpitala, do mamy na chwilę, poczta- nadać paczkę Allegrowiczowi i tak dzień ucieknie. A w tle zwykłe obowiązki. Pogoda jakaś taka smętna... chyba, że tylko ja tak czuję.

Bierze mnie na upieczenie ciacha. Łzy Wałęsy konkretnie mnie kręcą. Może dziś wcześniej Mariczkę do łóżeczka oddeleguję i się zrelaksuję przy piecu.
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2009, 14:57 wysłana przez Ninka »

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1503 dnia: 27 Stycznia 2009, 14:51 »
Ninko chyba nie tylko Ty masz taki nastrój... Pogoda strasznie dołująca  ::)  Ale już niedługo wiosna  ;) :D

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1504 dnia: 27 Stycznia 2009, 17:42 »
Zdolniacha z Mariczki.

A ja już przebieram nóżkami za zdjęciami Panienki.

Podrzuć przepis przy okazji  ;D

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1505 dnia: 28 Stycznia 2009, 17:00 »
Zależy, jak szybko Bartuś nas zaszczyci swoją obecnością na świecie.
:brewki: Spoko loko, nie śpieszy mu się.

Marika robi dużo postępów:

-pokochała jagody,
-zahaftowała nimi- jagodami, swoje ubranka
Cioci też  ;D
-pięknie kokietuje uśmiechem, czego dziś doświadczyła Lady_yes
Tak jest, potwierdzam
-zaczepia, gdy chce zwrócić czyjąś uwagę
Konkretnie, nogą

Wizyty u Ciebie Nina wpływają zbawiennie na mój system spania w nocy  ;)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1506 dnia: 28 Stycznia 2009, 21:40 »
Oooo Ciocia Ola potwierdza mamusine chwalipiętstwo :D

A my nie piszemy, bo czasu nam brakuje na wszystko. Mariczka nadal kicha, no ale z katarem to już tak jest, że...

Dodatkowo mamy babcię w szpitalu i sprawy z jakimi tam poszła ciut się pokomplikowały, więc jeżdżę w odwiedziny i troszkę pomagać, co kurczy mój czas jeszcze bardziej.

Marika dzisiaj zaszalała i zjadła 2 słoiczki zupki z kłapouchym na obiad. Po jednym uderzyła w taki płacz, że ona chce jeszcze, że wprawiła mnie w osłupienie. Banan zaś stał się jej ulubionym deserkiem. Jutro dam jej uśmiechnięty owoc w łapkę, zobaczymy czy go zje, czy wszystko nim wysmaruje dookoła.
Po jagodzie, którą udało mi się wywabić strzeliła 2 tak smoliste kupy, że nawet Paweł się nimi przeraził ;D

Ulubionym zajęciem naszej Dziewczynki jest ściąganie sobie skarpetek. Ba! Nawet rajstopom daje radę! Grzechotki z guziczkami wprawiającymi je w drgania lub proces przygrywania różnych melodii radzi sobie śpiewająco. Ona już wie, do czego te przyciski służą i tylko czekamy, kiedy nam się cierpliwość skończy i będziemy kolekcjonować baterie do jakiegoś ukrytego pudełka.

U mamusi grypsko odpuszcza, ale nie pożegnało się jeszcze na dobre. Na fitnessie jednak daję radę, a dzisiejsza frekwencja na zajęciach sprawiła, że zapomniałam o kaszlu i bolących węzłach chłonnych.

W sprawie zdjęć. Jutro mieliśmy je wybierać, ale fotografki też nie oszczędziło choróbsko i będziemy dokonywać wyboru ujęć z mini wersji wysłanych na e-maila. Zatem kiedy dostanę pełne rozmiary nie wiem, ale jak obiecałam, tak też uczynię i Wam to zrekompensuję, o ile nadal reflektujecie na podglądactwo ;D

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1507 dnia: 28 Stycznia 2009, 21:45 »
Marika dzisiaj zaszalała i zjadła 2 słoiczki zupki z kłapouchym na obiad.
Ninka kłapouchy to osiołek a ty masz chyba na myśli królika  :P

o ile nadal reflektujecie na podglądactwo ;D

A co to za pytanie  ??? No pewnie, że chcemy  ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1508 dnia: 28 Stycznia 2009, 21:51 »
A i wprowadziłam od poniedziałku system zasuszania mleka w cycuchach. Karmię 2x rano i 2x wieczorem. Czasem nie wytrzymuję ciężkich piersi i po południu dostawiam Małą na karmienie. Jednak nie jest tak strasznie, jak się obawiałam.
Dobre z tego jest to, że wieczorami piersi mam tak bardzo pełne, że wystarczają jej w zupełności za kolację, a butlą gardzi.
Wiem jednak, że to ostatnie podrygi, bo z czasem tego mleczka będzie mniej, ale na to szczerze liczę.

PS. Dzisiaj o mały włos nie musiałam zostawić auta pod parkingiem jednego ze Szczecińskich sklepów. Wyszłam ze szpitala o 19.01, a o 19 zamykają tenże sklep i jego parking. Zatem idę sobie do auta, a tam brama zamknięta i okutana łańcuchem z kłódką. Oj, się wnerwiłam, bo miałam wyliczony czas do 19.50 a przede mną były jeszcze 2 sprawy do załatwienia.
W te pędy jęłam szukać kogoś z obsługi i znalazłam pana, który mnie uspokoił i pokierował do sekretnego wyjazdu z felernego parkingu... ufff.

Hehe jasne, że mam namyśli królika a nie osiołka ;D A że Kłapouchy to osiołek z Kubusia, to nie wyklucza nazywania Królika-Kłapouchym, nie ??? ;D

No, ale ok, niech będzie, ku woli ścisłości, że Marika zjada Bugsa... Bugsika ;D
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2009, 21:52 wysłana przez Ninka »

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1509 dnia: 28 Stycznia 2009, 21:54 »
No i gicio, bo ciągle myślałam, że karmisz ją salami  ;D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1510 dnia: 29 Stycznia 2009, 08:54 »
Tak, mi kłapouchy też osła na myśl przyganiał  ;D Bugsik bardziej na miejscu  ;) :D

Co do podglądactwa to nic a nic się nie zmieniło  ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1511 dnia: 30 Stycznia 2009, 13:44 »
Nadal czekam na mini fotki, zatem i Wy musicie być cierpliwe.

Dziś na tapetę poszła jagnięcinka z kaszką jaglaną. Zjedzona cała, a teraz czekamy na tolerancję ;D choć w nią nie wątpię.

Jutro ważenie... ciekawa jestem bardzo wyników.

Zwłaszcza, że wieczorne kleiki i kaszki póki co nie są konsumowane, bo Marice cyc wystarcza. Tyle, że moje (.)(.) mam wrażenie, że nie hamują, a przeciwnie. Mam nawały pokarmu i w nocy zalewa mi bieliznę.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1512 dnia: 30 Stycznia 2009, 14:17 »
Idziemy na próbny spacer w spacerówce bo właśnie dotarł śpiworek ;D

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1513 dnia: 30 Stycznia 2009, 14:30 »
ale super, na pewno Marice bardziej się spodoba niż w gondoli ;D ;D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1514 dnia: 30 Stycznia 2009, 14:43 »
Ninko czekam na Twoją relację ze spaceru  ;D Pewnie będzie bajkowo i magicznie  ;D Wyobrażam sobie Mariczkę z oczkami szeroko otwartymi, łapiącymi uważnie każdy szczegół  ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1515 dnia: 30 Stycznia 2009, 20:17 »
Tak, jak piszecie. Marika była mocno zaskoczona przesiadką. Oczy latały jej z prawa na lewo i miała wiecznego karpika na buziaku. Nie chciała zasnąć, co normalnie czyni na spacerku. Odpadła dopiero na sam koniec, kiedy to jej zmęczenie było już silniejsze od niej.

Myślę, że było jej ciepło, bo wsadziłam ją w śpiworek i założyłam wiatrołap na nózie. Ponadto była w kombinezoniku, i tyłem do kierunku jazdy, więc moje nogi też stanowiły kurtynę ochronną przed zimnem, zatem osłoniłam ją ze wszechstron. Jednak przedwczorajsza temperatura nie specjalnie zachęcała mnie do spaceru w wersji wiosennej wózka. Gondola jeszcze przez ok 2-3 tygodnie będzie zabezpieczeniem, na chłodniejsze dni, a później mówimy jej papa i jedzie do nowego kierowcy ;)

Marika poza faktem, że sama lepiej wszystko widzi z pozycji siedziska to i ona jest wyeksponowana na widok przechodniów. Niewiem czy powinnam Wam się tak przechwalać, ale dzisiaj zebrała dziesiątki zachwytów nad jej brązowymi oczkami, usteczkami, jak maliny, dołeczkiem w policzku i piękną rumianą cerą. Najbardziej jednak smakują mi komplementy, że jest zadbana i wypieszczona, bo traktuję je osobiście. Zwłaszcza, że z jej buziluką miewam przeboje. A tu słyszę, że  jest jak pączek w maśle i serce mi roście.

Ludzie zachwycają się jej bystrym spojrzeniem i tym kokieteryjnym uśmieszkiem. Dumna z niej jestem nieprawdopodobnie. Udała nam się córeczka, oj udała :D

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #1516 dnia: 30 Stycznia 2009, 22:28 »
To świetnie, że spacer w nowej wersji wózka tak się udał!

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1517 dnia: 31 Stycznia 2009, 10:10 »
Prawdziwa dumna mamusia

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1518 dnia: 31 Stycznia 2009, 11:07 »
Nie dziwię się, ze się zachwycają- Marika rozbraja swoim uśmiechem ;D

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1519 dnia: 31 Stycznia 2009, 23:21 »
Ninka jak już kończysz powoli z karmieniem to popijaj sobie szałwię ona działa zasuszająco trochę, a Mariczce na pewno spacer się podobał tyle ciekawych rzeczy do zobaczenia:)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1520 dnia: 31 Stycznia 2009, 23:46 »
•   Liście barwinka - działa antylaktacyjnie, stosowany przy nadprodukcji. Odwar lub napar po 2 - 3 łyżki stołowe.
•   Pąki lub liście olchy - hamują laktację, pić napar 2 - 3 razy dziennie po 100 - 150 ml.
•   Liście szałwii lekarskiej - zmniejsza wydzielanie i produkcję mleka, pić napar 2 - 3 razy dziennie po 100 - 150 ml.

tak mi się przypomniało, że mam antylaktacyjny spisik...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1521 dnia: 2 Lutego 2009, 21:57 »
Dobrze Was mieć.

Jutro uderzam do zielarskiego. Mam potrzebę napić się bezkarnie alkoholu bez perspektywy odciągania pokarmu.

Czasem jednak tak mi przykro, że kolejny etap z Mariką dobiega ku końcowi. Ale, ale Malibu czeka i tęskni ;)

Wydaje mi się, że kończenie karmienia piersią, dla matki która chciała to robić, zawsze jest trudnym przeżyciem.

Dziś Mała poznała pracę mamusi i była na jej I wykładzie. Co prawda takim wstępnym-podstawowym, ale była i to najmłodszym słuchaczem. Musiałam zabrać ją ze sobą do pracy, bo źródła opiekuńcze się wysuszyły. Moja mama nadal w szpitalu, a druga babcia miała inne plany... Zostałam więc  sama z dzieckiem i obowiązkiem wykonania zlecenia.

Dałyśmy sobie radę , a ogromną radość  paniom w biurze ;D Marika była dla nich atrakcją dnia, a że zebrała kolejne hymny pochwalne na swój temat, to juz pisać nie będę, bo sama czuję, że zanudzam, jakie mam: piękne, mądre, kochane, pogodne, rumiane... dziecko ;D
« Ostatnia zmiana: 2 Lutego 2009, 21:59 wysłana przez Ninka »

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1522 dnia: 2 Lutego 2009, 21:59 »
Ninka a gdzie fotki z chrztu, miałam nadzieję, że będą po weekendzie  :-[

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1523 dnia: 2 Lutego 2009, 22:03 »
Mam miniaturki, ale jeszcze nie wybraliśmy z Pawłem, zbyt mało czasu, a zbyt wiele zajęć. Jednak ja wiem i ja pamiętam. Jak tylko wybierzemy, zapłacimy i dostaniemy oficjalnie to się z Wami podzielę. Obiecuję.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1524 dnia: 2 Lutego 2009, 22:48 »
Ninko myślałam, że Ty tylko "skaczesz" na fitniesie, ale tam chyba nie ma "słownych" wykładów  :drapanie:

To, że Mariczka podbija kolejne serca to nic dziwnego  ;D Z samych zdjęć bije radość i ciepło od Mariczki  ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1525 dnia: 3 Lutego 2009, 10:00 »
juz pisać nie będę, bo sama czuję, że zanudzam, jakie mam: piękne, mądre, kochane, pogodne, rumiane... dziecko

Nina, pisz ile wlezie o swojej księżniczce - nikogo nie zanudzasz ;)

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1526 dnia: 3 Lutego 2009, 10:17 »
Ninka pewnie, ze nie zanudzasz, tym bardziej, że każda, która widziała Marikę wie, że to nie bajki ;)

Ewa- Ninka jeszcze wykłady z BHP prowadzi z tego co kojarzę 8)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1527 dnia: 4 Lutego 2009, 14:07 »
Kochane, mało mnie ostatnio bo mam poważne kłopoty w rodzinie.

Pragnę Was jednak poinformować, że wszystko u nas książkowo. Marika szczęśliwa i co dzień bogatsza o nowe doznania smakowe. Szpinak np. wciąga jedną dziurką od noska. Brokuły też polubiła, ale nie mogę Bobowitovych znaleźć ostatnio, a inne firmy dosypują mleko w proszku, które nam nie leży. Kupię chyba mrożone hortexu i sama je na parze ugotuję, przetrę, dodam oliwy i viola.

Mała ma od kilku dni wielkie bum gadulcowe.

"Ble, ble, ble" to już norma, wołanie mnie "ła ła" opanowane do perfekcji. Na Pawła "a da da"

Ponadto całe serie " a ga ga, da da,ła ła, buuuu, ba ba" idą wraz z każdym skokiem energetycznym, najczęściej po jedzonku. Gringolinowanie zwiastuje drzemkę.

W sprawie karmienia naturalnego, to moje piersi chyba zostaną niechybnie przez Marikę porzucone, bez względu na to, że czekają na opróżnienie. Jakoś się Panna nie kwapi do jedzenia z nich. Szybko się nimi nudzi i nie wypija mleka do końca, leniwca ma na ciumkanie Wygodnicka moja.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1528 dnia: 4 Lutego 2009, 16:08 »
Ewa jadła Gerbera czyste brokuły, mały słoiczek 80 gr.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1529 dnia: 4 Lutego 2009, 20:26 »
Przeanalizuję zatem gerberowe brokuły.
Marika właśnie zjada... swoją skarpetkę. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że ta jest jeszcze na stoopce.