wiedziałam, że się wkopię

nie wiem jak robi się sos koperkowy ale dowiem się od mamy i ci napiszę
pulepty - mielę mięso (udziec z indyka albo piersi z kury), dodaję cebulę, kilka ząbków czosnku, czasem szpinak (mięso robi się zielone ale po ugotowaniu ma znowu swój "mięsny" kolor, jajko i czasem jak ta "papka" jest za luźna dodaje zarodki pszenne (zamiast bułki tartej), przyprawiam.
to wszytsko jesszcze razem chwilę razem mielę i potem forumuję kulki i wrzucam do gotującego się rosołku
ostanio do gotującej się wody wrzuciłam startą marchew, piertszukę,seler; pogotwałam chwilę i dorzuciłam mięso. mały zajadał ze smakiem
czasem gotuje marchew, seler piertuszkę, seler naciowy, dorzucam mieso (ze szpinakiem własnie) i na koniec dodaję jogurt naturalny z curry (do jog wspuję curry) - tez pyszne (to danie dietetyczne by dr bardadyn)