Czy 4 butle mleczka ok 210 ml dla 6-miesiecznego dzieciaczka to ok??
Jak mogę potem zastąpić posiłek mleczny skoro Zuzia nie tknie kaszki na gęsto...muszę zastępować??
Czy do obiadku ze słoiczka można/trzeba dodawać kleik? Jak tak to w jakich proporcjach.
Od kiedy biszkopty (jakie?) można podać? Bo z chrupkami idzie Młodej świetnie?
Se wymysliłam pytania ALe może ktos mi pomoze
a kaszka mleczna / na jej mleku tylko na pół gęsto ? może małej konsystencja nie odpowiada ? a może spróbuj z inną kaszką ?
ja małej do słoiczka z obiadkiem dodaje kaszkę misiowy ogródek ALE inaczej nie zje słoiczka, mały słoiczek to dla niej za mało, a z kaszką jest tego znacznie więcej. i taki mix dostaje na wyjazdach lub jak ekstermalna sytułacja tzn. nie ma zupy w lodówce, a trza czymś dziecko nakarmić. poza tym moja to juz duza panna, a jak była mała i była na słoikach (lub wystarczał jej mniej więcej jeden słoik) to nie dodawałam żadnej kaszki.
kaszkę manne do obiadu / deseru (wprowadzanie glutenu) gotowałam w garnuszeczku na wodzie (masa zabawy), ale w tedy nie było mlecznej kaszki manny z bobovity, moja była tylko na moim pokarmie wiec jak jej wsypać trochę kaszki manny z boovity do butli z mlekiem ?
Na biszkopty i inne dziecięce ciach myślę że jeszcze czas...
a no własnie teraz są takie fajne słoiczki z kaszką manną....powiem szczerze ze teraz wprowdzanie glutenu jest znacznie wygodniejsze....
gemini ja dalej nie wiem czym się różni kleik od kaszki

u mnie młoda od razu pożerała kaszkę ryżową bezmleczną na wodzie z deserkiem jabłkowym ....w dzisiejszych czasach sporo się pozmieniało