Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3527024 razy)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #40290 dnia: 2 Lutego 2014, 14:16 »
ja drugie dziecko urodziłam po 30-stce i nie uważam tego za"późne" macierzyństwo :D po 35 roku życia to już mnie skutecznie powstrzymuje czynnik genetyczno-biologiczny....każdy planuje pod siebie i najważniejsze, by w tych decyzjach być szczęśliwym :ok:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #40291 dnia: 2 Lutego 2014, 14:57 »
 koleżanki ciężaróweczki sprzedaję fajne ubranka dla noworodka i niemowlaka do 3 miesiąca z USA, zapraszam bo warto:)
ciuszki z USA dla niemowlaka

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #40292 dnia: 2 Lutego 2014, 14:58 »
Jesteście okrutne  ;D Lilę urodziłam jako 30-latka  :P

Marta, gratuluję serduszka i życzę dotrwania do września

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #40293 dnia: 2 Lutego 2014, 20:16 »
Mała różnica między dziećmi jest genialna :)
Choć uczciwie przyznaję, że gdyby pierwszy był Kajtek to szybko nie doczekałby się rodzeństwa... jednak, jak pierwszy maluch jest spokojny i "bezproblemowy" dużo łatwiej podjąć decyzję o ponownych staraniach ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #40294 dnia: 2 Lutego 2014, 20:23 »
Choć uczciwie przyznaję, że gdyby pierwszy był Kajtek to szybko nie doczekałby się rodzeństwa...
Dlatego u nas będzie aż 6 lat różnicy  ;) Do 4 urodzin twierdziłam że rodzeństwa mieć nie będzie, a jak kiedyś przyjdzie z pretensjami powiedziałabym że sam sobie winny  ;) Teraz nawet trzecie biorę pod uwagę, tak to się wszystko odmienia.  ( chociaż biorąc pod uwagę że teraz ma być drugi synek to boję się ryzykować trzeci raz... )

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #40295 dnia: 2 Lutego 2014, 20:34 »
kjp ale że jak ryzykować?

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40296 dnia: 2 Lutego 2014, 20:42 »
mój Marcin byl z tych "problemowych"...mega kolki, płacz po nocach....3 pierwsze mce z życia wyjęte.. mimo to szybko chciałam mieć drugie... ostatecznie jest niecałe 3,5 roku różnicy.... gdy przyszła na świat moja Madzinka to szczerze oszalałam...poznałam smak prawdziwego macierzyństwa.... do tego stopnia, że dopuszczałam myśli o trzecim na późną trzydziestkę.......
do później trzydziestki jeszcze mi trochę brakuje a życie (albo ktoś tam na górze) samo za mnie podjęło decyzję...  :P  ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40297 dnia: 2 Lutego 2014, 20:46 »
Zawsze chciałam mieć ok 5-6 lat różnicy pomiędzy dziećmi.
Póki co to się zmieniło, mam nadzieję że jeszcze w tym roku tu zawitam  :P
Karol był i jest dzieckiem bezproblemowym, jednak warunki mieszkaniowe i finansowe nie pozwalały ( tzn może bardziej i z mojej wygody ) na wcześniejsze drugie potomstwo  ;)
teraz jak patrzę na rodzeństwa to się rozpływam  ;D

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #40298 dnia: 2 Lutego 2014, 20:50 »
Choć uczciwie przyznaję, że gdyby pierwszy był Kajtek to szybko nie doczekałby się rodzeństwa...
Dlatego u nas będzie aż 6 lat różnicy  ;) Do 4 urodzin twierdziłam że rodzeństwa mieć nie będzie, a jak kiedyś przyjdzie z pretensjami powiedziałabym że sam sobie winny  ;)
Dokładnie jak u nas;)
Jak się urodziła Hania było ciężko ale teraz ... świata poza nią nie widzi;)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #40299 dnia: 2 Lutego 2014, 20:52 »
do później trzydziestki jeszcze mi trochę brakuje a życie (albo ktoś tam na górze) samo za mnie podjęło decyzję...  :P  ;)

Ale ze co ELA? Chcesz nam coś powiedziec?  ;D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #40300 dnia: 2 Lutego 2014, 20:53 »
do później trzydziestki jeszcze mi trochę brakuje a życie (albo ktoś tam na górze) samo za mnie podjęło decyzję...  :P  ;)

Ale ze co ELA? Chcesz nam coś powiedziec?  ;D

No właśnie? ;)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40301 dnia: 2 Lutego 2014, 20:54 »
mówiąc wprost... że czekam na trzecie  ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40302 dnia: 2 Lutego 2014, 20:55 »
gratulacje  ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40303 dnia: 2 Lutego 2014, 20:56 »
już myślałam, że dziewczyny nie doczytają :P

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #40304 dnia: 2 Lutego 2014, 20:56 »
No to ogromne gratulacje :) na kiedy masz termin? Super wiadomość :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40305 dnia: 2 Lutego 2014, 20:57 »
Pochwal się jeszcze, który to tydzień ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40306 dnia: 2 Lutego 2014, 20:57 »
haha Martyna... nie wrabiaj koleżanki :P

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40307 dnia: 2 Lutego 2014, 20:58 »
Oj dobra, Ela nie mów:)

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #40308 dnia: 2 Lutego 2014, 21:02 »
Powiem Wam, że ja zawsze marzyłam o dwójce dzieci. Urodziłam Olę i tak naprawdę pierwsze 3 lata to był jakiś koszmar, w wielkim skrócie - pierwsze 2 miesiące praktycznie ciągle płakała. Spała 5-6h na dobę, a jak nie spała - ryczała.  Kiedy miała 2 miesiące nagle zrobiła się sina, poleciała jej piana z buzi i dostała bezdechu - spędziliśmy 3 dni na oddziale kardiologii, oczywiście wtedy również ciągle płakała :( Spała po 2-3h na DOBĘ!!! W szpitalu każdy tylko pytał, czemu to dziecko nie śpi i ciągle płacze i nikt mi nie pomógł, a ja przez całą noc podskakiwałam z nią po pokoju, żeby tylko przestała płakać :(

W końcu mój lekarz rodzinny, kiedy wpadłam do niej zaryczana od razu powiedziała - nietolerancja laktozy. Dostałyśmy Nutramigen i przez 3 miesiące był spokój. Kiedy Ola skończyła 5 miesięcy i przyszedł  pierwszy ząbek - każdy ząb to 3 tygodnie gorączek, ryku i usypiania na rękach. Trwało to do 1,5 roku. W międzyczasie trafiłam z nią na 8 dni na oddział zakaźny i raz otarliśmy się o szpital . Nie mówiąc już o tym, że Ola była strasznym niejadkiem i z tym walczyłam do 3 roku życia ;/

Później zaczęły się problemy z zasypianiem - zasypiała mi przez 3h !!! i spała całe... pół godziny. Później znowu ryk i bujanie się z nią do 4-5 rano... Tak wyglądało moje życie mniej więcej do 2,5 lat.Spałam po 3-max 4 godziny na dobę, często nie miałam nawet możliwości pójść pod prysznic... :(

Dzisiaj jest już ok, choć Ola usypia tylko ze mną ( co mi w sumie nie przeszkadza, bo trwa to usypianie bardzo krótko i lubię ją usypiać ), ale nadal budzi się w nocy i lądujemy już później razem w łóżku. Dodatkowo trafił mi się "egzemplarz" aż nadto wrażliwy i muszę bardzo uważać, bo wyłapuje każde wahania mojego nastroju; a jako, że nerwów przez ostatnie lata mi nie brakowało - często płakałam więc ukradkiem w poduszkę żeby Ola mnie nie zauważyła, ale ona i tak to wyczuwała, zaraz do mnie przychodziła ryczała razem ze mną :P

Bratowa we wtorek urodziła drugą córeczkę. Myślałam, że jak zobaczę małą, to znowu dopadnie mnie dół, że ja drugiego dziecka mieć nie będę. Jednak jak zobaczyłam tego małego szkraba, to stwierdziłam, że nie chcę już tego przechodzić ;) Tych nocnych scen płaczu, martwienia się, czy nie ma za zimno, albo za ciepło; czy chce jeść, a może ma kolki...

Wiem, że gdyby moje pierwsze dziecko było w miarę spokojne, to nie miałabym oporów, a tak - boję się, że przy drugim dziecku, które z zachowania byłoby podobne  do Oli - wylądowałabym najzwyczajniej w świecie w wariatkowie ;/  Także pozostaje mi być Mamą jedynaczki, już się z tym pogodziłam...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #40309 dnia: 2 Lutego 2014, 21:08 »
ale ten nowy 2014 rok ciążowo się nam zaczyna :) i coraz więcej potrójnych mam, ela serdecznie gratuluje!! czasem decyzje losu to najlepsze, co nas spotyka ;)
anetka tulam Cię mocno :przytul: ale masz na pewno wspaniałą, tylko trochę "problemową" córkę -  jedynaczka to też  wspaniały dar, na który niektórzy bezskutecznie czekają latami...

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40310 dnia: 2 Lutego 2014, 21:13 »
dzięki..

No to ogromne gratulacje :) na kiedy masz termin? Super wiadomość :)

na sam początek lata...1 lipca.... mam dziecko jesienne, wiosenne ..brakowało letniego ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #40311 dnia: 2 Lutego 2014, 21:15 »
Ela nie mów bo jeszcze zimowe do kompletu ;)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40312 dnia: 2 Lutego 2014, 21:16 »
już by mi musiało totalnie odbić ;)

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #40313 dnia: 2 Lutego 2014, 21:24 »
Ela... To masz termin jede dzień przed mną! :-D
Potem Paulina...oblegany ten lipiec!  :-D
Ciekawe,która tak naprawdę pierwsza się rozpakuje!  :-D

Gratuluję nowym ciężarówkom :-*

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #40314 dnia: 2 Lutego 2014, 21:32 »
Ela gratulacje :D niespodzianki jak widać chodzą po ludziach i to nagminnie, więc dziewczyny strzeżcie się  :P
Kogo masz w brzuszku? Jakbyś miała jakieś pytania  8) wiesz gdzie mnie szukać ;)

Hania, ważne że masz już za sobą te przeżycia. Życie może Cię jeszcze zaskoczyć, mam nadzieję ze pozytywnie ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #40315 dnia: 2 Lutego 2014, 21:39 »
Elisabeth gratuluję ;D a czy oficjalnie możemy wpisać Cię na forumkową listę? wiadomo już czy córeczka czy synek :)?

ja mam nadz, że uda nam się mieć drugie dziecko, zobaczymy co los przyniesie ;) póki co dziękuję Bogu za to pod sercem i modlę się, żeby było zdrowe :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #40316 dnia: 2 Lutego 2014, 21:45 »
Ja nigdy nie chcialam miec jedynaka..
A na ta chwile chce.
Seba daje mi ostro wkosc...
moj maz marzy aby mi sie odmienilo i po cichu liczy ze za 3 lata postaramy sie o rodzenstwo dla seby
ma ta chwile mowie stanowcze NIE..
no ale czytajac ten watek dajecie mezowi mojemu nadzieje hyh

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #40317 dnia: 2 Lutego 2014, 21:49 »
Ela Gratuluję!! I jak się czujesz..? Widzę nie tylko ja tak długo czekałam z pochwaleniem..
Czasami los wybiera za nas.. Bardzo chciałam mieć małą różnicę wieku między dziećmi.. Maks do 3 lat.. No ale życie samo zdecydowało że będzie 5 lat różnicy i jak widzę jaką Zuzka ma radość cieszę się, że będzie właśnie taka spora różnica..

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #40318 dnia: 2 Lutego 2014, 22:01 »
Czasami los wybiera za nas.. Bardzo chciałam mieć małą różnicę wieku między dziećmi.. Maks do 3 lat.. No ale życie samo zdecydowało że będzie 5 lat różnicy i jak widzę jaką Zuzka ma radość cieszę się, że będzie właśnie taka spora różnica..
Ja mam 5 lat i 2 lata różnicy i zdecydowanie "wybieram" większą różnicę. nie mam na myśli stosunku starszego dziecka do nowonarodzonego, bo oboje ją uwielbiają, przytulają, opiekują się, a o to, że młodsza wymaga zdecydowanie więcej uwagi, bo jest poprostu małym dzieckiem. Gdybym mogła zdecydować kiedy urodzę trzecie dzieciątko, urodzilabym za dwa lata.
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #40319 dnia: 2 Lutego 2014, 22:02 »
Hehe, gratuluje ela