Toscansun a mogłabyś mi zdradzić w którym tyg będziesz mieć teraz planowaną cc?? Przy małej miałam ustaloną na 12 dni przed terminem a mała i tak dwa dni jeszcze wcześniej wyszła.. I teraz chciałam od razu ustalić termin dwa tygodnie przed ale gin powiedział, że przepisy się zmieniły i dopiero od skończonego 39 tc można cc planowaną robić.. U mnie to będzie 5 czerwiec.. A Marcin ma wolne tylko od 1 do 6 czerwca a potem już go cały czerwiec nie będzie
miałam nadzieję, że chociaż ten pierwszy tydzień będziemy razem..
Marcela też właśnie się dowiedziałam, że przepisy się zmieniły i nie robią CC wcześniej niż 39tc.
na 25.02 wypada mój termin z OM (ale liczony 40 tygodni od dnia poczęcia, tak liczy mój gin). W szpitalu lekarka liczyła inaczej (plus 7 dni, odjąć 3 miesiące) i wyszedł jej termin z OM 1 marca....natomiast wzięła pod uwagę usg z 12 tc i zadecydowała, że 4 marca, to właściwy termin porodu.
Ja zgłupiałam jak zaczęła to wyliczać...ale ufam, że wiedzą co robią.
W tym samym szpitalu, prawie 3 lata temu urodziłam Klarę przez planowaną CC w 37t5d.
Poza tym też "wolałabym" urodzić wcześniej...mój Mąż od 1 marca zmienia pracę, także o tacierzyńskim może zapomnieć :/