Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3523465 razy)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #40350 dnia: 3 Lutego 2014, 13:48 »
Tak miśka,zdecydowanie myle pojęcia.Przeciez docelowo w wieku nastu lat nadal będa siedziec na tej  macie pchając jedna na druga gosienice gawedziarke albo inne ustrojstwo ;)
Idąc tym tropem jak nic wylazi na to ,ze aby miec "pewnosc" więzi nalezy bezwarunkowo dbac o róznice nie wiekszą niz rok ,no póltora miedzy rodzeństwem.Zawsze.Bo potem to juz loteria ;)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #40351 dnia: 3 Lutego 2014, 14:01 »
tete nie rozumiem Twojego sarkazmu....napisałam tylko, ze mniejsza róznica wieku to prawdopodobieństwo wspólnych zainteresowań czy zabaw na etapie przedszkolno-szkolnym, Ty natomiast juz o życiu dorosłym - i niestety nawet najbardziej zżyte rodzeństwo z małą różnica wieku z chwila, gdy idzie na swoje może w ogóle nie utrzymywac kontaktu i ma na to wpływ wiele róznych czynników....kjp83 chyba nie czytasz ze zrozumieniem, ja decyzję marty szanuje i jej kibicuje, ale chyba ginekolodzy pewnych wytycznych nie wzięli z kosmosu (albo mój - podkreslam mój  :) ginekolog jest jakos wyjatkowo przewrażliwiony, skoro przy pojawiającym sie plamieniu zaleca ograniczenie w podnoszeniu dwulatka do końca ciąży...)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #40352 dnia: 3 Lutego 2014, 14:04 »
to wszystko jest losowe, sa rozni ludzi i rozne relacje, niezależnie od tego jak krotka/dluga jest przerwa miedzy kolejnymi ciążami. Jedne rodzenstwa się super dogadają a inne będą się żreć cale zycie.. bywa

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #40353 dnia: 3 Lutego 2014, 14:10 »
Ok(juz nie sarkastycznie ;) )skoro ,zarzucasz innym mylenie pojęć,brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem -radze cofnąc sie do mojej wypowiedzi i zarejestrowac ,ze przekaz byl jasny ,czytelny i konkretny-mianowicie:"reguly","zakladanie czegos","statystyki" itp można sobie darować w przypadku dzieci.A,nie przepraszam reguła jest jedna: ciągły rollercoaster ,wzruszeń,milosci ,zmęczenia,zdziwienia ,tkliwosci i wk..wu na zmiane-od momentu przyjścia na świat Nowego Człowieka.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #40354 dnia: 3 Lutego 2014, 14:19 »
Miśka a Ty dalej swoje... jeszcze z plamieniem wyjeżdżasz. Dobrze czytam ze zrozumieniem tylko takie gadanie teraz jest nie na miejscu. Po co stresować i przedstawiać opcje każdego ginekologa po kolei. Bo wiadomo co lekarz to inna teoria.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #40355 dnia: 3 Lutego 2014, 14:25 »
Co do dawania sobie rady czy tez podzialu uwagi na 2 tak rok po roku to i tak łatwiej niż własnie z blizniakami bo np kolka moze byc razy 2 cycka od razu tez czasem chca a tak z roczniakiem mimo wszystko łatwiej , MArta wie co robi chciala tak i zrobila a na prawde sensacja sie z tego zrobila jakby nie wiem co

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40356 dnia: 3 Lutego 2014, 14:45 »
Bez przesady bo faktycznie od kilku stron gada się o ciąży Marty bez jej udziału  :P

Z tego co znam Martę jest na tyle rozsądna i ogarnięta, że nie da zrobić krzywdy ani sobie ani żadnemu z dzieci. Zresztą kiedyś jakoś kobiety rodziły dziecko za dzieckiem i miały się dobrze.

To tak jak z moim poronieniem. Jeden lekarz mówił czekać rok, a inny powiedział, po 3 miesiącach do roboty - nie ma na co czekać bo nie ma ginekologicznych podstaw. Po takim czasie macica jest "jak nowa".

Miśka - aj tam kuszę los  ;)  jestem matką 3 latki, która wie, że nie mogę jej nosić. I matką maleństwa w brzuchu jednak nie chcę, by moja rozsądna 3 latka miała z tego tytułu same ograniczenia. Nie nosze jej codziennie. Tylko czasem. Zresztą żeby było śmieszniej ginekolog wie i psów na mnie nie wiesza. Bo przecież nie chcę nikomu zrobić krzywdy a i podnoszenie jej nie świadczy o tym, że noszę ją na rękach pół godziny. Bardziej chodzi o zaniesienie do toalety w nocy (sporadycznie) czy podniesienie by przejrzała się w lustrze, lub przytuliła itd. itp. 

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40357 dnia: 3 Lutego 2014, 14:53 »
no własnie...dajcie na luz...
ja moją niespełna dwulatkę też podnoszę....a to do i z krzesełka...a to jak mi zwiewa ;)

nadzieja - będziesz mi robić za pogotowie psychiatryczne? ;)
pytałaś czy wiem kto miesza.... nie i nie muszę ściemniać że mi to obojętne ;) bo naprawdę jest mi obojętne ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40358 dnia: 3 Lutego 2014, 15:21 »
tete ok teraz wszystko jasne :) na przyszłość nie mamy wpływu, liczą się aktualne decyzje, więc podkreślę, że póki co u siebie z różnicy między rodzeństwem jestem zadowolona, dla dzieci świat jest prosty, bo jak to wytłumaczył mój 6-latek swojej 3-letniej siostrze (widząc jej ostatnie  duże zainteresowanie koleżanką z grupy) : "wiesz, Maja to Twoja koleżanka i możesz ją tylko  lubić, ja jestem Twoim bratem i masz mnie kochać" ;D ok wszystkim ciężarówkom życzę spokojnych bezproblemowych miesięcy aż do szczęśliwego rozwiazania :ok:
aha chiquita_84 (bo pisząc o Marcie miałam na myśli Ciebie :)) dobrze, ze doczytałaś w mojej wypowiedzi słowo trochę :)
ja wiem, ze rozsądna z Ciebie mama, ale czasem lepiec dmuchać na zimne...ale cieszę się, że mnie ogólnie rozumiesz :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40359 dnia: 3 Lutego 2014, 16:03 »
Wierzę, że gdybyś uważała że "głupia ze mnie siksa" to napisałabyś mi to na pw  ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #40360 dnia: 3 Lutego 2014, 16:06 »
siksa

Siksa na pewno nie jesteś  :skacza:
Raczej pani w średnim wieku  ;D

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40361 dnia: 3 Lutego 2014, 16:10 »
siksa

Siksa na pewno nie jesteś  :skacza:
Raczej pani w średnim wieku  ;D

:P człowiek próbuje sobie schlebiać przed 30stymi urodzinami a tu na każdym kroku mu wiek wypominają

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #40362 dnia: 3 Lutego 2014, 16:15 »
:)

A powiem ci, że w 30 urodziny byłam w 30 tyg ciąży z Olą :) i to jeszcze 30 czerwca :) Więc pociesz się, że są panie starsze od ciebie :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40363 dnia: 3 Lutego 2014, 16:18 »
Mnie tam mój wiek nie przeraża :) Chociaż życie potoczyło się inaczej bo w wieku 30stki to miałam mieć już 2 dzieci odchowanych z pieluch. A mam dopiero jedno  ::) Ale 30 tydz. ciąży z okazji 30 urodzin mam tak jak ty miałaś  :P

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40364 dnia: 3 Lutego 2014, 16:26 »
to u mnie ta 3 jakaś znacząca... 33 lata... 3 dziecko... ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #40365 dnia: 3 Lutego 2014, 16:27 »
Zgadzam się z dziewczynami - przestańcie już Martę straszyć co może być, co powinna robić a co nie. Świadomie w ciążę zaszła i wie co robi. Nikt jej życia nie bedzie planował.

Ja znam wieeeele przypadków gdzie kobieta w drugą ciążę zaszła bardzo szybko i wszystko było ok. Nie ma co teraz wyciągać tych złych przypadków.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40366 dnia: 3 Lutego 2014, 16:52 »
to u mnie ta 3 jakaś znacząca... 33 lata... 3 dziecko... ;)
A właśnie próbowała sobie przypomnieć ile masz lat i czemu wyglądasz na mniej  ::)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #40367 dnia: 3 Lutego 2014, 17:11 »
Mnie tam mój wiek nie przeraża :) Chociaż życie potoczyło się inaczej bo w wieku 30stki to miałam mieć już 2 dzieci odchowanych z pieluch. A mam dopiero jedno  ::) Ale 30 tydz. ciąży z okazji 30 urodzin mam tak jak ty miałaś  :P
Tos mloda du...a bo ja w wieku 31 lat urodzilam (rocznikowo, bo do listopada daleko) :p

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40368 dnia: 3 Lutego 2014, 17:55 »
Wierzę, że gdybyś uważała że "głupia ze mnie siksa" to napisałabyś mi to na pw  ;)
Marta do "głupiej siksy" to bym się z wizytą nie fatygowała :P zresztą wiesz, że cenię Cię za wiele rzeczy, tylko jesteś wulkanem energii, a czasem powinnaś lekko przystopować :) ela faktycznie u Ciebie te trójki jakieś magiczne, dobrze, że mam takie za sobą ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40369 dnia: 3 Lutego 2014, 18:23 »
mi do magicznych trójek jeszcze trochę brakuje - tylko chyba będę musiała męża zgwałcić albo oszukać bo jak wspomniałam o 3 dziecku to mnie wyśmiał  ::)

Miśka - bez przesady z tym wulkanem  :P Nie lubię nudy, ale w tej ciąży i tak się mocno oszczędzam  ;D a córka jak ją podnoszę zawsze mnie strofuje "mamo, tylko szybko przecież masz dzidziusia w brzuchu i nie możesz mnie dźwigać" więc jest pełna kontrola  :P

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40370 dnia: 3 Lutego 2014, 18:52 »

Koleżanki drogie, mam do sprzedania świetną huśtawkę na prąd bądź baterie po moim Maksimusie :) On już nie za bardzo chce się w niej bujać. Jest w okresie wzmożonego permanentnego ruchu :) Huśtawka jest w stanie idealnym!!!! Używałam jej, a właściwie mój synek je używał od kilku tygodni po porodzie. Nie ukrywam, że można było odpocząć wsadzając go do niej :)
Tutaj opis z aukcji z allegro, na której kupiłam hustawkę. Cena na allegro 499zł. JA SPRZEDAJĘ ZA  350zł!!!  Nie wysyłam huśtawki pocztą. W Stargardzie bądź Szczecinie odbiór osobisty. :)

SUPER HUŚTAWKA MARKI GECKO BABY ®!
NAJNOWSZY MODEL OWIECZKA NA ROK 2014 !
Nad główką naszego maleństwa kręci się śliczna karuzela z kolorowymi pluszakami które można w każdej chwili zdjąć do zabawy dla dziecka!
Wesołe melodyjki oraz odgłosy natury i zwierząt zapewnią naszemu dziecku poczucie bezpieczeństwa i spokojny sen - ich głośność można regulować oraz kiedy maluch uśnie całkowicie wyłączyć.
Możliwość czasowego ustawienia kołysania!
 8 min - 15 min - 30 min
Huśtawka marki GECKO BABY posiada aż 5 prędkości bujania.
Zainteresowanie naszego malucha wzbudzą także mieniące się kolorami światełka LED w karuzeli.
Nasz maluszek przypięty jest  pasami bezpieczeństwa przez co mamy pewność że nasza pociecha jest bezpieczna.

Delikatny mięciutki pokrowiec można zdjąć oraz wyprać go w temp. 30 stopni.
Tackę z zabawkami można również szybko zdemontować oraz w razie potrzeby założyć.
Huśtaweczka przeznaczona jest dla dzieci o maksymalnej wadze 11,3 kg

Mozna kliknąc to zdjecie sie powiekszy.

SZCZERZE I Z CAŁĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIA POLECAM!!!

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #40371 dnia: 3 Lutego 2014, 19:31 »
gdybym nie miala swojej to bralabym w ciemno ;) taka hustwaka to skarb przy malym dziecku ::)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40372 dnia: 3 Lutego 2014, 19:34 »
oj tak, wsadzacie, włączacie i sama buja :) a mama może się zdrzemnąć ;)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #40373 dnia: 3 Lutego 2014, 19:37 »
obok nosidla to byl najlepszy dzieciowy zakup ;D

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40374 dnia: 3 Lutego 2014, 20:37 »
Mówicie że to fajny gadżet?.... Hmmm może sie skusze

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #40375 dnia: 3 Lutego 2014, 20:43 »
u nas hustawka sluzylo do ok 7-8 miesiaca, niby tez do 11kg ale mlody juz pozniej nie chcial w niej siedziec, wolal zwiedzac swiat na czworaka...obecie nasz model sluzy corce kolezanki, a juz mamy 'zapisy' na pozyczenie dla nastepnych maluszkow naszych przyjaciol, kazdy kto widzial takie cudo w akcji chce miec podobne ;D polecane szczegolnie mamom wielokrotnym, ktore maja starszaki na glowie, a mlodsze kolysane nie czuje sie zaniedbywane, spi sobie grzecznie z blogim wyrazem twarzy ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40376 dnia: 3 Lutego 2014, 20:48 »
My też mieliśmy hustawkę ,ale po miesiacu sprzedałam.Julcia była huśtana może z 3 razy.Sprzedałam bo nie chciałam jej przyzwyczajać do bujania.Wiadomo ze dziecko jak jest bujane i zasypia to szybko sie przyzwyczai.Za grosze sprzedałam.I nie żałuję , jak coś to małą kładę do leżaczka i tyle.Tym sposobem sama zasypia w łóżeczku, za to mojej szwagierki córka musi być bujana ,a ma już roczek.Nie zaśnie inaczej.
Ale pewnie każde dziecko inaczej reaguje,ja wolałam nie sprzwdzać ;D.
Ale huśtwaka to fajny bajer.

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #40377 dnia: 3 Lutego 2014, 20:54 »
my mielismy taka hustawke i u nas tez sie nie sprawdzila. mala nie lubialamsie w niej bujac ani siedziec. poza tym uwazam ze i tak wydaje sie na tak krotki okres po prostu sie nie oplaca kupowac. lepiej zainwestowac juz w fotelik ktory tez buja a wagowo bedzie sluzyl dluzej

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #40378 dnia: 3 Lutego 2014, 20:57 »
Aj tam z tym bujaniem... Moja była w huśtawce często i nie musiała być do spania bujana :)
Huśtawkę mamy taką (czeka na kolejną księżniczkę), bardzo sobie ją chwalę i wszystkim polecam :) Służyła nam długo ze względu na swoją funkcjonalność :) I jako bujaczek potem i jako siedzonko też :D

http://www.google.pl/imgres?imgurl=&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.ceneo.pl%2F8314794&h=0&w=0&sz=1&tbnid=wJMRZ9hLxAnMtM&tbnh=225&tbnw=225&zoom=1&docid=XPBXXFFNgX_anM&ei=fvTvUqrXNYSp0QWKkoGwCQ&ved=0CAIQsCUoAA

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #40379 dnia: 3 Lutego 2014, 20:58 »
eeee...ile znajomych uzywalo hustawki i jakos zadno nie mialo pozniej problemow z bujaniem dziecka...
my bujalismy malego w dzien, a na noc normalnie w lozeczku zasypial, bez wiekszych problemow...
problem sie pojawil z zasypianiem gdy juz nie uzywal hustawki tylko po chorobie mial trudnosci z usnieciem w lozeczku ale to juz insza inszosc ;)
nastepnym razem mam zamiar robic tak samo ;D