Laktator polecam jak najbardziej, mialam i mam elektryczny Medeli, super sprawa.
Przydal sie dokladnie tak jak Oli, jak mialam nawal pokarmu. U mnie glownie w nocy, bo mala przesypiala noce po 1,5 miesiaca wiec nie mial mi kto sciagac i rano bylaby tragedia, a tak laktator do pradu i heja.
Zaba... u mnie byl ten sam problem, zrobiono mi test potrojny, ktorego wszystkie trzy hormony wyszly zle i dano mi 1 : do ilus tam (nie mam tego wyniku zeby ci konkretnie napisac) ze dziecko jest chore i ma downa. Nikt w rodzinie nie mial, takl samo zostalam poinformowana, ze my mozmey byc pierwsi i to jest akurat prawda, bo tak moze sie stac. Zaproponowano mi aminopunkcje, no i oczywiscie kolejne USG to polowkowe mialo byc jakby dla nich drogowskazem czy faktycznie cos jest nie tak. Zrobiono mi kolejne badania krwi, do polowkowego wylałam morze lez i stresa mialam niezlego... po czym okazalo sie ze dziecko rozwija sie jak najbardziej zdrowo i prawidlowo. Potrojnego testu nie powtarzali. Ale moze w PL jest inny system tego typu problemu. Ja na aminopunkcje sie nie zgodzilam, bo w niektorych przypadkach dochodzi do niej do poronienia i tez mozna ja zrobic do okreslonego tygodnia ciazy. Bodajze do 16, ale glowy nie dam, nie pamietam.