Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3576381 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #22020 dnia: 11 Października 2011, 20:26 »
tete trzymam kciuki, niech choróbsko idzie precz...

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #22021 dnia: 11 Października 2011, 20:28 »
tete współczuję choróbska no i trzymam kciuki żeby jak najszybciej sobie poszło, żebyś była zdrowa!

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #22022 dnia: 11 Października 2011, 20:32 »
nie dziękuje -aby nie zapeszyc-podpowiedzcie mi prosze macie jakies doswiadczenia z rtg w ciaży??nie ukrywam ze sie boje tego zdjęcia..niewiem czy tydzien ciąży ma tu znaczenie,umnie jest dopiero 33tc,..
matko!!jak ja tęsknie za tą moja malą 3letnią dziadygą coto na codzien daje mi w kosc na maksa :'(
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #22023 dnia: 11 Października 2011, 20:36 »
tete współczuję przeżyć i trzymam kciuki żeby wszystko było o.k. Z rtg za bardzo nie pomogę, ale słyszałam, że jak prześwietlają ciężarne to brzuch zawsze zasłaniają takim specjalnym fartuchem, co to niby nie przepuszcza szkodliwego promieniowania. Ale czy to prawda i czy ten fartuch coś daje to głowy nie dam.  :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #22024 dnia: 11 Października 2011, 20:40 »
tete w kwestii RTG to jest już 33 tydzień...jeśli się zdecydują to dostaniesz fartuszek ołowiany na brzucho, który odbija X-ray ...Wolałabym nie mieć RTG klatki w ciąży, ale jeśli będzie mus to mus
aczkolwiek pamiętaj, że na własną odpowiedzialność możesz badania odmówić...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22025 dnia: 11 Października 2011, 20:43 »
Ja niestety doświadczenia nie mam żadnego, bo to moja pierwsza ciąża...

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22026 dnia: 11 Października 2011, 20:45 »
Lilus,dzięki Ci bardzo,powiedz czy tydzien ciązy ma znaczenie w kwestii RTG dla dziecka??sama niewiem jutro mam rozmawiac z lekarzami..
a ja w nocy odzial na bacznosc postawil..tętna brak...jedno badanie drugie..ja juz cisnienia dostalam i ciemno mi sie zrobilo...biegiem usg..a tu Młoda ulozona pięknie..posladkowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!lekarz:"wielki uff" ,szukali nie w tym miejscu..domnie zycie wrócilo ;D ;D ;Di krew znów zaczela krązyc ;D ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22027 dnia: 11 Października 2011, 20:48 »
ło to miałaś przeżycie ... nie zazdroszczę ... to gdzie oni szukali?

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22028 dnia: 11 Października 2011, 20:49 »
hehhe niewiem zamroczona bylam ..cos kolo 2 w nocy to ja neptykiem jestem na maxa :P :Pale za bardzo w dole..a Ewka wysoko bardzo lezy sobie.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22029 dnia: 11 Października 2011, 20:51 »
O rety... chyba bym na zawał zeszła na Twoim miejscu

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22030 dnia: 11 Października 2011, 20:52 »
teraz to takie troche śmieszne ... przecież to nie takie małe już dzieciątko i znaleźć nie mogli hihi

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22031 dnia: 11 Października 2011, 20:55 »
O rety... chyba bym na zawał zeszła na Twoim miejscu
uwierz,ze bylam temu bliska..potem lekarz zrobil sie bialy jak kreda a polozna dopiero po usg przyznala mi sie ze teraz moze dopiero odetchnąc..nie zycze nikomu.,tym bardziej ze tętna wysluchuja srednio co 2h,ja przysnelam -serio nie bylam w stanie odpowiedziec czy przez minione 2h czulam ruchy czy nie ::)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22032 dnia: 11 Października 2011, 20:59 »
nie wyobrażam sobie tego. dziś o mało zawału nie dostałam jak wyniki zobaczyłam, myślałam że coś się stało i w ogóle, byłam załamana... przecież ja już kocham tą moją małą fasolkę.
a z wynikami sprawa ma się tak że robiłam 1 października hcg i wyszło 1556, no i ostatnio powtórzyłam żeby lekarz miał dwa wyniki, ale zrobiłam w innej przychodni... Wynik - 449... Załamałam się no ale mąż zimną krew zachował i zawiózł mnie tam gdzie robiłam pierwszy raz. Panie mnie uspokoiły, mówiąc że to badanie, które miałam robione i wyszło takie niskie, to b-hcg, a to które one robiły to hcg. Oczywiście zrobiły mi badanie i na szczęście wyszło 32,142 ... Ale naprawdę przez te kilka godzin byłam jak w transie ::)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #22033 dnia: 11 Października 2011, 21:09 »
U mnie nie jest dobrze.. Nie ma serduszka.. Teraz jest 8tc i 3 dzień. Według usg jest 6tc i 5 dzieńi powinno byc serduszko już. .ale mam pojsc za tydzien jeszcze raz na usg i jak nie bedzie serduszka to dostane leki na poronienie i mam pojsc na zabieg jak zaczne krwawic... Mam odstawić też już duphaston.... Siedzę i ryczę..
..

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22034 dnia: 11 Października 2011, 21:11 »
oh tak mi przykro ... ale trzymam kciuki bardzo mocno ...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22035 dnia: 11 Października 2011, 21:18 »
przykro mi :( ale jeszcze trzymam mocno kciuki, by serduszko zabiło! :przytul:

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22036 dnia: 11 Października 2011, 21:21 »
Marcelko! bardzo mi przykro :( Ale nie załamuj się, jeszcze jest szansa. Trzeba wierzyć! Może pomylili się w obliczeniach, a owulka była później, a może mają gorszy sprzęt. Nie trać nadziei dopóki istnieje jeszcze szansa.  :przytul: :przytul: :przytul:

Tete, współczuje! Jednak tez trafiłaś do szpitala :(
Mi nie robili RTG, od razu Pani doktor powiedziała: No szkoda, że RTG nie możemy zrobić, ale poradzimy sobie bez tego. Osłuchiwali mnie różni lekarze kilka razy dziennie, dali leki i tyle. ALe tetna dziecka nie sprawdzali mi wcale. Chyba że ty leżysz na ginekologii? Ja byłam na pulmonologii ze względu na zapalenie płuc i astmę. Tylko na początku wysłali mnie na ginekologię na badanie i usg.
Wyobrażam sobie co musiałas przeżywać gdy nie wyczuwali tętna  :o
Jeśli będą się upierać przy RTG to pogadaj z lekarzami i dopytaj czy to na pewno konieczne. Jeśli tak, to chyba trzeba im zaufać. Na pewno wiedzą co robią. Trzymam kciuki! Zdrówka!

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #22037 dnia: 11 Października 2011, 21:53 »
Marcella - bardzo mi przykro, wiem co przezywasz  :-[

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #22038 dnia: 11 Października 2011, 21:57 »
Lilus,dzięki Ci bardzo,powiedz czy tydzien ciązy ma znaczenie w kwestii RTG dla dziecka??
im później tym lepiej...najbardziej niebezpieczny jest w I trymestrze...

Tetku Ty leżysz na gineksach?....przepraszam, ale jak myślę o ginekologu-położniku leczącym zapalenie płuc, to mam lekki uśmiech na twarzy....mam nadzieję, że skonsultowali się z kimś z interny...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #22039 dnia: 11 Października 2011, 22:36 »
tete ja tylko napiszę co mojej mamie ostatnio powiedziała jedna lekarka, że jeśli jest możliwość i idzie się obejść bez RTG to trzeba się jak najbardziej starać żeby nie robić w ciąży tego badania.

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22040 dnia: 12 Października 2011, 07:31 »
Marcela-umnie byla sytuacja identyczna!!!Pisalam Ci!!myslalam z zeswiruje przez kolejny tydzien...a teraz zobacz sama!!!wierze ze bedzie dobrze!
co do rtg,na obchodzie zapytam jak to widzą i dlaczego wlasnie tak a nie inaczej..wierze ze wiedzą co robią.Umnie zacząl sie 3ci tydzien tego mojego 'szczekania'i dusznosci-dla lekarzy to za dlugo trwa,,
Lila ;D ;D ;D ;D ;Dale mnie rozbawilas ;D ;D ;D ;D,tak leze na ginekoogii(co sobie chwale bardzo) ale bylam na kons. internistycznej i internista wraz z ginekologiem odwiedzaja mnie regularnie.
Niewiem ..moze to fakt ze od lezenia na wyrku odlezyn niedugo dostane(ale sie ciesze odpoczywam sobie-co jest niewykonalne przy Maii w domu)albo sila sugestii i chęc powrotu do domu..ale-czuje sie lepiej.dzis 1sza noc spokojna..wolna od tego uczucia cieżaru na piersiach i dusznosci!

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #22041 dnia: 12 Października 2011, 10:10 »
Marcelko przytulam Cię bardzo mocno

Tetku ale Cię złapało no. Ja ostatnio miałam dyskusję z moim ginem na temat własnie stosowania różnych leków i badań w ciąży. Powiedział mi coś podobnego jak Lilian, ze im ciąża starsza, tym lepiej i ze jeśli zachodzi potrzeba, to nie ma się co na siłę wzbraniac przed lekami, a nawet RTG. A zaczęło się od tego, ze od dwóch miesięcy ledwo chodzę tak mnie boli kolano, pani w aptece odmówiła zprzedania mi maści, a ja zamiast się jego zapytac, tak kuśtykam już drugi miesiąc

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #22042 dnia: 12 Października 2011, 10:10 »
Marcelko przytulam Cię bardzo mocno

Tetku ale Cię złapało no. Ja ostatnio miałam dyskusję z moim ginem na temat własnie stosowania różnych leków i badań w ciąży. Powiedział mi coś podobnego jak Lilian, ze im ciąża starsza, tym lepiej i ze jeśli zachodzi potrzeba, to nie ma się co na siłę wzbraniac przed lekami, a nawet RTG. A zaczęło się od tego, ze od dwóch miesięcy ledwo chodzę tak mnie boli kolano, pani w aptece odmówiła sprzedania mi maści, a ja zamiast się jego zapytac, tak kuśtykam już drugi miesiąc

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22043 dnia: 12 Października 2011, 10:55 »
Marcella - trzymam kciuki z całych sił   ;)

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #22044 dnia: 12 Października 2011, 11:02 »
Marcella serduszko zabije na pewno! bądź dobrej myśli...trzymam kciuki !! może to rzeczywiście jakaś pomyłka w obliczeniach..

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #22045 dnia: 12 Października 2011, 11:07 »
Tete Ja w 27 tygodniu ciąży z Leosiem leżałam w szpitalu. Trafiłam z bólem brzucha na patologię ciąży a po 2 dniach miałam świńską grypę ::) ::) Chcieli mi robić rtg aby się upewnić że nic w płucach nie ma bo jeden z lekarzy coś niepokojącego wysłuchał. Ale internista stwierdził, że bez sensu jest robić rtg w ciąży, bo brzuch może zasłonić dolną część płuc i i tak nie będzie pełnego obrazu... Nie wiem ile w tym prawdy, lekarzem nie jestem. Kazali mi podjąć decyzję, czy zgadzam się na rtg czy nie. Nie zgodziłam się.
Przeleżałam w izolatce 2 doby (nawet własną łazienkę miałam  ;D ) i wypisali mnie do domu ze stertą recept na leki, które prawie niemożliwe do zdobycia były :P

marcella 3maj się dzielnie. Nie napiszę "będzie dobrze" bo tego nie wiadomo jeszcze, ale trzeba wierzyć :przytul: :przytul:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #22046 dnia: 12 Października 2011, 12:51 »
w 7tc serduszko powinno już bić i to w końcówce 7tc.. więc naprawdę się nie nastawiam.... :(
Ale dziękuję Wam..
Tete ja w ciąży tamtej też miałam takie duszności.. nie wiem co Ci radzić.. mi rtg nie zrobili.. dostałam mocne leki na duszność.. i byłam pod stałą kontrolą lekarza...

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22047 dnia: 12 Października 2011, 13:07 »
marcella i ja trzymam kciuki...trzymaj się! :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22048 dnia: 12 Października 2011, 18:22 »
Marcella mimo wszystko trzymam kciuki

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #22049 dnia: 12 Października 2011, 21:08 »