Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3570904 razy)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #21870 dnia: 2 Października 2011, 17:54 »
Ja podobnie jak Żonka kuuję dużo rzeczy w Smyku, na przecenach lub zniżkach dla klubowiczów.
Brdzo lubię ubrnia.
Amelka ma najwięcej ubrń ze Smyka i H&M

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #21871 dnia: 2 Października 2011, 18:56 »
Ja też dla Małego często kupuję w Smyku i nie narzekam póki co,ale fakt jeśli chodzi o wózki itp. to nasz w Smyku jest sporo droższy niż my kupiliśmy...

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #21872 dnia: 2 Października 2011, 22:15 »
Ja miałam parę ciuszków ze Smyka i byłam bardzo zadowolona z nich :) Ciuszki po wielu praniach wyglądają jak nowe..

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #21873 dnia: 3 Października 2011, 08:42 »
ze Smyka ciuchy są ok-ale pod warunkiem ze jest np wyprzedaz lub promocja(2w1itp..)bo inaczej to moze byc ruina dla portfela :P
laski,ratujcie.
Gluta mam po pas,zatoki zawalone,kaszle i boli mnie gardlo..a dotego pol twarzy zaslania oprycha wielka jak stodola :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ mam zovirax w domu-ale durna jestem czy moge go uzyc?Robie inh z soli,do nosa woda worska,hernata z miodem i sokiem z malin +cytryny masa.A np moge pulmexem sie wysmarowac??jak mi nie przejdzie bede musiala do lekarza sie pokulac :-[
Wy sobie chyba żarty robicie ze tylko jedna z Was przedemna :o :o :o :o(nie licząc megi) ja absolutnie zupelnie i calkowicie nie przyjmuje do wiadomosci ze to juz za chwile-cala w proszku jestem-i mentalnie i w sensie przygotowania czegos dla Małej.Heheh lekarz moja potwierdzila ze ciecie robią ok 38-39tc(niewiem czemu?) wiec jakby nie patrzec moze to byc po 20.11.. :o a ja mam wlasnie przeprowadzke do domu naszego na ten czas rozplanowaną ;) ;) :P
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21874 dnia: 3 Października 2011, 08:47 »
sory za post pod postem-ale macie namiary na sprawdzonego sprzedawce na all pampersów??wiem ile tego potrzeba przy noworodku i chcialabym móc choc troszke taniej dostac..
ps aeniołek-dzięki za Twój post o kosmetykach itp-rozjasnilas mi troszke w glowie.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21875 dnia: 3 Października 2011, 09:02 »
Tete, z tą opryszczką to musisz działać, zwłaszcza pod koniec ciąży.
Lepiej zadzwoń do swojego gina i zapytaj.
Zovirax raczej można, ale to może nie wystarczyć, bo wirusa trzeba zwalczyć od środka, żeby nie zaszkodził dzidzi.
No chyba, że to nie opryszczka, tylko jakiś stan zapalny.
Mnie lekarz przepisał tabletki z tą samą substancją czynną co Zovirax (Aciclovir). Bierze się 5 razy dziennie.
Już po pierwszej tabletce przestało rosnąc i swędzieć, ale musiałam brać przez tydzień.
na przeziębienie próbuj domowych sposobów, może jak szybko zadziałasz to pomoże.
Polecam syrop z cebuli   ;)

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21876 dnia: 3 Października 2011, 09:07 »
tak tak,slyszlam ze trzeba zglosic opryszczke na wizycie u lekarza,ze moze to byc wskazaniem do badania sluchu (innego niz przesiewowego)u noworodka..dzis ide z Majka do lekarza rodzinnego-zapytam.
I jeszcze jedno:jak sobie radzicie z krwawieniami z nosa???matko,to mnie dobija!!!Ostatnio w sklepie czuje cieple lepkie cieknie ciurem ::) ::)ludzie patrzyli namnie jak na wariata,,kolejejne 2 dni w domu to samo...
Laski ile srednio mialyscie/macie na +w 31tc?i Ile (chyba cos kolo tego czasu robi sie usg) wazyly Wasze dzieciaczki??
hehe ale tych pytan mi sie uzbieralo ;D ;D ;D,dziękuje z góry za odp!

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #21877 dnia: 3 Października 2011, 09:20 »
Tete, ja do samego końca miałam wrażenie, że w ogóle nie jestem przygotowana na poród :) Ciuchy zaczęłam prać jakoś 2-3 tygodnie przed terminem CC, kołyskę  kupiliśmy na 2 tygodnie przed porodem :) Jeszcze w przedostatni dzień latałam i kupowałam jakieś kosmetyki :)

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #21878 dnia: 3 Października 2011, 10:39 »
o kurcze...jestem druga na liście...zaczyna mnie stresik dopadać

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21879 dnia: 3 Października 2011, 12:32 »
tete generalnie to jesli chodzi o opryche to możesz spokojnie plastry i zovirax tez
a to badanie to każdy mówi co innego
napewno zrobią dodatkowe ale to tak na wszelki wypadek

a jesli chodzi o przeziębienie to daj sobie spokój z domowymi sposobami bo tylko mocniej się załatwisz
idz normalnie do lekarza niech cie na nogi postawi bo w ciąży takie dogorywanie nie jest wskazane

ja z majką w ciąży leczyłam się tak na katar i gardło (czyt woda morska i płukanie wodą z solą) i skończyło się zapaleniem ucha z perforacją błony bębenkowej

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline kasia.g

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #21880 dnia: 3 Października 2011, 12:44 »
Tete, na krwawienie z nosa mój gin kazał mi brać rutinoscorbin. Nie wiem czy samo minęło, czy to pomogło, ale jakoś zadziałało...
Julia II 2010
Ksawery VIII-IX 2011
Tymon III 2013

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21881 dnia: 3 Października 2011, 14:35 »
jagódka,tak wlasnie zrobie-zaraz wyruszam na kontrol z Majką-niech mnie zobaczy lekarz,z godziny na godzine czuje sie gorzej,a piep..na oprycha rozlewa sie niemiłosiernie na ustach ::) ::).Taki mój urok,przerobilam z Maja w ciąży zap.krtani przy anginie i zapaleniu ucha jednoczesnie-to teraz byłoby za pięknie ::) ::) ::) ::)
kasiu-biore rutinoscorbin1x dziennie,narazie nie pomaga-moze za krótko(od srody)?

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #21882 dnia: 3 Października 2011, 15:23 »
A ja pisze z porodowki :D cesarka jednak chyba jutro.. Na porodowce tłok.. Czekamy

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #21883 dnia: 3 Października 2011, 17:16 »
A my jesteśmy po kolejnej wizycie. Wszystko gra, maleństwo jest ok :-) serduszko puka :-) Dziś jest 8tydz1dzien ;-)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #21884 dnia: 3 Października 2011, 19:05 »
Uu magi relacja na zywo 3mam kciuki

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #21885 dnia: 3 Października 2011, 19:52 »
Cesarka jutro nie wiadomo kiedy, mam za wysokie ciśnienie i mnie monitoruja..

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #21886 dnia: 3 Października 2011, 20:23 »
maggi myślami jestem z Tobą i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie  :)
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21887 dnia: 4 Października 2011, 05:48 »
maggi,powodzenia!!Trzymam kciuki za dzis!!!

No i wrócilam od lekarza-mam zap.gardla i jakies świsty an plucu,bez antybiotyku sie nie obeszlo(plus inne leki) no cóz,jak mus to mus.Mam plackiem lezec 5dni,musze chyba nianie wynjac coby z Majka z na spacery itp po przedszkolu wylazła :P
ps nie patrzcie na godzine-szatanska pora ale od 4 kaszel mnie męczy wiec siedze tutaj.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #21888 dnia: 4 Października 2011, 08:20 »
26.09.2011 r. o 6:45 agatkap81.. urodziła zdrowego, pięknego synka
synuś ma na imię Mieszko - waga 3200, długi 55 cm..
jest śliczny i ma nosek po mamusi :)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #21889 dnia: 4 Października 2011, 09:27 »
Dziewczyny, tak trafiłam tutaj przypadkowo i przeczytałam o przeziębieniach w ciąży. Ja z własnego doświadczenia polecam szybkie działanie i wizytę u lekarza. Ja niestety zwlekałam, leczyłam się jakimiś syropkami domowymi, które mi w ogóle nie pomogły (no chyba, że na kogoś to działa). Jak trafiłam do lekarza, to niestety prawie z zapaleniem płuc. I dopiero trzeci antybiotyk mi pomógł. A gdybym przyszła od razu i dostała antybiotyk, to po kilku dniach nie byłoby śladu choroby. Teraz są takie leki, że naprawdę nie szkodzą dziecku. Także nie ma się czego bać ;).

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #21890 dnia: 4 Października 2011, 09:29 »
agatko gratulacje!!

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #21891 dnia: 4 Października 2011, 09:37 »
Tam sprzedają rzeczy różnych marek, m.in. babaluno (często te same ubranka tej samej firmy są tańsze w 5.10.15),
no o to właśnie mi chodziło ;) trzeba zbierać informacje, czas szybko leci  ;D

też jestem chora, zatoki zawalone, gardło boli i czuje takie ogólne rozbicie. już mam dość leżenia w łóżku, a zwolnienie mam do końca tygodnia, chyba oszaleję... u lekarza byłam wczoraj, jest to po prostu infekcja wirusowa więc mogę brać tylko leki na bazie paracetalomu. ponieważ z połykaniem tych tabletek mam problem to teściowa kupiła i eferalgan i jakoś tam daje radę póki co. na takie przeziębienia mogę polecić ;) jeśli syrop z malin to tylko domowy, a do herbaty z miodem i cytryną polecam starty na świeżo korzeń imbiru ;) i fajny jest taki kubek termiczny z wieczkiem, dzięki temu nie trzeba co chwilę latać do kuchni tylko herbatkę można sączyć sobie długo a i tak będzie gorąca :)

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #21892 dnia: 4 Października 2011, 10:23 »
maggi trzymam kciuki!! agata gratulacje  ;)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #21893 dnia: 4 Października 2011, 10:31 »
grayulacje agatka!!

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21894 dnia: 4 Października 2011, 10:54 »
Ja poszłam praktycznie od razu. W czwartek byłam u ginekologa i miałam lekki katarek, a zaraz po powrocie położyłam się do łóżka. Na następny dzień już miałam zapalenie oskrzeli. Ale u mnie zawsze tak szybko to się rozwija, bo to już choroba przewlekła. Pierwsza seria antybiotyku (amoksycylina) nie pomogła, doszły duszności, dostałam drugi (spiramycyna) i sterydy i dziś byłam u kontroli i nic. Nadal źle, a już nie ma więcej antybiotyków do wyboru w ciąży, więc dostałam skierowanie do szpitala. Już spakowana, czekam na tatę, żeby mnie zawiózł. Mam nadzieję, że tam coś wymyślą.
Stokrotka, niestety po infekcji wirusowej często dochodzi do nadkażenia bakteryjnego i antybiotyku i tak się nie uniknie, a paracetamol nie działa przeciwzapalnie, tylko przeciwbólowo. Chociaż mi się zdarzyło, że pomógł jak bardzo szybko zadziałałam, więc  bierz to co ci dali, dużo pij, dużo owoców z wit. C (pomarańcze, kiwi itp.) miód, herbatki, płukanie gardła, można też kupić specjalny syrop dla kobiet w ciąży... Ale jak nic nie da to nie zwlekaj tylko idź jeszcze raz.
Agatko, gratuluję!!!

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #21895 dnia: 4 Października 2011, 13:52 »
Oj anulka to współczuję :(. Ale na pewno coś zaradzą, nie możesz się tak męczyć i na pewno znajdą jakiś sposób. Ja się męczyłam 1,5 miesiąca, ale na całe szczęście bez szpitala. Powodzenia!

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #21896 dnia: 4 Października 2011, 14:29 »
Maggi już urodziła!!

Aniu współczuję.. oby w szpitalu Cię szybko wyleczyli!!

A u mnie wczoraj i dziś mocne mdłości.. normalnie bym narzekała a teraz cieszę się jak szalona.. Jeszcze tydzień do badania.. ale dzięki tym mdłością wierzę, że będzie dobrze i zobaczę moje serduszko :)

Offline spatzi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #21897 dnia: 4 Października 2011, 14:39 »
ja również chciałabym się dopisać do listy- jeśli mogę :) a termin to 13 maj :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #21898 dnia: 4 Października 2011, 14:42 »
ja tam blagam dzidziola zeby oszczedzil mamusie i nie kazal wymiotowac, choc dzis mnie tak zmulilo, ze z tesco uciekalam pedem na dwor ;) ale przeszlo.

maggi gratulacje!!!

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #21899 dnia: 4 Października 2011, 17:58 »
oj Anulka, współczuję. mam nadzieję, że szybko z tego wyjdziesz. ja mam mocny organizm i jakiekolwiek przeziębienia zdarzają mi się raz w roku, więc mam nadzieję, że limit wyczerpałam ;) już mi w sumie lepiej. trzymam kciuki za Ciebie.

gratulacje dla maggi, czekam na zdjęcie maluszka :D

spatzi witaj :)