Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2684551 razy)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #990 dnia: 10 Grudnia 2013, 09:14 »
Ciri? Ty z takim maluszkiem wybierasz się na urlop?

Nie, maluszek zostaje z babcią, my sami lecimy :)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #991 dnia: 10 Grudnia 2013, 09:22 »
anusiaaa spacerki po mieście my też uskuteczniamy bo ani ja ani M plażowiczami nie jesteśmy, mówiąc o zwiedzaniu miałam na myśli właśnie kościoły, muzea i inne zabytki a tego sobie z roczną Jagodą nie wyobrażam  :) Zresztą jak biorę dzieci na wakacje to muszę też pomyśleć o nich dlatego plaża to priorytet, nie fajny basen przy hotelu, tylko ładna piaszczysta plaża.

A póki co, co tam plaża, góry czekają i to mnie jara aktualnie  ;)

https://www.google.pl/search?q=chamrousse&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=1cymUsCaGo_W7QbZ_IDADA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=675#facrc=_&imgdii=_&imgrc=uvctPKwO-QfDwM%3A%3ByNVL3MafKZJtBM%3Bhttp%253A%252F%252Fsteeze.pl%252Fwp-content%252Fgallery%252Fchamrousse-miejsce%252Fchamrousse1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fsteeze.pl%252Fchamrousse-miejsce%252F%3B655%3B452

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #992 dnia: 10 Grudnia 2013, 09:35 »
Nie, nie - to my kosciołów nie zwiedzamy również  ;D
ja to chyba nawet w Mariackim nie byłam w środku bo nie bede placic za 
wejscie do Kościola  :P

A my za to wyjeżdzamy na ferie - moje pierwsze ferie w zyciu  :o
jedziemy do Szklarskiej Poręby na tydzien i już sie boje bo ja nie nienawidze zimy  8)

Za free wiec jedziemy tu http://www.hotel-sasanka.pl/  ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #993 dnia: 10 Grudnia 2013, 09:40 »
Gabiś jak wygląda zwiedzanie z 3 latkami ?  ;) Serio pytam.
W zeszłym roku byliśmy na Krecie. Chłopcy mięli 2,5 roku. NIe było dnia żebyśmy cały dzień byli na plaży. Wypożyczyliśmy auto i po prostu zwiedzaliśmy.. mieliśmy wózki. Chłopcy po 1 h na plazy już pytali kiedy gdzieś pójdziemy... Kościołów i muzeów nie zwiedzamy ;) bo ja nie lubię.
I ja tez myślę o dzieciach ;) Szymek nienawidzi plaży a Maciek lubi na max 2h. Lubią spacerować i oglądać nowe rzeczy.

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #994 dnia: 10 Grudnia 2013, 09:49 »
Kocham stare kościoły, marzy mi się taki urlop żeby szwędać się od jednego do drugiego a w międzyczasie inne zabytki zaliczać  :) Ale to w następnym życiu chyba, albo na emeryturze   ;)

Dla mnie spacery po mieście to nie zwiedzanie, ale jeśliby to uznać za zwiedzanie no to my tez zwiedzamy, choć ja tak nie uważam  :D

Co kto lubi, moje lubią piasek, lubią wodę, lubią spacery dlatego ja wybierając wakacje zagraniczne szukam złotego środka i ważniejszym dla mnie jest ładna plaża i to żeby dzieci miały możliwość popluskania się w morzu/oceanie niż super hotel i ładny basen. Szczerze mówiąc gdybym miała kierować się tylko tym drugim to darowałabym sobie "wojaże" i znalazła coś bliżej. Mówię o sytuacji gdzie z dziećmi nie zwiedzam a plaża i spacery to jedyna atrakcja turystyczna.

W szklarskiej mnóstwo śniegu, mam info z pierwszej ręki  ;)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #995 dnia: 10 Grudnia 2013, 09:53 »
A ja nie wyobrażam sobie urlopu z takim 2 czy 3 latkiem... Ja podczas urlopu uwielbiam się byczyć z muzyką na uszach i książka w ręce, a wieczorami relaxować przy drinku. A z takim dzieckiem, które jest na maxa absorbujące i nie lubi leżeć na plaży to dla mnie średni wypoczynek... Dziecko do dziadków, a my na urlop  ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #996 dnia: 10 Grudnia 2013, 09:57 »
To za długa dyskusja, żeby zamiecać ten wątek  ;)

Pracuje, codziennie widze dziecko łącznie max 4 h.
Nie wyobrazam sobie zostawić mojej Niuni - abosrbującej na maksa na tydzień i byczyc sie na plazy ::)
A poza tym, dla mnie to egoizm - zostań sobie dzicko w Polsce, swiata Ci nie pokażemy a sami pojedziemy i będziemy się w błękicie pluskac ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #997 dnia: 10 Grudnia 2013, 10:11 »
Fuerta jest piękna! Moje dzieci cały dzień siedzialyby na plaży i z wody by nie wychodzili :)

I faktycznie plaże i woda na fuercie są piękne.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #998 dnia: 10 Grudnia 2013, 10:12 »
No dyskusja długa bo każda z nas jest inna, ma inny charakter, inne dzieci...
Ja sobie moich tez nie wyobrażam zostawić ;) Oczywiście chciałabym pojechac też bez dzieci ale to max na tydzień. I na pewno po wcześniejszym zapewnieniu urlopu również z dziećmi. Mamy znajomych którzy jeżdżą bez dziecka. NIe oceniam, nie krytykuję, ale ja bym się czuła z tym bardzo źle.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #999 dnia: 10 Grudnia 2013, 10:13 »
Każdy robi jak uważa. Dla mnie jest to zarówno egoizm jak i czyste wygodnictwo i wcale się tego nie wypieram i nie uważam, że będę przez to gorszą czy wyrodną matką. Tak mam i tyle  ;D

Poza tym zamierzamy pokazać dziecku Polskę, aby miało świadomość kraju w którym żyje. I rozpoczniemy to wtedy gdy dziecię będzie już kumało o co chodzi. Obecnie 3/4 dzieciaków wie gdzie Turcja czy Egipt, a Kraków czy Gniezno na mapie tylko widziało...   ::)

Na zagraniczne wojaże przyjdzie czas później. W liceum, albo kiedy samo sobie na to zapracuje ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1000 dnia: 10 Grudnia 2013, 10:49 »
. Ja podczas urlopu uwielbiam się byczyć z muzyką na uszach i książka w ręce, a wieczorami relaxować przy drinku.

loona, co Ty wygadujesz :?:
Jak myślisz, co robiliśmy podczas ostatniego urlopu :?:
Wszystko się da  ;) Lila taplała się w basenie, a ja się opalałam. Bawiła sie, a ja spędzałam czas z B. Wieczorami dyskoteka, pub. Jak nam padła to ją odkładaliśmy na wolną kanapę czy leżak  :P i piliśmy drinki  :pijaki:

Tylko mnie do opieki społecznej nie zgłaszajcie  ;D

A tak serio, nie wyobrażam sobie urlopu z kilkumiesięczniakiem. Za dużo do pakowania: wózek, pieluchy, mleko jakieś, słoiczki - czym tu karmić  ::)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #1001 dnia: 10 Grudnia 2013, 10:58 »
A tak serio, nie wyobrażam sobie urlopu z kilkumiesięczniakiem. Za dużo do pakowania: wózek, pieluchy, mleko jakieś, słoiczki - czym tu karmić  ::)
My byliśmy na tygodniowej Majówce jak Hubi miał niecałe 4 miesiące, tyle że był na cycu, więc słoiczki nie były potrzebne, ale fakt - dla Niego samego była cała torba podróżna ;)
Osobiście nie wyobrażam sobie urlopować się bez dzieciarni, w końcu jesteśmy rodziną, tak jak Gabiś - źle by mi z tym było.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1002 dnia: 10 Grudnia 2013, 11:06 »
Ja mam takie zdanie jak Ania, Gabiś i Gagatka. Złotym środkiem są wspólne wakacje a póżniej każdy sobie- dziecko do dziadków my pod palmę. Ale kogo na to stać  ::)
Loona pożyjemy zobaczymy ;) też kiedyś miałam takie zdanie, życie, dziecko na świecie weryfikuje wszystko :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1003 dnia: 10 Grudnia 2013, 11:07 »
Ja to sobie wyobrażam, pomyślcie tylko cały dzień tylko dla siebie, robisz co chcesz i kiedy chcesz, nie chodzisz za maluchem, nie zmieniasz pampersów, nie wysłuchujesz "mamo weź ją" "ona mi zabrała............."  :D

Co nie zmienia faktu że nie wyjadę na urlop bez dzieci dopóki nie zaczną same jeździć na wakacje bo one tak jak każdy inny mają prawo do urlopu. Mało tego mają prawo do takiego samego urlopu jak rodzice.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1004 dnia: 10 Grudnia 2013, 11:10 »
My byliśmy w maju tydzień bez dzieci ją ofercie i nie powiem, żal mi było je zostawiać i tęsknota okrutnie ale baseny, słońce, beztroskie leżenie na leżaku, drineczki oraz codzienne balety umilily mi cały tydzień tęsknoty ;) potem były wakacje z dziećmi więc było ok.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1005 dnia: 10 Grudnia 2013, 11:11 »
my też nie zostawilibyśmy Majki w PL. Ona za kazdym razem tak to fajnie przeżywa, ze nie chciałbym jej tego zabierać. Nawet pamięta rzeczy z wakacji kiedy miała 2 latka.
Jak ja się byczę i opalam to mąż ma na nią oko i na odwrót, a wieczorami imprezki, a Maja śpi w wózeczku :D

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #1006 dnia: 10 Grudnia 2013, 11:12 »
Ja wymyśliłam lepszy sposób :P

Zabieram ze sobą dziadków i trzy ciocie ;D ;D ;D

A tak poważnie jedziemy dużą rodzinną ekipą ;D mieszkamy od siebie daleko i będziemy mogli spędzić wspólnie czas na neutralnym gruncie ;D

Rok temu w grudniu byliśmy w Egipcie. Natalka została z dziadkami (miała 7mcy). Wynikało to z tego, że chcieliśmy pojechać gdzieś gdzie ciepło- w naszym budżecie mieściły się tylko Egipt i Kanary. wybraliśmy Egipt bo na Kanary chcieliśmy zabrać już dziecko ;) No i owiedzmy, że to była nasza podróż poślubna, to nic, że 2,5 roku po ślubie. ;D

Dziewczyny które wiedzą coś o Fuercie piszcie o atrakcjach bo musze wiedzieć ile Euro kupić
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1007 dnia: 10 Grudnia 2013, 11:19 »
Ja też nie wyobrażam sobie wyjechać bez Lili. Jest pełnoprawnym członkiem rodziny i jak na wakacje to wszyscy  ;D
Poza tym ona jest na urlopie bardzo grzeczna, a my wyluzowani i mamy masę czasu tylko dla siebie  8)

Pierwsze wakacje spędziliśmy w Polsce bo nie chciało mi się pakować tego wszystkiego ww  ;) do walizki.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1008 dnia: 10 Grudnia 2013, 11:26 »
A tak z ciekawości- z jak najmniejszym maluchem byliście na zagranicznych wakacjach? Samolot czy samochód?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1009 dnia: 10 Grudnia 2013, 11:27 »
Moja miała 9 miesięcy i byliśmy nad naszym morzem - dojazd autem.

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1010 dnia: 10 Grudnia 2013, 11:28 »
Z roczną Liwką byliśmy we Francji samochodem, teraz tak samo  pojedziemy z Jagodą. Wcześniej jeździliśmy po Polsce jak miały zaledwie kilka miesięcy.

Basia dobrze napisała, to ważniejsze niż wszystko inne widzieć jak się dziecko cieszy, jak reaguje  :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1011 dnia: 10 Grudnia 2013, 11:32 »
.
A tak serio, nie wyobrażam sobie urlopu z kilkumiesięczniakiem. Za dużo do pakowania: wózek, pieluchy, mleko jakieś, słoiczki - czym tu karmić  ::)

Eee no bez jaj. Przecież w każdym kraju są pampersy czy słoiki ;)
Wozek i mleko bym brała + obiadki na pierwsze dni.

A na Krecie poznalismy rodzinkę z 4-miesięczniakiem.
Lecieli samolotem. maly za free oczywiscie.
Caly czas w chuście.
Tylko wiadomo, że nie leci się w tedy w najgoretszych miesiącach,
Ona sobie bardzo chwiliła.

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1012 dnia: 10 Grudnia 2013, 11:38 »
samochodem jak Maja miała kilka miesięcy, pierwszy samolot jak miała 9 m.

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #1013 dnia: 10 Grudnia 2013, 11:43 »
Moja Natalka pierwszy raz samolotem leciała jak miała 6 tygodni, trasa Kraków-Szczecin ;D i wtedy właśnie pierwszy raz była nad Polskim morzem, a drugi raz była jak miała 3 miesiące.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1014 dnia: 10 Grudnia 2013, 12:01 »
A kto powiedział, że dziecko na wczasy jeździć ma tylko z rodzicami? Moi rodzice non stop gdzieś kursują więc może się złożyć tak,że podczas mojego urlopu i dziecko gdzieś z dziadkami pojedzie. Wspólne, na początek krajowe wakacje chciałabym rozpocząć od +/- 8 roku życia dziecka.

A wspólny czas to ja będę mieć dla dziecka przez 358 dni w roku więc 7 dni totalnego resetu też mi się należy i zamierzam BEZCZELNIE z tego korzystać  ;D

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #1015 dnia: 10 Grudnia 2013, 12:08 »
Loona ja wcale nie krytykuję twojego zdania bo sama byłam na wakacjach bez dziecka ale poczekaj aż się urodzi wtedy wypracujesz sobie zdanie ;D

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1016 dnia: 10 Grudnia 2013, 12:13 »
Wtedy będę planować 14 dni urlopu zamiast 7 ;D  ;) A tak serio to pożyjemy, zobaczymy.

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1017 dnia: 10 Grudnia 2013, 12:15 »
ja nie krytykuję czy ktoś lata sam czy nie. Jeśli ktoś ma taka potrzebę żeby odpocząć od dziecka to jego sprawa. Ja nie muszę więc zabieram dziecko :D

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #1018 dnia: 10 Grudnia 2013, 12:20 »
Ja wam powiem z własnego doświadczenia. Jestem z dzieckiem non stop, jedyne oderwanie to wtedy jak jadę na zajęcia do szkoły (studia zaoczne). Czasem naprawdę chciałabym mieć godzinkę tylko dla siebie. No ale trudno.

W zeszłym roku pojechaliśmy sami, tęskniliśmy ale daliśmy radę. A teraz sobie nie wyobrażamy jechać bez Natalki.
Byliśmy w czerwcu na dwudniowej konferencji w czerwcu i to była katorga emocjonalna ;)

We wszystkim potrzebny jest umiar ;D A każdy i tak robi jak chce ;D ;D

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1019 dnia: 10 Grudnia 2013, 12:28 »
Ja nie mam problemu zostawiać Szymka, nie umieram z tęsknoty  ::) Uwielbiam kilkudniowe szkolenia  ;D
Odpoczynek od Niego by mi się czasem przydał ale od tego jest babcia na weekend. Jeździmy razem bo jemu sprawia to mega frajde. Cały rok wspomina wakacje i nie może doczekać się następnych więc byłabym mega wredna jakbym mu to odebrała. Myślę że nie wybaczyłby nam tego  ;)

♡ Szymon & Leon ♡