Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 91944 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Odp: Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1650 dnia: 4 Lipca 2007, 11:28 »
Dzieki Tajusiu :)
Co prawda my pewnosci tez nie mamy ale co tam :) Najwyzej zostanie dla kolejnego dzidziusia :)
Z drugiej strony prosciej dziewczynke ubrac w chlopiece ubranka - typu zadziorne bojowki moro czy cos w tym stylu :) Jakos nie widze chlopczyka w rozowej sukieneczce :P

Mam nadzieje ze kolejne USG ( powiem Wam w tajemnicy ze juz niedlugo :D ) potwierdzi ze to chłopczyk bo juz sie przyzwyczaiłam ze bedzie Kacperek choc niespodziewanki mile widziane :P.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1651 dnia: 4 Lipca 2007, 11:56 »
naszło mnie chałeczki z Twojego przepisu :D Mam pytanko ile chałek wychodzi z tego przepisu :?:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1652 dnia: 4 Lipca 2007, 12:39 »
Demko duzo jak na taka ilosc ciasta :)
Mnie wyszlo 5 chałeczek takich 20 cm i dwa rogaliki :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1653 dnia: 4 Lipca 2007, 13:13 »
śliczny brzusio :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1654 dnia: 4 Lipca 2007, 14:07 »
wieczrokiem piche nie ma co :D Dzieki Antalis :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1655 dnia: 5 Lipca 2007, 07:44 »
Witamy.
Maz w pracy a ja zabieram sie za wypisanie kziazeczek i fru na ADM i do gazowni popłacic rachunki i bedzie spokój na ten miesiac :) Co za bol zostawiac tak obcym ludziom 600 zł :( Ile za to by wacików było :P
Potem przyjezdzaja rodzice i jade z mama kupic jakis szlafroczek - taki jakis byle jaki bo nie lubie chodzic w czyms takim.
Kolejne pranie Kacperkowe zrobione :) To juz trzecia pralka - do przepierki poszły głownie pieluszki no i pare ubranek, nawet skarpetusie. Pralka wypelniona po brzegi :)
Jeszcze jakies 2 pralki ubranek-welurkowe i ciemne,moje pizamki oraz posciel i rozek i bedzie z glowy :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1656 dnia: 5 Lipca 2007, 08:44 »
Antalis, zamienimy się na rachunki ;), my mamy miesięcznie ok.2000zł :D
Szlafroczek to chyba jakiś takie większy nieco, sama nie wiem - a gdzie chcesz go kupić, u nas w Jysk były tanie - jak masz potem tego nie nosić to szkoda kasy wydawać.
Prasowanie już masz za sobą ? Jejku ile Ty masz siły...na sobotę chcę te Twoje chałeczki piec-tylko z połowy przepisu-napaliłam się wczoraj ale miałam sporo agrestu i porzeczek do zrobienia więc upiekłam agrestowe ciacho, porobiłam słoiki i zupkę na dziś i mnie północ zastała ...ale takiego smaka mi narobiłaś, że na pewno upiekę.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1657 dnia: 5 Lipca 2007, 08:52 »
Antalis ty jak zwykle  - od samego rana zorganizowana :) Ja musze dzis wziąśc sie za porządki  - w koncu od jutra goscie będa slubni..a jakos nie mgoe się zmóc...  ::)
Ale natchnęłas mnie - skad ty czerpiesz tyle energii  :o ;) ;D

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1658 dnia: 5 Lipca 2007, 09:15 »
Antalis ja tez od rana dzisiaj działam, była juz samochód odwieźć do naprawy, posprzątałam pokój, pomyłam w mieszkaniu podłogi, wstawiłam zupke na gaz, natarłam mięsko na obiadek dla nas...teraz forumkuję, bo Niunia spi smacznie :D Chałki pyszne, tylko MAŁO...mi wyszły 3 duże, zaniosłam jedną rodzciom, jedna Grześ wziął do pracy i trzecia zjedzona juz prawie :( nastepnym razem robie więcej :!:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1659 dnia: 5 Lipca 2007, 09:35 »
Maju w miesiace grzewcze za sam gaz placimy polowe tej kwoty bo mamy centralne ogrzewanie gazowe.Internet zapłacony wczoraj, telefon tez. Ciekawe jak przyjdzie połroczne rozliczenie wody - moze nie bedzie dopłaty :P .A to i tak duzy wydatek w wypadku gdy tylko mąz pracuje :)  Ehh.. tak to jest mieszkac w mieszkaniu. o cichu Wam powiem ze zastanawiamy sie nad kupnem domku. Takiego małego, jednopietrowego w 2009 roku :)

Co do szlafroczka to tak sobie mysle ... w koncu mam jeden prawie nówka, byłam w nim moze ze dwa razy bo nie cierpie chodzic w szlafroku  :nie: Szkoda kasy na cos co w sumie mam a w czym chodzic nie bede.
Co do rozmiaru to tez raczej ten starczy - szlafrok ogolnie mam taki szerszy a nie sadze bym wiecznie sie zawiazywała bo to niewygodne, zreszta z brzuszkiem bede mniej niz bez brzuszka a po co mi po porodzie worek :P . Na szczescie bede miala pizamki wiec szlafroczek to tylko tak bedzie i bede mogla rozpieta chodzic :)

Musze przyznac ze czym dalej "w ciąze" tym wiecej mam siły i energii :) Czasem jeszcze dopadnie mnie jakis dół ale to juz nie to co na poczatku.

Chyba dzis znow cos upieke bo ostatnie ciacho ( takie bez pieczenia ) zniknelo w mgnieniu oka :)
Na szczescie niewiele z nim było roboty - najwiecej czasu zajeło mi starcie jabłek :) Łaczy sie je z masą masłowo-cukrową i dodaje do tego galaretke cytrynową rozpuszczona w połowie kubeczka :) Wylewamy wszystko na biszkopty ( mozna na biszkopt taki własnej roboty ale wtedy to juz nie jest bez pieczenia :P ) a jak masa stezeje to na to galaretka pomaranczowa i wszycho :)

Demko to iel wyjdzie zalezy tez od drozdzy. Ja mialam swiezutenkie chyba bo jak zrobilam rozczyn i poszlam do łazienki to jak wrociłam to mi rozczyn z garnuszka wyłaził :) Potem ciacho slicznie wyrosło, uformowałam chałeczki i na blaszce tez jeszcze rosły przez pół godzinki - tak urosły ze musiałam je "ratowac" bo zaczeły mi sie rozklejac :P
Ciesze sie ze smakowało :) Nastepnym razem polecam dodanie do "warkoczyka" kakao :) .Ja po prostu rozwałkowałam kawałek ciasta ( nie za mocno) posypałam w srodku rozpusczalnym kakao i zawinełam w rulonik. Z trzech takich ruloników zrobiłam warkoczyk i wyszło super :) Z tego ciasta mozesz tez zrobic bułeczki faszerowane dzemerem albo np. kremem czekoladowym do pieczywa - moj maz takie uwielbia :)

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1660 dnia: 5 Lipca 2007, 12:28 »
ANtalis nie kuś bo dzisaj znowu do garów stanę :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1661 dnia: 5 Lipca 2007, 13:48 »
Demko ja szaleje poki moge bo nie wiem czy przy małym dam rade :P
Dzis na obiedzie bedzie moj szwagier - przyszły chrzestny naszego Kacperka. Bedzie dopiero po 18 wiec mam jeszcze troszke czasu by wymyslec drugie danie bo zupka ugotowana :) Maz i szwagier lubia frytasy - to moz efrytasy i piers z kurczaka albo rybka  :drapanie: Sie zobaczy :)

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #1662 dnia: 5 Lipca 2007, 16:10 »
Ale ładny brzusio:) dawno tu nie zaglądałam, widzę że przygotowana już jesteś na finał:)

Pogłaszcz brzusio od cioci Madzi i Lenki

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #1663 dnia: 5 Lipca 2007, 17:03 »
Ale zazdroszcze Ci tego kunsztu kucharskiego!!! poprostu jesteś niesamowita!A ile werwy w Tobie!!!szok!jestem pod wrazeniem! :brawo:
A brzunio śliczny! :tak_2:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1664 dnia: 5 Lipca 2007, 17:08 »
Antalis nikt by nie uwierzyl ,ze Ty w ciazy jestes a tle energi w sobie masz  :D tylko pozazdroscic oczywiscie pozytywnie  ;) ;D

Offline Kaśka

• bywalec
  • data ślubu: 10.06.2006
« Odpowiedź #1665 dnia: 5 Lipca 2007, 20:54 »
Heloł dziewczynki :)

A oto Kacperkowy "zakupek" - polowałam na to od dawna ale jakos nie było mi po drodze do Tesco - a teraz Cheeroke ma przecene i cały komplecik kupiłam za 22,50 zl :D

ha ha ja też go upolowałam ostatnią sztukę wyrwałam dla swojego maluszka

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1666 dnia: 5 Lipca 2007, 21:03 »
Hehe ten tez był ostatni :)
Czas sie kąpusiac i do łozka - dzis juz nie ma sensu nic zrobic.Spedze troszke wolnego zcasu z mezem bo szwagier własnie poszedł. Trzeba sie jeszcze jakos wykapac tylko jak to zrobic :P Ciezko mi sie wchodzi do wanny bo mały juz od kilku dni chyba cwiczy "wiszenie" glowka w dół i kopie niemiłosiernie. W M jak Mama czytałam ze teraz to taki mały trening bo potem bedzie za duzy na takie wybryki a musi wycwiczyc wszystkie mięsnie.Mezus musi mi pomoc.

A jutro rano obiadek, sprzatanko, moze pranko i o 15 wyjazd do Rudy po meza by o 16:30 stawic sie na .... USG 4D :) Miałam Wam nie mowic ale co tam :P . Nie umiem sie doczekac :) We wtorek zapisałam sie na wizyte i wcisneli mnie w wolny termin na jutro :) Cena USG 180 zł z nagraniem na płytke wiec duzo mniej niz gdzie indziej - w Katowicach zaspiewali 250 zł .

Mam nadzieje ze małemu nic ni e"odpadło" :) Choc nie byłabym zła - po prostu juz sie przyzwyczaiłam ze bedzie Kacperek. Ale corcia byłaby niespodziewanką :)

Do jutra  :Daje_kwiatka: :id_juz:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1667 dnia: 5 Lipca 2007, 22:10 »
Antalis no to kochana bedziemy czekaly z niecierpliwoscia na wiesci po wizycie  :tupot: :tupot: :tupot: :skacza:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #1668 dnia: 5 Lipca 2007, 22:30 »
 Antalis to trzymamy kciuki za jutro. na pewno na wizycie bedzie super

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1669 dnia: 6 Lipca 2007, 08:03 »
ANtalis czekamy na dzisijesze wiesci :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1670 dnia: 6 Lipca 2007, 08:16 »
Witamy :)
Humorek dzis jakis taki ponizej przecietnej ale to chyba ta pogoda - zdecydowac sie nie umie czy popadac czy nie a do tego wieje jak cholera :( Pranie wyschło wiec zaraz zabieram sie do składania i robienia kolejnego :) Ale to juz koncówka. Jesli dobrze pojdzie od poniedzialku wielkie prasowanko :)
Weekendowy grill odwołany z powodu pogody - co sie bedziemy szczypac - kolejny termin 13 lipiec bo Rafcio ma wolne.
Grill zamienilismy na pomoc szwagrowi w remoncie jego pokoju. Został sam bo tesciowa z drugim moim szwagrem pojechala w zamojskie na weselicho ktore odbedzie sie jutro wiec młodemu pomoc trzeba.
Chlopcy pojda jutro po farby itp. a ja ugotuje obiadek a potem im zaniose i tam juz chyba zostane, pobawie sie ze Spajkim bo biedaczek na cale dnie zostaje sam w domu :( A to taki kochany piesio. Nie odstepuje mnie i lodówki na krok :P
Dzis USG 4D - zartujemy z Rafałem ze moze poznamy Natalke :P . Myslałam ze bede latac przy suficie z radosci ale poki co jestem w dołku. Moze jak zobacze nasze malenstwo to sie poprawi.

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #1671 dnia: 6 Lipca 2007, 08:31 »
Oj!!Po USG napewno się poprawi !!!  :los: :ok:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1672 dnia: 6 Lipca 2007, 08:37 »
To czekamy na foty maleństwa, jejku to na pewno humorek Ci poprawi - dezdyskusyjnie; my też jutro nie grillujemy :-\

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #1673 dnia: 6 Lipca 2007, 10:08 »
Antalis brzusio to już masz zacnych rozmiarów :shock: ...śliczny po prostu...taka piłeczka....

Jak czytam o tych Twoich zakupach..to nie raz się za głowę złapię....no,ale każdy ma prawo do swojego zdania .......
Co do kremu na zimę... :hmmm: Myslałam,że rodzisz we wrzesniu :taktak: :taktak: :taktak: :hmmm: :hmmm:
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1674 dnia: 6 Lipca 2007, 11:26 »
Lea to była lista z internetu tzw. "Apteczka niemowlaczka" dlatego pytałam co z tego potrzebuje :)
Buzke małemu i tak bede smarowac kremem na kazda pogode - a wiadomo we wrzesniu pogoda bywa juz rózna.

Kolejne pranie poskładane. Zastanawiam sie czy prac teraz posciel. Sadzicie ze mozna ja wyprac razem z moimi pizamkami i koszula do szpitala ?

Poki co nic nie zafarbowało :) Piore w 30 stopniach - w koncu to nie sa brudne ciuszki, musza byc tylko odswiezone i pozbawione tego sklepowego zapaszku :) Juz nie umiem doczekac sie prasowanka ;)

O 15 jade z wujaszkiem odebrac meza z pracy - oby ten czas szybciej mijał bo doczekac sie nie umiem. Mam nadzieje ze maluch nie wypnie sie na nas dosłownie i w przenosni :P

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #1675 dnia: 6 Lipca 2007, 11:33 »
A...no chyba,że......

A co do pogody we wrześniu...zobacz mamy lipiec a pogoda jesienna, a w zeszłym roku do października była cuuudna pogoda.....normalne szaleństwo...
Po drugie przecież będziesz chodziła z maleństwem  na spacery- więc wstąpienie do sklepu nie będzie problemem...

Nie wiem....ja mam chyba jakieś inne podejście.....A przecież nasz maluszek jest wyczekany, wychychany i baaardzo chciany. Ja zaczynam pranie ciuszków dopiero za tydzień lub dwa- żeby wszystko było świeżutkie...a termin mam na 22 sierpnia....więc niech będzie,że nawet jak wcześniej urodzę - to i tak zdążę.....A ciuszki będą świeższe ;) ;) ;)....
Ale tak jak już wczesniej pisałam- ilu ludzi tyle poglądów i róznego typu podejść do różnych sytuacji ;D ;D

Z jednej strony fajnie mieć już wszystko przyszykowane, ale z drugiej- jak bym juz miała wszystko przygotowane- to do porodu bym chyba ocipiała....bo nie mogłabym się go doczekać ;D ;D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1676 dnia: 6 Lipca 2007, 11:50 »
Lea potem to sie zajme chyba sztrykowaniem :P
Ja jestem z tych co to musza miec wszystko na ostatni guzik zapiete przed czasem - jestem wtedy spokojniejsza :) Robie teraz to pranie i prasowanie dlatego ze potem moge nie wystac przy desce do prasowania - juz mi plecki nawalają a nikt za mnie tego nie zrobi.A co do swiezosci ciuszków - zanim zaczniesz uzywac powiedzmy rozmiaru 68 to tez troszke czasu minie ;)

Z ta pogoda masz racje - wszystko sie poprzestawiało. W tamtym roku 16 wrzesnia ( dzien naszego slubu ) pogoda była cudna - zobaczymy jaki w tym roku bedzie 16 wrzesnia ( planowany termin porodu ) :)
Jak tak dalej bedzie nie bedziemy umieli okreslic pory roku bo co to za lato w pełni z temperatura ok 20 stopni i z deszczem :( A zimy tez nie było prawie wcale.

Oby pogoda dopisała jutrzejszym forumkowym Pannom Młodym.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1677 dnia: 6 Lipca 2007, 19:48 »
Antalis brzusio masz fajowy :D

Muszę przyznać, że wiele informacji np. apropos leków i apteczki niemowlaczka czerpię z twojego wątku, czasu zostało mi jeszcze dużo, ale powoli robię listę w moim notesiku, bo rodzice w grudniu mają mi co nieco przywieźć.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1678 dnia: 6 Lipca 2007, 20:59 »
Witamy ponownie :)
Juz po USG :) było REWELACYJNIE !!
Maluszek zdrowy :) Wszystko ok. Lekarz mówil ze nadaje sie do atlasu anatomii :) Miał sprawdzone dokładnie wszystko. Kregosłupek zdrowy, w wargach zadnego ubytku co oznacza ze wykluczono np. rozszczeo podniebienia, mozg ładnie podzielił sie na płaty i  wszystko w pozradku :)
Mały wazy 1366g i jest sliczny :)

Podczas badania nie obyło sie bez smiesznych sytuacji. Pierw mały dostał czkawke :) Skakał biedak jak zajączek :) Potem sie zesikał ( olał nas po prostu :P ) az w koncu ziewnal i pokazal jezorek :) Po czym zakrywał sie raczkami jak tylko mógł. Lekarz stwierdzil ze bedzie bokserem bo robi swietne uniki :) Widzielismy jajuszka wiec na 100% bedzie Kacperek :)

Oto dowód :)

Oto buzka naszego maleństwa :

Mamy 17 minutowy filmik :) Dzisiaj wiem jedno - takie badanie jest warte kazdego pieniadza. Niezapomniane uczucie . Sorx za jakosc zdjec ale juz swiatlo nie takie jak w dzien :) Mam 4 zdjatka - dwa buzki i dwa klejnocików co by tatus watpliwosci nie mial ze spłodzil syna ;)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1679 dnia: 6 Lipca 2007, 21:03 »
Antalis to super ,ze wszystko u Was oki doki  :brawo: :brawo_2: :skacza: