Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 92474 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #570 dnia: 17 Marca 2007, 14:57 »
hehehe tez puściłam totka. szczerze mówiąc jakakolwiek wygrana mnie ucieszy bo ja jeszcze przenigdy w zyciu nic nie wygrałam :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #571 dnia: 17 Marca 2007, 15:00 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
a tak wogóle to juz znacie płeć czy to jeszczez za wczesnie?

Dowiemy sie za jakis miesiac :) Ale czuje ze bedzie Maja  :brewki:
a masz moze takie zwykłe fotki sprzed ciaży i zeby porównac z tym teraz??

Oto pare z nich ( przed slubu z "sesji" w Swierklancu, jeszcze w jasniejszych włosach:

A tu moj płaski brzuszek :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #572 dnia: 17 Marca 2007, 19:45 »
szczerze mówiąc jakakolwiek wygrana mnie ucieszy bo ja jeszcze przenigdy w zyciu nic nie wygrałam

Ja nie pogradze kwota ktora zwroci mi kase za los :P . Ewelina to jak wygrasz to sie dzielisz :D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #573 dnia: 17 Marca 2007, 19:48 »
Antalis, "za młodu " to Ty była suszek  :los:
a teraz to będziesz w koncu wygladac jak 20stka a nie 16tka  :brewki:

A brzuszek to owszem i widac nawet - taki jak po obiadku  :skacza:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #574 dnia: 17 Marca 2007, 19:53 »
Cytat: "Martaxyz11"
Antalis, "za młodu " to Ty była suszek

50 kg rulezzz  :taktak:
a teraz to będziesz w koncu wygladac jak 20stka a nie 16tka

A nie wygladam na swoje lata ?? Wszedzie słysze ze mlodo wygladam i nikt nie daje mi 23 lat ktore skoncze na miesiac przed urodzeniem maluszka. W sumie to mnie to luz :) Dłuzej młoda bede :D
A brzuszek to owszem i widac nawet - taki jak po obiadku

Po obiadku jest jeszcze "gorzej" :P na zdjeciach jest moj "prawdziwy " brzusio :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #575 dnia: 17 Marca 2007, 19:58 »
Antalis, ja tam nie widzę żebyś zbrzydła!!
jak dla mnie wyglądasz tak samo  - ładnie!!!  :skacza:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #576 dnia: 17 Marca 2007, 20:14 »
Cytat: "Antalis"
A nie wygladam na swoje lata ??

no pewnie ze nie !!  :brawo_2:  a wpisałas sie na liste do Giertycha gimnazjalistek w ciazy ?  :los:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #577 dnia: 17 Marca 2007, 20:24 »
a wpisałas sie na liste do Giertycha gimnazjalistek w ciazy ?

:frajer:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:

padłam.......

ale rzeczywiście Antalis - wyglądasz bardzo młodziutko!ale to nie wada ale zaleta!! :hahahaha:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #578 dnia: 17 Marca 2007, 20:37 »

No ba :D .Przeciez dopiero co dupcia po dywanie szurałam :)Kurde na porodowce beda chcieli pewnie prokuratora wzywac do maloletniej w ciazy :P
Cytat: "Anusia-szczecin"
ale rzeczywiście Antalis - wyglądasz bardzo młodziutko!ale to nie wada ale zaleta!!

Wczesniej tego nie dostrzegałam bo nawet w wieku 21 lat proszono mnie o dowod przy zakupie głupiego szampana  :mdleje:
A teraz ... kiedy inne za 50 lat beda stare i brzydkie ja bede ... mloda i brzydka :P

Offline merkunek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #579 dnia: 17 Marca 2007, 20:51 »
Cytat: "Anusia-szczecin"

:frajer:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:

padłam.......

i ja  :hahahaha:

Fajnie wyglądasz!!!

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #580 dnia: 17 Marca 2007, 21:07 »
Wczesniej tego nie dostrzegałam bo nawet w wieku 21 lat proszono mnie o dowod przy zakupie głupiego szampana

spoko - ja mam kolegę - prawie 33 lata - no fakt wygląda młodo ale bez przsady - a pani w sklepie żadała od niego dowodu przy zakupie flaszki
od mojego maćka ostatnio też (a ma 28) więc to żadne kryterium  :skacza:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #581 dnia: 17 Marca 2007, 21:25 »
hehe młody wygląd to tylko zaleta wiec koleny powód do radości.

co do porównania otek to moim zdaniem jest tak jak napisała jedna z forumek już. wygladasz tak samo - pięknie!!! może to jeszcze zbyt wczesnie na zmiany, nie znam sie. podobno czesc mozesz zaobserwowac po tym czy wolisz słodkie czy raczej pikantne, czy owocki czy mięsko, no i podobno pierwsze to zmiana cery - ale wszędzie pisze "podobno" bo nie znam tego z własnego doświadczenia.
moja znajoma dosc długo myślała że bedzie dziewczynka az nie zobaczyła dokładnie jąderek. w sumnie cały czas wyglądała dobrze, a tak od 7 miesiaca bardzo jej sie zmieniła cera na lepsze i ogólnie widac było ze promienieje. kolezanka z grupy tez ma chłopczyka - pwiem tak - poczatkowo nikt nie wiedział ze bedzie dzidzia i Aga wyglądała tak "szarawo" - była najwyrazniej zmeczona, moze niedospana - dopiero pod koniec ciazy jak juz było widac brzusio spod grubego swetra zaczęła pięknieć. kurcze do tej pory wygląda ślicznie - nadal karmi, wiec to pewnie tez tego zasłługa, mimo ze jej synek ma juz 7 ząbków. tylko łobuziak nie da sobie inego mleka do buzi wcisnac i upiera sie ciagle na cyca. za to cały czas jest zdrowiutki i ślicznie im sie rozwija.

hmm...   ale skoro czujesz, to moze rzeczywiście będzie Maja. ważne by zdrówko dzidzia miała a reszte pokochasz równie wspaniale :)

Antalis a wogóle planowaliscie płeć?? słyszałam o takich metodach choć do konca nie wierze w ich skuteczność. ale kto wie :)

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #582 dnia: 17 Marca 2007, 22:08 »
ładny brzusio i bardzo ładna mama,wcale się nie zmieniłaś!!!

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #583 dnia: 17 Marca 2007, 23:52 »
to moze rzeczywiście będzie Maja

Właśnie tak się teraz zastanawiam, czy wy przypadkiem nie chcieliście Paulinki... ?

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #584 dnia: 18 Marca 2007, 00:19 »
Co prawda jest to poczatek ciaży ale brzuszek już taki ciazowy :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #585 dnia: 18 Marca 2007, 06:52 »
Cytat: "Yukari-chan"
Właśnie tak się teraz zastanawiam, czy wy przypadkiem nie chcieliście Paulinki...

Maja odpadła w przedbiegach bo uwazałam ze nie pasuje do nazwiska, dopiero siostra na rynku w Bytomiu uswiadomila mi ze wcale tak nie jest i Raf to potwierdził.
Dla chłopca miał byc Dominik ale tez dziwnie brzmi bo nazwisko konczy sie na -nik.
Podoba mi sie np. Grzegorz Grzegorzewski, Jan Jankowski itp.

Imie dziewczynki byc moze ulegnie zmianie ale Kacper zostaje :)
Antalis a wogóle planowaliscie płeć??

Powiem tak ... było na dziewczynkę :D

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #586 dnia: 18 Marca 2007, 09:45 »
To ty wiesz, że macie takie same upodobania do imion jak my ? Marcin też chciałby Kacperka, a dziewczynka będzie na pewno Paulinką...chociaż Maja też mi tam gdzieś się czai ;)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #587 dnia: 18 Marca 2007, 09:59 »
słyszałam o takich metodach choć do konca nie wierze w ich skuteczność.

Nawet na forum gdzieś jest temat na ten temat  :los:  :drapanie:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #588 dnia: 18 Marca 2007, 11:28 »
antalis moim zdaniem nic sie nie zmieniłaś
i te wszystko z tym planowaniem płci to bzdura bo my niby idealnie utrafilismy w chłopca a prosze nic mu nie wyrosło  :skacza:
a mnie też wszyscy wróżyli chłopaka bo niby tak ładnie wyglądam i nie wymiotowałam  a tu myk i Jagodzia

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #589 dnia: 18 Marca 2007, 12:44 »
Chyba przesadzasz z tą krytyką wobec własnej osoby. Nawet nie chyb, a raczej napewno.:) Ja bym powiedziała, ze wyglądasz tak troszkę dojrzalej niż na tych fotkach wcześniejszych ale w żadnym wypadku nie brzydziej!!!

p.s. mam taką bluzkę jak ta twoja czarna na pierwszej focie:)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #590 dnia: 18 Marca 2007, 13:06 »
Cytat: "~monika~"
Ja bym powiedziała, ze wyglądasz tak troszkę dojrzalej niż na tych fotkach wcześniejszych

O z tym to sie moze nawet zgodze.Rafal mowi ze sie zmieniłam z charakteru-jakby z dnia na dzien stałam sie dojrzalsza.Juz nie w głowie mi pojscie gdzies na impreze czy do kina. Sprzatanie, obiadek, pranie itp. No i decyzje jakie podejmuje tez podobno sa dojrzalsze. Znaczy ja jakos dziecinna nie bylam - kolezanki twierdzily ze jestem "stara" w młodym ciele.Nie rajcowały mnie calonocne imprezy,za facetami tez nie ganialam w mini spodniczkach.Twierdzilam ze pierw matura potem sie pomysli choc wczesnie wiedzialam ze chce meza i dzieci.Teraz po prostu doszło do mni eze koniec z beztroską - teraz bede odpowiedzialna za tego szkraba i musze go wychowac na wspaniałego człowieka.
Cytat: "jagodka24"
i te wszystko z tym planowaniem płci to bzdura bo my niby idealnie utrafilismy w chłopca a prosze nic mu nie wyrosło

Wiem Jagodko wiem.Tak na prawde płec jest przeciez szczesliwym trafem.Smiejemy sie tylko ze w razie czego probowalismy  ale nie wyszło :P
Cytat: "Yukari-chan"
To ty wiesz, że macie takie same upodobania do imion jak my ? Marcin też chciałby Kacperka, a dziewczynka będzie na pewno Paulinką...chociaż Maja też mi tam gdzieś się czai

Tak na prawde imie dla dziewczynki wybierzemy w szpitalu jak sie urodzi.Siostra czasem opowiada ze rodzice przychodza z postanowieniem ze urodzi sie np. Dagmara a po porodzie stwierdzaja ze nie pasuje to imie do ich malenstwa i z marszu wybieraja inne ;) Podobno czasem jakies imie po prostu nie pasuje do dzieciątka  :drapanie:

Maz juz pojechał do pracy.Obiadek dawno zjedzony.Zostałam sama a gdzie tam koniec niedzieli.Pojade do rodziców chyba.

Po wczorajszym losowaniu totolotka jestem zdruzgotana. Kto losował te liczby ??

My mielismy takie :
1.  09, 16, 23, 24, 27, 33
2.  02, 05, 26, 29, 36, 43
3.  13, 17, 22, 25, 37, 42
4.  03, 16, 22, 24, 28, 42
5.  12, 18, 20, 24, 38, 44

Zaznaczone liczby byly wylosowanymi.Eh gdyby te liczby w jednej lini mielibysmy 4-kę i wygrana w kwocie 91.50 zł :( Kule a 6 były 3. Coz moze innym razem .... w koncy pieniadze szczescia nie daja ( dopiero zakupy :P )

Acha dzis moj Rafal miał sen... sniło mu sie ze robilismy USG u nas w domu (  :drapanie:  ) i ze pokazał sie chłopczyk. Tylko co z tego skoro mojej siostrze sniła sie dzis Tajniaczka :P

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #591 dnia: 18 Marca 2007, 13:35 »
hehe no to nieźle. jest remis :)

a w totka trafiłam tylko jedna cyfre ;/ ...buuu.....

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #592 dnia: 18 Marca 2007, 13:46 »
Antalis, wygladasz teraz bardzo ladnie! wg mnie bardziej kobieco niz na poprzednich fotkach - tam byla mloda dziewczyna a teraz jest kobieta :D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #593 dnia: 18 Marca 2007, 16:44 »
No to w koncu staje sie kobietą :P W koncu  :skacza:  Dzieki za miłe słowa. Ja jednak na moje nieszczescie mam duze lustro w domu :P

PIT'y rozliczone - wyszła z tego niezła sumka :D miesieczna wypłata Rafala :) Przyda sie dla maluszka. Tylko jakos za VZM'a nie umiem sie zabrac :(
Musze jeszcze napisac to pismo do "Solidarnosci" ktore dołacze do cukierkowej niespodzianki.

Zastanawia mnie ta dzisiejsza sytuacja ze snami. Siostrze snilo sie ze bedzie dziewczynka, mezowi ze chlopak ...  :drapanie:  Jedno jest pewne - ktores z nich ma racje   :taktak:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #594 dnia: 18 Marca 2007, 20:55 »
Zastanawia mnie ta dzisiejsza sytuacja ze snami

to ja tez Ci powróżę  :los:
urodzisz córeczkę lub synka  :los:

no a swoja drogą to ciekawe :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #595 dnia: 19 Marca 2007, 09:50 »
TYDZIEŃ 15
(13 tygodni po poczęciu)

Twoje dotychczasowe ubrania zaczynają być wyraźnie ciasne. Niektóre kobiety na czas ciąży przerzucają się na legginsy i obszerne podkoszulki czy swetry, inne potrzebują bardziej eleganckich strojów. Zapytaj koleżanek lub uczestniczek grupy dyskusyjnej, gdzie zaopatrywały się w ciążowe ciuchy. Na szczęście nieśmiertelne sukienki z karczkiem odeszły w zapomnienie - dzisiejsza moda ciążowa to znakomite fasony i świetne tkaniny, dzięki którym możesz czuć się wspaniale przy każdej okazji. Jeśli twój budżet nie pozwala na takie ekstrawagancje, spróbuj dowiedzieć się, gdzie w Twoim mieście działają sklepy z używaną odzieżą ciążową lub skorzystaj z ofert młodych mam, które chętnie przekazują dalej swoje ciążowe ubrania (na które zresztą po kilku miesiącach nie mogą już patrzeć !).

Ty
Dno macicy znajduje się w połowie wysokości pomiędzy kością łonową a pępkiem. Możesz już odczuwać niebolesne, szybkie skurcze macicy (zwane skurczami Braxtona Hicksa), którymi Twoje ciało przygotowuje się do porodu. Jeśli odczuwasz je częściej niż 5 razy na godzinę, jeśli pojawiają się regularnie i towarzyszy im ból pleców lub skurcze podbrzusza, skontaktuj się z lekarzem.
Kolejna dolegliwością ciążową są zaparcia. Można im zapobiegać pijąc dużo płynów (co najmniej 8 szklanek wody dziennie) i wykonując lekkie ćwiczenia (takie jak spacery czy pływanie). W przypadku przewlekłych zaparć, zwróć się o pomoc do lekarza, który przepisze Ci lekarstwo nieszkodliwe dla dziecka.
Twój brzuszek stale się powiększa. To zachęca inne kobiety do opowiadania o swoich doświadczeniach z zakresu ciąży i porodu. Czasami te zwierzenia dotyczą strasznych historii i możliwości zagrożeń. Jeżeli to wzbudza Twój lęk - poproś o zmianę tematu. Z pewnością nie będziesz chciała, aby Cię straszono. Możesz w zamian poprosić o rzeczowe rady, np. co zabrać ze sobą do szpitala. To, jak inni traktują Cię w tym okresie wpływa na Twoje psychiczne samopoczucie. Dbaj więc o to, w czyim towarzystwie przebywasz i nie zgadzaj się na słuchanie wszystkiego, co proponują inni.

Twoje dziecko
Dziecko waży 28 gramów i mierzy 9 centymetrów. Maluszek zanurzony jest w płynie owodniowym, który łagodzi wszelkie wstrząsy, zapewnia utrzymanie stałej temperatury wewnątrz macicy, a także dostarcza dziecku potrzebnych składników odżywczych. Płyn owodniowy jest przez dziecko połykany (około 1 litra dziennie). Dzięki temu maluszek ćwiczy swoje mięśnie, których po narodzeniu będzie używać podczas jedzenia czy oddychania.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #596 dnia: 19 Marca 2007, 10:01 »

Dzis zaczynamy 15 tydzien czyli jeszcze jakies 25 tygodni do rozwiazania :) Juz 15 tydzien a dopiero co sie dowiedzielismy.Dzis o 13 wizyta u lekarza ( i chyba juz bedzie problem z USG bo siorek pisał ze cosik nie tak z maszyna - zobaczymy ) a potem do rodziców na pyszne pieczonki i troche mniej pyszna zupkę jarzynowa - nieznosze jej ale powinnam jesc jarzynki wiec moze sie poświece.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #597 dnia: 19 Marca 2007, 10:35 »
troche mniej pyszna zupkę jarzynowa - nieznosze jej ale powinnam jesc jarzynki wiec moze sie poświece.

hi hi ja po porodzie to przez 2 miesiace jadąłm taka CODZINNIE  :mdleje:
i przyzwyczaiłam sie :) chociazbyły momenty ze na widok gotowanych warzyw miała odruch wymiotny  :los:
czekamy na wiesci po wizycie  :uscisk:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #598 dnia: 19 Marca 2007, 10:39 »
hi hi ja po porodzie to przez 2 miesiace jadąłm taka CODZINNIE  
i przyzwyczaiłam sie  chociazbyły momenty ze na widok gotowanych warzyw miała odruch wymiotny

Ja tam reaguje na zupe szpinakową - co szlam mam jesc ?? A co ja glonojad jestem ?? :taktak:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #599 dnia: 19 Marca 2007, 10:46 »
co szlam mam jesc ?? A

:hahaha:  :hahaha:  :hahaha: