Autor Wątek: Rybka bedzie MAMUNIA!  (Przeczytany 88567 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #540 dnia: 15 Listopada 2006, 04:52 »
Kurcze, dziewczyny....o 4:30 obudziły mnie bóle brzucha. Takie cos jakby skurcze ale bardziej na zatrucie, przychodzą falami....są silne. PRóbowałam masować brzuch, niewiele to pomaga. Siedzenie na sedesie też nie.
Do tego mam katar i boli mnie gardło. Musiałam wziąć cholinex do ssania bo nie moge przełykać! CO prawda na opakowaniu pisza że może być stosowany w ciąży tylko pod okiem lekarza ale nie mam nic innego, a potwornie boli. Do tego te cholerne skurcze!
Pójde się jeszcze położyć, rano musze zawieżć Kasie do szkoły, musze być w pracy! A M nie ma!

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #541 dnia: 15 Listopada 2006, 07:40 »
Goisu jezeli boisz sie naturalnego porodu to popieram cc. Wlasnie tak jak karmienie flaszka. Nic na sile.

bardzo mi miło ,zę mnie nie linczujesz...
O włąśnie zauważyłam że weszłam w 15 tydzień! Ale fajowo!

słonko, 15 tydzień to ty już masz skończony. Powoli idzie 16.

Cytat: "rybkawiedenka"
Takie cos jakby skurcze ale bardziej na zatrucie, przychodzą falami....są silne. PRóbowałam masować brzuch, niewiele to pomaga.

to niefajnie. Ale nie masuj przucha, a już podbrzusza  to tym bardziej !
Weź sobie No-Spę albo spazmolinę....to są środki rozkurczowe.

Do tego mam katar i boli mnie gardło.

czyżby dopadła Cię tzw. "grypa jelitowa ? Koniecznie skonsultuj się z lekarzem choćby tylko telefonicznie. Moim zdaniem to nawet z bolącym garłem nie powinnaś chodzić do pracy.

rano musze zawieżć Kasie do szkoły, musze być w pracy! A M nie ma!

Uważaj na siebie i daj znać jak się czujesz...  :serce:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #542 dnia: 15 Listopada 2006, 08:48 »
Oj Rybko niefajnie że Ci się takie boleści prztrafiły  :roll:
współczuję, daj znać czy już lepiej... trzymam kciuki
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #543 dnia: 15 Listopada 2006, 09:31 »
Dziewczyny juz jest lepiej, jestem w pracy. Ale ledwo wstalam.... W sumie spalam 2 godziny. Padam na pyszczek!

Juz wiem z czego sa te bole. Poprzednio tez mi sie takie pojawily, moze pamietacie, chyba w czwartek w zeszlym tygodniu. I tak sobie wczoraj przeanalizowalam to i wyszlo ze i wtedy przed spaniem i wczoraj lyknelam zelazo zapisane przez gina. Ja zadko biore te przepisane przez lekarzy leki bo poprostu o nich nie pamietam, mam taka lekarska amnezje. Wiec wczoraj sobie przypomnialam i lyknelam. W nocy wpadlam ze przeczytam ulotke i co?
"Mozliwe jest wystepowanie dzialan niepozadancyh ze strony ukladu pokarmowego takich jak: nudnosci, wymioty, bole zoladka, biegunka itd." EUREKA!

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #544 dnia: 15 Listopada 2006, 09:55 »
nio to jak tak, to musisz mieć zmieniony preparat żelazowy. Wiec tym bardziej powinnaś  zadzwonić do gina. Anemia w ciąży jest czmś powszechnym ale należy brać preparat żelazowy. A czy tą tabletkę wziełaś tuż po jedzeniu ? Pytam się bo ja raz wiezłam prawie na czczo zwykłe ciężarówkowe witaminki....i przytulałam się później z łazienkkową porcelaną.... :shock:

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #545 dnia: 15 Listopada 2006, 09:56 »
rybkawiedenka, niefajnie, że sie tak bardzo męczyłaś w nocy, ale super, że odkryłaś powód :D Nie bierz juz więcej tego żelaza... I miłego dzionka w pracy :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #546 dnia: 15 Listopada 2006, 10:06 »
rybkawiedenka, Kochana kontkt z lekarzem prowadzacym wskazany - nie kombinuj sama na własną rekę  :evil:  tylko dzwon do niego ...
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #547 dnia: 15 Listopada 2006, 10:44 »
Rybeczko kochana, w watku Moni chyba napisała o metodach naturalnych na bóle gardła i przeziebienie ( to na ewentualną przyszłość)
Ja przez 3 tyg nie mogłam się pozbyć bólu gardła,  zadne leki nie pomagały, antybiotyku nie brałam
Dopiero momógł na gardło propolis płukanie i szałwia
Na kaszel prawoślaz
Ogólnie czosnek i miód
Popytaj się swojego gina co i jak, bo choc to metody naturalne to mogą być silne\W każdym razie, jesli powie, ze ok, to lepiej łykac to niż chemię :)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #548 dnia: 15 Listopada 2006, 10:48 »
Rybko, ja bym poszła do gina, bo jesli to tylko od leku, to go zmieni, ale dobrze byłoby chyba sprawdzić, czy wsio oki...może ja przewrażliwiona jestem po swojej ciąży, ale dmuchałabym na zimne...

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #549 dnia: 15 Listopada 2006, 10:48 »
Bóle brzucha może i od żelaza, ale co z tym gardłem i katarem??

mam taka lekarska amnezje

Dobre :mrgreen:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #550 dnia: 15 Listopada 2006, 11:48 »
Dzieki dziewczyny! Z ginem skontaktuje sie telefonicznie ok 14:30, bo wtedy wiem ze jest juz poza szpitalem. Bylam w aptece, niestety nie dostalam nic na bolace gardlo. Lyknelam Apap na stan przedgrypowy, bo tak sie czuje. Obawiam sie ze sie rozloze.....

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #551 dnia: 15 Listopada 2006, 12:08 »
Lyknelam Apap na stan przedgrypowy, bo tak sie czuje.

kofana Apap Ci na grypę nie pomożę....na gorączkę to i owszem ale stanów zapalnych to on nie leczy.
Jak się czujesz tak jak przed przesiębieniem czy grypą, to łóżeczko, i specyfiki naturalne. Oczywiście wcześniej skonsultuj to z ginem czy z innym medykiem co by określił czy to jelitówka czy nie. I uważaj abyś się nie odwodniła.
Powodzenia i trzymaj się ciepluko słoneczko  :serce:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #552 dnia: 15 Listopada 2006, 12:10 »
A może kup pyrosal (kropelki) lub pyrosan (to ziółka do naparzania i pisia). Sa to mieszanki ziołowe o działaniu : przeciwgorączkowym, przeciwzapalnym, napotnym.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #553 dnia: 15 Listopada 2006, 12:26 »
ja z lekami w ciazy nie pomoge bo brałam tylko nospe i witaminki...

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #554 dnia: 15 Listopada 2006, 12:45 »
Gosiu wiem ze nie bardzo Apap pomoze ale moze choc troszke postawi mnie na nogi i przejdzie mi bol glowy :(

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #555 dnia: 15 Listopada 2006, 14:09 »
Rybko, a czy pytalaś się gina o te specyfiki, które Ci zaproponowałam?
Nawet Monia, p. doktor, było nie bylo bardzo poleca i skorzystała :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #556 dnia: 15 Listopada 2006, 18:52 »
hop hop rybeńko...jak sie czujemy, jak sie miewamy...?
co tam slychac po konsultacji lekarskiej słychać ?

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #557 dnia: 15 Listopada 2006, 20:20 »
No wiec sytuacja ma sie nastepujaco. po pierwsze sytuacja z nocy - lekarz byl zaskoczony bo jeszcze nigdy mu sie nie zdarzyly takie reakcje u pacjentek przyjmujacych ten preparat, ale oczywiscie nie wykluczyl ze moge byc pierwsza. Kazal mi rano lyknąć tabletke NACZCZO! I obserwować czy objawy będą podobne. 9Super wizja biorąc pod uwage prace).
Co do przeziębienia to kazał natychmiast udać siędo internisty albo rodzinnego żeby ten mi w gardło zajrzał i ocenił co się dzieje. Więc zaraz zadzwoniłam do mojej kliniki i umówiłam się na pierwsza wolną wizyte, o 15:40. To zmusiło mnie do zwolnienia się z pracy o 1.10 h ale uznalam ze to jedyna szansa na wizyte dziś. U lekarki okazało się że to zapalenie gardła, prawie anginowe. Dostałam Bioparox do nosa i gardła 6x dizennie po 2 psikniecia, Tantum Verde do ssania (BEZPIECZNE), Osccillococillum 3xdizenie i Apap przeciwbolowo. Kontrola w piatek, jezeli mi nie przejdize to andybiotyk ogólny, nie miejscowy. CHciała mnie na L4 wysłać ale sie wybroniłam.... Do piątku przeżyje jakoś....Ogólnie samopoczucie koszmarne, wszystko mnie boli.....
Ale M wrócił :)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #558 dnia: 15 Listopada 2006, 20:23 »
Ogólnie samopoczucie koszmarne, wszystko mnie boli.....

trzeba było skorzystać z tego zwolnienia... żebys sie bardziej nie załatwiła, bo to niebezpieczne...i męczące...

Ale M wrócił

super :D I noce będą przyjemniejsze :wink:  :mrgreen:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #559 dnia: 15 Listopada 2006, 20:49 »
Ale M wrócił

no i będziesz jak nowa bez leków  :mrgreen: męża nie ma i sie popsułas po prostu  :mrgreen:

zdrowiej nam  :D

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #560 dnia: 15 Listopada 2006, 21:42 »
Cytat: "demka"
super  I noce będą przyjemniejsze  

hahaha! juz mu powiedziałam że karnie będzie się musiał starać o moje względy bo troche sobie pofolgował wczoraj i dobrze o tym wie! Zdaje sobie sprawe ze zle zrobil to co zrobil i ze musi sobie moje względy odkupić :)

Co do zwolnienia to moze i powinnam ale mam na jutro umówione spotkania, najwyżej powiem szefuniowui jak jest i wyjde wcześniej....

Lece się kąpać, M ma dziś uczyć się depilacji pachwin, na mnie oczywiście, zeby potem, jak już będę miała brzuch to mógł mi to robić.... Zobaczymy co z tego będzie!  :lol:  :lol:

Offline merkunek

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #561 dnia: 15 Listopada 2006, 21:46 »
Lece się kąpać, M ma dziś uczyć się depilacji pachwin, na mnie oczywiście, zeby potem, jak już będę miała brzuch to mógł mi to robić.... Zobaczymy co z tego będzie!  :lol:  :lol:

Ale plan, oooo...

Kuruj się Rybeńko!!!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #562 dnia: 15 Listopada 2006, 21:46 »
dziś uczyć się depilacji pachwin

ała :( ja pamietam ze wosk schowałam do szafy bo jakos bolało bardziej niz zwykle... i niestety zepsułam sie przez depilacje maszynką....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #563 dnia: 16 Listopada 2006, 00:17 »
CHciała mnie na L4 wysłać ale sie wybroniłam....

I tu bym Cie lała moja droga.
Chodząc do pracy zwiększasz szanse nadkażenia bakteryjnego obecnej wirusowej infekcji.
Rybko nawet ja (a zwykłam dyżurować z 40C gorączki) poszłabym na zwolnienie i wylądowała w trybie natychmiastowym w łóżku.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #564 dnia: 16 Listopada 2006, 08:26 »
Cytat: "liliann"
Chodząc do pracy zwiększasz szanse nadkażenia bakteryjnego obecnej wirusowej infekcji.

Właśnie miałam napisać coś podobnego ale Liliann tak to ładnie określiła  :mrgreen:

wyjdź wcześniej.Puki jeszcze wirus to może da się go wypocić i wygrzać.

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #565 dnia: 16 Listopada 2006, 08:43 »
Rybko nawet ja (a zwykłam dyżurować z 40C gorączki) poszłabym na zwolnienie i wylądowała w trybie natychmiastowym w łóżku.

dokładnie tak :), a naszej Pani Doktor trzeba się słuchać :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #566 dnia: 16 Listopada 2006, 08:50 »

i patrzyła czy róno puchniesz  :mrgreen:
Rybeczko Ty nasz dbaj o sobie  :D

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #567 dnia: 16 Listopada 2006, 09:01 »
Lilian dziekuje za wsparcie ;) Oczywisice postaram sie wyjsc wczesniej ale uwierzcie mi, nie pojawienie sie w pracy bez uprzedzenia byloby kompletna klapa. Poprostu jestem za pilnym pracownikiem! Oczywisice dobro dziecka jest najwazniejsze ale moj szef to cudowny facet i wiem ze jak dzis go uprzedze ze jutro mnie nie ma to i dzis mnie pusci swobodnie do domku wczesniej!

Co do depilacji to plan niestety padl bo przeciez GRALISMY MECZYK! WIec depilacje bedziemy trenowali ponownie.....

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #568 dnia: 16 Listopada 2006, 11:03 »
plan niestety padl bo przeciez GRALISMY MECZYK!

nio tak...co jak co ale meczyk jest prawie najważniejszy  :mrgreen:  :mrgreen:  - skąś to znam  :mrgreen:  :mrgreen:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #569 dnia: 16 Listopada 2006, 11:05 »
No neistety jest....... Zebyscie widzialy te jego blagalne oczka... "Musimy teraz????? ale jest meczyk......prosze, przelozmy to na kiedy indziej....."